Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• envagyok

veterán

válasz Czo #121632 üzenetére

Igen a kényelmet fizeted meg, a minőségben meg elfogadod a kompromisszumot.
    Én Xpenologyt használok háziszervernek kb 10 éve hp microserver gen8 alapon.
    Mikor vettem, kb 130000ft volt újan a szerver, 3db 4tb hdd rsid5-ben, és egy 2TB letölteni. 3 éve cseréltem hdd-ket, 80k volt. 210000ft plusz 150000 villany kb 10 évre. Kb 3000ft/hó

A synologynak van androidra (gondolom almához is) appja letöltéshez, audio, videó streameléshez, file kezeléshez, felhőhöz, biztonsági kamerához, ezt mind használom is.
    Fut még egy kodi adatbázis rajta, ami menti mit meddig néztrm, stb., így kodi-val, ami fut a telóimon, pc-n, és az s905-ös tv okosítóimon, a tv adások, nézett videók, filminfók, és maga az videó, és audióanyag mind a syno szerverről fut.
    Az egyik s905 egység kezeli a műholdas, iptv, és terrestrial tv adásokat a tvheadend segítségével, plusz cardsharing, még az is bejön, aminek nem kellene. Ez 10-20€/év

Naponta 1-2x ránézek kedvenc virágboltomra, kb 1 perc, ha látom van új film katt rá, majd ott van imdb, összefoglaló, ha tetszik még egy katt, és tölti is le a kis szerverem, majd bármikor megnézhetem a streamelt videóknál sokkal jobb minőségben. Oled tv-n és komoly hàzimozi hangrendszeren nagyon számít.
    A rutrackeren meg nsgyon komoly arcok tolják fel a zrnéket, albumokat. Bakeliteket digiznek 192khz 24biten flacbe olyan lejátszóval, tűvel, digitalizálóval, hogy csak lesek.
    Androidra vannak jó hanglejátszók (poweramp) , minden számot értékelsz, aztán egy idő után összeáll a tuzi playlist.

• KROK640

nagyúr

válasz Czo #121632 üzenetére

Csak röviden válaszolok mert nincs most annyira időm :
    Mindenki egyértelműen a kényelememmel jön, de a kényelemnek ára van. Az éttermes példád nagyon jó : Tavaly volt egy két hónapos időszak amikor hetente 4-5× ettünk étterembe barátnőmel, és 1-2× meg kajét rendeltünk. Tök jó volt, és kényelmes. Csak két hónap után megnézve, mindez mennyibe kerül havi szinten, mennyibe kerülne éves szinten, rögtön rájöttem, hogy mindezt a pénzt valami értelmesebb dologra is lehetne fordítani.
    De ugyanez volt taxival is pár éve, nagyon rászoktunk, aztán nekiültem kiszámolni, közben pont az árak is emelkedtek, és elég jó sebességgel leszoktunk a taxizásról. Pedig kényelmes volt.

Jó, azt észrevettem, hogy itt a fórumon mindenki is netto hétszámjegyű ft-ot keres havonta, és egyébként sincs semmilyen komolyabb anyagi terhe, ezért lehet kényelmesen nyújtózkodni. (vagy legalábbis erősen így tesz)
    Ugyanez az iCloudod meg az apple ökoszisztéma. Olyan mint a Rolls-Royce, megvenni is HUH, de üzemben tartani megint egy másik költséges hobbi. De ha megy, akkor marha jó. Ez a kereshetős kép dolog, pl nagyon jó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés