- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolvar
senior tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Továbbra se értem minek nyúlkálsz hozzá, nem a tiéd nem kaptál rá ukászt, ott porladna el nálam
-
macilacipaci
tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Az egér görgővel, a touchpaddal pedig a 2 ujj fel le mozgatásával. Előtte rá kell kattintani a Hikvision zoom ikonra.
-
bolvar
senior tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Továbbra is él az állítás, a kapott infóból nekem ez jött le. Ha az iskola megrendelésére készült a kamerarendszer és gdpr feljogosítanak téged hogy kezeld akkor van hozzá jogköröd, ugyanis ezt abban megkell határozni ki a kezelésére, visszanézésére jogosult személy, nem boldog boldogtalan nézheti kezelheti ezt
De mivel nem derült ki ki és miért szerelte fel, te se írtad kaptál rá írásos felhatalmazást foglalkozz vele, innentől kezdve minek. Ott volt a telepítő cég, ha nem ért ahhoz amit csinál, fizetni se kell nekik kb, hisz egy beüzemelés minimum az árban szokott lenni, de ugye erről se írtál semmit
Így maximum találgat az ember. -
bolvar
senior tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Itt a gond hozzányúlsz akkor valamihez amihez jelen megértésem szerint jogod sincs
-
válasz
macilacipaci
üzenetére
Akkor jó lesz ha vigyázol, mert az iskola hangszórók mindenhol 110V-osak, szóval ne szereld akkor, ha rá van kapcsolva az erősítőre.
-
macilacipaci
tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Sikerült bedugni. Online van az eszköz. Persze Google Chrome-ban nem látszanak a kamerák. Microsoft Edge-ben is csak Internet Explorer módban működik. Ráadásul egyenként kell hozzáadni a kamerákat. 12 van. Viszont az iVMS-4200 VS(V1.6.5.4_E) nevű programmal az összes kamera működik miután egy csoportba raktam őket. Böngészőben van rá tippetek hogy lehetne egy gombnyomással láthatóvá tenni az összes kamerát?
-
bigyo108
aktív tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Nekünk sarokban van, én lebontottam a szerver szekrény jobb oldalát, mert csak úgy tudok hozzáférni bármihez, tisztítani stb ...
Így derült ki, hogy azért nincs iskola rádió, mert tunerből az erősítőbe rossz helyre volt dugva az RCA
-
bigyo108
aktív tag
Az épülettel együtt már elev így történt a kivitelezés ( 4 éve )
Kültérre 5 kamera néz : bejárat , oldal falak, iskolaudvar, tornaterem vészkijárat, hátsó ajtó.
Beltéren minden folyosó, aula, emeleti aula, ellenőrzés alatt van.
WC-kig is ellát a kamera de csak annyira, hogy lehessen látni ki megy be és ki jön ki.
Én úgy gondolom, mivel a szerver szekrényben is történik beavatkozás, a NISZ vagy KIFÜ vagy hívják bárhogy, megkerülhetetlen és az ukász a tankerületi központból jön, mert költségelszámolás szinten az intézményvezető kell hozzá.
A kamera rendszert kiépítő cégnek nem adunk semmit, csak figyeljük, hogy mit csinálnak. Bakker, ha szervízelni jönnek, akkor sem adok nekik semmit, a nap végén úgyis benyújtják a munkalapot az iskolatitkárnak.
Te mint IT maximum jelzed a DASHBOARD-ban, hogy mi várható, véleményed szerint szükséges-e bármiféle konfigurálás, ha igen azt végezzék el.
Ezt a fejlesztést home made gerillában egy iskolában nem lehet kivitelezni.
Ennél egyszerűbben nemtudom körülírni a folyamatot.
-
Tamy
őstag
Tudomásom szerint közintézményben eddig is kötelező (lett volna) a kamera, mint ahogy a riasztó, és a tűzjelző is. Nálunk régebben volt kint és bent is (folyosók), igaz már egyre több sebből vérzett (analóg kamerák), mígnem egy villámlás végleg elintézte. Utána évekig nem volt semmi, aztán pár éve megérkezett az ip alapú, de "ideiglenesen"
egyelőre csak az udvaron van. Újabb fejlesztésről én nem tudok, de bármi lehetséges (meg annak az ellenkezője is)
-
bolvar
senior tag
Projektoros kérdés hátha tudtok tanácsot adni, futkározós projektorra lenne szükségem, ami nem egy vagyok de hosszú távon ha cserélni kell lencsét szűrőt bármit értelmezhetően fenntartható. Létezik ilyen ?
-
bolvar
senior tag
válasz
bigyo108
üzenetére
Ez továbbra se teljesen érthető
Technikailag képben vagyunk itt hogy működik ám
A kérdés mit rögzítenek az utcát, a folyosót, az udvart, a wc-t, te mint it kitől kaptad az ukászt bármit adj nekik, helyet netet, áramot egyáltalán
De lehet egy ner lovag jár oda és vigyáznak rá 
-
bigyo108
aktív tag
IT oldlaról csak ennyi :
Adott gépre adott szoftvert tesznek fel. Van 1 db admin felhasználó.
Felvételt visszanézni csak adott személy jogosult.
Szerver szekrénybe van egy kameraközpont ( olyan mint egy POE switch ) erre konfigurálják a kamerákat. ( HDD ezekben nincs, az felvételek a szolgáltató "szerverén" vannak )
Fix IP címmel elérhető a switch, ebben lehet állítani a kódoloást és különböző mozgásérzékelő figyeléseket, tipikus biztonsági kamera beállítások, csak rengeteg az opció, de ezt nem is piszkáljuk soha.
Minden más a Iskolán kívül van.
DE lehet, hogy már máshogy csinálják, pl wifi kamerákkal vagy egyéb megoldással. -
bolvar
senior tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
A telepítenek az hova?
Mert ez így elég tág fogalom hogy telepítenek 
Az utcára, a wc-be
Ha te vagy a rendszergazda elég kellemetlen nem tudsz róla van-e bármi it követelménye
-
akaido
addikt
válasz
macilacipaci
üzenetére
Milyen kamerákról van szó?
Gödöllőn a mi iskolánk még nem kapott róla értesítést. -
macilacipaci
tag
Hozzátok is telepítenek kamerákat?
-
bigyo108
aktív tag
Sziasztok,
Ha van valaki aki eDIA méréseket szokott csinálni, kérem ossza meg velem, hogy tapasztalt-e olyan esetet, hogy mérés közben megszakad a kapcsolat.
Véleményem szerint a szegedi oldalon van a probléma.
Nekik még nem szóltam, egyenlőre infót és tapasztalatot gyűjtök. -
bon
őstag
Nem kell vele foglalkozni, nagyon régen kérdeztem akkori Tisztaszoftver üzemeltetőtőől és az álam biztosítja a szüökséges user cal-t. De a Microsoft nem ellenőrzi amúgy se, csak papír. VAn egy cég ahol még legálisan megvettem jó néhány db-ot, és a forgalmazó mondta, hogy nincs ellenőrzés.
-
akaido
addikt
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Valszeg így van, nem törődnek vele.
A Tisztaszoftvernek jogtiszta alapjának kellene lennie, mert ez egy "frissítési licenc", legalábbis desktop fronton anno így működött, de húsz éve vagyok ugyanabban a suliban, egyszer sem volt MEO.
-
bolvar
senior tag
-
Én sem foglalkozom vele. Tisztaszofvertől megigényeltem a szerver licence-t intézményi gépre, aztán ennyi. Még 15 évvel ezelőttről láttam egy kinyomtatott CAL licence-t, nyilván jóval kevesebb gépről, de azt még az elődöm igényelte (vagy TIOP-ban jött, fogalmam sincs).
Esetleg kérdezd meg email-ben a Tisztaszoftvert, hogy mi a teendő CAL ügyben, esetleg az is ingyenes-e. -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Microsoft Domain-t szeretnék üzemeltetni egy iskolában. Oprendszer licenc rendelkezésre áll de CAL device vagy user licenc nincs. Ezt hogy oldottátok meg? Sehogy mivel úgyse fogják ellenőrizni az iskolát vagy vettetek pár db-ot hogy legyen? Nem egyszerű beszerezni 150 gépre a licencet, szinte lehetetlen...
Köszi!
-
macilacipaci
tag
Felhívjuk figyelmüket, hogy a weboldalak 2025. augusztus 11-től PHP 8.2 verzióval működnek.
Azóta nektek is hibákat dobál az iskolai weboldal? -
akaido
addikt
A Synology NAS-on készítettem mappákat az 5.a-b-c a 6.a-b-c a 7.a-b-c és a 8.a-b-c osztályoknak, plusz négy tanárnak. Minden mappa jelszó védett, és jogosultságokkal beállított. A hátrány, hogy osztályon belül mindenki láthatja a másik mappáját, (a másik osztályokét egyiket sem). Közel 300 diáknak így van saját mappája, de annyira nem egyedi, hogy csak ők saját maguk férhessenek hozzá.
A W11-ből tudok csatlakozni a NAS-on lévő mappákhoz, a jelszó függvényében. A NAS beállításait most nem tudom "képernyőképezni" a nyári leállás miatt, és a w11 laptopokon is ügyeskedni kellett, hogy egyáltalán lássák a NAS-t. Kihagytam, hogy pl. H: hálózati mappát "mappeljek fel" a w11-ekhez. -
akaido
addikt
válasz
bigyo108
üzenetére
Egy Synology NAS-om van osztályonkénti megosztott mappákkal, két 500 GBHDD-vel, nem egy atomvillanás, de Etherneten stabilan működik.
A másik suliban(ott nem én vagyok a gizda) a Google Workspace megosztást használjuk, van úgy, hogy wifiről nem lehet hozzá csatlakozni némelyik gépről, pedig be van állítva rendesen. -
bigyo108
aktív tag
Van valakinél PI-TIME 01D csengő vezérlő?
Van valakinek ehhez leírása ?
Mi van a belsejében? Hogyan működik ?
Csak relék ? Vagy van benne valami MIDI modul, vagy beégetett dallammal megy ?
Azért jutott ez eszembe, mert Az ECLER HUB -on keresztül a PAGER-nek a bejelentkező zenéjét azt tudom cserélni, de a csengetési melódiát azt nem .
Ha van valakinek bármi tapasztalata, kérem ossza meg velem. -
bon
őstag
válasz
bigyo108
üzenetére
Általános iskolában se felesleges egy tartomány. Amikor én a suliba kerültem 2x éve, akkor pont így volt a két termünkben, hogy a tanárok álltal összeállíott szerver gép volt. Az első volt, hogy kukáztuk a kollégámmal mind a kettőt, mert már akkor is voltak velük problémák. Egy közponit AD szerver lett beállítva, majd a későbbiekben ahogy felődtünk már kettő AD server plusz az extra szolgáltatásoknak szerverek.
-
bigyo108
aktív tag
Sziasztok,
Találkoztatok már olyannal, hogy DHCP-ből kizártatok egy IP / MAC párost és mégis más IP-t kapott az eszköz?
Hónapokig üzemelt a MULTIFUNKCIÓS nyomtató, erre ma reggel amikor bejöttem, más IP címet kapott a gép.
Persze próbáltam manuálisan kényszeríteni a nyomtatót a megfelelő címre, de a DASHBOARD tartotta az eredetileg megadott IP-t, így a nyomtató nem engedte, mert duplikációra hivatkozott.
Erre el kellett engednem újra a DHCP-t , új címet kapott a nyomtató, aztán ezt a címet újra kizártam, persze az összes pedagógusnál le kellett frissítenem.
Viszont most manuálisan megadtam az IP címet a nyomtatóban is.
Tehát az automata DHCP most minden oldalról (DASBOARD / NYOMTATÓ) tiltva van.Lehet, hogy nem így kellett volna megoldanom, de nyakamon voltak a kollégák, mindenki nyomtatni akarta a térválallást és káosz volt
De a lényeg az, hogy ti találkoztatok-e hasonló anomáliával???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De mivel nem derült ki ki és miért szerelte fel, te se írtad kaptál rá írásos felhatalmazást foglalkozz vele, innentől kezdve minek. Ott volt a telepítő cég, ha nem ért ahhoz amit csinál, fizetni se kell nekik kb, hisz egy beüzemelés minimum az árban szokott lenni, de ugye erről se írtál semmit