Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene Roe
őstag
A hagymák petéztek először, de a sisakok sose, vagy szerencsém vollt az ivarral, ami csigáknál nem egyszerű, vagy nem tudom
Palacsinta is jó, de hidegenb vizet szereti, illetve érzékenyebb a dolgokra, co2 ilyesmi. Nekem is volt, de sajnos elhullottak fél év alatt.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Alg
veterán
Megnéztem... hátöööö... mondjuk úgy hogy leragadt a faszi a 80as/90-es években valahol, nagyrészt azért nem mond veszélyes dolgokat (bár néhol felszaladt a szemöldököm, pl. a "csapvízben lévő szerves anyagtól habzik a víz" vagy mikor megemlíti hogy a homok majd mekkora biológiai szűrőszerepet fog ellátni), de a modern akvarisztika azért már kezdő szinten is régen meghaladta ezt a vízérlelős, "öreg víz jó víz" témát. Igen, a szűrőben a bacitelepet fel kell építeni de az nem egy üres akvában ázó fából lesz (és valószínű az inditókultúra is csak felesleges pénzkidobás).
Aztán majd előkerül bringasisti és jól megmondja hogy mind hülyék vagyunk és nem kell ezt még ennyire sem bonyolítani
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Silentfrog
Topikgazda
Vagy gyógyszertárba a sima vazelin,. 500 ft egy vödörnyi. Én mondtam hogy többet nem szeretnék kérni vazelint úgy mikor tele van a gyógyszertár , adják az "ipari" kiszerelést.
fecke78.: A külső szűrőbe bármit megkenhetsz vazelinnel, mert a víz nem nagyon oldja. Én megszoktam kenni vékonyan a gumit tömítéseket ,és a rotort is ha szétszedem. Bár azt csak akkor amikor új a szűrő a működő szűrőnek a rotorját nagyon kivételes esetben célszerű csak megbontani.
-
Atomgeszi
nagyúr
De nem értem, hogy miért oldalt kell kijönnie a csőnek? Elfogadom én, csak nem értem, hogy miért nem lehet hátul? Mondjuk a kolléga fentebb azt mondta, hogy lehet. Most akkor melyik?
Én régen 100 literes akváriumot tartottam, 35 literes házi szűrővel, ott hátul vezettem el a csöveket, igaz elég nehezen, de megoldható volt.
Aztán jött a költözés, közben megvettem az Eheim szűrőt, akartam hozni a 100 literes akváriumot, de közben rájöttem, hogy kellene nagyobb. Itt meg szépen mutatna szerintem.Igen, valami olyasmi laposat szeretnénk, hosszúba.
Fényből most mi a trend? LEDezés vagy hagyományos fénycsövek?
Ja a házban állandó 22-24 fok közötti hőmérséklet van. Szóval a nagy átlag 23 fok télen nyáron. Már, ha ez számít a halak szempontjából.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Danecay
addikt
Látszólag le lehet róla szedni, ami után már nehéz megállapítani, hogy mi az egészséges és mi nem. Elég nehéz megtalálni az egyensúlyt amúgy, de gondolom ezzel nem mondok újat.
A korábbi esőztetőmet az erős áramlás miatt ami elvileg elősegíti a szakállalga kialakulását, és volt is belőle nekem, lecseréltem lily pipe-ra, így ténylegesen csak a víz felszíne mozog, és ha jól tudom ez lenne a cél, így viszont kevés az áramlás. Tény, hogy ismét eldzungelesedett az akvárium, szokott lenni nyírva és ritkítva, pedig még mindig ugyanaz a kínai 10e Ft-os ledes világításom van ami itt korábban le lett szólva. -
-
Formaster
addikt
Ahol víz van, ott szivárgás is lehet. Aki karbantartás nélkül akar külső szűrőt üzemeltetni, lelke rajta. Szerintem tökmindegy, hogy JBL, Eheim, Tetra vagy Aquael, a lényeg a tömítőgyűrűk időszakos cseréje, "zsírozása".
A JBL Cristalprofit is kritizálták az állandó szivárgása miatt, ennek az oka a selejtes tömítőgyűrű, amit ha zsírozol nem reped ki, vagy egyszerűbb azonnal egy minőségire cserélni és azt is bezsírozni.
Az alábbi videóban a srác elég sok filtert fogott már a kezében és ha ő azt mondja, hogy mind anyaghasználatra, mind ficsőrök tekintetében Eheimet megszégyenítő, akkor az számomra jelent valamit.
Kb egy évvel ezelőtt kapott egy updatet, mert egy apróbb konstrukciós hiba miatt hajlamos volt a pumpa a levegősödésre. A gyártó minden esetben garanciában cserélte az új konstrukcióra és azonnal átálltak a módosított pumpára. A support kiemelkedően jó, innentől kezdve nekem nem kell 4x-es áron 3-ad teljesítmény, csak mert "Eheim"...
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
-
_stick_
őstag
Easy life easy carbot adagolok naponta, a greenaqua oldalán ajánlott adagolás szerint, ami kicsit több, mint a dobozon lévő. Kb. akkor jött elő, amikor beüzemeltem az új szűrőt. Az az érdekes, hogy leginkább az anubiason telepszik meg, a többi növényen nincs, vagy csak alig.
-
_stick_
őstag
-
Motion_Blur
félisten
Köszi! Csoda ez a cucc
Sajnos Matrix nem volt raktáron, helyette Substrat PRO lett.
A víz nem volt rossz eddig se, de most kristálytiszta lett fél nap alatt.
jövő héten pedig érkeik a LED világítás a tönkrement Odyssea helyett. 4x24W helyett már csak 2x24W megy jópár hónapja, ami kevés a 100+ liternek
elvileg ő lesz az utód, 5850 lumennel:
majd megírom a tapasztalatokat
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
hyundaikia
csendes tag
Köszi
Minden növénykém jól érzi magát,fejlődik, kivéve a Pogostemon Erectust. Már másodszorra telepítettem,de most is kezdenek elhalni a levelek és a szárak..nem értem az okát,mert kellőképpen lenyomo. A gyökerét a talajba,kapja a növénytápot,a világítást napi 10 órában és haldoklik.. mi lehet a gond? Ha nem tér magához,inkább másik növénykével próbálkozom és talán inkább zseléssel..mert arra is gondoltam,hogy nem mostam ki rendesen a gyökerek közül azt a szivacsos anyagot és emiatt berohad a talajban..ez lehetséges? (Bar a többinél akkor miért nincs ilyen gond..)
-
Plebi
senior tag
Diszkosszal nem akarok foglalkozni, jó nekem a "hagyományos" hal is. Nagyon kényes egy fajta. Barátom az aksim ikertestvérében tart diszkoszokat, RO vízzel, Eheim 2260 Classic 1500XL, Seachem Matrix töltettel + Eheim 2252 Powerline XL.
Elég nekem, ha nála megnézem őket. Én szűrésileg és vízzel más világ vagyok. Nála az akvárium közvetlenül be van kötve a fürdőbe, alatta egy 300l-es aksi a visszasózott RO víznek, onnan szivattyú nyomja fel a vizet, a "használt" víz közvetlenül folyik le a csatornába.
A világítás (sima irodai armatúra 2x58W), az aksi mérete egyezik, a bútorzat egy kicsit eltér, de a váz szintén ugyanaz. Örültem, hogy neki sok volt a kettő így az egyiket átvettem, hátterezve lett, kapott mögötte egy szivacsszűrőt (kb 24l), ő a sajátját pedig úgymond minél gondozásmentesebbre és egyszerűen kezelhetőbbre építette át, a házat hozzá igazítva.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
hyundaikia
csendes tag
Köszi ismét a segítséget!
Még annyi gondom van a lámpával kapcsolatban,hogy sehogy sem találok a DIY-hez tápegységet.. ugye dimmerelhető kellene és 50-60 w-os. Megrendeltem az altalad is ajánlott v-tec cri95 szalagot, 2 métert hideg fehérből (ha túl sok lesz,majd veszek termeszetesből hozzá) meg 2 méter alu profilt, azokat majd szépen feldarabolom 3x60 cm-re,bele a szalagokat, forrasztásmentes sarokelemekkel összekötve a vegeken. Szóval elvileg mindem frankó,csak a tápegység hiányzik.. meg majd valami lábnak való,ami ráül az akva szélére.. Ezekben tudnál konkrét tippet adni? -
Rotyi
aktív tag
A szettben volt egy Tetra Aquasafe nevű szer, abból tettem bele a leírásában szereplő mennyiséget.
A szűrő Tetra EasyCrystal FilterBox 300 ki/be kapcsolható, nem láttam rajta egyéb lehetőséget.
Műnövények vannak benne csak. Olyan mintha vízköves lenne. Sima csapvízzel töltöttem fel, van nullás is vízlágyítóból.Ami majdnem az, az nem az!
-
hyundaikia
csendes tag
A DIY megoldás a világításra vonatkozik? Mert a saját ledes megoldáson már en is gondolkodtam. Olvasgattam is a témában.
A dennerle saját scaperhez szánt külső szűrője is elég lenne egy 70 litereshez? Erre gondolok:
https://www.zooroyal.at/dennerle-scapers-flow-hang-on-aussenfilter#technicalinformation -
hyundaikia
csendes tag
Tetszik ez a stílus is (amit linkeltél). Mellette szól nyilvan a könnyebb megvalósíthatóság is..főleg így az elején nekem..
Galaxy razbórákat, és pontylazacokat képzeltem el az aksiba. Ők ugye nagy csapatokban szeretnek élni,így ha már az optiwhite akváriumban gondolkodom,nincs dennerle féle méret megkötés,lehetne nagyobb is az aksi. Mondjuk 100 literig tudnál nekem jó szűrőt és világítást ajánlani? Ja és akkor ilyen low tech akváriumhoz -
hyundaikia
csendes tag
Köszi a valaszt!
Ezt az aksit csak az ára miatt ajánlod,vagy minőségre is jobb?
Akkor jól sejtettem,h sajnos a szettet el kell felejtenem..
Japán stílus alatt leginkább a sok szikla,azokon kúszó zöld alacsony növényzetet értem.. (sajnos nem találtam ertékelhető képet róla.) Mondjuk annyira nagyon durván nem szeretnék elmerülni benne még így az elején,szóval mar annak is örülni fogok,ha sikerül egyesúlyba hoznom az akváriumot. Úgyhogy még nem kiforrott az elképzelés.. -
mivamma
senior tag
Szeretném megszüntetni az egyik akváriumot (kezd sok lenni itthon, bár tudom, akváriumból sosem elég).
Van egy 240 literes amiben különféle lazacok vannak, gondoltam beteszem melléjük, csak nem vagyok benne biztos, hogy működne a dolog. Vízhőfok, növények, búvóhely rendben lenne nekik." Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Marquess
tag
Sima klórmentes csapvizet használok..nincs Ro készülékem.
tetra Rummy Nose és Green jade garnélákat rakok az akváriumba.
Növények meg Crypto, Rotala,és Tenellum...Mindenképpen a Seiryut vennék,de kicsit parázok tőle...mindig alga problémám van..még a co2 rendszer mellett is.
úgy emlékszem, mint ha a Greenaqua Ezt a követ csak Profi illetve Hightech akváriumokhoz ajánlotta az egyik videóba...Good Heal, Long life.....:),The Naaru never forget you:)
-
Eugene Roe
őstag
Színben érdemben nem jobb szerintem, de modernebb, és nem kamu. Ha ez csak 90l/w-ot tud, akkor a matuzsálem 5730-at mennyit tudhat valójában?
És még volt pofájuk ráírni a 3000 lumen / métert ~25w-tal. Nem csoda, hogy nekem 10000 igazi lumen 180 literen napkitörés volt, mások meg 4 méter 5730-at tettek 110 literre (elvileg 12000 lumen) és azt 80%-on hajtva se volt ősrobbanás.
Cserébe ez meg nem olcsó, 4 métert vettem 14 ezer ft-ért (2*4000K, 2*6000K) csak még nem szereltem be
[link] Sajnos Viktor és komái betettek a korábbi árának, én még 270-es $-nál vettem 18$ körül.
Ha ilyen controllert használsz, akkor nem kell pwm, illetve feszültség vagy áramerősség szabályzós táp, jó a legegyszerűbb is, igaz én azért IP65-től nem adnám lejjebb.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Amúgy ha szébontom a mostanit nekem is hasonló lesz.
Sok homok, nagy úszótér, kövek, fa, anubias, buce, crypto... kicsit meguntam a dzsugel kordában tartását.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Yushchenko
őstag
Csak szerettem volna dönteni. Nekem ok a homok is, de azt szinte mindenki fikázza.
A minimális adagolás és az egyszerűbb mit jelent? Most is kb. 20eFt-nyi növényt dobtam a kukába, szerintem ennyit bele fogok invesztálni, és akkor már úgy fog tűnni, mintha lenne benne növény.
-
Yushchenko
őstag
Köszi, valószínű ez lesz. Alapvetően eredetileg is így akartam volna, csak rábeszéltek erre a boltba.
Ezek közül melyik növények jöhetnének esetleg szóba: TF Steril
Egyébként még maradt egy kis növényes talajom, nem tudom, valahogy fel lehet-e használni.
Illetve nem tudom, hogy melyik ültetős, melyik kötözős. -
Yushchenko
őstag
Igen, ez tiszta, de akkor leírom, ami miatt most szenvedek, és nem tudom kitalálni, hogy mit csináljak.
Aljzat: eddig ugye táptalajjal is volt a növényes alatt, ilyen többet nem lesz, mert nem tudok vele bánni. Nem tudok dönteni, hogy növényes vagy sima homok legyen.
Tápok: GA tápokat használtam eddig, de lehet, hogy rosszul adagoltam (lásd előző hsz-em). Jó lenne valami bevált márka/adagolás, esetleg alga írtó.
Növények: Az Eheim Biopower 200 egy tulajdonság, ehhez kellenének olyan növények, amiket elbír a szűrő. Azt már lejjebb is írtam, hogy már csak "steril" növényt fogok venni.
Világírás 30lm/liter is már egy adottság, ezen sem tudok/akarok változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
Yushchenko
őstag
Ez miben jobb, mint az ADA?
A tápozásról most azt olvastam, hogy nem a gyári adagot kellene beletenni, hanem mindig annyit, amennyit a vízcserével arányosan lecseréltél. Tehát ha 10ml/hét az adat, akkor azzal indítani, és ha 50% vízcsere történik, akkor csak 5ml-t rakni bele. Erről mit gondoltok?
A nagy bajom az, hogy most már teljesen tanácstalan lettem talaj, táp és növények tekintetében, nem szeretnék még egyszer ilyen restartot csinálni.
-
freelanced
addikt
Komolyan? Ez nem hangzik jól. Lehet, hogy akkor kicseréltetem, ne ezen a pár ezer forinton múljon a biztonság. Ha még egy két év lenne, de ez azért elég sok...
Gondolom akkor ezért volt olcsóbb ott cseréltetni
bringasisti
Még a vegyszerboltos ajánlás előtt született az iromány, utána láttam csak mint írtál. Tehát akkor lényegében összekeveri az ember 2 dl vízzel a kristályt amit küldtél aztán attól függően, hogy épp mennyi vizet cserélek ahhoz képest adagolom? Tehát egy 64 literes esetében, 50%-os csere esetén először feltöltöm az akváriumot a friss csapvízzel majd olyan 0,65 ml-t hozzákeverek a készített 2 dl törzsoldatból?
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Eugene Roe
őstag
"talán" maga a co2 nem indokolja, bár nem örülnék, ha valaki a villamoson fejjel lefele ejtené el mellettem a teli palackot. Most olvasom, valszeg specifikusan csak nekem mondta az ember az üzletben ezek szerint.
"Szállítás, tárolás és kezelés során a palackok rögzítését biztosítani kell (paletta, lánc vagy heveder segítségével). Palettás szállításkor a palettát a gépkocsi platójához kell rögzíteni. A palackokat eldőlés, szétcsúszás ellen a palettán belül is hevederrel kell rögzíteni."
"A tele és üres palackokat lezárt szeleppel és szelepvédővel kell tárolni, valamint szállítani." 5kg-os palackon egyértelmű a szelepvédő én kaptam is hozzá, 2,5kg-ra van, hogy csak a keretet adják, ott nem egyértelmű számomra.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
"De akkor már inkább [link] - mágnesszeleppel időzítve kapcsolható, csak egy rendes porlasztó kell hozzá meg időzítős konnektor és kész, a fél literes palack egy 30 literes akváriumot fél évig elvisz minimum."
Tudsz esetleg porlasztót ajánlani hozzá?
Remélem nem árasztom el a topikot túl általános kérdésekkel, megyek visszaolvasgatok közben meg böngészem a netet, videókat is azért
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek ismét. Meg tudod esetleg becsülni, hogy a fenti akváriumban mennyi kő van nagyjából kilóra? Csak hogy tudjam mivel kéne számolni egy 60x30x36-os akvárium esetén.
Úgy gondolod, hogy a Tropicás link amit küldtél megvalósítható? Ott minden felhasznált elem le van írva, vagy erre is érvényes, hogy túl nehéz?
-
skeli
tag
Ugyanezt játsszák nálam is a zöld neonok.. Csak távolról látom, hogy megvannak még, közelébe megyek az akváriumnak huss mind iszkol bozótosba és csak pislognak onnan kifelé..
Kéne erre valami megoldás.. 15-en vannak..tehát nagyon magányosak se lehetnek..A vízen is lehet járni, csak nem szabad ránehezkedni.
