Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Re
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Ahogy a Ch&Ch elemzésben is írták, a zen4 fundamentálisan nem különbözik a zen3-tól. AZ AVX512 utasításcsalád és a 256bit helyett 512bites feldolgozók persze a vektor egységen nagy előrelépésnek számít, de más vonatkozásban inkább csak csiszolgatás-reszelgetés.
A viszonylag jelentősnek mondható L2$ méretnövekedését is e kettő kategóriába sorolnám. Úgy értem, hogy el tudom képzelni, hogy ezzel a cél nem az IPC gyorsítás volt - Na nem mintha nem nőne tőle az IPC -, hanem elsősorban a duplázódó adatméretek tették indokolttá.
Példaként a Golden Cove magokat szokták felhozni, reszelgetés (+10%) helyett elég komoly (+50+%) méretnövekedésen esnek át bizonyos alegységek, mint pl a reorder buffer. De ahogy a múltkor is mondtam, ha a zenből e nélkül is lehet IPC növekedést elérni az jó jel, mert arra enged következtetni, hogy van még benne tartalék.
Engem amúgy meglepett, hogy az L1$-t egyáltalán nem növelték. Én arra számítottam, hogy 48kB-ra nő az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest