Hirdetés

Aktív témák

• Racecam

nagyúr

válasz nemmate #1 üzenetére

Ennek nem kellett volna külön topic, pont belefért volna a kis történeted az Acer notebookok gyűjtőbe. Zártam.

• nemmate

csendes tag

Vettem egy acer aspire notit és képzeljétek milyen kis buta a gép.
    Azzal kezdődött a műsorozása, hogy egyszercsak magától kikapcsolt - ekkor még - számomra érthetetlen okból.
    Na, gondoltam, ez csak túlmelegedés lehet, így feltettem az asztalra az ágytakaróról.
    Meleg volt a takaró, így gondoltam, megoldottam a problémát. Már épp büszke voltam magamra, mekkora informatikus vok jogász létemre, amikor megint megadta magát a kis szemét.
    Hát ennek a fele sem tréfa, mert elveszett 1 halom teszveszes aukcióm, mert ugye a backup mentes élet a gondtalan élet...
    Gondoltam most kiszúrok vele, teszek fel egy cpu hőmérséklet figyelő progit.
    Meg is tettem. Ekkor nem jött elő a hiba. Megoldottam ismét - gondoltam én!, de persze elmentem a boltba és mire visszajöttem a gép készenléti módban volt (win xp profi).
    Felkeletettem álmából és elkezdem dolgozni tovább. 1 perc telt el és megint meghalt.
    Röhej - gondoltam - az új középkategóriás gépen 2 naposan haldoklik.
    Először windowsra tippeltem, de hirtelen bevillant, hogy a leállás mindig azután következett be, hogy a gépet visszahoztam készenlétiből.
    Na és itt jön a bő lére eresztett story csattanója.
    Tényleg a készenléti állapot okozta a problémát - közvetetten.
    A gond az volt, hogy a gép mikor felkelt készenléti álmából és elkezdte melegíteni a sok 1-es meg 0 a processzort - ugye a hőfok kúszott fel elég gyorsan - A CPU HŰTŐ NEM KAPCSOLT BE!
    Készenléti előtt hűtött tökéletesen, ha megjárta a tetszhalál készenlétit, akkor nem.
    Megoldottam egy progival a dolgot, ami magától indítja a hűvőket ha a cpu elér egy bizonyos hőmérsékletet. Ezzel kipipálva, de azért csak betoltam a biciklit az üzletbe ahol vettem a géppel együtt. Okosan kikapcsoltam a progit először, mondják meg ők mi a baj.
    Erre a nagyokosok mondták, hogy ez szériahiba ennél a szériánál, de nem tudnak vele mit kezdeni, mert nincs meg a megoldás, de vissza tudják küldeni vhova gariban megcsinálni.
    Mondom gól, kár, hogy nem én dolgozok ilyen helyen, mert hülyeséget beszélni én is tudok, ráadásul még fizetnek is érte.
    Kérték, hogy hagyjam ott a gépet és 30 napon belül helyrehozzák...Pfffff....erre elárultam nekik a solution-t. Meglepett fejet vágtak, de nem hinném, hogy ők ne tudták volna azt amit én, csak ugye eladtak még 1 gépet még 1 hülyének, így ők pénzüknél voltak, a végfelhasználó meg kutyátse!

Ahogy utánanéztem a neten, az aspire tulajok nagy része ezen a problémán sír az első 2 napban, aztán rájönnek a megoldásra.

Várom a véleményeiteket arról, hogy egy ekkora gyártól, mint az acer, a nagykerek, vmint a kiskerek, hogy jönnek ahhoz, hogy tudottan szar dolgot adnak el 200K-ért egy nyomorult tudatlannak!?

Bocs, hogy hosszú lett, de szerintem tanulságos!

Aktív témák