Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15452) tututjka válasza maxrad1580 (#15438) üzenetére


tututjka
csendes tag

Erre csak azt tudom reagálni hogy október környékét mondtam a billentyűzettel kapcsolatban, és nem fogok vitába keveredni senkivel. Szerintem mindketten kicsit meg lettünk vezetve én tudtam a gépre költeni és azóta a mélyláda is kipurcant amire szintén költök.

(#15453) maxrad1580 válasza tututjka (#15452) üzenetére


maxrad1580
aktív tag

Én pedig most harmadszor mondom azt,hogy nem kell költeni a gépre semmit, ahogy az első reklamáló üzenetedre is írtam, bármikor hajlandó vagyok visszaadni a laptopodat ha úgy érzed átvertelek.

Ezekkel jössz állandóan hogy ez purcant ki,meg az rossz,de szerintem csak a billentyűzetet akartad letudni ezzel.

Érdekes módon a felajánlott vissza cserére nem is reagáltál.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#15454) #58984960


#58984960
törölt tag

Sziasztok!

Szeretnék megosztani veletek egy történetet. 2011.09.14.-én vásároltam egy számítógépet kisspinyoo kollégától. Hosszas üzenetváltás után sikerült megbeszélnünk a találkozót. Meg kell jegyeznem pontos volt. Ahogy megbeszéltük ott volt ő és a számítógép mely az üzlet tárgyát képezte. Találkoztunk, elhoztam a gépet ami hát nem volt egy túl szép házban de ezt említette is nekem! A döbbenet viszont akkor ért amikor kinyitottam a gépházat. A sufni tuning és a kontárság szép ötvözetét láttam. A cpu hűtő metrikus (vas) csavarral lefogatva. A kisfloppy lóg, a hdd csavarjai beleszakadtak a menetbe. Az optikai meghajtók 1db csavarral voltak "rögzítve". Oda nem illő csavarral természetesen. A menetek itt is szétbarmolva. A táp ventillátorát 2db csavar fogta, a tápot 4db de ott is megszakadt a menet. A táp venti zúgott mint a cséplőgép. Volt a gépben 3Gb memória. Ebből 2db modul nem működött. Minden tiszta kosz és por volt. A hdd bad sectoros, az alaplap hátlapja állítólag a házhoz volt forrasztva. Ez utóbbit még el is hiszem. Természetesen írtam neki pm-et de nem válaszolt. Igazán már nem is érdekel.

Összegezve bánt, hogy a szakmát és a prohardver jól összefort kis csapatát ilyen dolgok beárnyékolják. Én soha egy gépet nem adtam el úgy, hogy az ne makulátlan állapotban legyen. Ha tudtam is, hogy problémája van megírtam. Úgy gondolom korrekt voltam minden üzletem során de ezt sokan tanusíthatják. Egy jó tanács. Aki gépet vesz, vigyen magával egy csavarhúzót is. Ne röstellje leszedni a gépház oldalát és belekukkantani!

További szép napot mindenkinek!

Üdv.: István :R

[ Szerkesztve ]

(#15455) Bonjovi válasza dome29 (#15444) üzenetére


Bonjovi
csendes tag

Bejött az oldal amit linkelt ThunderZoli ....LEírom ide is amit oda is leírtam !! Szíves megértését köszönöm !

.............Kedves Zoli sajnálom hogy ide írok de nem adja be a linket amit küldtél :S :/ Sejtéseim szerint ez az lehet mikor nemmentem ki a találkára, nos nem tagadom nem mentem ki de nyomos indokom volt rá :( Édes anyám korházba került kaptam egy telefont és rohannom kellett ezt én le is írtam a srácnak :S Sajnálom ha ez ilyen nagy bün hogy ideg állapotomban ellrohantam anyámhoz. Ha ezzel vkinek kárt okoztam ÁLLOM A KÁRT ... De szerintem ez érthető dolog volt.. Köszönöm mégegyszer a jelzést további jó munkát viszlát!.......................

:R :R :R :R :R

(#15456) dome29 válasza Bonjovi (#15455) üzenetére


dome29
aktív tag

Ezt ha el is hinnénk, vagy valami egyéb..
Telefonod ki volt kapcsolva!
Bent voltál 22:00-után is tegnap, mégsem írtál vissza!

Azért egy SMS.t dobhattál volna vagy valami egyéb, de ezt én neked nemfogom elhinni!

Valóban a srác mondta, hogy állja a kárt, de mostis bentvolt, ésén kora reggel megadtam neki a számlaszámom, nevem , minden elérhetőségem, és mégsem állja a kárt, vagyis pi**-át csinált a szájából!!

EGYÉBKÉNTSEM Zoli a nevem, leírtam mindent!
Mien Link.et nem ad be? Te miről beszélsz?!
Mindegy, azért a feketét kérném neki! mert szerintem megérdemli!

ThunderZoli ?? és mégis dome29.re válaszolsz!???
Nem értelek..

Apple iPhone - Samsung széria megveszem ...Hívj bátran a 0630/234-9160as telefon számon !

(#15457) Speed® válasza dome29 (#15456) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Thunderzolee linkelte neki a panaszt, privát helyett sikerült ide válaszolnia.

(#15458) --Rawlings--


--Rawlings--
tag

Sziasztok!

Szeretnem visszavonni korabban kervenyezett feketepontomat, rono ugy tunik valoban nem hibas az ugyben! Inkabb a HTC aki kiadott egy ilyen pocsek frissitest!

Koszonom szepen!

Udv,

Raw

(#15460) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Ők kaptak pontot:
mikeboy90
Bonjovi
kisspinyoo

Az ő pontját pedig töröltem
rono

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3 || Xiaomi 4 Pro gen2 <3

(#15461) --Rawlings-- válasza enginev3.0 (#15460) üzenetére


--Rawlings--
tag

koszonom szepen!

(#15465) CoolMan válasza Kunsztler (#15462) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

(#15467) adam998


adam998
csendes tag

Juventus85 felhasználó nem korrekt ,becsületes, megkötött alku után eladja másnak az árut,hitiget, hazudozik.[link]
Nagyon nagy fekete, mert nem egyenes ember.

(#15469) tututjka válasza maxrad1580 (#15453) üzenetére


tututjka
csendes tag

Nem értem a billentyűzet működik csak 2-3 kopás van rajta ami nem befolyásolja a működését vagy igen?. Minden üzenetedre reagáltam csak olvasni kellene.
Részemről lezártam a témát.

(#15470) kaller1


kaller1
veterán

Kunsztler fórumtárs megértette a dolgokat, és az ügyéhez kapcsolódó postok törlésre kerültek. Kérlek legközelebb kicsit visszafogottabb stílusban, és lehetőleg privátban érdeklődj, ha nem tudod, hogy ki-kicsoda, és mit csinál a fórumon...

.::> <::.

(#15471) juventus85


juventus85
tag

Adnék egy fekete pontot adam998 nevű felhasználónak, ugyanis nem adtam el neki egy 15,4"-os LCD kijelzőt 7ezerFT-ért mert megvette valaki más 10ezer FT-ért. Nem ajánlom senkinek sem, mivel agresszív,inteligens beszédet nem ismeri:
"
adam998
(újonc)

+egy nagy geci seggfej senkiházi csóresz vasutas. :DD ..vasutas..nem változtok...szarháziak..
"
nem ajánlom senkinek sem!

"Bárcsak annyiért tudnám felvásárolni az eladó termékeket, amennyit érnek és annyiért tudnám eladni, amennyire tartja az illető. (Milliomos lennék)"

(#15472) gabo9201


gabo9201
senior tag

Üdv mindenkinek!

Sajnos ismét találkoztam egy inkorrekt eladóval.

Nagy feketét kérnék Stenli89-nek.

Stenli89 2011.07.23-án jelentkezett a feladott hirdetésemre. Az üzlet menetét úgy beszéltük meg telefonon, hogy elutalok neki előre 1.050Ft-ot a postára és a gépet elküldi tesztelésre ezután amint leteszteltem utalom a fennmaradó vételárat (4.000Ft).

Ezek után pedig következzen a fekete leves:
2011.07.28-án már azt írta privát üzenetben, hogy a csomagot feladta a postán és úton van felém.
2011.08.03-án ő kérdezte meg, hogy megkaptam-e már a csomagot. Erre még aznap jeleztem neki, hogy még semmit sem kaptam. El szerettem volna kérni tőle a küldemény azonosítóját, hogy a postán utána tudjak kérdezni, de ő ezt nem adta meg, kitért a válasz elől.
Legközelebb erre 2011.08.08-án válaszolt és azt mondta, hogy a kecskeméti posta "egy káosz". Minden esetre megígérte, hogy a héten meg fog jönni.
Ismét néhány napos szünet következett, 2011.08.12-én kérdeztem meg, hogy feladta-e már, de erre nem válaszolt. Vártam egészen 2011.08.25-ig a válaszra, de semmit sem kaptam. 27-én újra megkérdeztem, hogy mikor adja fel a csomagot, erre azt mondta, hogy "nem tudja mi van" és visszautalja a postaköltséget a számlámra. Megadtam neki a számlaszámomat, de azóta sem kaptam semmit.
2011-09-05-én megkérdeztem tőle, hogy hogy áll az utalással, de erre semmi választ nem kaptam (06-án volt utoljára bejelentkezve, tehát meg kellett, hogy kapja).
2011-09-10-én írtam neki egy üzenetet, hogy ne is raboljuk tovább egymás idejét és írom neki a feketét. Ezzel egészen idáig vártam, de úgy gondolom, hogy így is túlzottan türelmes voltam.

Tehát semmiképpen sem ajánlom a Stenli89-el való üzletelést, mert össze-vissza beszél, hitegeti az embert.

Ahogy látom már több embert is megkárosított, ezért ezt a hozzászólást be fogom írni a Jelentsd a csalókat! topikba is.
Szerintem a felhasználót ideje lenne legalább kitiltásban részesíteni.

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#15473) Oczu válasza gabo9201 (#15472) üzenetére


Oczu
senior tag

(#15474) Kobold190 válasza helkis (#15375) üzenetére


Kobold190
aktív tag

jogos én hibáztam, de 12 óra munka után, már az nehezemre esik h egyek valamit, nem az h észben tartsak minden üzletemet itt a ph-n, igaz én jegeltem másnak, de ahogy kiveszem a másik fickó szaviból, még ő is fog kapni feketét, most ahogy belegondolok, lehet jobban jártam volna ha veled bizniszelek. :O :O :O :O

(#15475) Phoszphorosz


Phoszphorosz
csendes tag

Kedves fórumtársak!

Szeretném veletek megosztani én is egy elég kellemetlen történetet, remélem lesz olyan, akinek hasznára válik.
Két héttel ezelőtt sikerült ráakadnom greenw kolléga tetszetős hirdetésére, amelyben egy Sapphire Radeon 9600 XT kártyát árult 4000 Forintért. A hirdetés szerint a kártya hibátlan állapotban van és még DVI-VGA átalakítót is ad hozzá. Rögtön írtam is neki privátban.
Készségesen válaszolt minden üzenetemre, megbeszéltük, hogy húgom veszi át tőle személyesen, mivel én nem lakok Pesten. Kaptam a kártyára próbagaranciát a hétvégére, mert meg van győződve a tökéletes állapotáról. Még eszmecserét is váltottunk a korrektségről, leírta, hogy olyan üzenetet is kapott már, hogy elvinnék a kártyát próbára és utána fizetnének. Biztosítottam, hogy én kifizetem, (vesztemre, de erről később).
Nagy örömömre előző hét csütörtökön sikerült az üzlet, pénteken már a kezemben volt a kártya.
Az igazi megdöbbenés és csalódás csak ekkor ért engem. A kártyát én 256MB-nak gondoltam, mivel vele egy időben több ilyen típusú kártyát is árultak mások ezen az áron, a 128-asok 2500-3000-s áron mentek. Ezt valahogy nem említette. Ez lett volna a kisebbik baj. A nagyobb az volt, amilyen állapotban hozzám került.
Egy Auchanos zacskóba tekerve egy koszos, vastagon poros kártya és még a DVI-VGA átalakító sincs sehol. Húgom azt mondta, hogy ezt adta csak neki, mást nem.
Letakarítottam amennyire tudtam és beletettem a gépbe tesztelésre. A gép felismerte rögtön, Everest mindig megy, így a hőfokot is tesztelni tudtam. Semmi terhelés mellett gyanúsan kúszott minden másodpercben felfelé, végül 58 foknál úgy döntöttem leállítom a gépet. Vártam, majd újraindítva megnéztem a kártyát. Újabb döbbenet. A ventilátor nem is forog, persze, hogy melegszik.
A hibátlannak ígért kártya használhatatlan ebben az állapotban.
Írtam a kolléga úrnak, hogy nem ebben egyeztünk meg, ismét készséges volt: „Semmi gond, visszacseréljük”
Innen elindult egy játék, ami bárcsak ne kezdődött volna el. Még előző hétvégén megbeszéltük, hogy melyik napokon ér rá ő és a húgom egyaránt, de „még egyeztetünk”, mondta ő. A sok egyeztetésből az lett, hogy folyamatosan mondogatta le az időpontokat, volt, hogy előtte való néhány órában hirtelen közbejött neki valami, bolondot csinálva belőlem és a testvéremből egyaránt.
Kérdőre vontam, hogy lesz-e ebből a cseréből valami, vagy hagyjuk az egészet, legalább ennyi gerinc legyen benne. Szintén készséges válasz: „Persze, csak nem volt gépnél azért nem tudott írni”
Tudni kell a kolléga úrról, hogy napi szinten legalább négy alkalommal belép. Volt időm megnézni a profilján az adatokat többszöri alkalommal. De hát bizonyára annyira elfoglalt, hogy nem tud írni két sort sem egyik alkalommal sem.
Most hétvégére jutottam el 57 váltott üzenettel a hátam mögött addig, hogy elkérjem a teljes nevét és az új számát (négy különböző alkalommal leírta nekem, hogy másnap végre megkapja, majd megírja), azóta eltelt két nap, nem válaszol. Begurultam és bár nem vagyok rá büszke, de nyomdafestéket nem tűrő üzenettel elköszöntem tőle a mai napon.
A kártyát szétszedtem, a ventilátor forgórésze teljesen be volt állva a sok piszoktól. Kitakarítottam, a chipre friss hűtőpasztát raktam. Teszteltem, most már valóban tökéletesen használható. Ezt a kártyát el fogom adni, korrekt áron, korrekt módon olyan embernek, aki 128Mb-os 9600 XT-t keres, én pedig keresek magamnak egy olyan embert aki valóban 256Mb-os kártyát árul és nem ver át.
A történetem végére a tanulság ugyanaz, mint sokan másoknál, akik hasonló cipőbe kerültek itt a fórumon: Soha nem szabad megbízni a mézes-mázosnak tűnő emberekben és nagyon ajánlott személyesen átvenni, amit csak lehet, de még ez sem biztosíték arra, hogy utólag ne érezzük magunkat átverve.
A sok pozitív csalódás után nálam ez volt az első nagy negatív. Hálás lehetek, hogy ilyen kis veszteség volt a tanulópénz, ennek ellenére úgy döntöttem, hogy leírom nektek mindezt ide és a kolléga urat feltetetem a feketelistára is. A dologban a legrosszabb, hogy néhány kattintás, egy új felhasználónév és már garázdálkodhat is újból…

(#15476) Thunderzolee válasza Phoszphorosz (#15475) üzenetére

Írtam neki, és ugyan megkértem, h ne nekem írjon, hanem ide, de csakazért is nekem válaszolt, bár csak annyit, nem kívánja kommentálni a panaszod.
Azzal indokolta, h neki még nem volt fekete pontja.

Nem igazán értem a kettő közti összefüggést, de végülis Ő tudja mit miért csinál. :(

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#15477) kaller1 válasza Thunderzolee (#15476) üzenetére


kaller1
veterán

Azzal indokolta, h neki még nem volt fekete pontja.

Majd most lesz. Ezzel gyakorlatilag elismerte a dolgot, mehet neki a fekete.

.::> <::.

(#15478) Mr.Peter


Mr.Peter
aktív tag

Szeretnék egy FEKETE pontot Tomate kolegának, mivel a tőle rendelt VGA- S-video kábel megbeszélés szerint nem érkezett meg, csak az utalás után 16 nappal :((( és ráadásul gyártási hibás is a műanyag része ami a működést nem befolyásolja, de illett volna jelezni. :W

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#15479) maxrad1580 válasza enginev3.0 (#15441) üzenetére


maxrad1580
aktív tag

Köszönöm,de nem látom ha rákeresek a nevére. 0 pozitív és 0 negatív.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#15480) pisti0315 válasza maxrad1580 (#15479) üzenetére


pisti0315
tag

Szia !
Ez azért van mert már a legelején is rosszul írtad a nevét !
tutujka így írtad miközben tututjka a neve helyesen !

tututjka felhasználónak 1 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon!

Remélem segítettem

[ Szerkesztve ]

100% pozitív visszajelzés

(#15481) néha


néha
aktív tag

Egy Fekete pontot kérnék 12sam[link] kollégának, két ed hardy-s iphone tokot vett volna tőlem, le is beszéltük a találkát meg az időpontot, ehez képest, nem jött el, telefon-t nem vette fel, illetve kinyomott, privi-re nem válaszol.... Megbizhatatlan egy eladó, ne üzleteljetek vele, ezért kérném neki a fekete pontot.

"Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes." by: Kimi raikkonen

(#15482) Tomate válasza Mr.Peter (#15478) üzenetére


Tomate
veterán

Valóban nem tudtam időben postára juttatni a kábelt, mivel írtam a kollégának, hogy küldje el SMS-be a címét mert megyek a postára és úgy még fel tudom adni, utána már nem mert utazok el. Az sms nem jött, nem tudtam feladni én meg másnap elutaztam nyaralni. Majd mikor hazaértem pár nap múlva postára adtam, viszont akkor meg már Ő nem volt otthon. A kábelt megkapta (be volt csomagolva, nem nyitom ki egyenként az összeset megnézni van-e valami probléma vele mert még soha nem volt) Állítólag hibás volt és nem működött. Furán álltam a helyzet előtt mert ilyen még nem volt, hogy hibás volt és nem is működött. Küldtem saját költségemen egy újat. (nem volt semmi baja) de most is írta, hogy a sem működik neki ahogy szeretné. Erre csak azt tudom reagálni, hogy user error mert még senki nem mondta, hogy hibás lenne vagy nem működne neki és egy pár darabot (25-30) már eladtam, szóval ezért érdekes.

(#15483) Lord Dragon


Lord Dragon
senior tag

Hy all!

Ritkán szoktam ilyet, de muszáj lesz most sajna! :(((

Egy FEKETE pontot kérnék Park24 számára!

A helyzet a következő:
Kb egy hónappal ezelőtt megbeszéltük Park24-el egy üzletet! Én egy Ati VGA-t árultam és megegyeztünk egy beszámításos eladásban miszerint én adtam volna a VGA-t, ő pedig cserébe egy 754-es ASUS K8N alaplapot, egy 17" CRT monitort + 10.500 Ft-ot. Mivel én Szegedi vagyok ő pedig BP-i így megbeszéltük, hogy a Nyugati PU-on találkozunk.
Találkoztunk is meg megbeszélt helyen 2011 Augusztus 24.-én délután. Megtörtént a csere, bár nem túl jó kedvűen konstatáltam, hogy a monitornak nem volt talpa és ezt ő előre nem közölte, így csak tényként szembesültem vele. Mivel nagy sietségben voltam h a vonatot le ne késsem nem volt időm az útszélén megnézni részletesen a dolgokat, kipróbálni meg értelem szerűen nem tudtam se az alaplapot se a monitort.
Hazaértem késő este aztán következő nap egyből próbáltam is ki a cuccokat. A monitor hibátlanul működött az alaplap viszont se kép se hang, pedig mindent megpróbáltam vele (hadd ne soroljam ide mi mindent). De eleve púposak rajta a kondik és még a processzor hűtő lefogató kerete is hiányzik amit csak akkor konstatáltam amikor hűtőt akartam rá tenni. :W
Ezután Augusztus 25.-én kevesebb mint 1 nappal a találkozó után írtam kis Park24 -nek, hogy hibás az alaplap, de ő csak 2 nap múlva válaszolt, pedig be volt jelentkezve többször is miután írtam!
A lényeg, hogy a mai napig már majdnem egy hónap telt el és még mindig nem jutottam semmire ez ügyben vele ezért szeretnék neki egy fekete pontot kérni.
Röviden összefoglalva:

1, Megbeszélünk egy üzletet és találkozunk
2, Kiderül, hogy előzetesen nem tájékoztat a cuccai rossz állapotáról
3, én ezt lenyelem és lebonyolítjuk az üzletet és továbbra is bízok benne annak ellenére, hogy újonc és egyáltalán nincs semmilyen értékelése
4, azonnal szólok is neki, hogy hibás az alaplap
5, erre húzza halasztja az egészet, én meg totál mínuszban vagyok emiatt pedig az adás\vételnél megígérte, hogy cseréli a lapot, ha nem működik, mert erre is rákérdeztem
6, mindezek után pedig elvárja, hogy (ismételten) az én költségemre postázzam neki ELŐRE a rossz alaplapot és bízzak benne természetesen ezek után, mert ő nem hiszi el, hogy nem én rontottam el az alaplapot (én meg úgy látom, hogy ez csak további időhúzás a részéről és bukom a posta árát is ha küldöm neki a lapot előre)

Szóval én nem tudom megérteni az ilyet én úgy érzem, hogy igyekszek mindig, hogy minél korrektebb legyen mindenkivel, és eddig még nem volt rám panasz mióta PH-n vagyok én csak azt várnám el, hogy hozzám is hasonlóan viszonyuljanak! :W :(((

Remélem érthetően mondtam el, amennyiben bármi információra lenne szükség ezeken kívül, minden nap be vagyok lépve PH-ra!

Üdv! L.D.

(#15484) Lord Dragon válasza Lord Dragon (#15483) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Ja, még annyit a témához, hogy az alaplap értékét 6000 Ft-ban állapítottuk meg.
Tehát most a gép amit ezzel raktam volna össze azóta is csak áll, mert alaplap nincs és pénzem sincs, hogy másikat vegyek helyette szóval eddig 6K mínuszban vagyok és így várja azt, hogy kb 1000 - 1100 Ft-os postaköltségért küldjem neki előre a rossz alaplapot. Természetesen csak az időmet ami kiesik, mert nem tudom használni a gépet és a sok szórakozást \ írogatást már eleve nem tudja nekem senki megtéríteni. :W

[ Szerkesztve ]

(#15486) Lord Dragon válasza Kobold190 (#15485) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Nem vagyok egy agresszív ember, egyszerűen csak szeretem ha velem is hasonlóképpen korrektül bánnak, mint ahogy én mással. Hasonló esetben én a saját költségemre intézem az aktuális kártérítést és amilyen hamar csak tudom. :W

Gondold végig logikusan.... attól hogy agresszíven állok hozzá, még nem lesz itthon működőképes a gép és a pénzemet sem kapom vissza. Így inkább csak a célomat tartom szem előtt: Azt, hogy minél hamarabb és legfőképpen TOVÁBBI VESZTESÉGEK NÉLKÜL össze legyen rakva a számítógép. Nem fogok addig leszállni a témáról amíg meg nem lesz oldva, mert nem engedhetem meg sajnos h csak legyintsek az egészre és elkönyveljem tanulópénznek.

[ Szerkesztve ]

(#15488) opel.andy


opel.andy
újonc

Sziasztok egyelőre nem tudom mi a helyzet gergo90110 kollégával mióta megkapta a pénzt írta megjött, azóta se az árút nem kaptam meg se egy emailt, pedig láttam hogy az oldalra folyamatosan belép, esetleg egy hozzászólást várnák tőle mielőtt komolyabbra fordítjuk a dolgokat.

(#15489) adam998 válasza juventus85 (#15471) üzenetére


adam998
csendes tag

Egész egyszerűen, ez egy jellemtelen hazug ember!!!

juventus85 -ről van szó.

(#15490) maxrad1580 válasza pisti0315 (#15480) üzenetére


maxrad1580
aktív tag

:R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#15491) Park24 válasza Lord Dragon (#15483) üzenetére


Park24
csendes tag

Válasz: "Sárkány Úr" fekete pontért esdeklő bejegyzésére:

Üdv!

Akkor most nézzük a másik oldalt:
Megegyeztünk a cserében, erre nem térek ki.
Azt kérted, hogy 2-3 nap próba garit vállaljak a lapra és a monitorra.
Amire mit mondtam? A monitor ok, mert azt elrontani nem lehet, mivel
nem lehet rosszul összeszerelni. Az alaplap más tészta, és hogyan is
vállalnék garanciát? Nem ismerlek, nem tudom hogy mihez értesz és mihez nem.
Felajánlottam hogy, ha eljössz hozzánk, beteszem egy házba és kipróbálhatod.
Működő gépből lett kivéve, tehát gond nem lehet vele. Ha esetleg mégis, akkor
helyben megoldjuk a problémát.
Ez neked nem felelt meg. (jól emlékszem?) Ettől többet nem tehetek...
Személyesen megnézted és elvitted a cuccokat. Normális esetben az üzleti
kapcsolatunk -az előzményeket figyelembe véve- itt véget is ér!

Azt hogy most itt tudsz ízléstelenkedni a fórumon a cserénkkel kapcsolatban,
és sírni a "nagy testvérnek" hogy adjon egy fekete pontot a csúnya fiúnak, azt
pusztán az én jófejségemnek köszönheted, hogy nem hajtottalak el az első
pillanatban, hanem felajánlottam a csere lehetőségét (ha valóban rossz a lap).
Amire mi volt a válaszod?
2 oldalon keresztül fényezted a többéves szerviz tapasztalatodat, azon kívül semmi érdemleges.
Majd 3 nap múlva ezt írtad:
""Hali! Sikerült feladni a másik alaplapot a címemre? :U""
Mit kellett volna feladnom? Ajándékba MÉG EGY alaplapot?
**Mindenki döntse el maga, hogy hogyan értelmezi a "kicserélem neked" fogalmát,
de az én olvasatomban annyit tesz hogy ha visszaküldöd, küldök helyette másikat,
és nem azt hogy küldök neked az "ez nem működik" bemondásodra MÉG EGY alaplapot ajándékba**
Értelmesen megírtam: Ha visszaküldöd postán az alaplapot, elküldöm a másikat.
Mi volt a válasz?
""És fizessek ki 1100 Ft postaköltséget még azon felül, hogy nem működik a lap? Nem valami baráti dolog ez..."
(nna ez már kiverte nálam a biztosítékot)
Lehet hogy most meg fogsz lepődni, de elárulom neked, hogy a való életben egy üzlet soha nem a barátságról szól... Ha így lenne, akkor odaadtam volna ajándékba a lapot meg a monitort, hogy "használd egészséggel", majd besétáltam volna egy szaküzletbe, és vettem volna egy video kártyát. De nem így volt. Kötöttünk egy megállapodást, amit én szó szerint betartottam. Megtekintetted a cuccokat, (nem éltél az általam felajánlott próba lehetőségével) megfelelőnek találtad és lebonyolítottuk a cserét. Az hogy te mit hol hagytál el, vagy törtél el az alaplapon, az már nem rám tartozik!
Mindezek ellenére szinte szó nélkül benyeltem volna azt , hogy valószínűleg elbarmoltad az alaplapot, kicseréltem volna, ha korrektül visszaküldöd (mert a kisördög nem alszik, és hátha mégsem te vagy a tehetségtelen, hanem az magától "romlott el" 1-2 hónap fiókba való állás alatt) De az elmúlt hetek általad folytatott levelezése (ahol én mondom hogy küldd vissza és kicserélem, te meg azt hajtogatod, hogy akkor neked már mennyibe lesz az alaplap) erősen arra sarkal, hogy feladjam a harcot hozzáadjalak a "letiltottak" listájához. Pont olyan, mintha egy lóval próbálnék meg zsugázni...

Végezetül egy kis tanmese:
Faterom 2 hete vásárolt a "fukar" áruházban egy LCD monitort.
Hazahozta - bedugta - nem működött...
Felhívta a vevőszolgálatot, ahol azt mondták: hozza vissza, és kicserélik.
Érdekesség a dologban, hogy sem nem küldtek egy másik monitort, és még
a benzin költséget sem voltak hajlandóak előre elutalni, hogy visszavigye. :O
Ezt neki kellett megoldani. Hogy mik vannak :Y ... Felháborító! :W

"Röviden" ennyi a mi kis cserénknek a története, a másik oldalról.

Tehát Tisztelt Thunderzolee, döntsd el, hogy kinek jár a fekete pont...

Ui: Ha szükséges, belinkelem a teljes levelezésünket okulásként...
Javaslom "Sárkány Úrnak" is az egész újraolvasását, mert időnként
kissé amnéziásnak bizonyul a vállat garanciával kapcsolatban.
Nem azt mondtam, hogy élethosszig tartó cseregaranciát vállalok, :(
hanem azt hogy személyes próbagaranciát :K
És még ezt is túlteljesítettem volna, ha hagyja... :R

[ Szerkesztve ]

(#15492) Lord Dragon válasza Park24 (#15491) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Értelek, tehát akkor lássuk csak:

Szóról szóra idézem amit priviben írtál:

"A monitorra meg tudom adni a 2-3 nap garit amit kértél, de az alaplapra igazából csak próbagarit tudok adni"

Hazaértem, kipróbáltam a lapot és amilyen hamar csak tudtam jeleztem feléd, hogy nem működik a lap. Ennél gyorsabban nem voltam képes kipróbálni, tehát ha jól értem a próbagaranciád egyetlen egy árva napnál kevesebb időre se érvényesíthető, ergó nyugodtam eladhatsz nekem egy hibás alaplapot és utána azzal takaródzhatsz, hogy az általad működő gépből kivett alaplapot én rontottam el! Ez felháborító.

Azt legalább megmondhatod nekem, ha annyira ki akarnád cserélni nekem az alaplapot, akkor hogy lehet, hogy majd egy hónapja húzzuk az egészet és még a postai címedet sem adtad meg csak küldjem a lapot előre neked (aztán ki tudj ami lesz.)

A boltokat meg ne hozd fel, mert egy hivatalos cégben aki számlát ad meg lehet bízni annyira, hogy előre küldjek bármit. Egy újonc esetében akinek értékelése sincs más a helyzet teljesen. (Ennyire rosszul látom ezt ennyi szívás után? :U )

Szerintem te nem veszed figyelembe azokat a tényeket, hogy már a megbeszélt üzlet előtt is úgy álltál hozzám, hogy inkorrektül nem tájékoztattál a monitor, és az alaplap hiányosságairól és romos állapotáról. (De ezt hajlandó lettem volna szó nélkül elnézni, ha működik a lap)

1, Eleve azt írtad, hogy 3 IDE kábelt adsz az alaplaphoz (nem nem volt igaz, 2 IDE-t adtál és egy használhatatlan Floppy kábelt) >>> Én ezt lenyeltem ... gondoltam elnézted
2, A CRT-nek nem volt talpa pedig minden monitorhoz gyári tartozék ez, ezt nem közölted előre, csak a tényekkel szembesítettél a találkozón >> Ezt is lenyeltem
3, Az alaplapon totál púposak a kondik és még proci hűtőt se tudok rá tenni mert hiányzik a hűtő lefogató keret, olyan lelomolt állapotban van a lap mint a huzat >>> Szintén lenyeltem ezt is és hajlandó lettem volna pótlás után nézni.

És végezetül:
4, Hazahozom és nem működik a lap: Ez már nem tudtam lenyelni ennyire sok dolog után amit vagy "elfelejtettél" előre közölni velem, vagy egyszerűen csak olyat állítottál ami valótlan.

Mindezek után egyik hétről a másikra húzódik az egész és sehova nem haladunk, mert természetesen én cseszhettem el a lapot biztos azért nem működik... világos h az teljesen kizárt, hogy alapból a halálán volt az alaplap.

Nem vártam el hónapokra q hetekre kiterjedő garanciát a lapra. A legelső napon jeleztem feléd, hogy ne, működik a lap és azóta sem léptünk előre.

Ha a tisztelt modik szerint ez így korrekt, akkor biztos jogtalanul vagyok felháborodva.

Üdv! L.D.

[ Szerkesztve ]

(#15493) cashback


cashback
őstag

Sziasztok.

Nem tudom érdemel-e feket pontot, viszont valami nyoma jó ha van, más nem csak annyi hogy leírom a tapasztalatomat.

Ronaldo2020-tól vásároltam egy AMD Athlon 4200+ és egy MDT 1*1gb ddr2 800Mhz-es ramot. 4500+2000

Privát üzenetben felhívta rá a figyelmemet hogy a memória nem 100% hogy jó. Egy haverjától kapta, de az ő lapjával nem kompatibilis. ( idézet: "Nálam nem akart elindulni a ram mert nem kompatibilis a géppel." )
A ram sajnos nem működött nálam sem. (tesómnál, a szomszédnál és havernál sem - nem bíztam a véletlenre) A processzor 100%-ig jól működött. (már eladtam)

Megbeszéltem vele hogy letesztelem a ramot, ha gond lenne akkor a 2000-et vissza utalja, a ramot pedig még eldönti hogy postázzam-e visszafelé.

2011-07-18-án ért hozzám a csomag. Tesztelni 2011-07-24-25-26-án tudtam (3napig jártam gépről gépre). 07-26 írtam is neki hogy ram nem működik. Akkor pénzt vissza... ram vissza.

Ekkor még írt nekem hogy:
"Hali!Örülök neki hogy a proci működik.Ne harizz tényleg nem tudtam hogy a ram nem indul.Ha kell vissza a pénz akkor visszautalom de sajnos most annyi pénzem most nincs a bankszámlaszámon.Legkésőbb köv.10 után lesz.Írok majd rád ha kell vissza a pénz és elkérem a bankszámlaszámod.Sajnos másképp most nem tudom megoldani.Ne haragudj ha valami kárt okoztam neked.Na ha megegyeztünk akkor 10 után írni fogok,mert hogy én nem szeretek senkinek se tartozni.Hy."

És ezzel megszakadt a levelezési lánc. :(
Azóta még 4levelet írtam neki, semmi válasz.

Nem mondanám hogy megbízhatatlan teljes mértékben... inkább csak kellő odafigyeléssel szabad vele üzletet kötni.
Sajnos én is hibáztam, mert ugyan átvétel után fizettem, de a tesztelést elhúztam. Gondoltam nem lesz gond úgysem, más nem visszaveszi ha gond lenne. Hát nem nyert. :O

2000forintért nem éri meg egyéb lépést tennem az ügyben, mint ez az írás.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#15494) Lord Dragon válasza Park24 (#15491) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Még annyit, hogy nem nagyon értem mire gondolsz azzal, "hogy ajándékba egy másik lapot".

Én is világosan odaírtam privibe, ha a csere alaplap itt lesz nálam akkor visszapostázom a hibásat. Gondoltam nem pofátlanság fordítva hozzáállni a dolgokhoz részemről azok után, hogy eleve 2-5 naponként vagy csak hajlandó beírni privibe 1-1 pár soros kis választ.

Rendben legyen... az üzlet tényleg nem a barátságról szól, de a korrektségről mindenképpen ... és nem a másik szívatásáról :W

[ Szerkesztve ]

(#15495) papp_no1


papp_no1
senior tag

Kedves Prohadver tagok, úgy gondolom nem csak számomra érdekes a következő történet
ezt a készüléket Megvettem
latyak17 felhasználótól, megbeszéltük,hogy utánvéttellel fogja küldeni és 53500 forintot fogok fizetni a postásnak.Rendben mondta,hogy ma küldi . DE " Sajnálatos módon " a kedves Eladó rajtam kivül még nagy_alex felhasználónak eladta ugyan azt a telefont.Ergo bármit kapnék, kaptam volna a csomagban az minden csak nem a telefon lett volna véleményem szerint nincs két ugyanolyan hibával rendelkező készüléke.
A levelezésünk itt olvasható. Véleményem szerint INKORREKT,MEGBIZHATATLAN felhasználóról van szó. Nem véletlen van fekete pontja, kérem mielőbb értékeljék az " adás vételt " illetve ezt a magatartást díjjazzák!

Fekete pont jár neki!

(#15498) (V) ó k u s


(V) ó k u s
tag

Sziasztok ismét!

Van ez a hirdetésem.
HKaresz jött, vitt, megköszönte mindenhol! Neki ezúton még egy nagy tisztelet! :R

Ami miatt ide írtam, az a következő:
Drágalátos judy1121 írt egy privátot még 2011-09-16 23:14:32-kor, amiben a cím illetve az időpontot kérte meghatározni.

2011-09-17 10:35:55-án - mivel ekkor jutottam géphez -, meg is írtam neki, hogy hova kell jönni. Mivel bármikor ráértem, így az időpontot meghagytam neki, hogy válassza.

2011-09-17 11:46:36-i levelében azt írta, hogy délután 6-7 óra felé jönne. Természetesen rábólintottam, hogy jó. Még a telefonszámomat is megadtam, hogy jelezze, ha jön, mert akkor már alapból a nyomtatóval megyek ki, hogy tudjon nyugodtan menni tovább.

Na, most aznap még hívott. Megemlítettem neki, hogy elég, ha csak megcsörget, nem is kell hívnia, hogy ne menjen a számlája!

Azóta volt itt (a Hardveraprón) is, tehát nem lehet olyan ok, ami miatt ne tudná jelezni az esetleges távollétének okát!

A korrektség jegyében nem kérnék neki fekete pontot, mivel anyagilag nem károsított meg!
Viszont az idő, ami elment a várakozásra, azt nem tudja pótolni!

Úgyhogy ezen bejegyzésem csupán jelzés értékű, hogyha valaki vele üzletelne, akkor ne érje meglepetés, ha akár ideiglenesen, akár véglegesen eltűnne!

Megjegyzés: Természetesen, amennyiben bizonyítani kellene az "elhangzott" (jelen esetben leírt dolgokat), a levelezés megvan!

"Nem kérlek légy enyém örökké, mégis hozzád szól dalom, úgysem élhetünk örökké, egy percig lennék oltalom."

(#15499) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

provokon: fekete pont, mert hibás készüléket küldött (Samsung Galaxy S), a szerviz költséget nem volt hajlandó fizetni, se megtéríteni a készülék árát (hivatalos dokumentumokkal tudom igazolni a hibajelenséget), csak ment az ígérgetés, meg a nyálas duma. Ezért őt mint eladót senkinek sem ajánlom!

Megjegyzés: 51.000Ft - ot buktam így el. :(((

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#15500) Lasy


Lasy
veterán

Noctua page alias Nokia MD-8 fórumozónkkal érdemes vigyázni, de nagyon!
mester.01-et sikeresen átverte. :(
volt egy alkatrészes hirdetése.. Noctua..-nak
5800 alkatrésznek és mint látható törölte és át is írta. De a google nagyon okos. :D
Én most majdnem beleugrottam volna ebbe.

És a számozásokból itélve nem ez volt az első esete...

Jól sejtettem.
5800_5
5800_4
5800_3

AINO5
AINO4
AINO3
AINO2
AINO

Oczu kolléga már megvonta a hirdetési jogát, majd oda lesz figyelve rá...

[ Módosította: Oczu ]

+36702778032

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.