Hirdetés
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #7856 üzenetére
Szerintem a Zen5 egy from-stratch ground-up new architecture, aminek a fókuszában ismét a ST/IPC növelés lesz. Elképzelhető, hogy ennek részét képezi majd az is, hogy az FPU végrehajtó egységeket 256bitesről 512bitre bővítik. ilyen változtatáshoz biztos hozzá kell nyúlni a regiszterek szélességéhez, meg ilyesmi. Mármint hogy praktikus lehet a L1d duplázását is ide időzíteni. És az, hogy AVX512 műveleteket nem kettő, hanem 1 órajel ciklus alatt végrehajt úgyanúgy eladható IPC növekedésként.
Én arra számítanék, hogy a Zen5 még N4-en készül.
Aztán a Zen6 megy N3E-re, ami a valódi nodeváltás.
Nem tudom, hogy az Intel mennyire gondolja komolyan ezt az AVX1024-et.
- Vajon Mikortól lenne praktikusabb inkább egy IGP-t használni?
- És hogy mekkora igény lehet rá ténylegesen?
- Vagy mekkora nyomás jön ilyen téren az Arm-os konkurencia irányából?Mindenesetre én legkorábban a Zen6 esetén látnám reálisnak. Hasonlóan a Zen4-hez: nodeváltás és utasításbővítés, MT teljesítmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - ASRock B760M-HDV/M.2 + Intel I5 13400F + TeamGroup Vulcan 2x16GB DDR5 6000MHz
- Apple Watch SE (2 Gen) 40mm, Normál, Tötlővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- EVGA RTX 3060 Ti FTW3 Ultra
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Samsung Odyssey OLED G93SC (49", QD-OLED, 5120x1440, 240Hz, HDR10+ Gaming, 1800R, FreeSync)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest