Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Nem tudom, neked mi a félelmed az AM5-tel kapcsolatban.
A legutolsó MLiD videó-interjúban a vendég azt mondta, hogy az AMD annak idején eléggé vadnyugati módon esett be az alaplapgyártókhoz. Tehát így bementek és letettek az asztalra pár teszt csipet és úgy mondták, hogy légyszi, ehhez csinálnátok alaplapot? Az alaplapgyártók meg néztek elkerekedett szemekkel, hogy "mivan?", hiszen ők ahhoz voltak szokva, hogy az Intel minden procihoz A-tól Z-ig dokumentációval és utasításokkal ellátva igényli az alaplapot.
Nem tudom, ez mennyire lehet igaz, mindenesetre a illető ezzel magyarázta a első generációs AM4 alaplapok minőségi problémáit és varianciáját. A 400-as széria gyakorlatilag chipset módosítás nélkül ennek a specifikációs hiátusnak a ráncfelvarrott pótlása.Namost az nem valószínű, hogy az AM5-tel ugyanez megtörténjen, mert azóta az AMD is nyilván fejlődött dokumentálás és persze elvárások terén. Ami biztos: drága lesz.
Ezzel együtt persze én se ugranék bele. Egyrészt mert drága lesz az alaplap is, meg a DDR5 is. Másrészt azért az AM4 early adopterjei némiképp pórul jártak. Én se szívesen futnék bele megint abba, hogy beleugrok az AM5-be az elején, mert milyen jó lesz majd lehet később fejleszteni és aztán végül érdemi fejlesztést megint csak alaplapcserével együtt lehet végrehajtani.
Egyébként itt egy táblázat, hogy támogatás szempontjából melyik gyártótól lenne érdemes választani: [link]
Egyébként:
- Gigabyte a legjobb
- az Asrock épp most kaparja össze magát
- az MSI-nél volt próbálkozás
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Revolut
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xbox series X dobozában, tartozékaival.
- Precision 7740 17.3" FHD IPS i9-9980HK Radeon Pro WX 3200 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X1 YOGA 14 Touch - I7 6600U - 8Gb - 256Gb - Több db
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- XXLPC Polar Pulse Gamer PC - Ryzen 5 5800X - 16GB DDR4 - 1TB SSD - RX7600 8GB
- Mi AIoT Router AX3600 WiFi 6 router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi