Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Visszaküldés esetén mindenképpen van olyan címke amit a csomagba kell tenni, tehát nem a külsejére ragasztani?
Elindítottam egy return-t, Amazon szállította ki, tehát jött is a prepaid DHL, magyar postán feladós label, de csak a Return Mailing Label.
Felül ugye a nevem címem, alatta a német amazonos cím és a 3 vonalkód.
Print all the labels provided. Securely pack the items you are returning, include the barcode with the Return Authorisation Label in the package.
Ez most nem volt. Return Authorisation Label. Mondjuk jó régen küldtem nekik bármit is vissza, de akkor volt egy kis cetli még anno.
Gondoltam ,hogy jobb híján kétszer kinyomtatom a Return Mailing Label-t és egy megy kívülre, egyet meg beleteszek a dobozba is. Úgy csak tudják azonosítani.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
tag
Nekem volt 2 sikeres visszakuldesem ugy, hogy csak beletettem a csomagba +1 peldanyt a kivulre ragasztando return label-bol. Amugy szerintem lehet azert arra epiteni, hogy
- ok maguk a return label-bol ki tudjak keresni, hogy melyik return-hoz tartozik a csomag
- a csomagolas es rajta a return label nem valasztodik szet a benne levo termekektol, mert nekik is erdekuk, hogy ne vesszenek el a dolgok akkor sem, ha nem egy alapos preciz valaki kuldi vissza, tehat szerintem bele sem kell papir
Erdekes unrelated reszlet: az egyik visszakuldesemet valamikor delelott adtam be a magyar postan, es este mar csippant a telefonom a visszateritett penzzel, amikor meg fizikailag max. a posta kozpontjaba erhetett el a csomag, tehat valszeg amint meglatta az amazon a tracking-et, rogton kuldtek is a penzt.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Ilyen nekem sem volt. A DHL-es címkét a csomagra pattintottam, a teljes nyomtatnivalóból egy példányt a csomagba tettem, és Alza boxban feladtam.
Ha nem vársz cserébe semmit, talán így a legegyszerűbb, ha vársz csere árut, akkor a postán van valami nyomtatvány, aminek a kitöltésével talán nem hozza rád a frászt a DHL, hogy az újonnan érkező cuccot vámolja.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
tag
válasz -=RelakS=- #10755 üzenetére
Szoval ezzel a DHL-es cimkevel fel lehet adni Alzaboxban? 👀👀👀 En meg szivtam a postaval.
-
addikt
válasz -=RelakS=- #10755 üzenetére
Sima 30 napon belüli visszaküldős móka.
Végül leadtam így, hogy a Mailing Label-ből tettem belülre is.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-=RelakS=-
veterán
válasz tuareg85 #10756 üzenetére
Én is ilyen szemeket meresztettem, mikor a DHL-től lekértem a legközelebbi automatát.
Mondom: DHL automata a MOL kúton? Ott Alza van. És tényleg, Alzán keresztül lehet DHL Express csomagot feladni.
Nagyjából 3 nap alatt kiért Las VegasbaItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
őstag
válasz -=RelakS=- #10758 üzenetére
szia, te most az amazon-os visszaküldős csomagról beszélsz?
mert a német amazon nem dhl express címkét ad, hanem sima dhl-est visszaküldés esetén
azt is fel lehet adni alzaboxban?cryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz -=RelakS=- #10760 üzenetére
ja, értem, gondolom akkor a "com" dhl express, a "de" pedig sima dhl címkét ad
az utobbit sztem csak postán lehet feladni automatánál nemigencryptot minden termékemért elfogadom
-
fila
senior tag
Az elmúlt hónapban 3 rendelésem volt. Mind a 3-at más futárszolgálattal küldték.
Egy nem jött még meg, pedig 10 napja megérkezett az UPS vecsési logisztikájára. Írtam az UPS-nek miért nem hozzák ki a csomagot? Annyit írtak vissza, hogy a megnövekedett csomagszám miatt csúszik a kiszállítás, legyek türelemmel.
2 kilós, max 30x30x20--as méretű doboz, semmi extra.El lehet kerülni valahogy, hogy ne UPS-sel küldje a rendeléseimet az Amazon (német)? Ilyen szállítási idő mellett jó lenne elkerülni.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
generatoros
tag
az ups egy vacak társaság. elég sokat rendelek, de velük még nem volt kapcsolatom. a szállítás napján jött egy emil, hogy ma érkezik a csomagom, nem jött meg, gondoltam majd holnap , akkor sem. 45 ezrem volt benne , kicsit idegesített. felhívtam a magyar képviseletet és közölte a hölgy, nem voltam itthon ezért náluk pihen a csomagom. elég pipa lettem mert már 5-6 nap is eltelt az emil óta. aztán harmadnapra kihozták. . nem volt kedvem vitába keveredni velük, de ellehet képzelni milyen állati vacak és kiszolgáltatott helyzetet éltem meg. ti. nem tudom bizonyítani, hogy nem hozták ki és váltig állította a csaj, hogy márpedig kint voltak nálam csak én nem voltam otthon, csak én tudom, hogy hazudtak mert itthon voltam. én is szívesen kikerülném őket a jövőben.
-
őstag
válasz generatoros #10768 üzenetére
kérd el a futár számát, kérd meg hogy a tiedet is írja be a telefonjába és adj neki borravalót néha
ezután zökkenőmentes leszcryptot minden termékemért elfogadom
-
generatoros
tag
válasz LuckyL #10769 üzenetére
Mindig adok a futároknak jattot és ennek ellenére ilyenek. ennek az UPS futárnak nem tudtam adni mert először járt nálam és ugye ahogy írtam vissza is vitte a csomagomat, tehát mégsem járt a megadott címen. ezek után pedig nem is fogok. Amennyiben még egyszer előfordul, panaszleveleket írok. Még most is felzaklat az eset, ha eszembe jut.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz generatoros #10770 üzenetére
Az a baj, hogy ők nem UPS futárok, hanem alvállalkozók.
Engem is felbosszantott többször az egyik. Aki ráírta a csomagra hogy címzett ismeretlen.
Mondtam is UPS-nek, hogy ez mégis mi? Korábbi UPS futár megtalált engem, minden futár megtalál.
Aztán bepipultam és 2 ilyen nem kiszállítás után elmentem a csomagért a raktárba és hivatalos panaszt tettem.
Persze semmi értelme nincs ennek, mert nem UPS alkalmazottak...⭐ Stella
-
generatoros
tag
válasz radi8tor #10771 üzenetére
Azt hittem ez csak velem fordult elő. a legnagyobb gond az, hogy a feladó nem ad lehetőséget, hogy a vevő válasszon futárt. Aztán , az, hogy vállalkozókat alkalmaznak, az normális jog értelmezés szerint nem mentesíti őket a felelősség vállalása alól, persze ez nem így van, mert ha beengedek egy szerelőt a lakásomba és miután áttöri a falat, a szomszédomnak kárt okozva, majd megveri a szomszédomat akkor talán én mégsem vagyok felelősségre vonható a verés miatt a fal áttörése már jogvita is lehet. Normális esetben a megbízónak igen is felelősséget kell vállalnia a neki dolgozók cselekedeteiért. lehet rosszul gondolom????
-
fatal`
titán
válasz generatoros #10774 üzenetére
Elvileg nem, hiszen beszedi az Amazon.
-
fatal`
titán
válasz generatoros #10776 üzenetére
Ez alapján igen. Német amazonnál nem fizetsz itthon semmit, EU-n belül be kell szedniük az adót.
Ilyenkor az a kérdés, hogy lepapírozzák-e rendesen, hogy már megfizetted az adót. De ez csak akkor derül ki szerintem, ha megrendeled. De biztos vannak a topicban, akinek nagyobb tapasztalata van ebben, én nem szoktam EU-n kívülről rendelni.
-
fila
senior tag
válasz generatoros #10768 üzenetére
5-6 nap is gáz, de nálam konkrétan ma két hete dekkol a vecsési logisztikán az UPS csomagom, megnövekedett csomagszám indokkal. Ha rendelek még valamit mostanában akkor azt decemberben hozzák majd ki????
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy bár az amazon oldalán ezt hozza szállításra és egyéb ktgekre, de megérkezéskor azért számítsak a 27% áfára és a vámra?
-
generatoros
tag
válasz zolnagy #10780 üzenetére
nem rendeltem még soha az amazonról ill. igen, de amerikai címre és egy évente haza látogató ismerős szokta hozni. most azonban kb 6kg lenne ami a repülőre téve többlet utazási költséget jelent neki és nem akarom ezt tőle elfogadni. ahogy én okoskodok a net-es lehetőségek alapján az nekem úgy jön le, ha a német amazonról rendelsz akkor eu-ból jön és nincs áfa és vám sem, mert az amazon beszedi ahogy látom. a másik amazon számomra sem világos, hiszen ott is írja a szállítási költséget és egy becsült behozatali illetéket, így aztán közel dupla áron jön az áru , ha ehhez még áfát is számol az már nem rentabilis vásárlás szerintem. tehát ezt azért valahogy érdemes lesz tisztázni a magyar vámhivatalnál.
-
generatoros
tag
válasz zolnagy #10780 üzenetére
igaz nem amazonos rendelés de nagy ráfaragás volt. atlas nevű kanadai cég. csak őket találtam akik szállianak mo.-ra is egy 0,2mm vastag dozuky fűrész volt a megrendelés tárgya kb 50 dolcs erre rá tették a szintén kb 50 dolcsi szállítási és áfa meg vám költséget( persze ezt a behozatali illeték néven fogalmazta meg a googl fordító) nyeltem nagyot és akkor még 350-es dollár árfolyamon lett egy fűrészem 35 ezerért. így mulat egy magyar úr. okéztam a rendelést, majd 3 nap múltával itt is volt és amagyar vámosok is kértek még kb 8 ezret fogalmam sincs mire mert számlát nem hanem egy értelmezhetetlen írást adtak mellé amiből az kiderült, hogy a vám eljárásra 4-5 ezret vontak a többi nem tudom mi volt mert a vámot nem vonhatták volna ekkora értéknél áfának meg kevés a maradék. egy szónak is száz a vége jó sok pénzért jött a műhelyembe egy japán fűrész.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! USA-ból rendelt árút, mennyi idő után küldik el, illetve a chat előzményt el tudom érni valahol? 19-én rendeltem egy cipőt, tegnap kérdeztem, hogy mi történt vele, valami olyat írtak, hogy beragadt az elosztó központba, de intézkednek. Azt hittem az Amazontól vettem, de kiderült, hogy az Amazintól. Már nem is jelzik, hogy Magyarországra szálltnak.
-
nincsnév007
őstag
sziasztok, még sose rendeltem az amazonrol. ha egy termékre azt írja hogy deliver to hungary akkor szállít magyarországra? és euroban van megadva az ár akkor én ki tudom fizetni magyar forintos bankkártyával?
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz nincsnév007 #10786 üzenetére
amazon.de oldalt ajánlott használni. Onnan szinte mindent szállítanak ide.
Persze, tudsz fizetni Ft kártyával én is mindig azt használom. Fizetésnél EUR összeget válassz ki, NE FORINTBAN fizess!⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz nincsnév007 #10788 üzenetére
Akkor amazon váltja át neked Forintra ês keres még valamennyit az átváltáson is (összességében többet fizetsz mintha EUR vennéd meg és a bankod váltja át).
⭐ Stella
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #10785 üzenetére
USA-ból rendelt áruval nincs tapasztalatok, hogy maximum mennyi idő után küldik el? Lehet olyan, hogy tévesen szerepelt a magyarországi postázás, mivel már nincs ilyen lehetőség, csak ezt nem mondják meg? Arra várnak majd csak megunom és törlöm a rendelést? Amazonnál állandóan azt mondják, majd küldik, de nem küldik mégsem.
Próbáltam írni az eladónak, de onnan olyan automatikus válasz jön, hogy az Amazon küldi.[ Szerkesztve ]
-
Garada
őstag
Az mennyire normális, hogy napok óta nem kezdődött el a rendelés feldolgozás? Realme Store-ból készleten lévő termékről beszélünk, Amazon.de, bármit rendeltem eddig elég gyorsan zajlott a feldolgozás, szállítás és kézbesítés is (szintén készleten lévő cuccok esetén), azért fura. Péntek reggel rendeltem, azért azóta volt már pár munkanap.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz Garada #10792 üzenetére
Előtted rendeltem egy nappal 30-án és csak hétfőn hajnalban vette fel az osztrák posta.
Lehet leterheltek, vagy utaztatják a terméket a központjaik között, hogy olcsóbb legyen a szállítás, hiszen most Mo.-ra ingyenes 49€ felett. Csehektől olcsóbb elküldeni pl.
EA: It's in the crate!
-
Garada
őstag
válasz warcat #10793 üzenetére
Köszi az infót el is kerülte a figyelmem hogy én is ingyen szállítással rendeltem és ez fut most, akkor már mindent értek igazából. Nem mintha annyira sürgős lenne a csomag, csak azért megnyugtatja az embert ha pár nap után legalább a feldolgozást elkezdték és őrölnek a fogaskerekek.
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék amazonról rendelni (amazon.de) mert olcsóbb, és ha jól olvasgattam, akkor elvileg nem lesz a határon semmi plusz költség?, de lenne egy aggodalmam a kiszállítással, milyenek a tapasztalatok?
Mindig automatába rendelek, mert nem vagyok otthon szállítási időkben, egyetlen egyszer vettem egy nagyobb dolgot, mert nem fért volna be az automatába, akkor a futár bedobta a szomszédnak a cuccot, szerencsémre a kedvesebbiknek, ha a másikat találja meg, ők szó nélkül belopták volna.
Azóta is kivétel nélkül automatázok, de most akkorát tudnék spórolni, hogy elgondolkodtam ezen.
Többemeletes panellakásról van szó. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz magyarmark #10795 üzenetére
Ha amazon az eladó akkor az biztos EU-n belülről érkezik és nem lesz rajta itthon ÁFA és vám.
Nem tudsz külföldi csomagot csomagpontra rendelni. A normál szállítású csomagot is mostanában ExpressOne futárcég hozza, ha nem vagy otthon jönnek másnap, esetleg át tudod ütemezni vagy meghagyhatod nekik a szomszédnál kézbesítést.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon alap kérdésem lenne, de semmi infót nem találok hozzá. Meghibásodott egy termék 30 nap után (de azért 1 éven belül) és szeretném jelezni az Amazon felé, hogy garanciálisan cseréljék vagy javítsák, de nincs ilyen opció.Elvileg a seller harmadik fél, tehát nem Amazon. Viszont dispatch by Amazon.
Szóval ott vagyok a rendelésnél, kiválasztom, hogy hibás a termék, erre kidobja, hogy 30 napon túl vagyok, így már nincs visszaküldés, írjak a sellernek. Írnék a sellernek, megint chatbot, kiválasztom, hogy hibás a termék, erre írja, hogy forduljak az Amazonhoz, mert ők küldték ki. És innentől felállt a 22-es csapdája, nem tudom senkinek jelezni a problémát. Kimondott garanciális menüpont meg nincs is.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
amazon.com-os rendelés esetén, úgy, hogy USA-ból jönne a rendelés, ha azt írja a termék mellett, hogy "No Import Fees Deposit & HUF 4,759.82 Shipping to Hungary", illetve mikor le is nyitom a részleteket, akkor az Estimated Import Fees Deposit is 0 HUF, akkor biztosra vehetem, hogy nem lesz random, becsülhetetlen értékű vám költségem, csak a leírt 4700 Ft szállítás?
Köszönöm.
Malaka!
Új hozzászólás Aktív témák
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest