- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #5625 üzenetére
Ahogy a Ch&Ch elemzésben is írták, a zen4 fundamentálisan nem különbözik a zen3-tól. AZ AVX512 utasításcsalád és a 256bit helyett 512bites feldolgozók persze a vektor egységen nagy előrelépésnek számít, de más vonatkozásban inkább csak csiszolgatás-reszelgetés.
A viszonylag jelentősnek mondható L2$ méretnövekedését is e kettő kategóriába sorolnám. Úgy értem, hogy el tudom képzelni, hogy ezzel a cél nem az IPC gyorsítás volt - Na nem mintha nem nőne tőle az IPC -, hanem elsősorban a duplázódó adatméretek tették indokolttá.
Példaként a Golden Cove magokat szokták felhozni, reszelgetés (+10%) helyett elég komoly (+50+%) méretnövekedésen esnek át bizonyos alegységek, mint pl a reorder buffer. De ahogy a múltkor is mondtam, ha a zenből e nélkül is lehet IPC növekedést elérni az jó jel, mert arra enged következtetni, hogy van még benne tartalék.
Engem amúgy meglepett, hogy az L1$-t egyáltalán nem növelték. Én arra számítottam, hogy 48kB-ra nő az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest