Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21151) ViZion válasza #16514048 (#21149) üzenetére


ViZion
félisten

Kivétel: ha a rétegnek is adott valami keverési módot, pl. overlay vagy ilyesmin van, akkor ugye vágómaszk ide vagy oda, "színezi" egyben. De megint úgy kellett szinte bántalmazni a kérdezőt, hogy megtudjuk mik a körülmények. :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21152) berzerker83 válasza TurpiUrfi2 (#21147) üzenetére


berzerker83
csendes tag

Az "U" végű i7 is kétmagos, az underclock-olt változat. A hardveres fícsörökön kívül megközelítőleg ugyanaz lehet a teljesítmény maxon pörgetve, mint az i5 (ez a kisfogyasztású széria, alapesetben kevesebbet eszik, boost-tal meg kb. ugyanannyit mint a normál i5 tesók). Ha lehetőséged van tapogasd meg őket, és gondold végig mennyi lesz hurcolászós, és kell e az üzleti kaszni. Teljesítményben a dedikált vga-s gépek valamivel előrébb lesznek, de egetrendető diffire nem számítanék. Használható mind, előbb-utóbb ez is mindent megcsinál, én is hasonló hardvereset nyúzok otthon, de hosszútávon napi nyolcat nem szívesen töltenék előtte. Már csak amiatt sem, a szívem szakad meg, mikor órákon át fullon pörög, ordít folyamatosan a venti és okádja a hőt. Ha teheted, munkára minél nagyobbat vegyél, méretre és felbontásra is.

[ Szerkesztve ]

(#21153) #16514048 válasza ViZion (#21151) üzenetére


#16514048
törölt tag

Bevallom, erről még nem hallottam, de lehet csak félreértek valamit. Kipróbáltam egy képpel, új rétegen rajzoltam egy piros pacát, overlay-re állítottam és ez felett létrehoztam egy adjustment layert (hue/saturation) vágómaszkkal és a csúszkák tologatásával csak a paca színe változik, az alatta lévő réteg nem.
Mondjuk ez CS6, nem tudom a régebbi verziókban is így van-e.

(#21154) ViZion válasza #16514048 (#21153) üzenetére


ViZion
félisten

Az mindenütt úgy van pedig. Mert a réteg keverési módjától függően ott amúgy is változik az alatta lévő színe (a nézőpontunkból, nem a rétegen), ehhez jön még amit a korr. réteg tesz. Lehet félreérthetően írom, sebaj. :)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21155) BonFire válasza #16514048 (#21153) üzenetére


BonFire
veterán

Úgy értve, ha a Clipping Masknak használt réteg nem Normál módban van, hanem bármely más átlátszó módban, akkor a fölötte lévő adjustment réteg színkorrekciója az alatta lévőre is hatással van. Így pontosan úgy viselkedik, mintha csak az adjustment maszkja lenne.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#21156) #16514048 válasza BonFire (#21155) üzenetére


#16514048
törölt tag

Köszönöm a magyarázatot ViZion és BonFire, akkor úgy látszik nem egyre gondoltunk. :)

(#21157) mijos válasza BonFire (#21150) üzenetére


mijos
senior tag

Kérdezzek még hatot, és nehzebbet, hátha mégjobban belegabalyodok. K*rva egyszerű lenne, csak hát ezt a programot se a kezdőknek találtál ki. Van egy rétegem, még egy réteg, Második réteg ugye felül van, takarja az elsőt. Csupán a második rétegen lévő objektumot szeretném elszinesíteni. Egyszerű. E nnyi. Normál réteg. Kész.
De hogy értsétek: face swapping. 2 arcbőr k*rvára eltér egymástól, és a másodikat akarom az első szintjére hozni. Nem értem .... :W :W

tess

Kösz a segítséget. :R

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#21158) ViZion válasza mijos (#21157) üzenetére


ViZion
félisten

A másodikon kijelölöd a bőrt, nyomsz egy hue-saturation korrkciós réteget és állítgatod. Persze jó eredményhez több minden kell még.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21159) mijos válasza ViZion (#21158) üzenetére


mijos
senior tag

EZalapján csinálom. Új réteg, és ugyanúgy elbassza a másikat is. Pls photoshop, why so serius? Miért nem lehet a nooboknak annyival letudni, hogy egy réteget lezárok és akkor nem b*szódik el? Vicc. :(((

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#21160) #16514048 válasza mijos (#21159) üzenetére


#16514048
törölt tag

First you want to make sure the new face matches the color of the new head. Select the face layer and go to Layer>New Adjustment Layer, choose Hue/Saturation. Make sure to check the box that says: “Use Previous Layer to Create Clipping Mask.”

Ezt mondtam az előbb is.
Először a felső rétegről szedd le a vágómaszkot (layer> release clipping mask vagy alt+ctrl+g), utána létrehozol egy korrekciós réteget (layer>new adjustment layer> hue/sat) és itt mielőtt leokézod pipáld ki a “Use Previous Layer to Create Clipping Mask”-ot.

(#21161) BonFire válasza mijos (#21159) üzenetére


BonFire
veterán

Mert a nooboknak meg kellene tanulni legalább a program működésének az alapelveit! Vagy ha az nem megy, legalább értelmezni, amit leírunk itten, mert háromszor írta a kolléga a vágómaszkot, én magam kétszer írtam le, hogy az adjustmentet maszkolni kell, ha nem akarod, hogy az összes alatta lévő rétegre kifejtse a hatását (mert az már biza csak így működik, és így praktikus), valamint azt is, hogy az Adjustment menüből közvetlenül is elérsz bizonyos korrekciós lehetőségeket (amely így csakis a kiválasztott rétegre lesz hatással, bla-bla-bla), de még mindig nem árultad el, hogy melyikkel szeretnél dolgozni, pedig már ketten is kérdeztük három ízben is!

Mondd már meg, mit csináljunk veled ezek után? :F

És bazze, egy ilyen nap után, amikor már sírva könyörgöm érte, hogy értelmezze a kérdező a válaszokat, mindig azt kapom a pofámba, hogy én vagyok a nagyképű, meg arrogáns, meg köcsög troll, aki csak oltani tudja a szegény, szerencsétleneket!

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#21162) w.miki


w.miki
veterán

Másik topikban már kérdeztem, de sajnos nem jött megoldás, hátha itt kapok ötleteket:
PhotoShop, képek szerkesztésére, milyen notit ajánlanátok?
Számlával szeretnénk laptopot venni, br. 200e Ft alatt, képek szerkesztésre.
Milyen paramétereit figyeljem, a rengeteg noti közül, ami fontos a photoshopnak?
Van aki szerint a sok mag a fontos (Dell i7), van aki szerint elég egy core2duo, ha az elég erős (T500 p8600) (egyszerre úgyis csak 1 utasítással dolgozik a gép). De még figyeljek még az adatbusz(?)ra is, hogy ich9-es legyen, sok(?) legyen a cache, és színhelyes(?) a kijelző. Használtan még ezt ajánlották: T510
Szívesebben vennénk újat, valamelyik nagy áruházláncban (euronics, MediaMarkt, aldi), ott is van nagy választék, de nem tudom, mire kell figyelni a paramétereknél.
Ti mit tanácsoltok?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#21163) jhos910 válasza w.miki (#21162) üzenetére


jhos910
aktív tag

A munka típusát kérlek részletezd. Néha 1-1 képet retusálsz vagy több száz raw-ot kezelsz ...stb.
Mert ha nem olyan feladatokat végzel el ps-ben akkor felesleges venned egy erőművet.
Illetve milyen időszakra tervezed venni a gépet?
Illetve 2 kiló winfossal vagy anélkül?

De a 2 kilós limitbe ez a gép a legjobb. Egyetlen hátránya, hogy bővíthetőségi szempontból gyenge illetve csak HD a monitor. De ez a munkától függ, hogy neked ez jó-e. A gép előnyére válik, hogy én hasonló hardverrel vettem gépet de ahhoz hozzá kellett még csapni egy "keveset" a bővíthetőség és a fullHD 17,3" miatt.
ASUS X550JK - i7-4710HQ, 15.6HD, 500 GB, 4GB, Geforce GTX 850M 2GB, DVD RW

(bocs, most olvasom amit írtál a másik topikban)

[ Szerkesztve ]

(#21164) jhos910 válasza w.miki (#21162) üzenetére


jhos910
aktív tag

Fenntartom a véleményem. SSD-t tudsz bele tenni később egy HDD caddy-vel amit meg tudsz rendelni netről és bele egy bármilyen ssd-t viszont akkor ugrik a DVD író.

[ Szerkesztve ]

(#21165) w.miki válasza jhos910 (#21163) üzenetére


w.miki
veterán

1-1 képet szerkesztenénk, nem több százat egyszerre.
Win nem szükséges, bár, jó ha van, recovery-vel, de ha van is, inkább W7 legyen, mint W8.
Azért tartós gép legyen, ami 2 évnél többet kibír.
De ezek szerint te is inkább a több mag pártján vagy, nem osztod a véleményt, hogy egy core2duo erős magokkal, is elég lehet a PS-hez?
Azért jó, ha 200e alatt lenne a gép, mert akkor maradna pénz, a bővíthetőségre.
Gondolom IPS, fullHD monitorra gondolsz, esetleg későbbi SSD bővítésre.

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#21166) ViZion válasza w.miki (#21162) üzenetére


ViZion
félisten

PS-nek alapból a sok ram, gyors proci a kedvező. i5 sztem elég, 8/16 GB rammal (lehessen bővíteni, erre figyelj. Minap futottam olyan laposba, ami bővíthető ugyan, de csak 1 ram slot volt. Tehát a régi modult lehet eladnia...). SSD opcionális, de egyrészt a laptop vinyók elég sz@rok, másrészt SSD mindennek jót tesz... én vennék bele. A legnagyobb probléma a kijelző. Ebbe az árba nem tudom milyet kapsz. Én vennék hozzá monitort és vinném magammal. Volt, h asztali gépem vittem mindenestül. :D

jah, C2D azért eléggé múltidő, ha ócó használtat akarsz, akkor megteszi, de azért nah... az vicc 2014-ben mondjuk jóféle i5 mellett.

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21167) w.miki válasza ViZion (#21166) üzenetére


w.miki
veterán

kérdés, hogy a PS kihasználja-e a sok magot, vagy 2nél többet úgysem kezel egyszerre?
illetve... használt minőségi, új, webboltos, vagy mehetek a helyi euronics/mediamarkt/tescoba nézelődni?
bár ez utóbbit senki nem ajánlotta :DDD pedig közel van garancia szempontból is :K

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#21168) ViZion válasza w.miki (#21167) üzenetére


ViZion
félisten

mobil i5 is két mag, megnyugodhatsz. De újabb utasításkészletekkel, takarékosabb felépítéssel, ami nem mindegy, ha akkuidő is számít. Újra szavazok, de kinek mi. Az ilyen nagyboltok inkább a kijelző megnézésére jók, amúgy kicsi a választék, sokszor magas az ár. De ezt Te látod, eldöntöd.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21169) w.miki válasza ViZion (#21168) üzenetére


w.miki
veterán

a garancia, és a helyi elérhetőség miatt nézem az euronics kínálatát
Toshiba C55 pl. jó lenne, egy IPS monitorral, nem?
Még annyi, hogy a videókártyát kihasználja a PS? Érdemes olyat venni, amiben nvidia, vagy ati van, vagy elég az alaplapi intel, a PS nem használ GPU-t?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#21170) ViZion válasza w.miki (#21169) üzenetére


ViZion
félisten

:( Toshibát ne, semmiből... Önszopatás. Acer/Asus az egyik legjobb, ha szervizről van szó. Toshiba az hulladék, ha baja van, akkor a szervizzel hetekig megy a huzavona.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21171) w.miki válasza ViZion (#21170) üzenetére


w.miki
veterán

szerintem úgyis a boltba kell visszavinnünk, bármi bajunk lesz
GPU kell a PS-nek, vagy csak CPU-t használ, és cache-t?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#21172) berzerker83 válasza w.miki (#21169) üzenetére


berzerker83
csendes tag

A gépel el lehet prüttyögni egy darabig, viszi a Ps-t. A kaszniról meg a szervízről semmit sem tudok, de keveset látok belőle az "utcán" Inkább valami magyarországon elterjedtebb gyártónál keresgélj. Viszont amit linkeltél "monitor", az egy HDready tévé... a Dell alap IPS monitorai is itt kezdődnek árban (pl.:[link]), igaz azok nem 26"os batárok. 21-24 fullHD nekem elég munkára.

[ Szerkesztve ]

(#21173) ViZion válasza w.miki (#21171) üzenetére


ViZion
félisten

dVGA-t pár dolog használ, a görgetés, nagyítás folyamatosabb. Nálam asztali i5 elvan dVGA nélkül, de otthoni után érzem a döccenéseket.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21174) jhos910 válasza w.miki (#21165) üzenetére


jhos910
aktív tag

Abban az i7-es 4magosban van tartalék bőven.
Nem fog elfogyni a gép ha a ps mellett túrod a netet vagy mármi mást csinálsz, teszem azt illuminátort vagy corelt futtatsz.
Annál erősebb gépet nem találsz mint amit küldtem.

(#21175) zöldpityu


zöldpityu
újonc

Szép estét mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem.
Képek kicsinyítésére eddig a Photoshop CS5-öt használtam.
Width 960, és ehhez számolta ki a "Height"-et.
Majd lementettem PNG-ben, tapasztalataim szerint így tölti fel legjobb minőségben a képet facebookra.
CS6-ot kezdtem el használni, mindent ugyanígy csinálok, de valamiért másabb méretben, és sokkal élesebbre menti el a képet. Így facebook on sem olyan jó a minősége, mert túl éles.
Ez valami beállítási probléma, vagy mi miatt van, hogy a CS6 ennyivel élesebb képet ment el?

Aki tud, kérem segítsen, köszönöm!

(#21176) indigo válasza zöldpityu (#21175) üzenetére


indigo
aktív tag

Amikor kicsinyítesz és átméretezed a képet, akkor a kép újraszámítását melyik metódussal végzed el? Olyanok vannak, hogy kettős köbös és ezek alváltozatai, kettős lineáris, stb.

(#21177) zöldpityu válasza indigo (#21176) üzenetére


zöldpityu
újonc

Bicubic Automaticon volt, itt kell állítanom valamit szerintem, mert ha másra állítom (Bicubic smoother, stb..)
akkor a kép is változik, kb ugyanolyan lesz, mint ahogy a CS5-nél.
Viszont ha facebookra feltöltöm akkor színzaj keletkezik, a CS5-el kicsinyített képnél nem tapasztaltam színzajt.
Amit még észrevettem CS6 kicsinyítésnél a mérete is nagyobb a képnek.
Most akkor hogyan érdemes CS6-nál?
Köszönöm a választ!

(#21178) zöldpityu válasza indigo (#21176) üzenetére


zöldpityu
újonc

A Bicubic Smoother lesz az, ami nekem kell, de...
Megfigyeltem valamit.
Feltöltöttem most megint azt a képet, amit még a cs5-el kicsinyítettem, most látok azon is színzajt, de egyszer ezt a képet már töltöttem fel facebook-ra, akkor nem volt rajta színzaj.
Az hogyan létezik, hogy ugyanaz a kép, egyik feltöltésnél van színzaj, másiknál pedig nincs?

(#21179) Dluinet válasza zöldpityu (#21178) üzenetére


Dluinet
nagyúr

igen, mert a facebook is állandóan fejleszt, mert rengeteg helyet foglal ez a sok kép

találtak valami megoldást, amivel 5%-kal kisebb lesz a kép, talán már el is kezdték használni

ha sok képet szeretnél tárolni, kis méretben, akkor 2048×2048 méret alatti képeket a google nem számolja bele a tárhely foglalásba

én a régi 3,2Mp-es képeimet simán feltöltöttem a google fiókomba, 0 tárhelyfoglaltsággal

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#21180) zöldpityu válasza Dluinet (#21179) üzenetére


zöldpityu
újonc

Igen, valószínűleg ez lesz az oka.
Előző kérdéssel kapcsolatban az zavart meg, hogy a CS5-nél, nem kellett állítani semmit kicsinyítésnél. CS6-nál meg nem is figyeltem, és a Bicubic Automatic -ra van alapból állítva, én meg nem állítottam át, ezért volt jóval élesebb a kép.

(#21181) w.miki válasza jhos910 (#21174) üzenetére


w.miki
veterán

viszont, ahogy többekkel beszéltem, és teszteket olvastam, úgy tűnik, a PS-t, és a gépet tényleg nem a proci fogja (i3 felett) meg, hanem a winyó..
vagyis SSD-t kéne beletenni, de egyelőre azzal nem tervezünk, a kis méret, és a magas ár miatt.
Viszont lehet, hogy érdemes kijelző alapján akár egy gyengébb, de fullHD gépet választani, és utóbb SSDvel bővíteni, ha kell.
Toshiba L50
Sony VAIO
HP Pavilon
de nem tudom, a kijelzők közt mi a különbség... :x

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#21182) BonFire válasza zöldpityu (#21180) üzenetére


BonFire
veterán

Ne az interpolációt okold, az nagyon jól tette, hogy fejlődött a CS5 óta…

A képminőség szempontjából a Facebook nem mérvadó. A telefonnal, szar fényviszonyok között készült, zajos, bemozdult, ratyi fényképek fogadására van tervezve. Annak nem árt, ha lerontja. De minden más egyéb esetben nem érdemes rá feltölteni semmit, mert sírás lesz a vége. Próbáld ki. Csinálj egy szép színátmenetes hátteret, és biggyessz rá egyetlen fehér szöveget. A gradientet darabokra tördeli, a szöveg széleinél meg olyan rücskök és cakkok jelennek meg, hogy az valami fantasztikus.

Részemről ha képet akarok mutogatni, feltöltöm egy megosztóra, majd linkelem.

Arról nem beszélve, hogy a Facebook képnézegetője még apró ablakos is, egy csoportképen például semmit nem lehet látni. Szar az egész úgy, ahogy van.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#21183) zöldpityu válasza BonFire (#21182) üzenetére


zöldpityu
újonc

Igen, ez így van, de ha már tehetem, próbálom a lehető legjobb minőségben feltölteni.
Egyébként a facebook valóban csinálhatott valamit, az eddig feltöltött képeimet ismét feltöltöm, és rosszabb a minősége, mint volt.
De legalább, a már feltöltött képekhez nem nyúlt, tehát maradt ugyanolyan, mint volt.

(#21184) Dluinet válasza zöldpityu (#21183) üzenetére


Dluinet
nagyúr

nem nyúl hozzá sohasem, mert képtelen a rendszerük még a törlésre is, max a hozzáférést tudják megtiltani

amit feltöltesz a facebookra, az soha nem lesz törölve

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#21185) Picturemaker válasza w.miki (#21181) üzenetére


Picturemaker
őstag

Ezek a tesztek nem jók semmire. Az a táblázat... 5.1MB jpg betöltése 38 másodperc az i5-ös laptoppal, az i3-mal meg 26. Persze. Az i7-es 19 másodperc is irreálisan sok. Akkor tarthat ennyi ideig, ha a ram elfogyott és swap-pelnie kell a gépnek. Aki ezt mérte az.......
Az egész úgy hülyeség ahogy van. Az SSD nem csodaszer, tényleg gyorsabb a boot, meg a programok indulása, de tök mindegy, hogy pl. a PS 25 vagy 10 másodperc alatt töltődik be, ha utána 8-9 órát dolgozok vele. Sokat tehet az SSD amikor a zajszűréssel tököl a gyenge proci egy percet. PS-hez sok ram és erős proci kell.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#21186) ViZion válasza w.miki (#21181) üzenetére


ViZion
félisten

Toshibákról már írtam, a szerviz botrányos, alsó- és közép kategóriás gépeik biliműanyagból vannak, hulladék vinyókkal. Sonyról sem jobb a véleményem. Anyaga jobb, de volt már itt win 8-al sony, amit a tulaj kért, h telepítsük újra, mert a sok sz@rtól olyan volt a bő 200k laptop, mint valami belépő netbook. Reinstall, a sok szutyok nélkül és már jobb volt, de valahogy nem éreztem az árát indokoltnak akkor sem. HP, Lenovo, Acer, Asus nekem szimpibbek. Elsősorban Acer. Lenézik, pedig a szervize példás, a HDD csere, bővítések nem érintik a garit, árban jók, az olcsó modelleket kivéve anyaguk is jó és a szerelés is. Ilyesmit, persze kinek mi tetszik is bejátszhat.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21187) jhos910 válasza w.miki (#21181) üzenetére


jhos910
aktív tag

Az a baj, hogy győzködhetsz engem de egyik gépben sincs ssd azok közül amiket mutattál. És az min egy 20-as. Sztem te rápörögtél nagyon a fullHD-ra és nem látsz tovább.
Ha pl a 200 ezres gépet megveszed akkor csapsz hozzá egy 22-24"-os monitort amivel már tényleg tudsz tervezni.

A héten váltottam 1. generációs i3-ról 4. generációs i7-re. Az i3-as alá egy 7200rpm-es vinyó volt téve míg az i7 alá csak 5400-as. És még így is jóval gyorsabb az i7. Szval ne mondd nekem , hogy nem fogja a proci. :)

Illetve a Toshiba-nak konkrétan csak a prociban helyet foglaló gpu van. Nem is tudom miért raktad ide.
De lehet, hogy tök fölösleges neked 200-at költeni meg ssd-t venni mert ahogy sejtem még az i3-at sem fogod kihajtani.

[ Szerkesztve ]

(#21188) jhos910 válasza ViZion (#21186) üzenetére


jhos910
aktív tag

A lenovonak sem jó a szervíze. 1 év gari meg egy R5 M230...170ért? :) Sztem drága ennyiért.
Nah de én kiszállok a témából, a legjobb javaslatom bedobtam anno az ASUS géppel.

Plusz ha cégesen veszi akkor még lehet az ÁFA-t is meg tudja spórolni.

(#21189) BonFire válasza Picturemaker (#21185) üzenetére


BonFire
veterán

„de tök mindegy, hogy pl. a PS 25 vagy 10 másodperc alatt töltődik be” – Még annyi sem kell neki, és nem is kell feltétlenül erőmű hozzá…

Photoshop CS6 boot HDD-ről Win 8.1 alatt egy négymagos AMD-n (nem erőmű!) 4 és fél másodperc elfogadható?

A HDD: Hitachi HDS721050CLA360

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#21190) Picturemaker válasza BonFire (#21189) üzenetére


Picturemaker
őstag

Te is csak a lényeget nem érted. :N

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#21191) ViZion válasza jhos910 (#21188) üzenetére


ViZion
félisten

lenovoval még nem kellett veszekedni, h elvigyen egy gépet, Toshibával igen. Azon az oldalon hirtelen azt találtam, nem túrtam bele túlságosan.

Amúgy Acer-t vennék, nyáron asszony is azt kapott, SSD-vel. Szép, hangtalan, jó akkuidő és kellő kraft a kis 4. gen i3-ban is. PS-el nem tudnék laptopon dolgozni, régen is cipeltem a gépet+monitort, amikor máshol volt meló. Első alkalommal néztek nagyon, mondták, h mások laptoppal jöttek... Mikor látták hogy nyitja a nagy állományokat, és főleg a monitort (betekintés szögek FTW), akkor megnyugodtak. :D

Még most is van szakadék az asztali és a laposok között ha munkáról van szó (ha másban nem, akkor árban biztosan). Normális kijelzős laptop egy vagyon, szal. nem is tudom... inkább valami jó monitor+akármi i3/i5 laptop, amit később le tud cserélni ha kevés. De kapott annyi tippet, h már csak tud dönteni... :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21192) Sunnyx


Sunnyx
csendes tag

Sziasztok!
Már kérdeztem másik topikban, de most Tőletek is megkérdezem. Laptop vásárlás előtt állok, és elsősorban PHOTOSHOP-hoz kellene egy jó kis gépezet. Főleg képeket szeretném szerkesztgetni, retusálni, meg jó lenne ha több száz képet gondtalanul tudnék vízjelezni, esetleg mellette facebookot tudjam bújni stb. 200 környékén tudok rá szánni (Jobb lenne ha alatta lennék, mert akkor marad pénz bővítésre, esetleg ha szükséges később egy monitorra, vagy SSD-re), de akkor már tényleg azt szeretném, ha megérné a pénzét, és nem csak 1-2 évre szeretnék beruházni. :) Ezért elsősorban a HP márkát részesítettem előnyben, hisz drágább, de nagyon azt írták, hogy jobb, minőségibb anyagból van stb. Ha hasonló kritériummal tudtok más márkájú laptopot olcsóbban, akkor várom az linkeket. :)

Ami fontos:
- Min. 8GB RAM! Tehát amiben nincs ennyi azt bővítve venném, szóval lehessen bővíteni! De ha szerintetek nem elég, akkor szóljatok lécci.
- Később esetleg SSD-t tudjak bele tenni, jelenleg szeretném ha a nélkül is futna a PS.
- Cserélhető videókártya (VRAM: 2GB)
- Természetesen egy jó PROCI!! I5 vagy I7. (Videókártyának szerintetek mekkora jelentősége van?)
- Élvezhető kijelző, mivel ha már költök rá, úgy döntöttem, hogy csak később veszek hozzá külön monitort, de szeretném ha a nélküle is tudnék vele dolgozni, lehetőleg jól. MATT KIJELZŐ jobb vagy rosszabb mint a fényes?? (HD+, vagy FULL HD előny nemde?) Tudom, azt mondjátok, hogy laptop kijelzői alkalmatlanok erre, de azért megpróbálnám, vagy nem tudom. :) Jó IPS- kijelzőt szerintem eben az árban úgy sem találok.

Tehát itt vannak a versenyzők. Várom a tapasztalatokat, véleményeket, melyik gép miért jó, mit vegyek figyelembe, mi az amit rosszul tudok stb. A legdrágább az első, mellé írom vázlatosan, hogy mi mit tud, mennyiért.

1. HP ProBook 470 G1 E9Y82EA
(előny: 1TB, 8GB RAM, ?HD+?, proci, "M" szériás, van hozzá táska :), hátrány: 220.000,- , na meg nem IPS kijelzős)

2. HP ProBook 450 G1 E9Y39EA
(előny: proci "M" szériás, olcsóbb mint az előző, mert 190.000,- + 12 ezer lenne ha bővítem 8GB RAM-ra, hátrány: sima HD kijelző, "csak" 750GB)

3. HP Pavilion 15-p052sh
(előny: szép :) , árban ez a legjobb hisz 200.000,- ehhez már csak op.r. kell, alapból 8GB RAM van benne, 1TB, hátrány: Pavilion nem olyan jó minőségű állítólag mint a ProBook széria, "U" szériás Proci, ami állítólag lassítja a gépet) Szerintetek ez a kijelző elég egy kezdő "fotós tanulónak"? (FullHD 1920x1080, 16:9, matt, IPS, LED) -> ezt az IPS-t szerintem elírták vagy nem tudom.

Egy kicsit a Pavilion felé húz a szívem, a szép külső, és a jobb kijelző miatt. (Tudom a proci, meg a RAM fontos, és vegyek hozzá külön monitort, de nem olyan rossz ez ebben az árban sztem) Van akinek van tapasztalata ezzel a géppel? Milyen a kijelző, alkalmatlan fotós munkára? Mert ha gyengébb is mint a többi, gondoltam felturbóznám egy kis SSD-vel. (Úgy látom a RAM-ot nem lehet bővíteni, pedig rakatnék bele mondjuk 12GB-ot) :))

Várom tanácsaitokat, véleményeteket! :) Köszi :R :R

(#21193) ViZion válasza Sunnyx (#21192) üzenetére


ViZion
félisten

Olvass vissza...
Erős proci (i5/i7), sok ram (8/16 GB), esetleg SSD. Márkára nekem Acer vagy Asus, Toshiba, Sony kizárt. Kijelző fontos, de a többség elég gáz, fHD IPS meg horror, ha van is.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21194) Sunnyx válasza ViZion (#21193) üzenetére


Sunnyx
csendes tag

köszi! Visszaolvastam, és abban reménykedtem, hogy tudtok véleményt mondani a gépekről, hogy szerintetek melyik az erősebb/jobb. Melyiket érne meg megvenni. De akkor végül is mindhárom jó, csak nehéz a döntés, és várok még a megerősítésre mástól is, aki jobban ért hozzá. :) Köszi

(#21195) Met válasza Sunnyx (#21194) üzenetére


Met
nagyúr

Milyen notebookot vegyek topic.
Leírod mi a keret, mire kell, mik az elvárásaid, tudnak segíteni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#21196) Sunnyx válasza Met (#21195) üzenetére


Sunnyx
csendes tag

Köszi! Már leírtam oda, is, illetve ott kezdtem, de csak tulajdonságokat javasoltak, konkrét gépeket nem nagyon! :(

(#21197) Met válasza Sunnyx (#21196) üzenetére


Met
nagyúr

Amit Dhampir javasolt, HP ProBook 470 G1 E9Y82EA az nem jó?
PS-t mire használnád?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#21198) *Ropi* válasza Sunnyx (#21192) üzenetére


*Ropi*
félisten

200k-ért sem fogsz olyan lapost kapni, amiben van annyira jó kijelző, hogy fotóstoppolásra alkalmas legyen: azok 300 felett kezdődnek. Egyébként laptopban a legerősebb i7-esek egy gyenge asztali i5 szintjén vannak, tehát ha fontos a teljesítmény, akkor még mindig az asztali gép a nyerő: laptopot fő gépként használni önmagaddal kicseszés hosszútávon (a bővíthetőségének a határait és az amortizációját tekintve). A sok VRAM nem fontos, csak a CUDA miatt kell a dVGA.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#21199) vizimento


vizimento
senior tag

Nem konkrétan photoshop, de nem találtam a kérdésemhez közelebb álló topicot:

"Betűkép" (pl: http://www.keparuhaz.hu/index.php?main_page=page&id=29) létrehozásához létezik valamilyen progi, vagy plugin photoshophoz? Köszi!

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#21200) BonFire válasza vizimento (#21199) üzenetére


BonFire
veterán

Tipográfiai ismeretek, Adobe Illustrator és türelem.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.