- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #117464 üzenetére
Hát akkor tényleg eléggé rosszul jártál ezzel a betöréssel
Mondjuk persze rosszabb lett volna ha még több mindent visznek el (tv, mikró stb)Igen, Grenoble nagyon szép, amit én láttam belőle nekem is tetszett, de a peremrészen én is láttam gettósodást, de olyat pl Lindauban is. Sajnos már mindenhol akad ilyen nyugaton, jellemzően bevándorlók alkotta külön nyomornegyedek. Rossz híre van? Kedves Grenoble-i barátaim nekem erről egy szót sem szóltak
és amikor ott voltam nagyon tetszett.
Toulouse-hoz közel a tenger az nézőpont kérdése, 140km még légvonalban is, de a Pireneusok is egy 100-as. Perpignan, (nem nevet) Pia nevű részében campeltem egy ideig, ott viszont nagyon durva, hogy a tenger tényleg közel van (10km) pálmafák jó idő, és tiszta időben simán ott vannak a háttérben a Pireneusok havas csúcsai! Egyszer úgy szedtem az útszéli fákról a narancsot, hogy közben a havas hegyeket bámultam. Eléggé fantasztikus élmény volt
A Riviéra csodás, de elképesztően drága, nekem kicsit jobban bejött Spanyolország. Ok, gyerekkorom egy nem túl hosszú de annál meghatározóbb időszakát töltöttem Spanyolországban, és akkor valahogy annyira belém került a mediterrán világ szeretete, hogy nem tudok tőle szabadulni, később ezért is éltem egy ideig Cipruson, ami csak ráerősített erre. Egy mérsékelt égövi alföldi gyereknek ez hatalmas élmény volt.
Ami a franciát illeti, van egy nagyon rozsdás (2012 óta nem használt) alapfokú francia tudásom, ami leginkább arra volt jó régen, hogy éppen elboldoguljak minimum szinten, amúgyis Parisienn és Sud keverékét "beszélem". Emellett a 2000-es évek közepe óta hallgatok franciarap-et. (Az utóbbi 1 évben meg új hullámos spanyolt inkább, de mert kezdenek visszatérni a '90-es évek hangzásvilágához csak angol helyett spanyol szöveggel, amiből szintén értek valamennyit).Bregenz mellet dolgozom, a Svájci-Német-Osztrák hármas határnál. Földrajzilag baromi jó hely, a Voralbergi régió Ausztrián belül a legjobban fizetett hely, és bár nem csúnya (főleg tisztaidőben!) azért Ausztriának jóval szebb részei is vannak, bár már 10 perc vonatozással olyan szép helyekre lehet eljutni mint Dornbirn, a másik irányban meg Svájc. (egyszer Ausztriában rossz vonatra szálltam munkából hazamenet és simán átmentem Svájcba, holott pont Németországba akartam menni). A recept ugyanis az, hogy Németországban lakok (Lindau és környéke, Siebers esetleg, mikor hol) ami ott egy eléggé olcsó régió, és közben Ausztria legjobban fizető részéről szedem a lóvét
Viszont akkor ingáznom kell, ami nem olyan jó. Azért volt, hogy az egyszerűség kedvéért Lauterachban vagy Bregenzben laktam. (így drágább a lakásbérlés, drágább a kaja meg minden, viszont időt és energiát lehet spórolni)
"durva lenne minden hétvégén hazamenni" - esélytelen és értelmetlen lenne. Egyrészt amikor kint vagyok, akkor igyekszem hétvégén is dolgozni, vagy ha nem, akkor kirándulok, olyan helyekre mint Liechtenstein (már többször bejártam) vagy Svájc, Németország, Ausztria. Mivel úgy zajlik ez, hogy pár hónap kint pár MO-n ezért kint ki kell bírni. Igen, az asszony nélkül mostanság
A hazaút (meg a kiút) mindig rázós, de a hazaút szokott érdekesebb lenni, jöttem már haza OT-s W123-as Mercivel (ami egyébként pont Grenoble-ből Debrecenbe tartott - egy haver), Grand Puntoval, meg még sok más érdekes módon. (olyankor sokkal variálósabb kedvemben vagyok, mint kifelé, mikor időre mész).
2 éve Ausztriából hazafelé karácsony előtt vagy 3 nappal, az 1200km-es utat meg egy VW T1-el tettük meg. Valójában sokkal hosszabb volt az út, mert "ismerd meg Ausztriát" mozgalom keretében jöttünk kis utakon. Ausztria kellős közepén sötétedett ránk, majd a komplett első világítás elment elektromos probléma miatt. Kis b*szom sötét hegyiutakon korzóztunk pár km-t (halálra rémítve minden szembejövőt) amikor is megálltunk sikeresen. A tulaj és a nője 1 óráig szerelték a kocsit az út szélén, de lett első világítás, és mehettünk tovább. Tatabánya közelében a hegyekben meg alaposan eltévedtünk, de sebaj, kellett is egy kis szellőzés, mert akkor meg felfőtt a motor. (BTW a fűtés az első 3 órában olyan volt, hogy téli kabátban is reszkettem, mire Tatabányára értünk meg pólóban is szakadt rólam a víz, és odakint meg mínuszok voltak). Aztán beértünk BP-re, az eredeti tervhez képest 6+ órás késéssel, de nem siettünk sehová, élveztük az utatEgyébként a társaság jó volt, és egy igazi élmény volt ez is, pedig ritka kényelmetlen egy verda volt.
Tegnap régi adatok között kutatva az említett HD4850 512MB-os kártyáról kb mindent megtaláltam amit tudni érdemes :
Shappire radeon HD4850 512MB, 2010.03.29-én érkezett meg, és szereltem be a gépembe. Ez a linkelt fotó is akkor készült.
2014 január elején adtam el, a Phenom 9500-al (akkor már volt HD4890-em is), 3 utcával arrébbra. Rá másfél évre ugyanaz vette meg a HD4890-et, az HD4850 512MB pedig bekerült egy X2-es Athlon 4800+-ba (2015 november), immár 4 utcányira tőlem, és hogy azután mi lett a sorsa, ezt már nem tudom, de 2016 novemberéig még biztosan napi használatban volt. Itt némi teszteredmény is olvasható róla a Phenom 9500 mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Minden, ami hőszivattyú
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari,csomagküldés az árban
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest