Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Nothing Phone (3a) - bemutató és kisteszt
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
A fent írt beállításokkal tart néhány hónapig? Ha igen, akkor tényleg neki se állok, ezek nélkül is random ideig tart, kinél meddig, de azért nem kell naponta beállítani. Nálunk 1-2 tanár van, aki képtelen maga megcsinálni, a többi nem szokott zargatni vele, persze van aki nem is használja az eduroam-ot, mert a "választási" laptopja otthon pihen, vagy épp a gyerkőc, unokahúg, nagybácsi, nagynéni használja. A felhasználónév/jelszó párosokat én kiraktam a faliújságra a tanáriban, meg csináltam mellé egy szájbarágós magyarázatot, hogy kell kiegészíteni a felhasználónevet. Aztán van aki felírta magának a sajátját, jellemzően egy cetlire, ami a laptopra van ragasztva.
-
Tamy
senior tag
Köszi, majd lehet, hogy kipróbálom, de na ez egyre jobb. Szívjon vele ennyit akinek hét anyja van, nekem egyelőre annyit nem ér. Valami olyasmi dereng, hogy anno' volt hozzá valami telepítő, de sose próbáltam. Hogy ezt se tudták normálisan összetákolni. Próbálom elmagyarázni a tanaraknak, hogy hogyan kell megadni újra a felhasználói adatokat, ha ledobja őket, bár némelyik elég nehéz eset...
-
Tamy
senior tag
Én fix telepítésű laptopok esetében, ha lan-ra kapcsolódik mindig letiltom a wifi kártyát, többek közt azért, mert mindig akad egy "okos", aki ha valamiért nincs net madzagon (kihúzták a fali csatlakozóból pl.), akkor nekiáll megszakérteni a wifit. De esetedben ha csatlakozik is, még észre kell vegye a hálózaton a nyomtatót, majd telepíteni.
-
-
captainhook
csendes tag
Először is nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!
A tankerülettel informatika terén hál'Istennek semmilyen kapcsolódásunk nincsen, még az elején futottam velük egy tiszteletkört, de hamar kiderült, hogy egyáltalán nincsenek tisztában, hogy az oktatási intézmények igényelhetnek ilyen szolgáltatást így elengedtem őket, remélem örökre.Az A1 miatt pont ma hívott vissza az MS-től egy végtelenül szimpatikus operátor ráadásul szép magyarsággal beszélt. Három dolgot kért és kapott.
1. KIFÜ-től igényelt edu.hu domain tulajdoni igazolás
2. Általános kérdőív
3. Az iskola "akreditációs" doksija (ami idehaza az Oktatási Hivatal weboldalán elérhető alapító okirat és egyebek lesznek remélhetőleg)Most várakozunk, kell e még valamit beküldeni illetve az elbírálásra.
Amit írtál, hogy a Krétából kellett export-importálni egy kicsit erőltetettnek tűnik.
Úgy tűnik, ezt inkább a tanker akarta mint az MS, tévedek?! :-)Ha eljutunk odáig, hogy jóváhagyják az igénylést nagyon boldogan fogok szenvedni mindenféle export-import ps szkripttel ! :-)
Ha van bármi útmutató vagy részinfó annak mind mind nagyon fogok örülni, előre és utólag még1x köszönöm!
-
captainhook
csendes tag
Szia!
Érdekelne van e már tapasztalatod vagy ismereted arról, hogy az oktatási intézmények milyen eséllyel pályázhatják meg az elméletileg ingyenesen elérhető M365 Education A1-et illetve az általad is említett Google Workspace csomagot.
Egy általános iskolának most próbálom előbbit megcsípni.
Eléggé alaposan átnézi mind a két cég az iskola hátterét, már első körben nekifutottunk de hiányzott pár dolog.Amiről eddig tudok:
- Kívánt domain tulajdonosát ellenőrzik, hogy az iskola nevén van-e ( ha nem edu-hu-s akkor alapból vagy céges v magánszemély ami helyből bukta, ráadásul az iskoláknak nincs adószámuk így az átírás az iskola nevére lehetettlennek tűnik )
- Oktatási hivatal adatait megnézik
- Screenshotok a kir-be vagy az OH-ra belépve.
- Egyéb kérdőív kitöltése....Köszi ha megosztassz információt, tapasztalatot, nagy segítség lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Konferenciával nyitja az Apple a nyarat
- Ford topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- MSI Z590-A PRO, i5 11500, Asus Dual RX 5500XT OC 8GB, Fractal Design Meshify C
- Apple iPhone 16e 128GB Dobozos,Tartozékaival. 1év Garanciával!
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- 27% Számlával! Asus ROG STRIX 16" 240Hz / i9-14900HX / RTX 4080 / 1TB Gen4 / 32GB DDR5! BeszámítOK!
- 27% Számlával! Asus Strix G18 Gaming Notebook! 18" 2.5K 240Hz / i9-14900HX / RTX 4060 8G! BeszámítOK
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Bomba ár! Dell 17-7779 2in1 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 17,3" Touch I Nvidia I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest