-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
OhAi27 #17707 üzenetére
Nyomdából megjöttem
Az a helyzet, h a munkahelyteremtő támogatás sokak életét -enyémet is- megnehezítette. Kirakták az öregeket (CTP-ről is, de gépmesterek is mentek/küldtek el...), majd támogatott fiatalokat (aki 0 tudással jön, ami nem baj, de nem is akarja csinálni) havi 80k nettóért felvesznek, kész. Mondjuk én találtam munkát, de sokaknak nem ennyire egyszerű. És más cégeknél is ez van (irodák, boltok folyamatos "forgásban" vannak az emberek), mert nem az számít, h milyen ügyes vagy, vagy mennyi ideje dolgozol, lecserélnek, mert kapnak rá pénzt, hiszen munkahelyet "teremtenek". A helyemre 2 ember ment, ami némi megnyugvással tölt el azértJinxb1rd: folytattam
Hirdetőújságot csinálunk, de most elmegyek máshova melózni, ez meg megmarad másodállásnak. Mellette bedolgozok dekorosnak is, meg egy PC boltba
[ Szerkesztve ]
-
-
óóóó B+ ez nagyon kész. Fotós, retusálást azzal kezdi, h a képet átméretezi kicsire...
Éééés megmagyarázza. Basszus. -
-
Egy érdekes oldal, sok jó reklámmal.
-
válasz
pufancska #17687 üzenetére
Most váltok én is, mert a jelenlegi helyen kevés a meló, engedik a maszekolást, de annyira gáz volt a nyár, h nincs hova kockáztatni, bár az ősz/tél erősebb szokott lenni, de akkor sem. Másrészt a bejelentés is problémás volt, az új helyen 8 óra, full fizuval bejelentva. Szigorúan veszik az ottartózkodást, kevésbé kreatív meló, de bejelentve a teljes fizura már ajándék. Igaz vidéken is jellemző, h lehetőleg 2 diplomás, 2-5 nyelven beszélő támogatott munkanélküli legyél, aki lehetőleg számlaképes és bruttó 300 Ft/óráért, saját géppel dolgozol...
Progikhoz: PS alapos ismeret, RGB/CMYK ismeretek, fogalmak ismerete (kifutó, margó, pagina, overprint, stb...), ezen túl Corel ismerete, kicsi Illustrator, InDesign ismeret kell, persze munkakörtől is függ, h milyen arányban. Egy-egy proginál az ember hamar korlátokba ütközik, rákényszerül mást is használni. Nem nehéz, hasonlóak, azért vannak, h a jóember termeljen vele, szal. 95%-ban értelmesen vannak kitalálva a dolgok.
-
-
-
-
Baján hirdettek akár távmunka jeligére, de nem tudom van-e még. Közben én helyi cégnél marketing asszisztens lettem... lol. Szal. nem is kerestem ezt a céget.
-
-
válasz
krisz12356 #17628 üzenetére
3 GB ma már netezős gépbe elég csak. 8 GB ram, 2-4 magos proci a minimum, VGA kevésbé fontos.
-
-
válasz
Schuby #17604 üzenetére
A szoftver eredetiségét igazolnod kell, ha úgy alakul. A környékünkön pár hónapja sokaknak úgy alakult... Még a hírekben is volt, műhelyeket zártak be, boltokat bűntettek meg. Első sorban win-t és a speckó progikat nézték, az "apróságokkal" nem foglalkoztak.
Tévedésed abban van, h az Adobe hazai képviselete mást mond, és az az irányadó. Amikor pl. ellenőrzés van, pont lesz@rják, az elméleteid és papírokat kérik.
"A vásárlás és a felhasználás jogszerűségének igazolása érdekében tartsa szoftvernyilvántartását naprakészen, és biztosítsa, hogy vállalkozása rendelkezzen a következőkkel:eredeti adathordozó (CD-ROM, DVD-ROM, floppy lemezek stb.)
licencdokumentáció, melyet gyakran "Végfelhasználói licenc-megállapodásnak" neveznek (End User Licence Agreement, EULA)
az eredetiséget bizonyító tanúsítvány
használati útmutatók és kézikönyvek
az interneten kötött licenc-megállapodások kinyomtatott példányaiTartsa meg a vásárlás eredeti időpontját igazoló számlákat, hiszen egy esetleges ellenőrzés során szüksége lehet rájuk. Mennyiségi licenc-megállapodások esetén a felhasználók birtokában általában egy "licenc-megállapodás" (Licence Agreement) vagy a licencet igazoló más dokumentum van, amely valamennyi licencelt szoftvert felsorol. Ezen dokumentációk mellett is szükség van azonban a számlákra és az internetes dokumentumok kinyomtatott példányaira, amelyekből megállapítható, hogy mely szoftver tartozik a megállapodás hatálya alá."
De láthatóan Te meg akarod győzni magad és minket (?), hogy akkor is legális, ha pont nem. Engem nem érdekel, itt másokat sem szerintem, csak a félreinformálással ne hozz másokat esetleg kellemetlen helyzetbe. Havi tizenpár euróért nem érdemes kockáztatni sztem. Részemről lezárva.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Schuby #17601 üzenetére
Ezt Te így gondolod, csak a törvény mond mást... Ha esetleg sorkerül rá, akkor álláspontodat majd vitasd meg az ellenőrzést végzőkkel is.
Egyébként:
" A Számviteli törvény 169. § (2) bekezdése a könyvviteli elszámolást alátámasztó számviteli bizonylatok megőrzési idejét legalább 8 évben határozza meg, amelyeket az éves zárás befejezéséig a feldolgozás helyén kell tárolni. Az éves zárást követően a bizonylatokat irattározni kell a megőrzési határidőig. Alapbizonylat megőrzési ideje: 8 év; beszámolóé és az azt alátámasztó bizonylatoké: 10 év." -
válasz
Schuby #17599 üzenetére
Pontosan. De visszakereshetsz, az adobe oldalt is linkeltük, amin le van írva részletesen minden, angolul. Soha nem volt ingyen egyik sem, nyugodj meg
disco fever: rakd fel a képet, mert lehet, h a hiba nálad van, de gyanítom a kép hibás, csak a thumbnail nem, ezért van a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Szerintetek ide rakjam, vagy lassan kellene egy PhotoTROLL topik?
Feladat: tevékenység-központhoz feliratok, legegyszerűbb, de azonnal. Legyen mellette valami kis kép, lehet vicces, barátságos... grayscale, etc, nem lényeg a többi.
A nem végleges terv:Sajnos nem fogadták el, szerencsére készítettem egy kevésbé szerethető verziót is (rajzeszközök, kis erdőcske, etc..) az lett. Érthetetlen...
Azt már ide sem merem írni, hogy a haverom megkért, h csináljak az 5 éves boltjának FB covert...
Vasárnapi deadline, fotójuk az alap. ...és megvan a jelszó a fészbúk oldalukhoz. DE fész
...mondjuk sztem többet ilyet nem bíznak majd rám, de meg kell tennem.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
@matthew@ #17558 üzenetére
PS-el előkészíted a képeket, ID-vel összerakod, rákerül a szöveg, etc. Az így készített pdf-et lehet feltölteni egy ált. flash alapú katalógusba, erre keress rá neten, sok ingyenes van, de némelyik vízjelez.
A kiadványszerkesztés azért nem olyan, mint word-ben összerakni, de utánaolvasol és ha vmi nem tiszta, akkor segítünk. -
válasz
INTELligent #17555 üzenetére
Letöltesz kész naptárokat, van fent AI, CDR a neten. A napokat átírod magyarra, smart objectként behúzod, kész.
-
-
Mai EPIC: tábla ügyfélnek, kapok képet (sz@r), szöveget. Tábla méret adott, szeretné, h jól olvasható legyen, ezért kikötés a legalább 2 cm betűmagasság, persze a kép nagy legyen jól látható, etc. kihívás: a képre nem mehet szöveg, aminek ~50×10 cm terület maradt. gyors saccolás: egy karakter 2×1 cm, azaz soronként 50, de szóközökkel, etc, ~60. Ha 2 cm és összeér akkor legyen 5 sor. Nagyvonalúan számolva is ~400 karakter max. Szöveg: 1395 karakter...
Amúgy tájékoztató táblára mi a bánatos lószerszámért kell novella??? Nah, ilyenből van most 2 tucat, szerintem az elsőnél feladom, ahogy nézem küldöm vissza a szövegeket máris.
-
-
-
-
Ejj, a moderátor úr vagy hölgy nagyon kipucolta, sztem nem látjuk újra a jómunkást. És azt sem mondta meg, mi volt a betűtípus
-
-
-
-
hűB+! Ez de komoly:
-
-
-
-
válasz
INTELligent #17481 üzenetére
pl. margue tool négyszög, ovál kijelölés? M helyett shift M
ToBeY:
Photoshop CS6 vs. CC számomra a CS4 a legjobb még mindig... valahogy ott volt a legkevesebb probléma.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz
varga.tamas #17442 üzenetére
5 betű? Akkor 8-9 px/ betű. gyönyörű lesz. Azt sehova nem fogod méretezni, hacssak nem minecraft, mert annak jól áll a pixeles "bötü"
Szal. ebben a formában ez felejtős. Ismétlem: az avatarod kb. ekkora. 3 betű max, az még olvasható, de grafika is kell alá, szal. ehh, de majd megoldják Neked, csak kicsit várni kell ráMet: arra írtam, h a sok szövegre még a Corel is barátibb, mint a PS... Tök mindegy miben rakja össze, a nyomdának a végén a pdf a fontos. Sok szövegre Illu sem az igazi, legalábbis nekem lassúbb.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
varga.tamas #17436 üzenetére
64×64 px az elég kicsi, fórum avatarod nagyobb ennél
Gondolom pár mondat és a klán neve kellene, h beleférjen... -
-
-
Kötelező olvasmány kezdőknek:
-
Kapcsold be, h az összes figyelmeztetés újra engedélyezése, utána indítsd újra a programot. Itt írja, h a monitor profil ilyen olyan, mindenképpen használja? Nem. nálam ez segített, amikor sárgás lett a fehér szín. Kalibrálták a monitort és rossz profilt töltött be a PS valamiért.
-
-
-
-
válasz
huliganboy #17401 üzenetére
"csak valami pirosat, bordót bele kellene vonni."
Lusta vagyok trollkodni, pedig ez alkalmas lenne rá. Ugye tudod azért, h ezt így nem lehet, legalábbis a jó eredményhez kicsit több kellene... -
válasz
hibavissza #17385 üzenetére
...gimphez van mindenféle raw plugin, arra gondoltam
-
válasz
hibavissza #17382 üzenetére
Elvileg van hozzá plugin, keress rá.
-
válasz
hibavissza #17378 üzenetére
Tényleg van hallása a srácnak...ha bekapcsolja a hallókészüléket
Szép megoldás, de a kérdés több kép egyszerre nyitására vonatkozott, nem egy képre. Vagy úgy is működik? Mondjuk ez a mini bridge akkora macera, h fenthagytam a régi bridge-t.
-
-
-
válasz
#74459392 #17364 üzenetére
Jajj de jó, h magyarul használod, így rákeresni sem lehet, h mi a bánata. Gyanítom licenc dolog, szal. PS-t, Camera raw-ot, indítsd el, utána csináld ezt a bridge-ben. Trialokkal nem fog menni, azt le kell szedni. Vagy hozz létre egy mappát: create an empty "Bridge CS2" folder in the C:\Users\[your user name]\AppData\Roaming\Adobe\
van, akinek ez segített. -
-
válasz
Dluinet #17338 üzenetére
Esküszöm, h se görbét se lasszót nem használtam
, nem akartam a játéktól elvenni az időt.
1. multiply-re raktam csak
2. volt, aminél knock out csak
3. magic wand, azzal a beállítással, amit legutóbbi munkánál használtam...fogalmam sincs milyen értéken, utána gaussian blur.
4. radír. Nem szoktam, mert ugye maszkolunk, de most a radír pont jó volt.Persze lehetne rá noise és még kis sin city effekt is, gyerekcafatok a vízben, etc... de speedwork volt, írtam is, h vázlat csak.
kdavid94: nem, inkább megyek hentelni. Örülök, h ismét megoldottam egy feladatot.
A lényeget fentebb írta Dluinet: anyukát eltüntetni és hátteret visszarakni sok idő, érdemesebb lecserélni a komplett hátteret, vmi pasztell-absztrakt vagy almosott tájkép szerűre. Anyuka kezei, ujjai még akkor is idő, de az kivitelezhető már, ha vki rászán mittomén egy órát kb.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Phoebe #17316 üzenetére
Sok mindent nem lehet vele kezdeni, esetleg másik nyomtatóval próbáld ki. Ha otthon nyomtatod, akkor nem kell CMYK-ra állítani, mert az otthoni cuccok programja RGB-re van felkészítve, lehet nem tudja jól kezelni ezt.
CMYK-ban ez a szín szinte csak sárga és fekete. Feketéből vegyél ki, ciánhoz adj pár %-ot. Más 5letem nincs. -
-
-
válasz
PumpkinSeed #17289 üzenetére
Hát azt megcsinálod a képből, nem? paralelogrammát tudsz rajzolni és duplikálni, beállítasz egyet középre, és köréraksz 4-et, hogy félig lelóg a canvasról. Mentés, flatten, kijelöl, edit/define pattern.
-
válasz
PumpkinSeed #17286 üzenetére
pattern nem jó?
-
válasz
pufancska #17274 üzenetére
Jah, hogy Crop-olni kell? Azt is lehet, egész bonyolultakat lehet Photoscape-ben is csinálni. Olvass bele
-
-
-
válasz
enginev3.0 #17203 üzenetére
-
-
válasz
stranger28 #17169 üzenetére
Az meg már csak másodlagos, h nekem ezek a címlaplányok már nem úgy tűnnek fel, h hú de jó nő, én csak "doll"-okat, droidokat látok, nem nőket és anyukákat... Ezek a celebek max ilyen guminő-vázként működnének, úgy néznek ki. Kiretusálják az életet belőlük. Sajnos ez az elvárás, tökéleteset kell mutatni, az imádott celeben nem lehet szeplő, vagy ránc, és orgonaillatút pukizik, ez ma a normális.
-
-
válasz
peter889 #17126 üzenetére
OK, mondjuk megtanulod magyarul. Mire mész vele? Mert pl. nyomdában, stúdiókban az angol az elfogadott, használt. Ha segítség kell, akkor kitől kérsz? AI-t magyaarul még nem is láttam...
Ha dob egy hibaüzenetet és ráguglizol... nah a magyarra kb. 0 találat lesz, angolul meg sokszáz. Már leírtuk PS topikban is, h mindenki úgy "baszcsizik" ki magával, ahogy akar, ezt tiszteletben tartjuk.
AI-nál sokkal érthetőbb elsőre a Corel, akkor azt javaslom inkább -szintén angolul.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz
INTELligent #17070 üzenetére
Ez a PS topik. Esetleg kérdezd meg AE topikban... ott jobban ismerik azt a progit.
Ha nincs AE topik, akkor Sony Vegas v. ilyesmi csak van -
válasz
OhAi27 #17066 üzenetére
Dolgoztam nyomdában, PS, Corel, AI ismeret nem árt, színmódok, papír méretek és típusok kellenek, de ezt ott megtanulod. Rip szoftvert is ott kell, ami van a géphez. Ha van aki megmutassa, akkor megy utána gyorsan, ha magadtól kell rájönni, akkor lesz pár ív selejt
Nyomdagép és nyomdagép között is van néhány különbség: sztem Te digitre kerülsz, az nem nagy kunszt, ha kiismered. Az a baj, h sz@r állományokat küldenek, amit javítani nincs idő, mert minden last minute, bele nem nyúlhatsz, mert nem fizetik ki és ha sz@r akkor rádvarják... tehát a gépen kell állítgatni.Nekem is volt ~70k bruttó (azaz a számlán ennyi lett volna, nettó veszteség kb. 20-30k-t jelent ez) szopó a kapott sz@r állomány miatt, érdekes volt, h engem b.tak le, mikor bejött a hibás állomány, átment ellenőrzésen a mintát megmutattam... sebaj, ez van, a melósokat lehet leb@szni, a főnököket nem. Jók az olyan cégek, ahol 1 melósra 3< főnök jut... Most legalább 1:1 az arány, nincs is pletyka a cégnél
-
-
-
-
-
Pl. én nem ismertem fel, de gyenge voltam kémiából, szal....
-
ööö.... ezt nem értem. Vagy mire gondolsz, h mi a feladat konkrétan, vagy mit csinál a copywriter?
A konkrét meló elég hosszú lenne ide, a copywriter munkája kb.:
termék leírás + copywriter = "marketig bullshit"
Szal. adott termékről a meglévő infókból, célcsoport, terület, megjelenés, stb. figyelembe véve prezentál szöveget, szlogent, stb. amiből majd én dolgozok. Jelenleg nekem kellene szöveget is ötölni, de túl sok a paraméter (nekem).
-
Copywriter topik nincs PH!-n. Nekem meg kellene egy jómunkás. Ejnye.
-
-
-
-
válasz
OhAi27 #17002 üzenetére
Shape tool-t lenyitod, polygon tool lesz a Te
emberedeszközöd...
Fehérrel shift-et nyomva tartva rajzolsz egyet, fx -> stroke pár px vastagon, majd ctrl+j, ctrl+t és shift-el resize. FX-nél a stroke-ot kisebbre veszed, ennek a kitöltését 0-ra húzod (réteg paletták tetején a fill csúszka). Adsz neki egy rétegmaszkot, FX-ek első oldalán layer mask hides effects elé pipa. leecseteled feketére a maszkon, ahol a "szakadást" szeretnéd. Vissza a nagyobb 6szögre, rétegmaszkot hozzáad, a rétegmaszkot BW átmenettel kitölt, kísérletez. Shiftel pont függőlegesen lehet beönteni vödörrel a színt.
Kb. ennyi.[ Szerkesztve ]
-
-
-