-
-
freelanced
addikt
Köszönöm!
Ezeknek a LED-es lámpáknak, hogy lehet belőni a teljesítményét egyébként?
Iwagumi esetén gondolom a fény kiemelten fontos, tehát lehet, hogy érdemes valami ilyesmiben gondolkodnom, vagy ezek simán túl vannak árazva, és ugyanazt tudja az általad linkelt is?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Köszönöm!
Rendben, a ledes még jobb csak itt nem találom a teljesítményt.
35-ért adta volna a 2424-et de már lecsúsztam róla, no sebaj.
Érdemes egyébként töltet nélkül venni és magam válogatni vagy általában jó az amivel érkezik?
Melyek azok a növények ami egy Iwagumi stílusú akváriumnál szóba jöhet?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Rendben, köszönöm!
Külső szűrő tekintetében itthon az Eheim mondható a legjobbnak egyébként?
Illetve abban tud valaki segíteni, hogy melyik Eheim modell miben különbözik? Pontosabban termékcsalád. Xperience, Classic stb.Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
-
Eugene Roe
őstag
Jó ötlet a plussz pár befolyó, lehet rendelek egy másikat is kínából. Nekem jelenleg nincs mit metszeni kidobtam minden olyan növényt belőle. Csak néhány levelet kell lecsípnem.
Nekem 20-25 perc a lényegi munka, csak alacsony a nyomás a fürdő hidegvizes csapján, ~4l / perc, így azzal még eltelik 15-20 perc.
[ Szerkesztve ]
-
Darksool
kezdő
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Amint géphez érek elolvasom, csak futólag, van esetleg olyan ami olcsóbb mint a GA? Nem feltétlenül kell nekem így első körben opti üveg, de a négyzet alak nem lenne rossz, de aztán lehet,hogy azt is elfeledem mire oda jutok.Eugene Roe
Szállít is esetleg? Az a baj olyan akvárium, bolt kéne ahol szállítanak.Milyen akváriumok, üzletek ajánlottak?
A többire hamarosan reagálok és köszönöm!
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ, neki is állok nézelődni.
Amit linkeltem CO-t feljebb arról mi a véleményed? Link / Link
Illetve ilyen jellegű akváriumot néztem bár ez nem olcsó de van tető meg alátét, de még nézek hátha van olcsóbban is, bár ez 60 liter .
Esetleg ilyet ez csak a fele kb: link
Ettől a SodaStreames dologtól sem zárkózom el, kérdés van-e itthon ilyesmihez adapter stb amivel megoldható.Na még nézelődök akváriumból biztos van olcsóbb is, bár nekem tetszenek ezek a kockák, persze, hogy praktikus-e, célszerű-e
-
freelanced
addikt
Köszönöm!
És akkor egy ilyen második - harmadik esetén, hogy nézne ki egy ilyen a szűrőt, talajt, CO rendszert illetően?
Nem sürgős a válasz tehát ha egyszer lesz időd és kedved egy rövid minta akvárium leírására azt megköszönöm, de úgy is olvasgatok, nézelődök közben, tehát előbb utóbb én is kitalálnom, de a tapasztalatod biztosan több mint az enyém, ezért is kérdeztem.Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ!
Tehát ez a Dennerle lényegében egy önálló akvárium volt, egyben, világítással mindennel?
Ha igen mennyire működött jól, vennél-e újra ilyesmit?Illetve kicsit más:
Csak kíváncsiságból a magam részére, ezek a növényes akváriumok mennyire megvalósíthatóak, mit ér egy ehhez hasonló CO2 rendszer? Most, hogy újra nézegetni kezdtem az egészet kedvet kaptam én is egy hasonlóhoz.
Tehát egy ilyesmi mennyire megvalósítható? Illetve milyen összeggel lehet egy ilyennél számolni?
Ezek elvileg 33 literes akváriumba készültek elvileg.
Ahogy látom egy két hal vagy garnéla még ebbe is belekerülhetne a főszerep pedig a növényeké. Például az első is nagyon tetszetős, egy két hal ahogy látom csapatban a hangsúly többi része meg a növényeken, köveken stb.
Kérdés, hogy mennyibe kerülhet egy ilyesmi, illetve, hogy mennyire valós egy ilyen, hiszen elég pici. A kevés állat jó is lehet, hiszen talán a szűrést nem terheli annyira, bár a növények szempontjából meg ki tudja. Illetve az is lehet, hogy ezek direkt versenyre készülnek, ideig óráig energiát beleölve működik de a mindennapokban nem használható, macerás.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a részletes választ, tele hasznos infókkal!
A rendelkezésre álló hely nem épp mondható soknak így talán valóban ideálisabb a 60 liter körüli így első körben.
Képet van kedved a tiedről berakni?
Sőt, inkább visszaolvasok kicsit, biztos küldtél már be.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
+1 nem tanácsolom a 100-ast. Ha szép tataros akva kell, akkor 50-70 liter, ha meg mutatós, természetközeli, akkor 180-350 liter.
100-ast én egy 350-400-as mellé tudnék elképzelni 1 pár kakadu/pillangó/betta mellé. Annyi hogy 100-asnál már tehetsz melléjük csapathalakat, amiből min 10 kell hogy ellegyen, de inkább 20 ha szeretnéd, hogy mutassanak is. (10 lehet 54-esben is, bár én nem tennék).
Szóval a 100 az nem egy kicsi 200-as, hanem egy nagyra nőtt 54-es, ha érted, mire gondolok
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ!
Esetleg egy gyors minta ajánlást kérhetnék szűrő téren?
Tehát mondjuk mi az ami kiszolgálna egy 50-60 literest, illetve mi kellene a 100-112 liter körülihez?Ha nem fáradtság érdeklődhetnék, hogy ez a pihentetés, csapra kötés, medencézés, hogy néz ki kicsit bővebben? Vélhetően elég közel lenne a fürdőhöz, tehát olyan 3-4 méterre lenne a csap / kád stb.
-
Eugene Roe
őstag
Zöld neon külön faj, de a trükk nálam is bevált.
50 zöld neon mellé 15 db espei (vagy bármilyen razbóra) és 1-2 hónap alatt felbátorodnak (tapasztalatok szerint 90%-os a siker)
30 literes kockában a betta viszont csak leül és néz ki a fejéből, 54-en (mivel hosszúkásabb is) már mozognia kell kicsit (persze így is tud tátott szájjal aludni)
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
Majdnem, egy picit fejlesztett változata ennek a talpát ha levágod és kifúrod, akkor garnéla, hal és ami még fontosabb, hogy ADA amazónia talajbiztossá is lehet tenni. Nem volt könnyű (számomra) kellően magas és széles palackot találni, amiben nincs nagy szűkület.
-
Jamby18
senior tag
-
Jamby18
senior tag
Most így néz ki az akvárium. Miket ajánlasz? Amit sima kereskedésben is lehet kapni.
Amit írtàl koràbban chihiros a601 làmpàt csak eBay, AliExpress ről lehet rendelni? Mennyire biztonságossak ezek?
Nagyon Wish-ről se rendelnék 230v os dolgokat azért
Főleg ha nem vagyunk otthon.A talaj pedig ez, 2 éve van benne, anno sera boltba ajànlottàk.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Ekkora fényből szerinted mennyi az napi ajánlott világítási idő?
___________________Voltam ismerősömnél. Tök "igénytelen" akvárium. Vízcsere kb. 1 évben maximum 2x!! Világítást akkor kapcsol, amikor jól esik neki vagy épp akarja nézni a halakat. Túl van telepítve halakkal. Guppi, molly... Talaj kavics és mindössze kb. 2-3 cm vastag! Egy belső szűrő, ami a medencének megfelelő szűrést biztosít. Ez az egyedüli, ami jól lett méretezve. Víz 17-20 fok. Nincs fűtő. A növényeken egy kis algát sem láttam. Az üvegen zöld alga van, de azt csak le kellene kaparni!
Na ilyenkor aztán kiborulok, ha ilyet látok!!! Nekem külső szűrő, tf tápok, világítás időzítővel, fűtöm a vizet és algás a növényzet is, nem csak az üveg! Táptablettákat raktam a növények gyökereihez.Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Jamby18
senior tag
Rendben, köszi
Még àtgondolom a világítást.
De egyébként ezekhez a sztenderd 60*30*35 méretű akvàriumokhoz amit adnak gyàrilag neon vagy LED vilàgítàs àltalàban elég nem?
És csak akkor kell cserélni ha sok a növényt telepítünk?
Veszek majd a napokba pàr növényt. Elhasználom a florena folyékony tàpot heti 10ml, + a napi 1ml carbo.
Ajànlott majd venni talaj tablettát?
Ha elfogy a florena meg veszek TF macro,microt.
Tablettàbòl mi az ajánlott? JBL kugeln, tropica, fluorish?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest