Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
válasz #95092224 #10751 üzenetére
Kiválasztod az ecsetet, radírt, akármit és jobb klikk a képen: itt a csúszkákkal állíthatod a méretet és a széleken az elmosást.
CS2 vs. CS5 viszonylatban sok eltérés nincs. CS5 már kellemesebb, tabos elrendezésű, belekerült néhány non-destruktív eszköz, 3D (ennek sok értelme nincs), és pár automatikus képjavító eszköz, de igazán talán a tabok és a masz menü hiányozna.
CS2-t használnék, vagy azt sem, van halom egyszerűbb cucc, amivel alap műveletek teljesen jól végezhetők (Photoscape, ACDSee, XnView, Irfanview).Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz #95092224 #10755 üzenetére
Aláírásokat elolvasod, vagy csak read only vagy?
Ez egy durva kérés... eddig nem gondoltunk arra, h összeszedjük az alap dolgokat.Szerk.:
Egye penész, segítek. A beszólás amúgy is BonFire dolga, nem akarom elvenni a kenyerétPhotoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Mexildos #10762 üzenetére
Akkor Neked vektoros rajzprogram kell, vagy a PS-ben ne raszteres, hanem vektoros alakokat rajzolj. Ne radírozz, maszkolással takarunk ki a rétegből.
Lehet illustratorból is vektoros smart objecteket áthúzni, vagy path-okat rajzolni, vagy vannak az alap shape-ok, ezek mind tetszőlegesen negyíthatók, kicsinyíthetők.
Gyors sablonhoz vannak erre készült oldalak, templateok, azt keresd.Inv1sus: természetesen lehet. Szépséghibája a dolognak, hogy a PS raszterizálja, tehát a kimenet csak kép lesz. Kicsinyítéskor nem gáz, de betűknek nem tesz jót, ha nyomtatni kell.
Lehetőleg Illustratorral vagy Acrobattal szerkeszd át, és mentsd újra.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz #95092224 #10771 üzenetére
8 bitest használd, kész.
Rács van, a view alatt. Esetleg ha az első oldallal kezdenéd, meg a tutorial.hu oldalon vannak Ps alapok, csak keress rá.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz #95092224 #10773 üzenetére
Tudom mire gondoltál, az is ott van. Pixel grid vagy ilyesmi a neve, lehet cs2-ban nincs, azt nem tudom már. Ezzel kezdjed.
Ezután BonFire blogján az eszközök, kijelölések, maszkolás... Utána lehet tutorialokat sztem., mert ezen alapok nélkül pár nap alatt megutálod a PS-t, és eldöntöd, h sz¤r.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz #95092224 #10781 üzenetére
Egyszerű 3D progi, rengeteg tutoriallal, komoly közösséggel: Google Sketchup. Biztos, h nem Maya, viszont egy délután alatt -és sok videót megnézve, próbálgatva- rá lehet érezni.
-
ViZion
félisten
válasz Mauzes #10804 üzenetére
S gomb, klónozó ecset. Erre keress tutorialt, vagy próbálgasd. Ajánlott az eredeti fölé egy üres réteget készíteni, és sample all layersel arra festeni, így nem lehet elrontani.
-
ViZion
félisten
Nah, használ valaki linuxot? Nézzétek meg az ubuntu.com/tour oldalt. Ez kb. az Unity felület, hasonló a csempéshez. Azért mert a W8 menő (valkiknek), nem kell azt koppintani... Nekem a csempék nem tetszenek pl...
Igényes, átlátható, egyszerű és szép legyen. Ha ez megvan, akkor még legyen gyors, legyen tartalom, ne tolakodjon a pofámba (olvasta már ezt a cikket? Faßbúkon lájkójámár, legyek a kezdőlapod, tényleg elhagyja az oldalt??). Ha ezek megvannak, akkor nagyon gáz nem lehet. Webshop IRL.BonFire-ről hallott valaki mostanában? Remélem jól van, csak lusta írni
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #10842 üzenetére
topsli: órák, napok, hetek... Magadnak csinálod, vagy a megrendelő egyszerű, pár oldalas statikust akar, vagy kifogtál egy keckeckedő webshopos-mindenbele ügyfelet?
Ha csak símán korrekciós réteget raksz rá, az nem volt jó? Esetleg ctrl+L és itt lehet kivenni a feketéből (alsó bal oldali csúszkát jobbra, fentieket balra húzod)
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #10846 üzenetére
ööö... deszaturálás nélkül, csak egy új rétegre a hajat, ctrl+U és ctrl+L
silvergold05: transorm menü, közvetlenül a "wife to angel" alatt
KomolyabbanS5 csodadolgait nem ismerem. Anélkül új rétegen warp, meg klónozgatás...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Inv1sus #10897 üzenetére
Lehet, ha manuálisan átalakítod. Ehhez pont átalakítóval (pen menüben) katt a pontokra, majd átpakolni, ívet adni... macerásabb, mint fölé rajzolni egy ugyan akkorát eleve lekerekített sarkokkal. Nagy gáz, hogy nem lehet értéket beírva lekerekíteni.
-
ViZion
félisten
válasz qse2rgz5 #10899 üzenetére
Én 500×500 canvast csinálnék, ebbe húznám rétegenként a képeket, és onnan menteném... Ha mindet egyformán kell vágni, akkor scriptet neki, automate/batch, kész.
-
ViZion
félisten
válasz qse2rgz5 #10905 üzenetére
"Végül is most elkezdtem úgy, hogy a kijelölőt beállítom 500*500-ra és egyesével ctrl-c ctrl-v-zek. Nem egyforma helyeken kell kivágdosni a képeket, így az automatizálás nem tudom mennyire működne."
[link]
Nem vagdosunk, azt utólag nem lehet variálni... nem pusztítunk semmi pixelt, ééérteem?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #10910 üzenetére
Törlés nem elég, pl. Eusing regcleanerrel ki kell takarítani registryből, restart gép, és eltűnik.
Ilyesmit anno a type manager tudott, de az már nincs...
Van ilyen progi, sajna a nevére nem emlékezem, amivel lehetett ki-be kapcsolgatni restart nélkül a fontokat. Amúgy ez csak win elől rejtette aszthiszem, lehet Neked nem is ez kell...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #10912 üzenetére
Hát igen, meg a mappákba rendezés is jó lenne, mint az actionoknál:
talpas, sans, caligraphic, all fonts, all+system fonts, meg egyedi mappák, kész.
Miért nem lesz ez? Miért gagyi pen van? Miért nem tud egy retkes kifutót?
Akkor ki venné meg a többi Adobe cuccot?
Szal. képekre PS, szövegre InDesign, vektorosra Illustrator...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Dluinet #10926 üzenetére
...ezt ma mondták nekem is, volt egy kis Corel vs. Illustrator vita kollégákkal, mire mondtam, h a retek Corelben még rétegek sincsenek... erre mondták, h van ez az izé... nah, fenébe, előbb is írhattad volna
Soha nem használtam, mondjuk nem is hiányzott...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz szabod #10951 üzenetére
Röviden: PS-ben megoldható.
Hosszabban: túl bonyolult lenne.
Szerintem Corel lesz a Te programod. Abba importálva, majd koordinátahálózva (segédvonalakkal, mint PS-ben is tenném) kész az alap. Corel kiírja egy adott elem (pl. rajzolsz egy téglalapot) méretét, így csak azt fel kell szorozni, míg PS-ben a measure-val kell bohóckodni. Ott beállítod a téglalapodat a pozícióba, duplikálod, beírod az új méretet, és a korábbi elemhez igazítod. Menne ez PS-ben is, de ott az elemeket nem lehet ilyen rugalmasan méretezni és megmérni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #10953 üzenetére
.AI-t Illustratorral nyitod meg. Itt megfogod amit akarsz, és áthúzod (drag&drop) PS-be, smart object-ként, ha komplikált, shape layerként, ha egyszerű alakzat.
Vagy Ilu-ból exportálsz .eps-t, amit nyit a ps.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #10986 üzenetére
Azért ez elég durva lenne... bár mindenki más, egy jónevű cég annyiért be sem kapcsolja a gépet, másutt ilyesmi meg 5-10k. Van, ahol logó+szöveg 25-50k, de nem adják ki vektorosan, tehát a bögrétől a munkáskabátig, levélpapírig mindent rajtuk keresztül lehet rendelni... Okos húzás. A másik románNiggerRabszolga szopcsizik az átrajzolással, mert a birka ügyfél rájött, hogy megvezették, de a régi logó kellene... ingyen...
-
ViZion
félisten
válasz #95092224 #11002 üzenetére
Háát... elvileg üres rétegen nem is kellene hogy működjön. Az a korrekciós réteg+maszk amire te gondolsz -szerintem-. Amúgy kijelölés, ctrl+j és lehet maszatolni...
-
ViZion
félisten
válasz #95092224 #11009 üzenetére
Háát nem tudom milyen csatornáról van szó, de annyi réteget csinálhatsz, amennyit akarsz. Legalábbis én még nem találtam meg a felső határt, pedig pl. szórólapnál, ahol van mondjuk 30 termék, dobozzal, árral, árnak dobozzal, meg ajándék felirat, kismikulás, lópikula, etc... ott bőven van ennyi réteg. Darabolj. Vagy inkább ne. Lapozz má' a korrekciós rétegekig kérlek...
-
ViZion
félisten
válasz frango13 #11034 üzenetére
Ezt a textúra ráhúzást PS nem tudja. Átszínezni, vagy textúrával kitölteni a kijelölést, vagy a réteget igen. Ha ez elég, akkor hajrá... ha valódi 3D modellt akarsz textúrázni, akkor 3D progi kell, amivel a kiterített, PS-el megrajzolt textúrárt rá tudod húzni az egeredre -ehhez drótváz kell a rágcsálóról.
-
ViZion
félisten
válasz delta9 #11039 üzenetére
OK, de ezek faék egyszerű alakzatok, ezt összetettebb, több felületből álló (tehát nem csak henger palást) is lehet? Nem mélyedtem bele, mert ugye alapból fordítva van: 3D progiban megtervezed, kiteríted, azt textúrázod, és vissza a 3D progiba...
-
ViZion
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #11043 üzenetére
Ezt nem tudtam...
-
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #11062 üzenetére
Igazad van, de én is Fire/SOUL eljárását alkalmaznám... Tehát a kerek sarkokat "szögletesíteném". Korábban már kitárgyaltuk, hogy a rect. shape tool irtó gagyi, szégyen, hogy nem lehet rugalmasan (isten bocsássa meg, hogy ilyet kérek ADOBE : esetleg sarkonként, és nem csak négyszögnél...) állítani a letörést.
Google jut eszembe: igyekeznek kitalálni amire szükség van, ez a siker titka (meg a korlátlan marketing-keret ), de érdemes kipróbálni a Sketchupot, hihetetlen mikre gondoltak. Szánalmas, h Adobe meg mikre NEM gondol.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #11128 üzenetére
Helló!
Gratula! TeCCik ez a Marilyn Manson arc... az enyém is készül egy ideje, de mindig fontosabb este a játék... de má' rajta vagyok:Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
JKah, én is hegesztgettem, utána feladtam/feledésbe merült a Quake Wars Strogg fej, túl sok részletet kellene feláldozni.
Aardvark meg 1:1-ben én vagyok.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #11148 üzenetére
Nem látod az avatarját? Szerintem most még lágy volt és barátságos. Gyanús is. Remélem jól van...
-
ViZion
félisten
válasz kenny123 #11188 üzenetére
Igen. Behúzod a képed egy 640×960 canvasra, és ctrl+T-vel torzítod. nagyon.
Amint látod a képek oldalaránya is más:
1280×720 -> 1,7:1
640×960 -> 0,6:1
Mivel a két szám között óriási eltérés van, így vagy brutál torzítás, vagy vágás a járható út (esetleg elforgatás + torzítás, ha a kép lehetővé teszi).Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Orionk #11212 üzenetére
Ez egy komplikált dolog, igazából le sem szabadna írnom...
Image/canvas size... Esetleg a crop tool-al lehet bénázni, de az nem olyan pontos. Vagy FX, és a stroke-ot átrakod belülre.
Esetleg duplaklikk a képre, réteggé alakítás, ctrl+T, shft+alt+bal klikk tolni a sarkát a közepe felé, és összemegy a kép...[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nem-nem! eps-t nem megnyitunk, hanem áthúzzuk, és smart object-ként kezeljük.
Azaz a vektoros állomány marad a "helyén", nem raszterizálja a PS. Filtereket nem használhatunk rajta, de effektezni lehet. Ha meg kell, akkor lehet raszterizálni is, de ezután már nem lehet visszatáncolni és iluban hegesztgetni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Norbi46 #11271 üzenetére
Ez gyakorlatilag két kör...
A nagyobbat színezed kedved szerint, a kicsit meg hagyod a háttér színével kitöltve. Esetleg a kicsit kivágod a nagyból: Mindkettőt kijelölöd, és a pathfinder ablakban exclude (kivonás).
PS-ben is így megy.Oh, amíg írtam, meg dumáltam megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Hááát...
Én még anno C64-en kezdtem, Basic-hez kellett némi alap angol. No meg ugye a játékok.
Egy nyarat játszottam és szótáraztam végig kőkeményen Pool of Radiance-val. Egy összetett szerepjáték, AD&D környezet. Ha az ember akart valamit (kereskedelem, küldetések, útvonalak, stb.), érteni kellett.Met: +1
USA ~ 300 millió + Anglia, Kanada, Ausztrália vs. ~10 millió magyar. Nem is lehet magyarul elvárni, hogy legyen segítség minden bajra. Főleg ha feldob egy magyar hibaüzit... reménytelen szinte (ez sajna tapasztalat)[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz fartfun #11285 üzenetére
Wyll-nek igaza van. AI-t ne küldjél, mert ha a nyomda úgy gondolja, akkor X Ft-ért alakítja .pdf-re, mert az a nyomdai állomány. Ha mégis AI-t akarsz, akkor -csakúgy, mint Corelban- a szövegeket görbeként küldjed, és ne a legújabba mentve, hanem kb. CS2-ig vissza, ha azt akarod, hogy meg is nyissák...
Amit linkeltél, az egy template, azaz látványterv kb. ami kiindulásnak jó, de köze sincs a nyomdai állományokhoz. Oda kifutó kell, vágójelek, rendesen beállított színek stb. Itt az árnyékolás a bemutatást szolgálja, ilyen lenne a kész kártya.
Hollyboni: a réteg fölé csinálj egy hue/sat. korrekciós réteget (adjustment layer). Réteg paletta, fekete-fehér félkörök az ikonja. Ha van aktív kijelölésed, akkor csak ott lesz korrekció. Később is variálhatsz a maszkjával, lehet finomítani pl. széleket.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz hertzeg #11294 üzenetére
Mit értesz "metálos hatás" alatt? Szálcsiszolt alumínium textúra? Részekre szedni, texture overlay, és fölé fények. Ha vonalrajz, akkor ilyesmivel próbálkoznék. Esetleg ha ki van töltve színnel, akkor fölé fényfoltok, árnyékok új rétegekre.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
Már nem aktuális, de megpróbálok segíteni, mi is naptárakat hegesztünk.
A napok, névnapok kinézetét Corelben elkészítjük, majd export havonta eps-be.
Naptár maga ID-vel készül, ide kerülnek be a PS-el készített képek, hátterek és az Illustratoros dekor cuccok, valamint a coreles eps-ek...
Mivel mindegyik feladatra más-más progi a jó, így inkább "alkatrészekből" rakjuk össze. Rugalmasabb, gyorsabb, mintha mindent egy progiban akarnánk megoldani.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
Emlékeim szerint az edit/preferences-ben át lehet állítani, és át is szokták akik webre dolgoznak.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz gocsejny #11387 üzenetére
Az árnyékot multiply-re állítsd, 0-0-0-100 fekete legyen.
Direktszínnel szép lesz, mindíg azonos színnel lesz a nyomat, csak meg kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest