Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Az oldversion.com-on kerestem a fraps-et, ott nem volt de akkor megnézem máshol is.

SB0100 megy a többi lapban, csak ebben nem akar, a via4in1 driver telepitése után feltett nusb 2db VIA epia itx lapommal is ugyanaz művelte és most ezzel is, 1-2 ilyet a véletlen számlájára írok, de 3 lapnál? Ennyire peches lennék?
Viszont látom van itt több nusb verzió a linken, megrpóbálkozom egy másikkal is 
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Partition guruval sikerült
Bár érdekes hogy a 40gb-os samsungot meg másik gépnél gond nélkül látta, és formázta a teljes kapacitásra.
A fraps terv kuka, '98 alatt nem hajlandó elindulni a legrégebbi sem, ráadásul ez az msi lap...a hangot még az aida sem látja, dobtam bele egy SB live (SB0100) kártyát, a PhilC.Labs féle driverrel, de nincs hang, marad a virtuális gép a rögzítéshez. Egyébként nem először futok bele abba az érdekes dologba, hogy via chipset alatt ha a 4in1 driver telepítve van, az usb-s eszközöket nem kezeli rendesen, de ha a win98se-hez talán innen a fórumról levadászott linkről, a nusb33e.exe-t használom betöltéskor merevre fagy az egész rendszer, intel chipsetnél ilyen még nem fordult elő.
Darthsun: 40-es samsungnál nem volt ilyen gondja a p4p800-al pár napja, pedig ugyanez a telepítő lemez volt használva.
De akkor legközelebb nem aggódok, csak formázom és a rendszer alatt kiderül a kapacitás. -
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Első körben a gépet összerakom, ha a fraps nem megy jól akkor virtualizálok.

Darthsun: 512mb elég lesz szerintem, bár most épp agyzsábát kapok, win98 telepitő fdisk programja egy standard 80gigás lemezen mindössze 10gb-os particiót akar létrehozni ennyi a maximális méret, ha több particiót akarok akkor sem emngedi mondván a lemez teljes mérete fel van használva, amit nem értek ugyanez a telepítő 40gb-os lemeznél rendesen látta a teljes méretet.

-
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Én attól jóval gyengébb gépigényű játékokkal szeretném használni, düne 2000 és hasonlók, inkább a win98 stabilitására leszek kiváncsi a via chipsetes lap miatt, legalábbis nálam sosem volt stabil egyetlen via-s lap sem, kivéve az amd korszakot, ott a KT szériával nem volt bajom.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Teszek vele egy próbát, ha 640x480-at elbír az már elégséges. Ezeréve használtam a frapset, még i5 3470 alatt, ott nyilván nem volt gondom vele, itt meg bizakodom akkor hogy meghajtja.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Esetleg B verzió, van egy msi P9M9-V lapom, ebben mennek a core2duo procik és van win98 támogatottsága is, ez már megbírkózna vele szerinted?
Czo: Köszi, körülnézek itthon mit lehet beszerezni, vagy a banggod cseh raktárából ha itthon nincs.
arn: az átkódolással nem lenne baj, a mindennapos gépem elég erős jószág szerencsére.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Van egy P4P800 lapom, abban 3,6-on beton stabil a prescott a 640x480 esetleg 800x600 elég is lenne bőven, amiről készíteném a felvételt nem is tud nagyobb felbontást.
arn: a fraps miatt gondoltam ha több a memória gördülékenyebb lehet a rögzítés.
Czo: egy aliexpresses rca/s-video -> D-Sub adapterem van, de lehet akkor berendelek egy ilyet is, árban nem húzós, néztem pár átalakítót még de ~200$ az nekem húzós, 10-20k árkategóriában gondolkodtam maximum, hobbira ez bőven elég, de valószínű ha bírja a gép a fraps lesz a megoldás, merevlemez tárhelyem bőven van a nyers videókhoz.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm utánanéztem, a VisionAv még jó is lehet, de nem nagyon találtam eladót itthon, azon gondolkodom hogy ha más nincs akkor egy fraps-et megpróbálok, alapvetően win98-as gameplayt szeretnék rögzíteni. Esetleg látezik olyan ati rage 128 kártyám amin van s-video kimenet is, bár nem tudom d-sub-al együtt adna e képet.
Utóbbi rendszerhez kapcsolódna egy kérdés is, úgy rémlik létezik valami patch/beállítás amivel több memóriát tud kezelni a win98se mint 384mb ? -
snake1977
őstag
Sziasztok, nem tudom ilyenben tudtok e segíteni, retro gameplayeket szeretnék rögzíteni, viszont nem tudom milyen eszközzel lenne erre lehetőség? Mivel d-sub jönne a kép és külön a hang. Van erre valami tippetek?
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Az a 30MB/s nem sok valóban, viszont a szekvenciális sebesség csak nagyobb fileok esetén mérvadó. Ezek a flash driveok amit én is használok azért egy windows betöltést elég kényelmessé tudnak tenni, de egy nagyobb verzió már tényleg nem éri meg. Van most vagy 22-25db vinyóm megnézem hátha akad ezredfordulós köztük.
DarthSun: vettem ott pár dolgot már, most a kedvenc a platinetes lcd tisztító, gyönyörüen leszedi az enyhén olajos/zsíros szennyeződéseket és a masszív koszt is elég jól oldja.

cbmfan: Első/nulladik körben a kondenzátorokat jól szemügyre venném hogy nem e kezd púposodni valamelyik. Ha nem, akkor az utolsó pci slotba tolnék egy kártyát, fixálnám 33mhz-re a biosban a pci bus frekijét és megnézném úgy a rendszert, lehetőleg valami kissebb cpu mellett, ha szétesik ugyanúgy akkor egy dos floppyról bootolnék, ha a kép rendben van frissítenék egy bios-t is, biztos ami biztos. Gondolom nem vagy kezdő...de érdemes átnézni a kondikat először, szúrt már ki velem úgy alaplap hogy hibátlanul működve eltettem, majd kb. 2évvel később nem adott képet mikor elővettem, az egyik kondi forrasztása elengedett a nagy pihenésben, és teljesen véletlenül jöttem rá a hiba okára, már lemondva a lapról elpakolás közben lett gyanús hogy nagyon mozog az egyik kondi pedig épp csak hozzáértem.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Az ide-sd adapter jó ötlet (nem is tudtam eddig csak a cf-ről), most már gombokért lehet venni class10 / UHS-I kártyákat, én a szlovákoktól szoktam rendelni adathordozót, most akciós a 16GB-os Toshiba micro sd 1180huf és UHS-I, a 32Gb-os Toshiba szintén akciós 1480huf a posta is 990ft mpl-el küldik utánvéttel, ip kamerákhoz vettem ilyen 32-eseket, lassan egy éve hogy tökéletesen teszik a dolgukat, a webshop ügyfélszolgálata egyébként nagyon korrekt, eddig a 4év alatt összesen egy a-data pendrive volt ami meghibásodott egy hét használat után, de postafordultával ki is cserélték.
quailstorm: nekem a via itx lapomon van ilyen 44 pines tüskesor esetleg ilyen noti hdd kábelre gondolsz? Ez 5cm-es, de van hosszabb is, lassan én is rendelek csak a hosszabbat, nekem buta megoldással van megcsinálva az itx házban a noti hdd felfogatás, a cseréhez az alaplapot is ki kell vennem.
Vga csavar ügyben szintén az aliexpresst tudnám mondani, gombokért van. -
snake1977
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Én egy 4GB-os Transcend ide flash modult [kép] használok az egyik win98-as gépembe, a mérete végett nem túl optimális, dos-hoz meg overkill, de van ebből 8-16-32gb-os is ebay-en, sata ssd-t kapni azokon az árakon amit írtál, az ide/pata árát már megkérik rendesen.
Én maradnék a korhűségnél és a korban hozzá passzoló leggyorsabb merevlemeznél ha a gép többi részét sikerült korhűen összeraknod, nem rontanám el egy ssd-vel az összképet.
Persze nem egyszerű belőni, mert emlékeim szerint a 2000-es évek elején robbanás szerüen nőtt a méret, és csökkent az ár. -
snake1977
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
95-2003 közötti pc-ken lenne jó tudni, hogyan érhető el a leggyorsabb töltési sebesség, mert oda nekem már windows alá kevésnek tűnt a CFIDE sebessége. -> ha a korhűség nem lényeges akkor PATA SSD megfelelő kábellel, vagy sata ssd -> hardveres fordítóval, utóbbi könnyebben beszerezhető.
Mikor lett váltás Satára? (Erre 2002-2003-at saccolnék) -> wiki szerint 2003 január a rev 1. megjelenése. -
snake1977
őstag
Sziasztok, találkoztatok már ilyennel? S754-es alaplap, fsp 400W táppal nem hajlandó elindulni csak villan a led, ventilátor fordul egyet és leáll, rákötöttem egy 400W-os codegány tápot, azzal pöcc röff indul, az fsp nem lehet hibás mert a p4p800-ba a húzott prescott procit simán vitte eddig, kéteszer próbáltam átcserélni, de ugyanaz. Ötlet?
-
snake1977
őstag
válasz
snake1977
üzenetére
Sikeresen meg is találtam, itt hagyom ha esetleg valakinek voodoo 2 framebuffer gondja lenne egyszer. https://youtu.be/KZjxeW3igRE?t=137
DarthSun: Sajnos igen, 800x600-ban is fagy, egyedül 640x480-ban stabil.
-
snake1977
őstag
Sziasztok újfent.

Találkoztok e már ilyen hibával, adott egy 12megás inno3d vudu2, 640x480-ban minden szuper megy flottul bő félóra játék után sincs gond, viszont amint felteszem magasabb felbontásra 800x600 vagy 1024 a játék elindulása után maximum 10-20mp-el befagy a játék.
Próbáltam többféle driverrel, 3 gépben is és mindenhol ugyanez a jelenség. -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Vacsi új elemet tettem bele, de rámértem multiméterrel is 3,17V van benne. Kissebb procival pl. p3 750-el tökéletesen üzemel. Akkor elkönyvelem mint anomáliát.
Régebben egy VIA apollo pro szórakozott velem így, szintén 1000-es p3-assal 800-asként volt hajlandó csak kezelni, még az ostrom utcai ready comp.-tól vettem, a srácok biost frissitettek és mindent megpróbáltak de nem akarta az igazságot, így a végén visszavették.Egy másik kérdés főképp hozzád, te vagy a hangkártya szakértő

DOS alatt elméletben működhet egy Yamaha YMF 744 hangkártya, legalábbis a Philscomputerlab szerint elviekben mennie kellene, viszont nekem van mellé egy ilyen midi interface kártya is vagy mi, sajnos nem értek hozzá ez az első ilyen kártyám, ez végülis mire jó, ad nekem valami pluszt a hangzásban?
-
snake1977
őstag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, Asus Tusl2c lapnál, miért dobja fel induláskor egy p3 1000-essel minden alkalommal a bios-t és ott egyből a frekvencia választást, (állandóan 500mhz-esnek akarja felismerni), hiába állitom be 1000-re, a kövi hideg inditásnál újra belép a biosba a freki választáshoz. Bios-t is frissitettem 1012-re ez az utolsó nem bétás bios.
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Látod ha most eljössz, akkor megkaphattad volna azon cuccok maradékát amiért már 4éve jössz kb.

-
snake1977
őstag
Úgy látom azért leszünk innen páran
du. 1-2 közt érkezem 
-
snake1977
őstag
Köszönöm az infókat urak!

Akkor sikerült kifogni egy érdekesebb példányt.Lenne még egy kérdésem, van egy tusl2c lapom, xp sp2 alatt ha gpu-z -t indítok instant lefagy, mindegy milyen vga van benne, merevre fagy teljesen, ez a lap hibája vagy az sp2 nem szereti a gpu-z-t? Azt hiszem 0.8-as verziót próbáltam.
-
snake1977
őstag
Ez hibátlanul fut, kár hogy a teljesítménye nem túl acélos így sem.

Most néztem az összefoglalóban a hardveres évjárat táblázatot, (rég jártam erre) nagyon király lett.
-
snake1977
őstag
Köszi a válaszokat, az unlockolás beírható a kártya biosába ezekszerint?
szerk.: Kicsit érdekes mert olyantól hoztam a kártyát aki egy windowst sem tud feltelepíteni.
-
snake1977
őstag
Sziasztok, a megszűnt drivers.hu tartalma esetleg elérhető valahol? Tudtok erről valami infót?
-
snake1977
őstag
Üdv!
Srácok segítséget kérnék. Van egy p1-es olivetti laptopom (echos 133pro s), amiben a merevlemez beadta a kulcsot. Viszont a laptop nem tud bootolni cd meghajtóról, gyárilag jár(na) hozzá külső floppy meghajtó ami parallel portra csatlakozna, viszont én nem rendelkezem ilyennel. Szerintetek ha veszek egy ilyen kábelt [link] és az usb részét rákötöm egy külső usb-s floppyra, müködőképes megoldás lehet? Sajnos ehhez laikus vagyok. -
snake1977
őstag
Az Asrock mindig úttörő volt az érdekes megoldásokban, elég sok öszvér lapott adott eleinte.

-
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem kizárt, de így vettem a lapot, megtudni ezt már nem fogom, próbáltam keresni kézikönyvet hozzá de a gyártónál már nem lelhető fel, csak p3-tól.
-
snake1977
őstag
Köszi srácok
3 csatis AT tápot még nem láttam, csak atx+egy ilyen AT-s kanóccal ellátottat, akkor ez érdekes kihívás lesz, kergetnem kell egy ilyen tápot+átalakítót, jó lenne tudni hogy rendesen üzemel e a lap. -
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
óóó bakker, pedig épp akartam kérdezni hogy mi van a cuccal, R.I.P.
oké nem mondanék nemet egy nagyobb raptorra én sem, két rapi raidbe azért már nem lenne rossz rendszernek sem
Tim82 hacsak nem valami kicsi 80-160gb-os akkor nem értem, 250-es aaks wd volt a régi am2-es 4400+ gépembe és nem igazán volt problémás lassulásom, főleg mert allergiás vagyok rá amikor elkezd töltögetni a hdd hosszú másodpercekig miközben a rendszer szinte áll miatta.
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hát akkor a legótvarabb ssd 1ms alatti elérési ideje?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csabyka666 szép kártyák, a prófétát hogyé adod?

-
snake1977
őstag
Azért nem mindegy milyen idős hdd fityeg benne, az én 500-as hitachim pl. igencsak fürge jószág, amig ezen volt a rendszer egyszer sem tapasztaltam különösebb lassulást, hd tune-al szoktam tesztelni, a tapasztalatom hogy kb. 500-600 napon felüli hdd-knél már gyakori hogy megzuhan az adatátviteli görbe több ponton. A pentium D meg mindenhogy szűk keresztmetszet ma már, kis idő becsúszik a retro kategóriába.

a JMicron vezérlővel egyetértek, azért néha ki lehet fogni olcsó kingston V szériás 120gb-os ssd-t 12k körül, annyiért meg még megéri használtan ha van rá némi gari még.
Egyébként a kingston mostanában nagyon akciózza a ddr3-as ramjait, nem tartom lehetetlennek hogy esetleg az ssd-k árát is csökkenteni fogja. -
snake1977
őstag
épp most nyálaztam át az aprót, 4 magos phenom 4gb ddr2 800, 250gb hdd-s konfig integrált hd4200 vga-val 32k, 10-esért meg már van 20" körüli monitor 1680x1050 felbontással, (szomszédomnak most kerestem rá vevőt) azért ezzel a konfiggal még ki lehet bírni pár év fészbúkozást meg a jutyúb is megy rajta hd-ba, sőt még 1-2 régebbi játékot is elvisz a vas lazán, 32+10= 42k de igény szerint vga-val bővitve még akár gta 5 sem lehetetlen persze nem high end grafikai részletességgel, meg uhd felbontásban, én 25k-ért vettem a 7850-esem 42+25=67k és akkor már tényleg lehet vele játszani is. Valamennyire...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SSD meg...a rendszer felállását meg kell várni utána már nincs különösebb lassulás, ha netezésre van használva a konfig, kb. mindegy hogy 6 vagy 2mp alatt nyílik meg első alkalommal a ffox.
szerintem -
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az az egér nem semmi, nekem eddig a csúcs a csiga volt a gépházban némi megszáradt falevél és rengeteg por társaságában, szintén rejtély hogy került bele, mert a csigaháza nagyobb volt minden lehetséges nyílásnál, szintén garázsban használt gép volt, egy autószerelőé.
-
snake1977
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Annyit tudtam a programról hogy a mérnök infós egyetemista ismerősömnek nem jutott belőle, pedig nem élnek túl jól. Gondolom akkor ott is akadt némi mutyizás "jó" magyar módra. Mondjuk az valóban sokat dobna a dolgon, ha mondjuk kifizettetnék az emberekkel a gép árát, valamilyen formában meghatározva hogy ne érje meg lepasszolni nekik. Amíg "jogsi" nélkül ülnek a volán mögött addig nem is számíthatunk ilyesmire, pedig nagy tételben biztosan jelentős kedvezményt is kapnánk. Nem ragozom, nagy változások kellenének, de semmi kilátás effélére.
-
snake1977
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Jó kérdés, mivel az én környezetemben, meg amerre járok néha (fejér m. egyes területei), szinte mindenhol van már valamiféle gépezet, laptop, vagy netbook, a nagyon videkieknél tudtommal meg egyenlőre maga az internet hozzáférés is sokszor nem megoldott vagy mobilnet szinten van jelen, és tudjuk mire elég manapság a néhány gbyte adatforgalmával az oldalméretekhez képest ez a félmegoldás... Egyébként ha jól emlékszem Miskolcon volt nemrég egy ilyen EU-s laptop pályázat, bár nem tudom milyen siker rátával zárt.
Akárhogy nézzük hatalmas léptekkel fejlődött a telekommunikáció és számítástechnikai ipar az elmúlt pár évben, kiváncsi vagyok hogy az elkövetkező 5 évben mennyit és milyen irányban fog fejlődni mindez, alapul véve az egyre olcsóbb és "okosabb" telefonokat, amivel főképp kína árasztja el a nemzetközi piacokat. -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen a legnagyobb lendületet az olcsóbb net hozta el, amit datálhatunk a 2000-es évek legelejére, akkor már megfizethető volt valóban sok mindenki számára.
A környezetemben (és nekem is) azért jóval előbb voltak már pc-k, pedig nem milliomos csemeték közt nőttem fel, 486, 5x86, p1-esek már akkor megfizethetőek voltak, persze a voodoo kártyák árazása egészen a geforce-ok megjelenéséig nem kezdtek még igazán mélyrepülésbe, de sajnos a zöldek és a dx megfojtották a 3DFX-et plusz a cég is egyre nagyobb baklövéseket követett el.
2000 környékén a gyengébb p2-esek azért nem voltak olyan veszélyes árban hogy ne lehessen megfizetni bárki számára egy tnt2 m64 vagy hasonló kártyával meg már egész jól el lehetett játszogatni.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
A 90-es évek közepe után azért már jelentek meg komolyabb játékok is, sőt ha úgy vesszük a win95/98 beinditotta a játékipart is, rendre jöttek ki a 3D gyorsító (néha lassító) kártyák, akkor már több igény volt a pc-re nem csak munkaeszközként, kezdett megfizethetővé válni a tömeges gyártás végett csökkenő ára,a zinternet jobb helyeken már isdn volt, de tegyük hozzá akkor még eléggé luxusnak számított, talán 98-99 környékén lett megfizethető.
-
snake1977
őstag
Hűha, én totál nem értek a linuxhoz, csak feltelepíteném és használnám, driver hegesztés stb. meg távol áll tőlem, de ha elketyeg és a ph, meg esetleg a facebook normálisan használható az nekem már tökéletes.

Esetleg egy linket dobnál még ha szépen kérlek, hogy honnan szedjem le a telepítőt? Nem a lustaságom végett, csak hogy tényleg jó verziót szedjek le.
-
snake1977
őstag
Ha már ennyire linuxolltok, van egy p3-as thinkpadem 1,1ghz, 10gigás vinyóval, 768 rammal super savage s3-as vga-val, milyen linuxot javasolnátok rá, amivel ezen a konfigon el tudnék netezgetni?
Puppy-t próbáltam de nem tudtam telepiteni, csak pendrive-ról volt hajlandó futni. Valami hasonlóan egyszerünek tudnék örülni, és akkor nem nyuznám a nagygépet annyit.
-
snake1977
őstag
Sziasztok, rég jártam erre...

Thinkpaddal lenne gondom.
Van egy p1-esem, ha az akku le van merülve akkor simán elindul mindenféle vacakolás nélkül töltőről, ha viszont már töltön van 5-10 percet, nem hajlandó elindulni, ha kiveszem az akkut ugyanúgy nem indul, de ha hagyom lemerülni utána ami kb. 1-2 nap, akkor meg pöccre indul... amikor viszont nem megy, akkor csak felpörgeti a cuccokat, a kijelző bevillan majd leáll simán, ilyennel még nem találkoztam, a töltő okés mert két egyforma van, mindkettővel ugyanezt műveli, plusz van egy másik Thinkpadem ami szinte ugyanilyen annak semmi gondja ezekkel a töltőkkel szóval ezt kizárhatjuk. Egy újabb X-akta... legalábbis nekem, akinek van ötlete ne fogja vissza magát.
-
snake1977
őstag
Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Topik Lakónak!

-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
A bios döglödik, sokszor volt ilyen nálam, cpu ram vga ki a lapból bios reset jumperrel, üresjáratban elinditod, kikapcs cuccok vissza, és jó esetben menni fog, legalábbis nálam ez sokszor megoldotta még a bf 6-oson.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Azt tudtam hogy a Cyrixnak gyártott van is 1-2 procim, de hogy a zintelnek is...na nekem ezért furcsa, azért a zintelről nem gondoltam hogy bérmunkában gyártat azért ennyire csak nem volt kevés a kapacitásuk, bár végülis az IBM saját gépébe került ez a cpu, (pc 330) így inkább arra gondolok hogy simán legyárották egy helyen az egész hóbelevancot, és nem kellett szállítani stb. lincenszelve meg talán olcsóbban megúszta az ájbíem az egészet saját magának legyártva.
Vagy nem, de az egyik biztos. -
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szerintem érdekes hogy az Intelnek az IBM gyárt cpu-t...ilyet még nem láttam.
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
6x86Pr150@120 ehhez 12cm-es szélkavarós táp? Szerintem AT-sban nem is nagyon gyártottak ilyet hacsak nem atx-es tápcsatis lapban fut

-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Passzívan használva kb. kézmelegnek kell legyen

-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szuper
a lényeg hogy megy, am lehet csak meg kell igazitani az lcd kábelt és jó lesz, nekem 24mb ram van az egyik ibm-be, azon 95 fut, a másikban 64mb azon xp, de az meg hol megy hol nem megy, még nem jöttem rá mi lehet a baja.
Amikor megy 20x ki-be kapcsolom simán müködik, amint elkezdi tölteni az akkut és eléri a 8%-ot nem akar bekapcsolni, ha kiveszem az akkut akkor sem. Viszont bent volt a szekrényben 2 hónapig csontra merült, és bekapcsolt, nem értem én ezt. 
Háát slc proci, remélem cserélhető, mert az picit lassúcska, de ha nem akkor is megy rajta egy rakás cucc, az lcd kábelt meg lesd meg, lehet csak kontaktos, várjuk az infókat.
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pedig ott meglenne az áramerősség, akkor nagyon kellhet neki az a plusz feszültség.
Dos-os játékokhoz ideális, és szerintem még ilyen Gobliiins féle kalandjátékoknak is elég lenne simán, azok mentek 386-oson is.
Nekem a ps2 porttal van bajom, igaz hogy usb-s egeret használnék, de átalakítóval, viszont nem hajlandó felismerni sehogy az egerem, nem tudom hogy ez a technika túl új e a win95-nek, vagy alapból átalakítóval fel sem ismeri a hardvert.

-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tetszetős kis cucc
Nekem GE lightning van, ami nagyon hasonló csak az már P1-es. 
Van rá esély hogy elindul 12voltról megfelelő áramerősség mellett, de nem biztos hogy jó ötlet, legalábbis szerintem, bár kárt nem hinném hogy okozna. De erről biztos többet tudnak mondani a szakik.
Nekem 16V 2,2A-es a töltőm és 4 lyuk van a kanócos részén, esetleg ha ilyen a tied is, és nem találnál töltőt kölcsön adhatom szivesen. -
snake1977
őstag
válasz
Nudlee
üzenetére
Az egy legendás játék
a felújitott verzió sem lett rossz, csak kissé monoton egy idő után. 
nakos1212: a warcraft széria jó volt, a mai nap futnak az utódok, lásd WoW, elég rendesen kinőtte magát a blizzardnál ez a játék széria.

De ha már dos, én a sam & max-et szeretném végig játszani, annak idején nem volt rá módom, meg van még egykét ilyen stilusú amit kipróbálnék, pl. Gobliins stb. -
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Talán az egyik legjobb volt annak idején, C64-en nyomtam sokat, később meg a herculesen, sőt tavaly még dos emulátor alatt is nyomtam kicsit, a második részét, nem bánnám ha rework-ölnék persze semmi nagy extra nem kellene bele, csak a hangulat, szöszölni a garázsban tuningolni kicsit majd elmenni versenyre, mekkora feeling volt amikor a királyt megvertem először
Ez az érzés hiányzik a mai játékokból valahogy...hiába nfs, meg grid, stb. nem az igazi. -
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Én dos-al kezdtem '96-ban és egy Hyundai XT-vel, hercules monitorral rá pár hónapra már 386sx-el toltam a black thorne játékot, kicsit más idők voltak mint ma, floppyn cseréltük a játékokat akár a C64-es időkben...sokkal jobb kor volt az szerintem mint a mai rohanó világ. Az IM kimaradt nekem, helyette volt prince of persia, barbarian, street rod (bizony ez még herculesen is ment), stb.

-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Dune 2 volt az első normális stratégia amivel játszottam (még amigán), azt hiszem ez a játék volt ami miatt megkedveltem ezt a műfajt. C&C, Red alert, Starcraft, ezek voltak a trónkövetelők, utoljára a supreme commanderrel multiztam, haladni kell a korral..de csak szépen lassan.

-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nekem a WD Blue-m 659 napos és 100/100-as, de van egy 500-as WD Black a fiókban ami k.o. , meg két hete beadta havernál is a 250-es wd black a kulcsot, minden szériából vannak hibás darabok lásd az anno agyon ajnározott hitachi-ból is került ki sok rossz, nálam évekig ment egy samsung 160-as hj-s, van akinél meg idő előtt elpusztult.

Na meg nem mindegy hogy szervizben dolgozva látod hogy ebből ennyi a hibás, vagy nem. -
snake1977
őstag
Alapból 350/400-on fut tehát 800mhz a memória, de maximum 20mhz-el tudom túlhúzni a memóriát, a gpu-t 385-ön járattam ott stabil, 400-on is próbáltam de ezzel egyetemben a cpu-t is huztam azonnal kifagyott, még egy ilyen ócska lapot nem láttam mint ez az asrock p4vm800, 10mhz fsb emelés és a windowsig stabil bármit inditok merevre fagy, még csak kékhalál sincs, 5mhz túlhajtással meg kidob a 3dmark az első 1-2 teszt alatt, feszt nem lehet emelni a cpu-nak. AGP clockot sem lehet állitani vagy fixálni. Fakerekes vacak

Alapjáraton ~8100 (+ - 50) pötty körül dobál a 3dmark2k, ha emelem a gpu-t egyre jobban csökken, a legvégén már csak 7500 körül adott. Passzív a kártya de kapott hűtést a gpu-z szerint 47 foknál magasabbra nem melegszik.Bacsis: Low end Cadilac
Majd megpróbálom akkor a 2k1-el is, bár nem fűzök sok reményt hozzá. 
-
snake1977
őstag
Erre mondjatok nekem valamit, egy agp-s gef6200-ast próbálok huzni, ugye eléggé low end a kártya 64 bit 256mb ddr2, az smi afterburnerrel minél feljebb huzom a gpu clock-ot, annál kissebb eredményt produkál 3dmark2000 alatt
350mhz-ről huztam egész 400-ig de egyre csökken az eredmény...én ezt nem értem 
-
snake1977
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Jó kis masina nekünk volt még a "fénykor" lecsengése után, kb 95-ben, ismerős 500-asához képest kicsit gyorsabb is volt, nagyon szerettem, azon a gépen játszottam először igazi real time stratégiai játékkal, a Dune II-vel.
Ezt pedig sosem tudom elfelejteni [link], akkor még nem is tudtam mi az az mp3... 
-
snake1977
őstag
Én inkább a memória vezérlőt nem értem, a 9600GT 256bites, a GSO 192 bites, ez pedig 384bites

Persze már ha valódiak az adatok, gondolom a bios-ból olvassa ki a gpu-z vagy nem?
-
snake1977
őstag
válasz
Nudlee
üzenetére
Igen jól láttad

http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_asztali_szamitogep_alkatresz/videokartya/egyeb/geforce_gtx650_2gb_384bit_ddr3_pci_e_vga_hdmi_dvi_1940276027.html
Mondjuk itt rendesen ki írták hogy GEOforce
Breaking news
Új gyártó a láthatáron...a zöldek és a pirosak riválisra találtak? 
-
snake1977
őstag
Egy nVidia 7950GT milyen értéket képvisel manapság? XFX passzív hűtésű egyslotos kártya. Azt látom hogy a GX2-esek még mindig 10k felett vannak

-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Na ez a sztori nem semmi
Látod öregem a profik így csinálják, új módszer amit az informatikában tanítani kell, nevezzük el mondjuk "szagműveleti ellenőrzés"-nek.
Legközelebb dezodoráld a lapot mielőtt kiviszed 
sanchezsa: A régebbi izom kártyák amugyis könnyen halnak ilyen korban már, pl. 48xxX2 alig van működő példány, hűtési problémás mind, kivéve ami kapott külön vízhűtő blokkot, és nem kínozták nagyon.
-
snake1977
őstag
Vettem én már újragolyózott vga-t is, egy hétig sem üzemelt és a tulaj nem szólt róla, (ezért nem veszek semmit már gyári gari papir, vagy hosszabb (1hó min.) gari vállalás nélkül ami komolyabb cucc), ugyanúgy átverik vele az embert ahogy a sütött kártyával, bár utóbbit kicsit könnyebb talán kiszúrni, ha odakozmált vagy deformálódott a bármilyen müanyag alkatrész rajta.

Persze egy próbát megért havernak is, mondtam is neki vagy huzza egy pár hétig vagy nem, de ha nagy szerencséje van akkor talán hosszabb távon is, de készüljön fel rá hogy bármikor beadhatja a kulcsot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- OLED monitor topic
- Elektromos autók - motorok
- Érkezik az élőszereplős Far Cry sorozat az FX-től
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 2025.11.22 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Viszont látom van itt több nusb verzió a linken, megrpóbálkozom egy másikkal is

a héten ki is cserélem amint lesz rá időm, aztán kiderül vagy beborul
én sem értek hozzá, kondit szoktam cserélni ha muszáj, megpróbálok keresni valami infót a neten a bufferről, így legalább már van egy nyom amin elindulhatok.

du. 1-2 közt érkezem 

ott lesz az mx4 mellett ha keresnéd

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)