- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116670 üzenetére
Nekem ez úgy működött, hogy bement egy elolvasással a rövid távúba az anyag. Egyből szinte szó szerint vissza tudtam mondani. És meg is volt pár napig, aztán egyszercsak HUSS, eltűnt
Érettségire egyetlen percet sem tanultam. Magyar érettségin azért volt szerencsém, mert egy olyan tétel is volt, amire emlékeztem, hogy amikor vettük, akkor pókerben (kártyáztunk magyar órán) épp nyertem, pedig sosem szoktam nyerni, csak akkor mikor ezt az egy dolgot vettük. Mivel érdekelt ezért otthon elolvastam, és így megmaradt. ötös is lett.
A mire gondolt a költő dolgokat én is utáltam, úgy voltam vele, hogy úgyis mind ugyanarra : Piálni meg dugni kéne.Infóból mindig is nagyon jó voltam, amikor is, az adatbázisoknál hirtelen elkezdtem 0 pontos dogát írni. Néztem mint a vett malac. Akkoriban kezdtem fórumozni. Azt mondta az egyik haverom : A fórum is egy adatbázis. A userkehez tartoznak a postok, a topicokhoz tartoznak a postok stb. Pár perc alatt elmagyarázta azt, ami a tanárnak órákon keresztül sem sikerült. Azóta több százezer soros adatbázisokat is kezelek lazán.
Matekból azt hittem, hogy amnesztiával sem fogok szabadulni, mivel a tanár nem jól magyarázott, minden órán majdnem aludtam, és semmit sem értettem, halmoztam is az egyeseket. Középsuliba elsős koromban elég rossz voltam matekból, év végén 1.63-al kaptam meg a kegyelem kettest, amit pedig nyújtottam közelebb állt a 0-hoz mint az egyhez
Meg is mondta az ofő (és egyben matektanár) h második első félévkor nekem végem lesz. na sikerült kikönyörögnöm akkor is a 2-est, de ráébredtem h ez így nem lesz jó (főleg h évvégén durván le fog kerekíteni megígérte), meg rossz volt várni h "majd a köv témakört talán megértem".
Aztán jött a nagy felismerés : rájöttem h mindig azok a feladatok vannak a dolgozatba amiket órán előtte megoldunk 1-2 hónapon keresztül. Szóval hogy konkrétan 5 feladat van kiválasztva az előző hetekből, és amennyi sikerül annyias a doga. Így mikor órán megkellett oldani, nem is csináltam semmit, majd mikor felvezette a jó megoldást a táblára, akkor azt 1:1be pontosan lemásoltam, és minden nap amikor hazamentem (volt olyan nap h 3 matek óránk volt!!! és csak 1 olyan nap amikor nem volt, ennek az az oka, hogy a számtech és ofő órák is matekórák lettek :S --> Ennek egyébként az lett a következménye h a szallagavatónk sehogy nem volt megszervezve, az oszt kirándulás összeomlott, valamint h az ofő/matek/számtech tanár utolsó év márciusában jött rá h számteches osztály vagyunk és nem vágjuk az elsős anyagot se, ez így érettségi előtt elég kellemetlen volt akkor lett sok számtech óra)
Na szóval minden nap mikor hazamentem, akkor apró betükkel másoltam a feladatokat, papírlapokra, de olyan aprókkal h alig lehetett olvasni, pontos "mikronos" technikával így megvolt a napi 1-3 óra "tanulás" anyám meg örült neki, hogy tanul a gyerekMindennap kérlelhetetlen szorgalommal csináltam ezt.
Mikor bejjelentette az ofő h doga, szétvágtam a lapokat, mindnek a hátuljára nagyban a számát, mikor megmondta a feladatgyűjtenményben a számot már tudtam h győzelem.
Betettem a kis lapokat egy Szofi Light-os dobozba és kitettem a padra. (ezt sokan nem értették h miért teszem ki a cigimet órán a padra és h mi benne a lényeg h egy idő után a padba teszem). Na szóval mikor elszavalta a feladatok számát, akkor ölembe ki a sok kis lap. Számok alapján 3-at azonnal kiválasztottam többit vissza a dobozba, majd a 3-at be a kockás lap alá és átlátszás elvén egyszerűen elkezdtem másolni. ÉS akkor vagy direkt rontottam, vagy pedig 3-at csináltam meg hibátlanra, 2-höz hozzá se fogtam, szal így úgytűnt h minden jó. Év végére 8db 3-ast szedtem össze igaz volt mellette 1-es is, 2.8-ra lezárt 2-esre :S De nem zavart, mert innentől többet nem kellett félnem attól h megbukok. 11-ikban és 12.-ikben is ezt csináltam. Egyszer a hatványozásnál kihívott a táblához, azt meg pont értettemés akkor látta, hogy megy táblánál is szóval hihető voltam
utolsó évben felkacsingattam a 4-esreis. De az volt az elvem, hogy hiába megtehetem, nem írok kirívóan jó dogákat, mert az gyanús lenne, szándékosan a szürke tömegeben hármasokkal néha négyesekkel haladtam.
De sajnos egyszer eléggé belebuktam. Épp amikor dogát írtunk bejött a fényképész aki a szallagavatónkat fotózta, és mindenki elkezdett karba puskázni mellettem egy másik gyerek ült nem aki szokott, és mikor meglátta h mit csinálok azt akarta h az ő csoportjának a feladatait is keressem ki. Addig variált meg vacakolt, hogy lebuktunkAz ofő akkorát nézett amikor rájött h mit is lát, hogy hihetetlen! Mondta is következő órán, hogy "Figyelemre méltó, amilyen szorgalommal készült KROK a mai dolgozatra ... " Az osztály persze nem sejtette, hogy miért mondja ezt a tanár
A dogát persze mindenkivel újraíratta. A papírlapjaim jó részét a cigis dobozzal együtt elkobozta, esélyem sem volt 10 perc alatt újra csinálni őket, de szerencsére az új feladatokból kettő is nálam maradt, így tudtam írni egy kettest.
Utánna extra óvatosan tudtam már csak a dogáknál csinálni, de soha többet nem buktam le...
Egyébként érdekes csak a matekkel meg fizikával volt gondom, a többiből mind 4-es 5-ös voltam de ez a kettő csúnyán lehúzott
De ha ezt a módszert nem találom ki, lehet még most is középsulis lennék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Futás, futópályák
- Villanyszerelés
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen házat vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 1,5 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest