Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• captainhook
    csendes tag

Sziasztok,

Nálunk a tankerület elkezdte telepíteni a poszeidon vastag klienst az iskolákban (előzetes egyeztetés, időpont nélkül ) a rendszer bevezetésről, oktatásról hasonlóan nincs hír.
    (Jelenleg a titkárság nem használ semmilyen digitális könyvelést.)
    Ti mit tudtok erről?

Előre is köszönöm!

• captainhook
    csendes tag

Ide vágó...
    Most kaptam visszajelzést a Kifütől, hogy a fél éve elindított sávszélesség bővítési kérelem (50/50Mbit/s-ről) forráshiány miatt stornó.
    Nálatok milyen sávszélességet biztosítanak? Volt valakinél már sikeres bővítési folyamat?

• captainhook
    csendes tag

Kösz a részletes választ.
    A KIFÜ már jól ismer, irgalmatlan sokat hívtam őket az elmúlt hónapokban, sávszélesség emelés és dashboard dns regisztrálás miatt. Néha szerintem már azért csuklok mert egy emailem után hangosan anyáznak.

A generációs probléma abszolute jelentkezik itt is, a rendszergazda egy technikai személyzet, a szög legyen beütve, az internet működjön de egyéb kapcsolódás nincs.

Volt lehetőségem az elmúlt napokban Microsoft inkubátor iskolákkal és olyan (távoli)pedagósusokkal beszélnem, akik nyakig benne vannak az MS expert képzésein, iszonyat komolyan nyomják, ez persze a másik véglet.

Fontos infót írtál, hogy nem reménytelen a tankernél kopogtatni, hátha nem küldenek el a francba és pár hasznos infót adnak.
    Az pedig, hogy pedagógus képzést bevállalni nagyon elgondolkoztat mostanában....utána fogok olvasni. Köszimég1x a hasznos választ!

• captainhook
    csendes tag

Köszi a válaszokat!
    Az M365 A1 most futott be az év végén így a technológia adott már.
    Jelenleg mindenkinek privát gmail-es címe van továbbá az iskola 1 azaz egy hivatalos email címmel rendelkezik, ami az önkormányzat aldomain-jén egy roundcube webmaillel elérhető.
    Ennek adatkezelési házirendje, mentési vagy technikai support háttere ismeretlen, nagyjából 5 éve 1 fix jelszava lehet.
    Az igazgatónak sincs feltüntetett saját email címe - én sem tudom :-) - és ez ugye mennyire kényelmes, őt senki nem tudja megszólítani, nincs kötelezve egy válaszadásra a tanároktól, szülőktől.
    Ha jön valami a közösre, átszól a titkárságra, hogy válaszolják meg, persze az ő neve kerül az aláírsba.

Szeptembertől vagyok ezen a területen, ezért is érdeklődtem, hogy van e valamilyen ismert kötelező direktíva pl. a tankerek részéről amit végre kell hajtani, amit be kell küldene vagy ellenőriznek és elkerülte a figyelmemet.

M365 "szépen át kell terelni őket oda"
    Úgy érzem, az első "már megint egy újabb jelszó ?!?!" értetlenkedésnél elfog gurulni a gyógyszerem! :-)

Más!
    Közületek vannak kizárólag rendszergazdák?
    Mi a véleményetek, hogy ránk nem vonatkozik a fizuemelés?
    Létezik olyan, hogy az iskola megbízással alkalmaz nem pedig a tanker?
    Van bármilyen mozgástér ezen a területen vagy csak a kint tágasabb választható? :)

• captainhook
    csendes tag

Sziasztok! Help!

Félállásban dolgozom egy általános iskolában.
    Semmiféle informatikai szabályzatot nem örököltem meg, a felhasználói szokások is ennek megfelelőek.
    Mindenki gmail-es privát címet használ és facebook csoportokban osztanak meg egymással anyagokat.
    Ehhez a vezetőség is asszisztál, semmiféle igény, irány, adatvédelem, elképzelés nincs és nagyjából a jólvanezígy lengi be az egész témát, működik az internet, megy a színes nyomtató azt kész.
    Ráadásul it pályázatokkal sem foglalkoztak évek óta, közel 5-6 éves a géppark, W11-et ezek már nem fognak elvinni.

Tankerülettel ez idáig egy telefonbeszélgetésem volt más témában, de nem sok jót szűrtem le belőle.

Mit tanácsoltok, hogyan lehet neki fogni és elindulni az alapoktól?
    Létezik kötelező gdpr vagy más szabályzás az iskolákra, amire hivatkozva elkezdhetném rendbe rakni ezt a trágyadombot vagy egyszerűen az asztalra csapva vezessek be vállalható házirendeket, tiltásokat majd plagizáljam formázzam egy másik iskola it házirendjét? A szép szó, a meggyőzés, a szakmai érvelés ilyen környezetben lehetettlen.

Köszönöm a választ!

• captainhook
    csendes tag

Először is nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!
    A tankerülettel informatika terén hál'Istennek semmilyen kapcsolódásunk nincsen, még az elején futottam velük egy tiszteletkört, de hamar kiderült, hogy egyáltalán nincsenek tisztában, hogy az oktatási intézmények igényelhetnek ilyen szolgáltatást így elengedtem őket, remélem örökre.

Az A1 miatt pont ma hívott vissza az MS-től egy végtelenül szimpatikus operátor ráadásul szép magyarsággal beszélt. Három dolgot kért és kapott.

1. KIFÜ-től igényelt edu.hu domain tulajdoni igazolás
    2. Általános kérdőív
    3. Az iskola "akreditációs" doksija (ami idehaza az Oktatási Hivatal weboldalán elérhető alapító okirat és egyebek lesznek remélhetőleg)

Most várakozunk, kell e még valamit beküldeni illetve az elbírálásra.

Amit írtál, hogy a Krétából kellett export-importálni egy kicsit erőltetettnek tűnik.
    Úgy tűnik, ezt inkább a tanker akarta mint az MS, tévedek?! :-)

Ha eljutunk odáig, hogy jóváhagyják az igénylést nagyon boldogan fogok szenvedni mindenféle export-import ps szkripttel ! :-)

Ha van bármi útmutató vagy részinfó annak mind mind nagyon fogok örülni, előre és utólag még1x köszönöm!

• captainhook
    csendes tag

Szia!

Érdekelne van e már tapasztalatod vagy ismereted arról, hogy az oktatási intézmények milyen eséllyel pályázhatják meg az elméletileg ingyenesen elérhető M365 Education A1-et illetve az általad is említett Google Workspace csomagot.
    Egy általános iskolának most próbálom előbbit megcsípni.
    Eléggé alaposan átnézi mind a két cég az iskola hátterét, már első körben nekifutottunk de hiányzott pár dolog.

Amiről eddig tudok:
    - Kívánt domain tulajdonosát ellenőrzik, hogy az iskola nevén van-e ( ha nem edu-hu-s akkor alapból vagy céges v magánszemély ami helyből bukta, ráadásul az iskoláknak nincs adószámuk így az átírás az iskola nevére lehetettlennek tűnik )
    - Oktatási hivatal adatait megnézik
    - Screenshotok a kir-be vagy az OH-ra belépve.
    - Egyéb kérdőív kitöltése....

Köszi ha megosztassz információt, tapasztalatot, nagy segítség lenne!

Új hozzászólás Aktív témák