Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
válasz
Rinocerosz #186 üzenetére
Még nem, de ezek szerint jönnek majd.
-
Longeye
tag
válasz
bigyo108 #185 üzenetére
Köszi!, nekem nem működött napok múlva sem, de megnézem még egyszer. Könnyen lehet, hogy én néztem el valamit.
Én úgy gyűjtöttem összee a MAC címeket, hogy rácsattantam mindegyikkel a Mikrotik routerre és a Wifi funkció Registered füléről, vagy ha a router osztja dhcp-vel az ip címeket, akkor meg a dhcp server - leases füléről kimenthető az összes MAC address.
Szerintem más routereken is van ilyen funkció.Szerk.: Szoktam használni az Advanced IP scanner programot is néha, de nem erre. A FOG segítségével is egész kultúráltan nyilván lehet tartani a gépeket, vagyis inkább összegyűjteni a paramétereit. Nyilván, csak erre nem érdemes használni.
-
-
bigyo108
aktív tag
Sziasztok,
Megjött a válasz a felhasználó nélküli eszközök EDUROAM használatáról.
Egy nagyon korrekt Pro-M -es kolléga hívott fel, minden kérdésemre megfelelően tudta a választ.
Csak nagyon röviden a lényeg, az EDUROAM hálozat csak személyek számára használható hivatalosan.
AP -ről AP-ra ugrás közben lehetséges kitiltás, ha duplikált eduroam felhasználó van.
Minden gép, ami nem köthető felhasználóhoz, és kábeles bekötés sem lehetséges, ott, az Okostábla menüpont alatt a rejtett SSID hoz, kell regisztrálni az eszköz MAC címét.
Így, egy nagyon stabil Wi-Fi kapcsolat jön majd létre.
De ők, mint rendszerszolgáltató, azt ajánlják, hogy ahol csak lehetséges kábeles netet használjunk.
Remélem többünknek segíteni tudtam ezzel az infó-val. -
bigyo108
aktív tag
Jó lehet ez a megoldás, ha ez nem avul el 6 hónap alatt mint a GUEST.
Olyan jó lenne csak egyszer megcsinálni valamit és az üzembiztosan menne.
Nálunk az összes okostábla LAN eduroam -on megy, egyik sincs wifi-n, de van a Dasboard-ban ilyen felület.
Én komolyan mondom, minden eszköznek csinálnék egyedi belépőt, ha tudom, hogy az 100%-os és sosem dobja el őket a hálózat.
Erre fogom kérni a következő állásfoglalást majd, hogy a konkrét felhasználó nélküli gépeket, hogyan teszem Wi-Fi-re hivatalosan.
Vélaményam szerint, akkor kellene egy ilyen opció, az eduroam felhasználó létrehozásakor.
Nem olyan nagy dolog ez, csak az életszerű körülményeket kellene leképezni és hozzá fejleszteni a rendszert. -
Longeye
tag
Tegnap beállítottam két gépen az energiatakarékossági opciót az Eduroam miatt. Most várok és reménykedem.
Másik kettőn is be akartam állítani, de azokon nem volt ilyen opció
Driver pedig frissítve volt, meg az egész Windows. Az egyiken Win10 volt, az biztos, a másikon lehet Win11. -
Longeye
tag
válasz
bigyo108 #171 üzenetére
Szerintem sem fognak tapsikolni.
A Dashboard felületen, a Hálózat menüpont alatt van egy Okostábla funkció. Oda felveheted a tableteket és kérhetsz rá a KIFÜ-től engedélyt, hogy használhassátok ezeket az eszközöket. Másik fórumon már volt aki megcsinálta.
Ha csak felveszed az eszközök MAC address-ét, az nem elég. KIFÜ-nek kell aktiválni.Szerk.: Jah, keres-cserél: KIFÜ -> Pro-M
(Mire megszokom, úgyis megint megváltozik.)
-
válasz
bigyo108 #171 üzenetére
Az szokott a válasz lenni - ahogy akaido is írja -, hogy természetes személyek számára biztosítható eduroam hozzáférés. A szerződési feltételek meghatározzák, érdemes elolvasni, mert jogilag, adatvédelmileg probléma lehet, ha eltérően van használva.
IoT eszközökbe felvétel? Persze csak akkor, ha már elérhető nálatok is. -
Igen, bocs, azt, bár egy típus van, ami jobb az átlagnál, de ott is necces.
Az eduroam és vendég külön téma, nem teljesen azonos "terhelést" jelent - eltérő titkosítási mód...stb. -, de a több száz kliens vendégen sem életszerű. Vagy úgy értették, hogy a teljes hálózat, több AP bír annyi eszközt. -
akaido
addikt
válasz
bigyo108 #171 üzenetére
Adalékként annyi apróságot tennék hozzá, hogy tulajdonképpen e-mail címe természetes személynek lehet, és amikor én is beállítottam anno egy titkarsag@iskolaneve.sulinet.hu címet arra már néhány évvel ezelőtt is "prüszköltek".
Áthidaló avagy "átverő" megoldásként egy szabo.janos@iskolaneve.edu.hu fiktív ember nevét vettem fel az eduroamhoz -szintén nem túl jogerős megoldásként- eddig megtűrik.
(Ez az Office 365 A1-es e-mailekkel is hasonlóan "problémás" volt.)
A Guest_Vendeg hálózatot aktívan üzemeltetem, fél évente két karaktert cserélgetek a jelszó végén, a diákok használják a laptop-tableteken és a 25 tableten is. -
Rinocerosz
őstag
válasz
bigyo108 #171 üzenetére
Valószínűleg azt, hogy nem lenne ajánlatos
.
Ha egy felhasználó túl sok eszközön van beállítva küldenek egy levelet, hogy gond van és az irányelvek.... szabályok...stb. Én egyszer próbálkoztam azzal, hogy csináltam egy tablet@suli.edu.hu-t és kaptam is levelet, hogy ez az id túl sok eszközön van beállítva.Szóval valószínűleg inkább úgy lenne jó, hogy csinálsz 3-4 felhasználót és azokat állítod be. Mondjuk meres1, meres2...stb.
-
bigyo108
aktív tag
Én pont tegnap kértem állásfoglalást a KIFÜ től ( tudom már Pro-M ), hogy egy 36 gépes(notebook ) teremben, kell-e egyedi 36db eduroam hozzáférést generálnom, vagy egy hozzáféréssel mehet-e az összes.
Igazából az xyz@suli.edu.hu címek, csak magát a hozzáférést biztosítják másban nem játszanak szereped, de a rendszer belső működését nem ismerem.
Hát Kíváncsi vagyok mit válaszolnak. -
Longeye
tag
Gondolom azt szeretted volna írni, hogy "egyiknél sem"?
Anno azt mondták, iskolai rendezvényeken bátran engedélyezzük a GUEST-VENDEG hálózatot mindenkinek. Bírni fog akár több száz klienst is.Nem tudom a típusát, de elvileg olyanokat telepítettek, amilyen a belinkelt doksiban van. Az hivatalos forrás.
A MAC address-ből tudtommal nem lehet pontos típust megállapítani, csak a gyártót. Annyit meg nem ér, hogy felmásszak és megnézzem.Én csak azt nem akarom elhinni, hogy egy Cisco eszköz ennyire gagyi legyen. Igaz, csak vezetékes hálózatban van vele tapasztalatom, de abban nagyon jó. Most vettem egy CBS250-24T routert. Az egész suli hálózati forgalma átmegy rajta és még csak nem is melegszik.
-
akaido
addikt
30 laptop, az összes vezetékes neten, így toljuk a kompetenciát , kisebb akadozások előferdülnek, de működik.
Ezekre a gépekre, a wifit be sem állítottam.
Van egy másik terem, ahol WiFi-n lóg 24 kis laptop-tablet, ég és föld a két hálózat. Aruba AP-k vannak.
Rinocerosz: Ezt az energiatakarékosági beállítást megnézem, jó tippek tűnik, köszönöm szépen! -
pilipi
aktív tag
-
Longeye
tag
válasz
Rinocerosz #165 üzenetére
Én ebben a doksiban találtam infót róla: https://docplayer.hu/15979088-Cisco-acces-pointok-bemutatasa.html
Nem a legfrissebb, az igaz, akkor még NIIF volt a KFÜ is, ami meg már nincs is...
Bár a tapasztalatom inkább azt igazolja, amit Te hallottál.Lenne olyan Cisco AP, ami csak 25 felhasználót bír?
Gyengébb lenen, mint egy kis Mikrotik?Nálunk nagyra voltak vele, amikor kiépítették, azt mondták, ez mindent is bír. Kb. első 3 évben ment is rendesen. Nem voltak ilyen Windows anomáliák. Lehet, hogy valamelyik minőségi frissítés hozta elő ezt a problémát.
Kipróbáltam azt is, hogy minden gépen elindítok egy HD Relax videót a youtube-ról. Akadásmentesen ment minden gépen egyszerre. Eduroam-nál meg... hát nem.
Egyébként Eduroam átviteli sebessége nálam 100Mbps le és 50Mbps fel.Itt két osztály vizsgázik egyszerre, kell a 35 gép, egyik osztálynál még kevés is (36 fő), de az info termek is be vannak fogva.
-
Rinocerosz
őstag
Én most kaptam megbízásba egy sulit, hogy rendbe kellene rakni a gépeket és hasonlók. Ott csak laptopok vannak mert nincs gépterem. Nálam is felmerült a gondolat, hogy fogja e bírni az egészet az AP, de szerencsére eddig bírják. (20-25 laptop)
Egyszer úgy értesültem, hogy ezek az ap-k olyan 25 klienst bírnak el és utána kérdéses, hogy mi lesz... eldobja vagy nem enged fel többet esetleg újra indul. Illetve az is probléma, hogy a poe switch tápja bírja e azt a sok ap-t.
Szerintem a Prom-nél lenne érdemes megkérdezni, hogy mit enged a rendszer.
Szóval egyenlőre jó, de a elosztónk tönkre ment a Prom-es
. Szóval az az egy ami elesett eddig.
-
Longeye
tag
Nálunk főleg olyan kollégáknál fordul elő, akik hurcolásszák a notit mindig más terembe. Én azt gondoltam, valami puffer telhet be. Erre az energiatakarékossági dologra nem gondoltam.
Köszi a tippet, én is kipróbálom!
Én is túrtam sokat a netet és ez probléma minden WPA2/3 Enterprise hálózatnál Windows-os gépek esetében. Nem csak Eduroam érintett benne.Kapcsolódva a témához:
A kompetencia felmérést úgy próbáltam megoldani, hogy berendeztünk egy termet 35 notival és ott Eduroam-hoz próbáltam kapcsolni a gépeket. Akár gépenként egyedi felhasználót létrehozva, akár ugyanazzal a felhasználónév-jelszó párossal, akár Guest-Vendég hálózattal mindig ugyanazt tapasztaltam:
kb. 16 gépig gyorsan csatlakozik. 20 gépnél elkezd köhögni, efölött pedig már egyre több időt vesz igénybe neki a csatlakozás. A 31. gépnél pedig már azt mondja "No".
Rengeteg időt elfecséreltem vele, három péntek délutánom ment rá. Kézzel végigmenni minden gépen, ehh...
Az épületben kb. a protáson és 3 takarítón kívül nem volt más, tehát leterhelve sem lehetett a rendszer.
Hivatalosan olyan Cisco AP-k vannak nálunk, amik 200 felhasználót is ki tudnak szolgálni egyidejűleg. És akár 16/20 SSID-t is tudnak sugározni.
Végül behoztam otthonról a kis Mikrotik-et Hap AC2. Röhögve elvitte az egészet. 130Mbps-ot mértem letöltési sebességnek és 50 körül feltöltésnek. Annyit vettem észre, hogy jobban melegszik kicsit, mint otthon.
Tavaly cseréltem otthon a routereket, így mos behoztam a nagyobbikat Hap AX3. Ez alapból melegszik annyira, mint a kis AC2 terhelés alatt, de nem melegszik tovább. Letöltési sebesség 700Mbps körül, feltöltés 50Mbps körül. A router proci terhelés eléri akár a 2%-ot is néha.Röccenés nélkül megy mind a 35 gép.
A suli 1Gbps-os internet csatlakozással rendelkezik, a feltöltés 50Mbps.
Az EDUROAM annyiban jobb csak, hogy nagyobb a jelerőssége.Van közöttetek olyan, aki Eduroam-mal oldotta meg a kompetenciát? Lehet, hogy csak ez az egy AP ilyen nálunk? Mi a tapasztalatotok?
-
bigyo108
aktív tag
válasz
Rinocerosz #162 üzenetére
Köszönöm az infókat, most kikapcsoltam. Kíváncsi vagyok mi lesz.
-
Rinocerosz
őstag
válasz
bigyo108 #161 üzenetére
Egyenlőre jó. Ez a Wifi eldobás nem újkeletű dolog és nem csak nálunk van
.
Igazából nehéz meghatározni mi a pontos probléma, de szerintem valami energiagazdálkodasi beállítás.
Drivert érdemes még megnézni mert sokszor van frissebb mint amit a gyártó kínál és az is fontos, hogy a windows update ne tegye vissza a régit.
Például Acer gépeknél nem igazán tudtam mit csinálni tiltanom kellett a driver keresést mert hiaba tettem fel az újat az update leszedte a régit. -
bigyo108
aktív tag
válasz
Rinocerosz #160 üzenetére
Ohhh köszönöm.
100% ban megoldódott a probléma ? -
bigyo108
aktív tag
Szép napot, sziasztok,
Van valakinek konkrét ötlete vagy tapasztalata arra, hogy az eduroam WiFi miért dobja el a laptopokat.
Kábelen az eduroam nagyon stabil
A telefonokon a eduroam wifi szintén stabil
A laptopok Win10 és Win11 esetében random ledobja a felhasználókat.
Már írok egy listát arról, hogy felhasználószinten mikor történik meg , hátha észreveszek valami jellegzetességet.
De egyenlőre semmi hasonlóságot nem találtam. -
pistu1
tag
Köszönöm
-
efemm
tag
válasz
bigyo108 #150 üzenetére
Én nem kevertem a Krétás office-szal, 1.,2.o. kivételével a többieknek készült saját felhős M365 account. (Covid alatt meg mindenkinek.)
Azért tettem fel a helyi gépekre Office 2021-et, mert nem tudtam összehozni, hogy az infotermi gépekbe is be lehessen lépni a felhős account-tal. (Szerintem erre kevés az A1+ licence.) -
-
efemm
tag
válasz
Rinocerosz #147 üzenetére
Igen, M365 felhőt lehet hasonlóan igényelni, A1+ licence-et. Ahhoz is kellett külön engedélyezés, és bejegyzés a domain-be. Még 2020-ban, a covid elején igényeltük.
Az informatika teremben, illetve az iskolai tulajdonú gépeknél visszaálltam már a desktop Office 2021 LTSC-re, de a tanulók otthoni Teszek-es gépeire szoktam javasolni, hogy töltsék le az M365 desktop programjait.
A kettőt szerintem ne keverd, vagy google, vagy microsoft iskolai felhő. -
Rinocerosz
őstag
Közben sikerült minden nagyon szuperül most reszelem még. Minden rekordot sikerült felvennk ami kellett csak volt egy kis átfutási idő.
Most még a tárhelyet nem kaptam meg azt hiszem azt most fogják engedélyezni ha minden rendben.
A Kifü felületen is megkaptam a publikus ip-t szerencsére gond nélkül.Szóval köszönöm nektek a segítséget
Egyébként jól tudom a Microsoft is kinál hasonló megildást?
-
válasz
Rinocerosz #145 üzenetére
Nem tudod felvenni, küldd el a Dashboard felületről a bejelentést, hogy mit kell berögzíteni és melyik domainről van szó, felviszi az illetékes.
-
Rinocerosz
őstag
Lenne egy másik kérdésem is a google for education igénylésével kapcsolatban. Most az lenne a kérdése, hogy a domain igazolni kell akkor hogyan kell a dashboardon felvenni ezt a rekordot? A @iskolaneve.edu.hu-ra hibát dom TXT rekord.
-
válasz
Rinocerosz #138 üzenetére
Alapban nincs publikus IP, de kérni kell és beállításra kerül.
efemm: Érdemes kitakarni a privát IP cím egy részét is.
-
efemm
tag
válasz
Rinocerosz #140 üzenetére
Igen (egyházi), de szerintem mindegy, hogy általános v. közép.
-
efemm
tag
válasz
Rinocerosz #138 üzenetére
Dashboard - Hálózat - Helyi hálózat - DHCP szolgáltatás az egyes szegmensekben. Lehet, engedélyezni kell a publikus hálózatot valamelyik portra, utána jelenik meg a dhcp-nél az is, de inkább kérdezd meg a Pro-M helpdesken.
-
Rinocerosz
őstag
Na ez a baj, hogy nálam nincs ilyen
. Nekem 2db belső vlanom van és egy wifi.
Ezt külön kellett igényelni? Mert neked az egyik vlan ügyr valóban publikus. Hmmmm...
Nagyon jó lenne vpn nekünk is főleg hogy több suliba is vagy és telephely is van. Az meg plána nagyon szuper, hogy szinte semmit nem zabál.
Jah és a dhcp-t azt hogy tudod kikapcsolni? Én csak kizárni tudok adott ip cimeket. -
efemm
tag
válasz
Rinocerosz #136 üzenetére
Keresel egy üres csatlakozót a Sulinet/Kifü/Pro-M routeren, amibe bekötöd a gép adott lan csatlakozóját, és a [kép] szerint engedélyezed a portot a Dashboard2 felületen (a router képén rákattintasz az adott portra). Kapcsold ki a dhcp-t a publikus szegmensben (is).
Állítsd be az adott gépen az ip címed valamelyik szimpatikusra (abból a néhányból), figyelj a netmask-ra, a gw a szűk tartományból az utolsó cím, állíts be name szervert, akár a 8.8.8.8-at.
A linuxban azt szeretem, hogy könnyebben beállítom úgy, hogy kifelé csak a VPN port legyen nyitva [kép], semmi más. Ez a hyper-v VPN guest-em 546MB memóriával fut, kb. 0% proci terheléssel. -
Rinocerosz
őstag
Neked akkor egész jó megoldásod van. Nekünk most sikerült a szerverbe kérni pár cuccot.
Egyébként ezt hogyan kell elképzelni a publikus szegmensbe kötést? Vagy gyakorlatban hogyan kell ezt elképzelni?
Az openvpn talán nem lenne rossz megoldás, de a windows servernek is van saját vpn megoldása ha jól tudom nem? (2019/2022) Lehet az is jó megoldás lenne.Igaz nem telepítettem még openvpn-t vagy talán egyszer próbáltam.
-
efemm
tag
válasz
Rinocerosz #134 üzenetére
Ezt ebben a formában nem tenném, nem fogsz tudni egy windows szervert úgy bekonfigurálni biztonságosan, hogy csak a minimálisan szükséges portjaid legyenek nyitva kifelé. Amúgy tegyél egy másik hálókártyát a szerverbe, azt pedig kösd be a publikus szegmensbe, ha ezt szeretnéd.
Én úgy oldottam meg, hogy a vason egy windows (2012) szerver fut, de csak hyper-v host funkciókkal, és a publikus szegmens felé néző hálózatot csak a hyper-v switch kapja meg, a host gép nem. A hyper-v host-on pedig fut egy w2016 szerver AD, fájlszerver funkciókkal, mellett egy W2016 a DHCP, egy debian linux csak openvpn szerver funkcióval (ez kapja az publikus címet), egy apache webszerver szintén debian linux-on. (15 éves dell szerver vason, mert csak ez van, viszont 16GB ram-mal is vidáman.)
Ha a windows szervert szeretném elérni kintről, akkor előbb felépítek egy openvpn kapcsolatot a belső hálóra, és utána minden elérek (RDP, fileshare). -
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Kifü-s hálózattal valahogy megoldható, hogy egy windows server 2022-t el tudjam érni kívülről?
"NAT-olni (port forwardolni) csak a "Public szegmensben" lévő gépekre lehet...Privát IP-re (10.x.x.x) nem támogatják a porttovábbítást." -Kifün weboldalán olvastam.A szervernek ügye van fix ip címe amit kizártam a dhcp-ből.
Dnsünk is van ami ügye publikus ip ha minden igaz.
Nem tudom a tűzfalnál kell e valami ilyenkor engdéylezni Word -> Publicra? esetleg?Köszönöm ha vlaki tud segíteni
-
bolvar
senior tag
Ez csak állami sulikba kell ugye?
-
pistu1
tag
válasz
captainhook #125 üzenetére
Nálunk is kadták,de új felhasználókat fog létrehozni a tankerület megfelelő jogosultsággal. A programot amit adtak felmásoktamna gépre,indítófájlt az asztalon. Várjuk a felhasználó adatokat, addig nem lehet használni tudtommal
-
Rinocerosz
őstag
válasz
Nálunk is ki lett adva a telepítés. Eddig a webes volt most ha jól értettem azt cserélik erre.
-
bon
őstag
válasz
Centrumos iskola már a kezdetektől fogva használjuk a poszeidont, de előtte is évekig volt már digitális iktató programunk, haladni kell a korral.
-
akaido
addikt
válasz
Rákérdezek, mert nálunk -Gödöllő egyik sulija- még nem tudok róla.
-
captainhook
csendes tag
Sziasztok,
Nálunk a tankerület elkezdte telepíteni a poszeidon vastag klienst az iskolákban (előzetes egyeztetés, időpont nélkül ) a rendszer bevezetésről, oktatásról hasonlóan nincs hír.
(Jelenleg a titkárság nem használ semmilyen digitális könyvelést.)
Ti mit tudtok erről?Előre is köszönöm!
-
efemm
tag
válasz
Rinocerosz #117 üzenetére
Amit linkeltél, azon menj végig. A saját domain-ed (nem tudom már melyik) rekordjába is fel kell majd venned azonosítót, és valahogy hivatalosan is igazolnod kell, hogy iskola vagy.
Nem a tisztaszoftveren keresztül megy az igénylés, ott az asztali programokat igényled. -
jjohn
aktív tag
válasz
Rinocerosz #117 üzenetére
Szia!
Én úgy tudom a tiszta szoftver oldalon is lehet intézményeknek. [Igénylés] -
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hogy miként lehet igényelni intézménynek az intézményi M365-t. Régebben is szerettem volna már ezt, de nem jutottam oda. Van aki mostanában igénylet? Egyáltalán van még ilyen lehetőség?
[M365 oktatasi verzio]
Ezen a linken kellene elkezdeni? -
pilipi
aktív tag
El szerettem volna kerülni a SID proplémákat így a teljesen feltelepített (felhasználói programok, beállítások, group policy, host file) után sysprep segítségével oldottam meg.
[Előre konfigurált Windows 10 lemezkép készítése link] -
Tamy
senior tag
Én le szoktam frissíteni minden gépet, mielőtt használatra átadnám. Ha készül róla mentés, azt mindenképpen naprakészre frissített, maximálisan beállított rendszerről készítem, legközelebb annyival kevesebb meló. Persze a frissítéseket le is lehet sz@rni, mondván majd megcsinálja használat közben, én maximalista vagyok ilyen téren, nem bízom a későbbiekre. Akkor meg azért lesz lassú, vagy épp várhatnak fél órát a "kérem ne kapcsolja ki a gépet, a frissítés után hamarosan újraindul..." feliratot bámulva. Persze ilyen később is lesz, hisz a Windows még mindig képtelen a háttérben frissíteni. A másik véglet meg amikor a gépek egy része nem frissül, míg más ugyanolyan gond nélkül.
Ja: mentés előtt szoktam futtatni egy CCleaner-t, meg esetleg egy lemezkarbantartót is, azok elég sok helyet felszabadítanak a temp fájlok törlésével, pláne frissítése után.
-
Gerr0XL
csendes tag
Sziasztok.Lemezképet készítek, hogy azt végigtoljam kb 80 azonos hardverű laptopon. A cél egy új gépterem kialakítása. Kérdésem, hogy van-e értelme teljesen lefrissíteni a gépet amiről a kép készül Windows Update -el? 1 laptopnál már kipróbáltam, de dilemmába ütköztem, mert marha lassan készül el a kép, ráadásul méretben is nagyobb lesz végül. A gépekben ufs tárhely van, az sem kifejezetten gyors. Köszi.
-
akaido
addikt
A HDMI kábelt én is a sulinak viszem be.
Ezen kívül vittem már be SSD-t, RAM-ot, VGA kábelt, UTP kábelt kb. 100 métert. Megjegyzem az iskolavezetés becsületére legyen mondva, legalább kérdőívben kérdezte meg ki mit és mennyit költött pluszban a sulira. (A másik két nagy anyagszükséglettel rendelkező tárgy pl. a vizuális kultúra alias rajz, technika) A kémiáról nem is beszélve. -
pilipi
aktív tag
Köszönöm, de már megoldottam.
Az az igazság, hogy másodállásban csinálom ezt a melót.
Nem a fizetés miatt, hanem szerelemből.
Így minden hónapban veszek valami apróságot., vagyis a saját magam támogatója vagyokhálózati kábel, hdmi kábel, pendrive, egér , billentyűzet stb.
A hitetetlenül magas 4 órás rendszergazdai fizetésből, visszaforgatok az iskola javára 5-10 ezer forintot.
Tudom, nem ez a megoldás, de sajnos nincs más lehetőség. -
pilipi
aktív tag
-
Amint nem lesz támogatott a Microsoft által adott operációs rendszer, biztonsági kockázat.
Ha a Tisztaszoftver Programban licenceltek adott oprendszerek - a jogtiszta frissítési alapot most nem feszegetem -, kikerül majd az igényelhető szoftverek közül és az új érvényességi intervallumtól nem lesz megfelelően aktivált.
A fentieket nem az MS és nem is a Tisztaszoftver biztosító szervezet kell, hogy megoldja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest