- R.I.P. Aláírások
- Indavideo te bánat.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
trobi28
addikt
Gondolkoztam én is, hogy töltök fel pár fotót ide, de kevésnek érzem őket (pedig jelent meg fotóm már a National Geographic újságban
). Olvasom a topicot és tanulok még
-
BalaNce87
addikt
Köszi, én is rossznak éreztem csak nem tudtam miért hat furcsán. Semmi gond, azért kérdezem
Amúgy ha a háttér teljesen el lenne mosva, akkor is veszélyes? Akkor nem lenne annyira kusza nem?[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
Vélemények? Szerintem a háttér elég "ideges" lett de hirtelen nem tudtam semmit rögtönözni ami enyhítette volna a beégést.
Hogyan tudok úgy linkelni hogy a kép is látszódjon?[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
ilyen hosszu uvegeknel nem annyira fog elmaszni, kicsi a fov.
ugy tudod kiszamolni mennyit csuszik el a fokuszsik, h x/cos(horizontal fov/2)-x ahol x a targytav.
nem tudom ilzen hosszu obival ez mekkora targytav lehetett, de ha mondjuk 12m..12/cos4.75-12=4.2cm-t csuszik a fokuszsik, ha total kepszelere teszed. szoval siman lehet ujrakomponalni, itt sok a dof.
inkabb nagyobb latoszogu obikkal problemas az ujrakomponalas. -
Wa2x_
veterán
válasz
copass #35271 üzenetére
Jó üveg, régen az újabb MC-s változata volt nálam jó ideig, eladtam hülye fejemmel... na az brutál. Am lehet, hogy elmászott a fókusz.
Azt hogy oldjam, hogy ha csak a középső fókuszpontot használom és a fejre beállítom az élességet, visszajelez, de újra komponálom a képet, mert mondjuk a lába nem fér bele. De az élesség így elmászik a legtöbb esetben
-
Wa2x_
veterán
Köszi srácok! Elraktározom a véleményeket. A minőség az a manuál üveg miatt ennyi, de valóban alulexpos lett alapból.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
A CA kivételével igazuk van a többieknek, én inkább életlennek látom (lehet szimplán az üveged ennyit tud, akkor élesíteni kell utómunkában). Le kellett volna választanod a modellt a háttérről, mert így a világos bőre és a világos felsője egybeolvad a határeset-kiégett háttérrel, viszont a lába meg (ami sötétebb) lehúzza a szemet a kép aljára, tehát pont nem a lényeg hangsúlyos.
-
Nincs név
tag
Sziasztok, végre én is becsatlakoznék ide ezzel a két képpel. (Van 20db kb. a 700-ból csak szerkeszteni kell még
).
Abszolút kezdő vagyok még, kb. 2 hete van meg a gép (ezúton is ismét köszönöm az ajánlásokat, tökéletes nekem ez a G3), de igyekeztem a lehető legtöbb tudást magamba szívni és így utazni ki Amszterdamba. Minden pozitív, negatív kritikát örömmel fogadnék
-
Schuby
aktív tag
válasz
BalaNce87 #35250 üzenetére
Ami mindjárt szembetűnő hogy középen van. A kompozíció mikéntjéről ajánlanék némi olvasnivalót
-
BalaNce87
addikt
Ezzel szeretnék bekapcsolódni a fórumba, első tükrös gépemet nyúzom
Nemtom hogyan linkeljem a képet hogy látszódjon is...[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz
Real_Necro #35248 üzenetére
Köszi, bár ez most direkt lett ekkora
. Majd hozok még párat.
-
Real_Necro
veterán
válasz
INTELligent #35247 üzenetére
Jöhetne nagyobb méretben.
-
INTELligent
senior tag
Jöhetnek a vélemények:
-
Saccco
nagyúr
válasz
INTELligent #35245 üzenetére
Akkor még lehetne kicsit a szimmetrián is dolgozni.
-
INTELligent
senior tag
válasz
randras_83 #35242 üzenetére
Megnézném BW-ben is
-
Saccco
nagyúr
válasz
randras_83 #35242 üzenetére
Nekem tetszik, ebben van ötlet.
-
Noddy
senior tag
-
törölt tag
Drága urak, biztosan fotózott valaki hasonlót: ez micsoda? Hatalmas termetű dög, a virágok nektárját ette... Tele volt a gépen, azzal tudtam lekapni.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Fotonhámozó #35202 üzenetére
Hü ez nagyon jó
(#35234) Fandango Szerintem hangulatos, tetszik
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
eljöttem az alpokba egy darab 35/2-vel.
én egy akkora fasz vagyok.olyan táj amilyen a filmekben sincs nálam meg nincs egy nyamvadt kitobi hogy széleslátózzak.
-
andzsin73
tag
válasz
Adamis #35215 üzenetére
Köszi mindenkinek. Az a helyzet, hogy egy Dell laptopot nyűvök és a LCD-je nem legjobb minőségű. Próbáltam azt csinálni, hogy maxra vettem a fényerőt és úgy igazítani az expon, meg a fény-árnyék hármasságon, de úgy látszik még mindig nem az igazi.
A FF kép próba volt, nem utólagos színezés, a gép tud szelektív színben fényképezni, azon semmiféle utólagos színezés nincs, csak a fény-árnyékon változtattam.
Még egy pár
-
*Ropi*
félisten
válasz
randras_83 #35217 üzenetére
Biztos jó kép, kár, hogy nem látszik.
-
andzsin73
tag
válasz
Nekem tecc, szerintem cool
Utánaolvastam mindehol a hotpixelesedésnek, lényegében a célgépeken kívül gyakorlatilag kikerülhetetlen. Próbáltam darkframe-el szűrni, jobb lett, de nem lett tökéletes. Van olyan célszoft, amit erre találtak ki?
-
Schuby
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #35207 üzenetére
ÁÁÁ, köszönöm a magyarázatot a bemozdulás eszembe se jutott, az én fejembe a csillagok állnak.
-
Fotonhámozó
senior tag
Köszi mindenkinek! Flickr túlélesítette, még jobban előhozta a zajt.
500-as szabályt alkalmaztam az expoidőhöz, ha emellett csökkentettem volna az ISO-t, akkor a fényszennyezés miatt még kevesebb látszódott volna a Tejútból. Nem egy zajbajnok a 650D, gyakorlatilag nappali fotóknál is ISO 800-on már észrevehetően zajosodik. ISO 3200 a felső limit, amit még úgy-ahogy tudok kezelni éjszakai képeknél. Erősen fontolóra vettem, hogy kipróbálom a Magic Lanternt, hátha azzal az éjjeli képek minősége javulni fog. -
Schuby
aktív tag
válasz
Nagyon tetszik.
Látszik hogy UFO vagy
Csak azt nem értem ha már úgy is hosszú expo akkor miért nem kisebb ISO hogy ne zajosodjon?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Az égen még ilyen kicsiben is elég harapós a zaj struktúrája meg a blokkosodás (Neat Image elég jól kiszedi ha nincs lehetőséged a dekonvolúciós eljárással pepecselni), egyébként jó az ötlet, tetszik.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Balról még vágnék, hogy tényleg középre kerüljön a móló. Ha már szimmetrikusnak szántad, legyen a lehető legszimmetrikusabb.
-
LamaCube
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást és a segítséget.
Gondolkodtam a harmadoláson, de így hagytam, hogy látszódjanak az arányok /igaz, hogy jó lett volna, ha belefértek volna a hegycsúcsok/, ezek szerint nem jól gondoltam.
Azt biztosra mondom, ha megélem, akkor még elmegyek oda, de a család addig másik programot csinál
Nem tudom mennyire legális, de biztosan lesátorozom és egy teljes napot ott leszek, mert az a környezet olyan nyugalommal és csodálattal töltött el, hogy napokig ott tudtam volna ücsörögni egy szikla tövében.Ezen a képen lehet jobban látszanak az arányok, de itt meg az is baj a többi dolgon kívül, hogy elnyomja a hegy a "házikót". Na mindegy emléknek házi albumba jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android szakmai topik
- LEGO klub
- További aktív témák...