Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35839 üzenetére
Nagyon szívesen.
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35837 üzenetére
Szia.
Adott egy ingxenes (van fizetős is) alkalmazás ami kezeli az összes jelszavadat, böngésző, oldalak, stb belépési jelszavát. Ehez a jelszó kezelőhöz kell egy MESTER jelszó amit Te adsz meg és fejből tudod, érted kisbetű, nagybetű, szám, írásjel stb. Az enyém 18 karakter. Ez az alkalmazás amikor jelszavas oldaladat nyitod meg, vagy belépsz valahová fel ajálja hogy kitölti a felhasználó név és jelszó mezőt. Mellesleg lehet automatikus beillesztést is választani. Így nem kell minden bejelentkezési jelszót, felh. nevet tudnod, leírnod papírra. A telefonomon, laptopomon, és míg volt asztali gépemen is ott van. Szinkronizál, tehát ha a lapin elmentek valahová egy felhasználó jelszó párost azt a Bitwarden megkérdezi hogy mentse-e. Ha igen akkor mindhárom eszközömön tudom alkalmazni.
https://hu.safetydetectives.com/blog/the-best-free-password-managers-hu/#Keeper -
oreg0503
tag
válasz
teptep #35832 üzenetére
Szia.
Írtam a forgalmazónak, Ők azt mondták a gyártónak vagy a hivatalos márka szervíznek írjak. A márkaszervíz (magyar) a mai napig nem válaszolt. Viszont az elmúlt éjszaka megálmodtam a jelszót és be tudok lépni. Ezt azonnal elmentettem a Bitwarden jelszókezelőbe. Köszönöm még egyszer a segítségedet, arról nem tehetsz hogy így állnak hozzá a vevőhöz. -
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35831 üzenetére
Azért kellett jelszó, mert bizonyos opciókhoz csak így férsz hozzá, így tudod ki-be kapcsolni őket. Pl: secure boot. Van Linux amelyik nem szereti.
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35829 üzenetére
Kösz, bár szerintem nem ilyen egyszerű. Talán jön aki konkrét dolgot mond.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
A laptopom : Acer Aspire 5 - A515-57-564T
Kérdésem hogy elfelejtett BIOS jelszó esetén mit lehet tenni? -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Megjött az ajánlott laptop.
Acer Aspire 5 - A515-57-564T
A LinuxMint simán felment, jól működik. De szeretnék feltenni egy Win11-et a gyerekek miatt. A telepítő viszont nem látja az NVMe SSD-t ami egy 512GB-os, sőt az ADATOK SSD-t sem látja ami szintén NVMe, 2TB-os . Látja viszont az uSB-s 3 TB-os vinyót, valamint a telepítő pent. Csináltam neki NTFS particiót, majd FAT32-is de semmi.
Mi lehet a gond?
Teszek pár képet hátha?[kép]
-
oreg0503
tag
válasz
szaboi6512 #35796 üzenetére
Oké, bocsánatot kérek, lehet kicsit érzékenyen érintettek a szavaid. Még egyszer elnézést kérek.
Amint telepítem a LM rendszert írok egy bejegyzést. Hétvégén rendelem.
Köszi. -
oreg0503
tag
válasz
szaboi6512 #35794 üzenetére
Mert esetleg vannak olyan lapik amik nem támogatják a linux oprendszer telepítését.
Persze nincs rajta OP, mert nem kell Windows, mással meg úgysem létezik.
Egyébként, igen LM 22 Cinnamont telepítek rá. Bár az sem lenne akadály ha lenne rajta gyári Win, tudok dual boot telepítést. De jobb így.
Csak egy kérdés? Mi ez a lekezelő stílus? Egy egyszerű, érthető, kezdő kérdést tettem fel. Mi ez hogy "már a kérdést sem értem"? Értetted, válaszoltál! Akkor miért nézel le?
De mindenképp köszönöm a válaszod és a segítségedet. -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Mivel sem a LinuxMint, sem az Acershop honlapján nem kaptam választ itt próbálom meg. Ezt a laptopot rendelem meg szombaton. De azért a kisördög bennem van hogy vajon fel tudok telepíteni egy Linux Mint 22 Cinnamont? Vagy bármi linuxot? Windows nem kell. A lapi :
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-57-564t-szurke-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxkn4eu009/19825/
Miért nem link? Elnézést kérek. -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Mi a különbség a kettő laptop kijelző közt? Csak az hogy egyik IPS a másik meg nem?
Acer Comfyview™, LED háttérvilágítású matt
Acer ComfyView™ IPS LED-háttérvilágítású matt
Ha külső monitorral használnám (még nincs meg a lapi) ezzel Samsung S27E500C megéri a többletet az IPS kijelzős laptop?
Illetve ez a dedikált kártya megéri a + költséget ha csak netezek és filmezek a fent leírt monitorral? Vagy elég a Ryzenben levő is? Ebben:
AMD Ryzen™ 5 3500U Quad Core + SMT (4MB Cache, 2.1GHz - 3.7GHz)
Köszi ha valaki felvilágosít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest