Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Alien: Isolation

Hozzászólások

(#1001) aleana válasza SchumiBácsi (#951) üzenetére


aleana
csendes tag

Egyébként furcsa, de most, hogy harmadjára megyek még egyszer se szedett ki szekrényből. :DDD

(#1002) marilllyo válasza aleana (#1001) üzenetére


marilllyo
veterán

Én Sosem bújok a szekrénybe. Inkább a magasabb asztalokat szeretem mert amögül kilátok.

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#1003) SchumiBácsi

Hát boldog nyulat minden Sevastopol turistának :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1004) marilllyo válasza SchumiBácsi (#1003) üzenetére


marilllyo
veterán

:C Ma locsolós kell. Nincs valami hasonló alien savas vérrel? :D

[ Szerkesztve ]

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#1005) Orlin válasza aleana (#994) üzenetére


Orlin
addikt

Szia!

Én ott nem találom a nehézség állítást! :(

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#1006) SchumiBácsi válasza Orlin (#1005) üzenetére

Ha rémálom szinten kezdted, nincs lehetőség nehézségállításra.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1007) aleana válasza marilllyo (#1002) üzenetére


aleana
csendes tag

Én most a gemininél elkövettem azt a hibát, amit eddig egyetlen egyszer sem. Belesétáltam egy biztonsági kamera hatókörébe.
Épp sikerült befutnom az egyik szekrénybe, mielőtt megérkezett volna a dög körülnézni, hogy ugyan mi ez a vijjogás és így is megúsztam. :DDD

(#1008) aleana válasza SchumiBácsi (#1006) üzenetére


aleana
csendes tag

Na, ezt jó tudni. :DDD
Következőnek szerintem már annak vágok neki. :DDD

(#1009) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Volt némi időm most játszani a játékkal hétvégén. Még mindig nagyon bejön, és már megszogtam a "jószág" jelenlétét. Már nem parázok annyira. :) Volt egy tök jó dolog. Vannak eszek a kis szellőzőjáratok, ahova be lehet mászni. Volt egy olyan szitu, hogy van egy ilyen kis szellőzőjárat ami két szobát köt össze. Kicsi, rövidke. A mozgásérzékelő jelezte, hogy az Alien a másik szobába van. Bemásztam a szellőzőbe, és láttam, hogy ott van a túloldalon. A mozgásától ki is nyílt mindig a szellőző az ő oldalán. Aztán elkezdtem szórakozni, mikor becsukódott közelebb mentem, hogy kinyitódjon és ezt többször eljátszottam. Egyszer vétettem egy hibát, és túl közel mentem, ez a dög meg beugrott utánam :D Úgy megijedtem! Azt hittem a szellőzőkbe nem jön be :D Jót nevettem magamon. Nekem egy dolog fura csak a játékban, mégpedig az, hogy a xenomorph nem mászkál a falakon. Pedig úgy lenne igazán para. Talán majd a második részben.

Most ott tartok, hogy megette a dokit a jószág, és keresem a gyógyszereket. Az a mozgásérzékelő nagy áldás. Nélküle lenne igazán durva a játék.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#1010) marilllyo válasza .LnB (#1009) üzenetére


marilllyo
veterán

Érdekes utánam még egyszer sem jött be a dög....
Droidok és emberek ellen jó a szellőző. Oda nem jön utánad még akkor sem ha észrevesz.

Mozgásérzékelő? :D Hát nightmare-n eléggé felejtős. Mutat valamit de csak összezavar. Én mindig úgy csináltam, hogy próbáltam szemmel tartani a dögöt. Lejött és mindig úgy mentem, hogy a fél szemem rajta legyen.

[ Szerkesztve ]

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#1011) .LnB válasza marilllyo (#1010) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Én is azt hittem. Sőt ugyan ott (második próbálkozásra) volt olyan szitu, hogy zajt csaptam az egyik szobába, és nem az ajtón át jött utánam, hanem a szellőzőn keresztül. Kicsit meglepődtem mikor kinyílt az a spirál ajtó és kiugrott. :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#1012) marilllyo


marilllyo
veterán

Nem világos egyébként most sem teljesen story. Legalábbis nem tudom összeegyeztetni a filmmel a játékot.

Ripleyék leszálltak az lv426-on összeszedik a dögöt. Majd alszik picit. Pontosan 57 évet.

Ezalatt az A:I storyja szerint Marlowék is leszállnak ott és összeszednek egyet amit visznek ugye a sevastopolra.
Ezekről ugye mind tudott a Wey-yu.
Aliens: Ripley elmeséli, hogy mi történt és, hogy az lv426-on abban az űrhajóban vannak a tojások aminek hatására odaküldenek embereket, hogy körbenézzenek. Tehát a wey-yunak mindvégig tudnia kellett mindenről..de miért csak akkor küldték oda az embereket körbenézni amikor Ripley elmesélte nekik.

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#1013) SchumiBácsi válasza .LnB (#1011) üzenetére

Ez azért van mert kétféle útvonalkereső rutinja lehet a dögnek, mert ha majd megfigyeled kétféle szituáció van: ahol a dög folyton lejön, máshol meg csak ha zajongsz. A dög ha meglát bárhol bemászik a szellőzőbe. Van ahol közvetlen az apertúrán utánad jön, de olyan is van hogy felmegy és másik vonalon kotor oda ahol vagy. A szellőzőrendszer pedig két részre oszlik, van egy fenti ami a dög területe, a lenti pedig a csajé. A két rendszer összeköttetésben van, de könnyítésképp a legtöbb helyen el van tolva, meg sok szellőző is egy 90°-os könyökkel ágazik le. Például a Lorenz Systech Spire tranzit, vagy a Schimed Tranzit is ilyen: középen megy a fő szellőző és kétoldalt ágazik le, de a lobby-ban az összes ilyen, máshol meg közvetlen "T" leágaztatással jön, ilyenkor ha belevilágítasz matt sötét van, de a könyökösnél látod a hajlást. A könyökös rendszer éppen olyan veszélyes mint a körbemenő, mert előbbinek közös szellőző járatja van tehát könnyedén esik le bárhol, míg a körbemenőnél egy járat fűzi fel a szellőzőket de itt ha közel a dög és pont a szellőző alá kerülsz, akkor felrepülsz :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1014) andro93


andro93
aktív tag

Én is a végére értem nightmaren, nem volt sokkal nehezebb, mint normalon vagy hardon, így hogy már kiismertem a játékot és az ellenfeleket. Elég sok erőforrás megmaradt a végére sajnos, túl szűkmarkúan bántam a molotovokkal, bombákkal, meg lángszóró is maradt vagy 500. A végén már shotival daráltam a kis fejrágókat. :D
Kétszer akadtam el huzamosabb időre a map hiánya miatt, de mindkettő alkalom tök egyértelmű volt, csak elfelejtettem merre mentem első végigjátszáskor.
Lehetséges, hogy még egyszer nekifutok vagy nightmaren, vagy csak funból a legkönnyebb nehézségen.

andro93.............SIGNING OFF. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1015) eami válasza andro93 (#1014) üzenetére


eami
addikt

minden tiszteletem azoké akik több nehézségi fokozaton is kitolták. Nekem nagyon bejött, de eszembe sem jutna megint nekifutni. (igaz van egy elég nagy backlogom steamlibraryben.

(#1016) SchumiBácsi válasza eami (#1015) üzenetére

Én már mindenhogyan kitoltam, de a novice épp most megy. Ezúttal az a különlegesség hogy még a reaktor maintenance-ben is kulccsal ütöm az arccsócsálókat és kinyírok mindenkit amit csak lehet ;]. Aztán megkeresem azokat a helyszíneket ahol tökre el tudom magam zárni a dögtől, egy helyen őt zártam le és a fél mapot dög nélkül abszolváltam. Van még két hiányzó ID sztem kizárt dolog hogy megtalálom, így következő menetre az összes térképet kinyomom és az alapján próbálom meghatározni majd, szal mindenhová kétszer benézős ügy lesz. Aztán jönnek a DLC-k, később valamikor ha lesz rá keret egy 120Hz-es végigjátszás is, stb :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1017) SchumiBácsi

Na kitolva 6odjára is. Igen valószínű most már hogy valahol 2db mindennél jobban elrejtett szoba legyen mert 2db ID továbbra sincs meg, hacsak az öcsivment rendszer nem adta meg magát... Egyébként az Anesidora pusztulása után az Űrrepülési terminálra 2× is visszamentem. Először ki akartam kerülni a "Lorenz Systech Spire - Upper Tranzit" "S" kanyarjait, ami valójában a "Solomons Habitation Tower - Habitation Decks" csak valamiért felcserélték a térképneveket. Egészen a liftig eljutottam, csak természetesen nem volt áram alatt... Másodjára a 2931 kód miatt, a fő légzsilip közelében. A kódot a térképemről olvastam le másnap, pedig a csaj valahol megtalálta mert lehetett írni de én nem bírtam kikeresni a csomó feljegyzésből. Na mind1 jó kis túra volt át az egész galérián oda-vissza 2× Közben rájöttem hogy a légzsilipeket úgy ahogy van elqrták: térben túl közel vannak egymáshoz és a kijáratuk majdnem egymásra néz, pedig amikor átvezetőkön beleesünk egyikbe másikra igencsak nagy a tér, szal valaki valamit nagyon elszámolt. De a Torrens-é is fail, mert ahol kilövetjük magunkat a döggel ott gazdagon a hajótörzs lenne :D

Egyébként aki nem ismerné a Sevastopol tranzit rendszert a tranzit állomások környékén fel van tüntetve az állomás térképe, az alsó és felső tranzit is rajta van.
A felső tranzit gyakorlatilag egy háromszög, de mindhárom oldala egymástól független a játékban:
-Seegson Syntetics <> Apollo Core
-Lorenz Systech Spire <> Solomons Habitation Tower
-Spaceflight Terminal > Lorenz Systech Spire
A felsorolásban az utolsó amibe Axel távozása után szállunk be sajnos egyirányú.

Az alsó tranzit ami kicsit szövevényesnek tűnik de jó az, mert mindhárom torony eléri egymást és az Engineering platformot, ami a reaktor és ez a létesítmény közepe. Ide is visszatértem nézelődni még és már előző tolásnál is gond volt itt a döggel, akkor az egyik szellőzőn követett végig és úgy kellett a tűzzel visszatolni. Most meg ugyanabba a szellőzőbe menet előtt, ha nem lépek félre beszálláskor a nyakamba zuhan a rohadék, kapott is egy kis tüzet ;] Egyébként az Apolló magba akartam vissza felmenni de innen sem lehet, eredeti irányból meg a hűtőcsatorna már nem nyitható, pedig a scanner már megadta magát.

Ezután jött a gyógyászati létesítmény 1702 kód része az "O" folyosónál továbbra is zárva a hátulja, pedig ott van két szoba ugyanakkor a térképeim szerint hót üres az egész... érdekes. Na mind1 egyszer csak meglesz az ID.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1018) marilllyo válasza SchumiBácsi (#1017) üzenetére


marilllyo
veterán

Neten millió meg egy leírás van, hogy merre vannak az ID-k. Én tuti az alapján nézném. :)

[ Szerkesztve ]

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#1019) snecy20


snecy20
veterán

Amanda pályázhat a valaha volt legjobb női videojáték-karakter posztra. :)

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#1020) SchumiBácsi válasza marilllyo (#1018) üzenetére

Az egész állomás térképe megvan minden felvehető cuccal feltüntetve csak eddig nem éltem vele. A medium szinten már sok mindent felszedtem még, de a további tolással már csak 2db ID jött még be a képbe meg az one shot ;] Na meg a nostromo log hardon előtte :D Mondjuk nightmare-n nem sok idő volt keresni, 11óra alatt ment az ha jól emlékszek de most novice-n mielőtt lerobban a lift az Ürrepülési terminál előtt, a fél állomást 2× bejártam vissza, a többi részt egyszer egészen a kezdőig is mentem. Na de most hardon jó lesz: térkép elém és ugyanúgy mindent fel kell deríteni, aztán még a DLC-k sehol nincsenek hogy emeljenek a játékidőn.

[ Szerkesztve ]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1021) Frod


Frod
addikt

2,1 M eladott példány.
(Ugyanakkor ki van emelve, hogy közel félmillió példány most kelt el amikor -75-80%ban volt a játék 7,5 €-t meg 12,5€-ért. Tehát a fejesek szomorúak)

Do you see the white shadow?

(#1022) cyberkind válasza Frod (#1021) üzenetére


cyberkind
félisten

És nem is lesz folytatás, nem értem az embereket, a nagy rakás szar Alien-ekért kis túlzással a sorban állásra is képesek, de az igazi, hamisítatlan Alien játékért meg semmire se, pedig ennél jobb Alien játékot soha se fogunk kapni, ez tény.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#1023) Ch0b válasza Frod (#1021) üzenetére


Ch0b
tag

Hol volt ez ilyen olcsó? Steam-en?

(#1024) cyberkind válasza Ch0b (#1023) üzenetére


cyberkind
félisten

Ott soha, de volt hasonlóan olcsó a különböző oldalakon, én is akartam venni, de pont nem volt bankkártyám.

Paranormal Cocktivity

(#1025) Frod válasza Ch0b (#1023) üzenetére


Frod
addikt

Steam-en is volt, valamint a Gamersgate-en is biztos. Sőt mintha a Humble Bundle-ön is lett volna 12,5.
szerk: na megnéztem, március végén volt 12,5 Steam, és 11,5 Gamersgate-en, és tuti volt HB-ön is ennyiért, de azt nem listázza valamiért az isthereanydeal.

[ Szerkesztve ]

Do you see the white shadow?

(#1026) Xmister válasza Frod (#1025) üzenetére


Xmister
senior tag

[link]
Elég sokszor volt mostanában akciózva, funstock-on pl. 10$ is.

(#1027) SchumiBácsi válasza cyberkind (#1022) üzenetére

Nem is az hogy megveszik, kíváncsi volnék időben mennyit tolják és így mennyire érte meg.

A fos Colonial-ba közel 40órát raktam bele, de kizárt hogy egy kevésbé rajongó egyáltalán 1szer is végigviszi. Tervezek egy újabb tolást de ha nem lesz egy értelmes grafikai mod főleg erre a feltétlen szükséges kromatikus aberrációra akkor sztem úgy maradt az a game. Ha pedig így marad akkor a játék órabére 425HUF.

Isolation ezzel szemben most 137óra és 6végigtolás. Ez 70HUF órabér ami nagyságrendekkel fog csökkenni, mert nem egy tolás lesz még. De ha ide is eljutott volna a rendesen gyűjtői változat, amihez 3D-s Sevastopol modell járt volna, akkor is 140HUF/óra ha az a változat a Nostromo edit-hez képest dupla áron lett volna mérve...

Azért bízzunk a folytatásban, mert ha nem is csinálnak semmi változást csak a folytatást ugyanezzel a megjelenéssel már az is facca lenne, abban meg biztos vagyok hogy az egész játékban a költség nagyobb részét a motor írása jelenti. Így ha nem módosítanak különösen, vagy ha még tartalék is van a motorban akkor meg főleg, egy jóval olcsóbb folytatás jöhet amivel már megtérülhetne ez a rész is. Aztán aminek a végén újra kirepülnénk valahová, hogy izguljunk a harmadik részig aminek a végén valamilyen módon meg kell ölnünk magunkat mert csak beütött a rohadék ;] :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1028) cyberkind válasza SchumiBácsi (#1027) üzenetére


cyberkind
félisten

Én 1x toltam ki a Colonialt, de minek. :D

Én is jgy fogok tenni ahogy te, ki fogom tolni minden fokozaton, mert isteni egy játék, ha pedig gyűjtői lenne itt is, simán megvenném a Steam-es mellé, durva lehet. :Y

Ezzel a grafikával nyugodtan jöhetne a 2. rész, mert iszonyat gyönyörű, rég láttam ilyen szép játék ilyen gépigénnyel és optimalizálással.

Amúgy 15 ojró az alap, de én még sokallom, pláne hogy boxra is megvolt teljes áron. :DDD

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#1029) snecy20 válasza cyberkind (#1028) üzenetére


snecy20
veterán

A grafika nekem hangulatra nagyon DoomIII-as beütésű. :)

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#1030) cyberkind válasza snecy20 (#1029) üzenetére


cyberkind
félisten

Igen, erre szerintem simán lehet azt mondani hogy nextgen. :K

Paranormal Cocktivity

(#1031) cyberkind


cyberkind
félisten

12 ojró a játék Steam-re, de nem a Steam-en. :)

Paranormal Cocktivity

(#1032) SchumiBácsi válasza cyberkind (#1031) üzenetére

Most akkor mi/hogy van? :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1033) cyberkind válasza SchumiBácsi (#1032) üzenetére


cyberkind
félisten

Így-e! :D

Én erőteljesen gondolkodom rajta, én lennék az acsivadász. :D

Paranormal Cocktivity

(#1034) SchumiBácsi válasza cyberkind (#1033) üzenetére

Ja hogy másik platform. Ilyenkor gondolom letölti ugyanazt akkor is ha Steam-en már megvan?

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1035) eami válasza SchumiBácsi (#1034) üzenetére


eami
addikt

elnézted... itt is steamre lehet venni :K a vásárlás végén kapsz steamen aktiválható kulcsot.

(#1036) cyberkind válasza eami (#1035) üzenetére


cyberkind
félisten

Szupi, ezzel megnyugtattál, mert egy kicsit elbizonytalanított. :D

Paranormal Cocktivity

(#1037) SchumiBácsi válasza eami (#1035) üzenetére

Nem értek én az ilyesmikhez. A lényeg hogy amúgy is megvan és már várja a 7edik rajtot az állomás ;]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1038) SchumiBácsi

Na újra itt vagyok :D

Valaki meg tudná mondani hogy többek között ez a demó valahol beszerezhető?

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1039) chokeee


chokeee
aktív tag

Na én most nyomtam végig.
- Remek hangulat
- Remek sztori
- Remek grafika
Nálam 99%-os a játék. Alien rajongóknak kötelező, Nem is értem a fanyalgókat mi nem tetszett rajta. Egy-két helyen frusztráló az igaz, de rég volt ilyen játék, ami ennyire feszültségben tartott az elejétől a végéig.
A grafika remekül hozza az első Alien látványvilágát, futurisztikus belső terek, de mégis retro computertechnikával. Zseniális...

gumiczuczli

(#1040) Frod


Frod
addikt

Remélem ennyi OFF még elfér ide, azért is merem kitenni, mert aki bírta az Isolation hangulatát - hát itt is fog kapni belőle rendesen: SOMA gameplay trailer

Do you see the white shadow?

(#1041) cyberkind válasza Frod (#1040) üzenetére


cyberkind
félisten

Én nagyon bírtam, tőlem még durvább is lehetett volna. :))

Paranormal Cocktivity

(#1042) chokeee válasza Frod (#1040) üzenetére


chokeee
aktív tag

ez jó, ne is hallottam még erről a játékról. :D

gumiczuczli

(#1043) SchumiBácsi

Na mi van bezárták az állomást hogy senki se játszik? :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1044) cyberkind válasza SchumiBácsi (#1043) üzenetére


cyberkind
félisten

Én erősen gondolkozom hogy megvegyem-e 12 ojróért. :DDD

Paranormal Cocktivity

(#1045) marilllyo válasza cyberkind (#1044) üzenetére


marilllyo
veterán

Hát én még tavaly év végén vagy most év elején ...nem emlékszem pontosan de itt aprón vettem meg 3.000-ért. :D Úgy látszik nem nagyon esik az ára. :D

[ Szerkesztve ]

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#1046) bit_bro válasza marilllyo (#1045) üzenetére


bit_bro
tag

Pont most van Aliens Franchise akció a Steam-en (bár az Isolation-t lehetett már kapni ugyanennyiért egy korábbi akcióban is):
http://store.steampowered.com/sale/aliens/

(#1047) SchumiBácsi

Egész jó zajos videó került elő :)

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1048) cyberkind


cyberkind
félisten

Játék beszerezve, most akciós a Steam-en, végre jöhetek újra "rettegni", ezúttal magyarul. :))

Paranormal Cocktivity

(#1049) SchumiBácsi válasza cyberkind (#1048) üzenetére

De jó neked. Én már úgy osonok az állomáson hogy ihaj-csuhaj :D Kellene már egy folytatás, 2× nagyobb játékidővel... Egyébként van egy frankó 5letem hogyan lehetett volna faccául befejezni ezt a részt ;]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#1050) cyberkind válasza SchumiBácsi (#1049) üzenetére


cyberkind
félisten

Írd le és oszd meg velünk. :P
De amúgy lassan bejelenthetnének már valamit, és jó lenne ha az egy 2. rész lenne.

Paranormal Cocktivity

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Alien: Isolation
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.