- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
thgergo #7142 üzenetére
Abu régóta riogat kis epyc platformmal.
Feltehetően azért nem jött, mert költséghatékonyan tudták lefedni a 24/32 magos piacot is. De a 96 magos 12 csatornás genoával az olló nyílik. (Különösen ha a mainstream megmarad 16 magnak)
A siennával egyszerre fedik ezt a lukat és tudnak versenyezni a 32+ magos HEDT SPR-rel. -
joysefke
veterán
válasz
thgergo #3577 üzenetére
Különben ott a GPU/Xeon phi vagy másegyéb gyorsító a célfeladatra pl FPGA.
Ezt nem tudom, azokat még játék szinten sem programoztam soha (SSE-AVX-et intrinsic-kel igen, hobbiból megvalósítottam pár egyszerűbb képfeldolgozó algoritmust) mindenesetre szerintem arra nem lehet építeni, hogy a usernek majd pont lesz megfelelő GPU-ja és arra pont van megfelelő driver installálva. Ezzel szemben, a legalább SSE 4.2 vagy akár AVX képes processzor az adott.
==
AVX2 és AVX512 kód között csak pár % teljesítményelőnyt tapasztaltam, intel MKL, cascade lake csodákkal.Én még azt olvastam, hogy bár az Avx512 kód lehet akár gyors is, azonban ha csak kevés Avx512 utasítást kell végrehajtani, akkor könnyen elmarad a gyorsulás (vagy még lassul is) mert az Avx512 kód alacsonyabb órajelen fut és utána viszonylag hosszú időre (~ms nagyságrend) van szükség, hogy visszaugrojon az órajel, tehát azon a szálon az Avx512 utasítások utáni kódrészlet lényegesen lassabb lesz, mintha nem Avx512 futott volna előtte.
Na most ha ez így van, akkor ennek fényében, a fenti utasítás halmazábra fényében és annak fényében, hogy az egyes processzorok még különböző számú Avx512 képes egységet tartalmaznak, ki fogja érdemben kitsztelni/eldönteni, hogy egy adott függvény esetén melyik processzorcsalád melyik kódutat futassa? Nekem ez laikusként aránytalan munkának tűnik ahhoz képest, hogy mekkora gyorsulásra lehet elméletben képes az Avx512.
Vagy Avx512 eleve csak szuperszámítógépek esetén lesz hasznos, ott meg majd megírják a kódot az adott processzorhoz?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
thgergo #3075 üzenetére
> Ellenben magának az nvme / pcie -nek is van késlelteése: ~50000 ns,
> ami nem sokkal jobb mint a Sata.a SATA protokoll még a HDD-kre lett tervezve .. lejárt az ideje
"The NVMe specification was designed from the ground up for SSDs. It is a much more efficient interface, providing lower latency, and is more scalable for SSDs than legacy interfaces, like serial ATA (SATA)."
https://nvmexpress.org/
https://en.wikipedia.org/wiki/NVM_Express -
Petykemano
veterán
válasz
thgergo #3075 üzenetére
Igen, ez igaz, az SSD technológia is számít. A beszélgetésben is megemlítik, hogy a QLC késleltetése már meglehetősen közel van a HDD-hez.
Végülis a 25000ns-hoz képesti 1000x (ami az ígéret volt) 25ns, ami elég ígéretes lehetett akkor.
Aztán jött a 100x, ami még mindig 250ns, stb
Lehet, hogy a 3D Xpoint technológiát is terheli az, ami az SSD-ket is: ha növeled a kapacitást, rosszabbodik a késleltetés? -
S_x96x_S
addikt
válasz
thgergo #2521 üzenetére
igen .. google cache
de valami ok miatt leszedték
, és nem lehet tudni, hogy miért ..
( lehet, hogy valami extrém nagy félreértés volt benne )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged