Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz carl18 #6820 üzenetére

"IGen, az első gen Ryzen egyetlen gyenge pontja..."
    Meg a gyenge lebegőpontos egység, a gyenge memóriavezérlő és a CCX-ekre osztottság. Szvsz nem véletlenül adták olyan olcsón, ahogyan.

A 3600-as már a problémák nagyját megoldotta, de a kettévágott felépítése továbbra sem passzol jónéhány programhoz. Én 5 évre biztosan nem terveznék vele, hacsak nem 8K-n akarsz játszani brutális GPU-limittel, 2-3 reálisabb lehet, kisebb, inkább nagyobb kompromisszumokkal. :)

#6822 paprobert : "A jövővel kapcsolatban vannak nem alaptalan kétségeim."
    Elnézve azt, hogy azért egész hatékonyan el lehet végezni kb. bármit egy négymagos 15W-os 3-4 évvel ezelőtti ultramobil processzoron is (pl. i5-8250U), így túlzottan nem aggódnék az ezekhez képest erőmű-kategóriás 5900-asok miatt. :N Azért 12db teljesértékű, egyenként is erős, hatékony mag nem holnap, de szvsz nem is 3 év múlva lesz gyenge kategóriás.

"a jelenlegi igények fölé vásárolni az aktuális sorozatból, jövőbiztosítás céljából gaming-re értelmetlen"
    Nehéz ezt előre látni. Addig egyetértek veled, hogy a "jövőbiztosításba" általánosan nem igazán érte meg soha fektetni komolyabb összeget gamingre, de azért kivételeket is lehetett látni az utóbbi tíz évből. Én annak vagyok a híve, hogy kis ráfizetést megérhet, ha valaminek nagyon jó az ér/teljesítmény aránya, még ha ma nincs is teljesen kihasználva. Azért is írtam, az 5900X elég jó ajánlatnak tűnik 400 euróért, de lehet érdemesebb ma venni egy 5600-ast, aztán ha kevés fejleszteni pár év múlva, amikor már 400-ba sem fog kerülni az 5900. :)
    Én is így ugrottam a 3600-asba pár éve, jó áron volt, valami kellett, aztán majd ha kinövöm veszek erősebbet. :)

• paprobert

őstag

válasz carl18 #6820 üzenetére

"Szóval mindig relatív mihez képest versenyképes és hogy mennyiért."

Akkor vegyük ki a relativitást a képletből, egy egyszerű kérdéssel:
    Vinni fogja-e a PS5-re és XSX-re megjelenő játékokat, legalább 60 fps-sel?

A válasz erre az, hogy a konzolon 60 képkockát célzó játékokat vígan, míg a 30-at célzóak egy részét biztosan nem. Lásd, Matrix demo, első fecske.

#6819 HSM
    Hogy ma megállja a helyét, abszolút egyetértek. A jövővel kapcsolatban vannak nem alaptalan kétségeim.

#6821 S_x96x_S
    Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a jelenlegi igények fölé vásárolni az aktuális sorozatból, jövőbiztosítás céljából gaming-re értelmetlen. Hiába lett olcsóbb a top-end, ehhez nem elég jók ma a hardverek.
    Egyéb, MT-et igénylő feladatokra persze lehet jó ajánlat, bár abban is jelentős fejlődés van kilátásban, szóval csak ésszel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés