Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furious
tag
Szerintem ez kéz a kézben járt. Természetes, hogy boldog-boldogtalan IT-s akar lenni, ha "kényelmesebb"en több pénzt kereshet felturbózottnak tűnő tudással. Amikor 2024-ben egy fejlesztő csapatnak azt kell tanítani DevOps/AWS oldalról, hogy mi az a git és hogyan kell használni, akkor szerintem az teljesen reális, hogy az ilyen tudással rendelkezőket milyen felesleges fizetni, miközben a senior kezét meg nyugodtan elengedik, mert kért 15%-os emelést a 8% helyett. Borzalom szerintem.
ui.: Egyetértünk abban, hogy egyetértünk, csak példát hoztam még sajnos saját tapasztalatból. Ezzel nem minősíteni szeretném a fejlesztői réteget, csak rámutatni, hogy miért történtek/történnek nyilvánvalóan ezek az átalakulások.
-
Furious
tag
válasz
axioma #17109 üzenetére
Ezt kiegészítve azért nekem az is szokta szúrni a szemem, hogy az egész IT szektor egyben van kezelve, pedig azon belül mindenki jól tudja, hogy milyen csoportokat érint a komolyabb álláskeresésnek nevezett hullám. Ami értelemszerűen minden mással együtt változott, és realizált struktúrális változtatások történtek.
A helyzet az, hogy annyira felpumpálták az egész szektort, hogy azt hitték mindenre is minden mennyiségű pénzt el lehet égetni, hátha lesz majd belőle valami. Most pedig ott tartunk, hogy ja, hát végül mégiscsak jobb lenne profitáló megoldások felé hajtani a befektetéseket, mint ahogy azt alapvetően kezelni kellene, egy reális világban
-
Furious
tag
válasz
envagyok #17026 üzenetére
Elég széles az álláskeresés köre, igazából ilyenkor nincs mire célozni. Ha nem enged tovább, akkor keress valamit ahová szívesen mennél, de am nem számít semmit. Linkedinen érdemes nagyon részletesen kitölteni az adatlapot, mert ha van EasyApply az álláshirdetéshez, akkor nem kell CVt külön feltölteni (jó eséllyel).
Az általad célzott körökben am lehet erősebb a profession, de minél több helyen keresel annál jobb -
Furious
tag
válasz
axioma #17003 üzenetére
Vidéken családosként se sok. Persze attól függően, hogy hány fizetés van, azért a 2*350 már jó lehet.
A kérdéses ebben a témában az, hogy kinek mi számít átlagnak és mire mondjuk azt, hogy szükséges.
Könnyen el lehet költeni havi 1 milliót is, és meg lehet élni havi 250ből is.
Nem szeretnék vitát kirobbantani, de valószínűleg fogok.Nem arról híres a mai társadalom, hogy ésszerűen elégedett lenne azzal ami van és elfogadja úgy az életét ahogy van. Mindig több, nagyobb, "szebb" kell.
-
Furious
tag
válasz
zeus_2k14 #16986 üzenetére
Szerintem Te is tudod, hogy az előttem szólok szerint vagy visszaveszel és nem buksz orra 1-2 éven belül + lesz magánéleted vagy váltasz.
Csak pozitív visszacsatolást vársz a többségtől, hogy normális-e bármiért a beled kidolgozni... röviden nem.
Ha! van lehetőséged váltani (akár valamivel kevesebbért is, de számodra is elfogadható munka/ magánélet egyensúllyal, akkor nincs min gondolkozni).
Új év, új remények.TL;DR én közel 3 éve váltottam teljesen karriert is, és szignifikáns különbség van a magánéletemben, szóval én mindenkit arra biztatok, hogy bátran merjen változtatni.
-
Furious
tag
Sziasztok!
RDI Software cégről (Debrecen) tud valaki (akár privátban is) pár infót mondani?
Milyen a céges légkör, mennyire megbízható (fizetés, pozíciók betöltése), esetleg nagy a fluktáció? Ilyen dolgokra gondoltam. -
Furious
tag
Köszönöm, megfogadom a tanácsaid.
Köszönöm, elkezdek hegeszteni egy ilyen projektet, legalább közben is tanulok.
A hangnem meg hát na... mindenkinek vannak jobb/rosszabb napjai, csak azért ne ágyúval lőjünk a nyúlra mert enne egy kis répát
#13863 Köszönöm, ránézek, csütörtökön lesz egy első körös HR interjú, azért érdeklődtem konkrétan a cég iránt, de rákérdezek majd a HR-esnél, hogy esetleg oda, ha ez nem jönne össze. -
Furious
tag
válasz
bambano #13859 üzenetére
Kicsit zavart érzek az erőben.
Értem én, hogy pályakezdő vagyok, és kevés a tapasztalom, de attól még nem tartom magam olyan értéktelennek mint ahogy Te azt körbe írod. Gondolom mindenki kezdi valahol, ahogy próbáltam erre irányítani az előző hozzászólást is, miszerint mindenki kezdi valahol. Intenzív 16 hetes tanfolyam, hétköznap 3 mentori, 1 team, 2 óra solo feladatokkal, majd mellé legalább napi 1 óra tanulás a részemről. Szóval nem csak "hallgattam" az előadást.
Értékelem a tanácsaid, mert biztosan sokat megjárt ember vagy, csak kicsit a hangnem ami szerintem túlzó, attól, hogy segítséget kértem nem kell visszaküldeni a krumpli földre.Részemről akkor ezt itt le is zárnám, és sajnálom, hogy újra ilyen negatív hangot sikerült itt megütni. Érdekes hozzáállás ez a pályakezdőkhöz...
-
Furious
tag
Sziasztok!
Két kérdésem van a közösséghez, remélem jól fogalmazom meg, és kapok is választ.
Junior System Administrator képzést csinálunk a CodeCool-nál, és lassan végzünk (2020 Októberében kezdődött).
Amilyen állásköröket most nézek: System Administrator, Devops, Application Operator, Tester (természetesen manuális tesztelő, hátha beakad valami használható is).
Leginkább Linux alapú üzemeltetéssel szeretnék foglalkozni, lehetőleg remote work, és nettó 250-400-as bérsávban. Mellékelem a CV-met is, a részletek miatt.
1.) Jó-e az irány amin elindultam vagy teljesen mást ajánlanátok, és ha nem mi lenne az?
2.) Lufthansa - Application Operator: Tudna valaki tapasztalatot megosztani a cégről? (akár privátban is, bár nem tudom ilyet a fórumon lehet-e)
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest