Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Atti777 #6147 üzenetére

Az Alder Lake példája alapján DDR5 gyakorlati haszna nem felforgatóan nagy. Ha jól emlékszem, a nagyon sok magot használó tesztek során bizonyult a magas sávszélesség hasznosnak.

Nem gondolnám, hogy ne lehetne ezt megoldani / hiányát kompenzálni egy kis többlet cache segítségével.

A 3D stacked L3$ és különösen az Infinity Cache megjelenésével a DDR5 előnye a jövőben szerintem nem is a sávszélességben keresendő, hanem a magasabb kapacitásban.

Figyelembe véve, hogy milyen árakat jósolnak a DDR5-nek és hogy mikor lesz elfogadható áron elérhető, nem tűnik számomra sem indokolatlannak, hogy a zen4-et DDR4 támogatással hozzák ki. Világos, hogy ehhez csak egy megfelelő IO lapkára van szükség. De szerintem továbbra is áll a kérdés, hogy ezt úgy oldják-e majd meg, hogy a Zen4-et hozzák ki AM4 alapon. (Ez lehet, hogy megmagyarázná, hogy miért csak PCIE4 támogatást pletykáltak a (desktop) Zen4-hez), vagy AM5 foglalattal úgy, hogy lesz DDR4 és DDR5 támogatással rendelkező alaplap, mint az Alder Lake esetében is.

Az Asus adaptere érdekes felvetés. Kicsit fura, hiszen az Alder Lake DDR4-et is támogat, hiszen tesztelték is a külünbséget.Szóval hát értem, hogy ilyen ravasz jövőbetekintés, hogy megveszem a DDR5-ös alaplapot, de mivel most még nem lehet jó áron DDR5-öt kapni, ezért most még csak DDR4-es modulokat veszek.

• sutyerák007

senior tag

válasz Atti777 #6147 üzenetére

ez az átállás ennyire fontos vagy nehézkes lenne :F
    nem tudom hogy korábban is lett volna ilyen nem követem a dolgokat olyan rég óta :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés