- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4hu|SyD^
addikt
Mondjuk nem is egy árkategória egy Markus meg amiket itt linkelgettek. Arra a napi 2 órára megteszi a Markus is gondolom. Főleg, hogy most szeretnék asztalt meg egyebeket is venni, hogy kicsit tisztább, letisztultabb, irodai jellegű legyen a Gamer sarkom. Kinőttem a Gamer dolgokat szerintem.
-
I02S3F
addikt
válasz
rasurosenpai #6197 üzenetére
Elsőre azt említeném, hogy az Arenaracer székekekre több gari van, ha ez szempont neked.
-
rasurosenpai
tag
Sziasztok!
Home office-ra szeretnék széket venni.
A derekam nem az igazi, úgyhogy az lenne a legfontosabb szempont, hogy a szék azt kímélje.
Visszaolvasta 2-300 hozzászólást, meg körülnéztem, és első körben két székre szűkítettem a keresést:
Arenaracer Supreme
Noblechair HERO PU bőr
Az ArenaRacer textilből van és olcsóbb. De nem tudom, hogy van-e olyan képessége a Noblechairnek, amiért oda billene a mérleg nyelve.
Szerintetek? -
abéla
senior tag
És a venti-pumpakerregés/rezonancia, zugás, hdd kattogás? Milyen jó kis rezonátorként erősítheti mindezt eme szerkezet.
(ha szét van rezgéscsillapítva/paszívkodva a rendszer, nem szóltam)Mentségemre szóljon hogy az utóbbi időben whi-jom a fülem, így a zajmentes állapot, akusztikai ingerszegénység -már ha kell- felértékelődött, így én mostanában haladok a zen felé és idővel, azt hiszem egy all-in masszív-passzív hűtés formájában meg is érkezek oda
-
abéla
senior tag
Én nem rég vettem egy sötétszövetes Arenaracer Supreme -et: (180cm/110kg/közép-hosszúláb
):
pozitív:
*kényelmes(ha megszokod), elférősen nagy(nem túlzóan - pl nekem lábtámasz egyáltalán nem hiányzott), de bőven keresztbe rakor lábakkal ülhetsz,
*deréktámasz nagyon jó(én jól kitekertem a nyomi hátam miatt),
*kartámaszok parádésak (bődület stabíl érzet, 4D - én mousepadnak használom a jobbot, másikon tehénkedek, így asszimetrikusan állítottam be), nagyon stabíl az egész,
*lényegében autóülés-szintű(bár abból vlmi belépőmodelnek megfelelő) az ülőlap/háttámla összeszereltsége: fém rögzítés mindenütt, kárpit masszívan rögzítve, nem ilyen tűződrótos marhaságokkal,
*szövet is tartósnak néz ki
*Csillagja 700mm-es (nagy és nem dőlős),
*kemény és rendesen tart a szivacs: aranyér, gerincnyűgök esetén ez lehet előny
*konkrétan 1 nap alatt szállították, szuper csomagolás/dobozban
*hintamechanikát kellően fel lehet feszesre tekerni (nem dőlök hátra ha off-olom a zárat)
*háttámla döntőmechanizmusa jó masszív(meg vagy 160°-ig dönthető, bár ez mérték már szerintem túlzás)
*bazi sok beállítási lehetőség, személyre szabhatónegatív:
*kemény, kissé fapad a hát/ülőlap-szivacs/tömés (jja persze majd felveszi a habtestem alakját ...egyszercsak;
mondjuk lehet hogy idővel tényleg)- azért én ráraktam az ülőfelületekre ilyen jysk-es székvédő, vastag vászonhuzatot, ez pont annyira puhította a felületet amennyire kell (meg ez ugye mosható)
*asszinkron mechanika hiánya
*hintamechanikának van minimális játéka
*fejtámasza jobb mint a többi "gémer" széké, de azért lenne még mit fejlődni: erre is felraktam egy + fejpárnát, így már tényleg ott és annyit tart, amennyit kell (a fejtámasz-párna tartószalagja enged annyit hogy befért ez alá a párna, majd minderre a jysk-es székhuzat --> így pöpec relax-fotel, ha kell)
(bazi sok beállítási lehetőség: elveszel időnként a beállítások között és nehéz visszatalálni az időnként elkapott optimálisra ,
de ezt nagyon zárójelbe raknám)
* és -számomra- a legnagyobb gond:
hogy rendesen büdös a szék: 3 nap intenzív szoba-szellőztetés (este is nyitva volt az ablak) után is olyan mintha valami ravatalozóban ülnék,
olyan durván formaldehid szag van a szobában, bár az igaz kicsi (10m2) és valamelyest csökkent is talán a szag mértéke(?);
de ha ez nem változik egy hét alatt érdmeben, nem kizárt, hogy megfontolom a visszaküldést (az hogy fáj a fejem ma, még betudom a másnapnak, a formalingőzök helyett)
+ / - :
*hintamechanika masszívnak néz ki (de ezeken nem feltétlen látszódnak kívülről a speckók - itt ugye a 160kg terhelehtőség)
*gázrugó ugyanez
*az ülőlap pereme lehetne lekerekítetebb, mert ha kissé felemeled + hátradöntöd, nyomhat térdhajlat közeli combtőnél (lehet majd itt is lapul/puhul(?)), de ez nem hiba, csak normális beállítás kérdése
*görgők olyan semmilyenek, bár puha futófelülettel bírnak, nem nyuszögnek, nyikorognak, de ezt is az idő mutatja meg, miféléksumma: öszességében van olyan kényelmes/személyreszabható, mint egy jobb ergonomikus irodai szék(értsd: 120-150e felett), de ez mindezt kissé statikusabban, konzervatívabb felfogásban teszi, cserébe viszont klaszisokkal stabilabb benyomást kelt.
...és jól értem, hogy nálad egy anyacsavar-hiány a hiba?
Ne idegesíts basszus, kiveszed a másikat és elmész obi/praktiker -vagy ha vlmi speckó menetemelkedős/sűrűségű- akkor vlmi csavarboltba és pici pénzből veszel egy marékkal.De azért azt nézd meg, hogy nehogy a menet legyen elnyalva (bár akkor meg vágsz újat bele
az kb 2-3 ezerből megvan)
-
I02S3F
addikt
"hozzáteszem, az Arenaracer székeket még nem volt alkalmam kipróbálni" - Ha pesti vagy, akkor a Pixel nevű gamer boltot tudom javasolni. Ott kipróbálhatsz több - köztük ArenaRacer - székeket is!
s4hu|SyD^ - Igyekeznek a székek a helyes testartást támogatni. Arra az esetre, ha elfáradnál, ott a hinta funkció!
-
s4hu|SyD^
addikt
Ezek a kagyló székek nem kényelmetlenek? Én szeretem pl. keresztbe tenni a lábaim, össze-vissza ülni. Engem zavarnak ha oldalról nyomna valami. A derék párna is kicsit zavarónak tűnik számomra, de nem próbáltam még ilyen Gamer széket sajnos.
-
bepken
veterán
háttámlából, az oldalsó tartó sínből hiányzik az egyik anyacsavar, kvázi 4ből 3 csavar tartja. élőben ez nem tűnt veszélyesnek, igazából nem is ez volna a lényeg. korrekt maga az ajánlat.
amire inkább kíváncsi volnék igazából, hogy ha hasonló állapotban lévő, tehát gyártói garancia nélküli Noblechairs szék vagy a gyártótól érkező, hivatalos gyártói garanciával rendelkező Arenaracer szék között kellene választani, akkor melyik volna a jobb döntés?
hozzáteszem, az Arenaracer székeket még nem volt alkalmam kipróbálni, tehát azt sem igazán tudom, melyik hasonlít leginkább a Hero-hoz méretben (és esetleg tudásban)
-
bepken
veterán
kissé elvont kérdés: szerintetek egy Noblechairs Hero - bemutató darab - pici hibával vagy valamelyik Arenaracer szék gyártói garanciával?
-
Sziasztok!
Ilyen gamer székem van jeleneg viszont lecseréltem az asztalomat egy újabbra és ez magasabb, mint az előző. Szóval a székem ami van az alacsony lett hozzá és nagyon kényelmetlen így gépelni is játszani meg főleg. A lényeg, hogy kinéztem a Noblechairs HERO székét és ez nagyobb teleszkóppal szerelt így nem lenne gond vele. Kicsit borsos az ára, de megéri ezt a pénzt vagy van valami jó alternatíva neki olcsóbban? -
Drenadar
veterán
szerintetek mennyire időtállóak ezek a székek? a secretlabs székeit nézem a műbőrt és a textilt, de egy két év múlva ezek is ugyanoylan kopottak lesznek nem?
-
Skynet258
veterán
Én az Epic-et vettem, napról napra jobban tetszik. Nagyon feszes, kényelmes, tartás ad. A Markus-ban sokszor görnyedtem, ebben kihúzom magam mert egész egyszerűen így jó benne ülni. Fehérben nekem baromira tetszik. Az enyém műbőr, kicsit én is féltem, de direkt kerestem bemutatót ahol 2 év használat után mutogatta a srác, hogy sehol egy repedés, gyűrődés, hámlás. Jó minőségű cucc na.
-
szotyi/kecsó
csendes tag
Sziasztok, Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de gondoltam hátha. Ikea jarvfjallet székkel bárki szerint aki tudni véli kompatibilis lehet más tipus karfája? Egyrészt a gyári SZVSZ nagyon béna, másrészt nem állítható. Köszi előre is az esetleges érdemi véleményeket.
-
atee
őstag
A fejem fölött még van kb 10 cm szék. Iconról beszélünk. Kartámasz széles skálán alkítható. A magassága is.
Bőr, műbőr... ez pénztárca kérdés is. Illetve vannak színek amik csak egyik vagy másikban elérhetőek.
Nálam ez volt a döntő és igazából pont 20k val került akkor többe a bőr. Ami azért nem a világ összes pénze!
A Noble székeknél a műbőr is jó minőségű! Nem félnék megvenni. Sokaknak van itt a fórumon vele tapasztalata. -
bepken
veterán
igen köszi! egyre inkább barátkozok a gondolattal amúgy
186 cm magassággal és 110 kg súllyal, ha jól sejtem az ICON volna valószínűleg a legjobb választás.
tudom, hülye kérdés, hiszen rengeteget ajánljátok a márkát itt a topikban....de ezek közül bármelyiket választanám, egyikkel se lenne mondjuk 1-2 év múlva ilyen nyekergés/recsegés problémám? (nyilván feltételezve, hogy normálisan használom) - vagy mire kell számítani egy prémium kategóriás széktől? örökélet+1 év?
-
atee
őstag
Noblechairs Epic vagy Icon Aprón 85-90 ért szoktak lenni. Olcsóbban és főleg jobbat nem fogsz kapni!
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Milyen gamer széket érdemes venni 70-80k max.-ért egy teljesen átlagos 175cm/80kg-os embernek?
Van olyan márka amiből már ennyiért is lehet venni minőségi darabot?
-
abéla
senior tag
Köszi az infót.
Az ok hogy egyszer szétment, na de hogy a küldött alkatrész is hasonló módon degradálódik, hát az minimum már feltételezi a minőségbizt-i aggályokat;
lehet adnak a fémre/vázra 10 évet, de ha közben már nincs min ülni
... végül is oroszok, kemények, mint az acélNa, de végül egy hétnyi intenzív kutakodás után, -amellett, hogy megvilágosodtam, miszerint a cseh és orosz székgyártó manufaktúrák leuralják a k-eu-i piacot
- végül egy szövetes Arenaracer Supreme mellett döntöttem.
Több ok miatt is:
fém váz, masszív -öt év garis- szövetkárpit, 160kg-os terhelhetőség, feszessségállítós deréktámasz(bár pozi-állítás nincs, így remélem jó helyre nőtt a lumbális gerincszakaszom), jó nagy, csak kissé kagylósított kialakítás (így remélhetőleg nem feszülök rajta, mint pók a mesh-en
), bazi nagy, jó rősnek tűnő alu lábcsillag, nem benga görgőkkel; szóval összességében pozitív benyomást keltett és talán a terheléshatár megadásánál sem csak a gázlift ezen értéke volt a kizárólagos mérvadó tényező (ahogy többb helyen látom), hanem úgy összeségében tényleg hosszútávú versenyzőnek néz ki ...de hát nna, nomen est omen
És bár igaz, ennek is van klón-gyártója (Maingear), de itt legalább nem látok sunnyogást, értsd: kb ugyanannyiba kerül mindenhol (bár sztem az arenaracer gyárt a maingear-nek, hisz ez utóbbinál talán kevesebb a fícsőr/típusválaszték az AR-hez képest (?)), és a kárpithoz/vázhoz/koncepcióhoz, úgy tűnik tényleg van köze a gyártónak,
ellentétben több, feltörekvő, ilyen-olyan "neves" gyártóval.
Ahol basszus azt látom, hogy ilyen-olyan k-eu. manufaktúrákban fele/harmadáron legyártott kárpitelemekből legózzák ki az ő -akár flagship, forradalminak kikiáltott- terméküket, majd a kötlező kínai/orosz alapvassal ellátva, hozzácsapnak pár +év garit és mehet is 2x áron a piacra.
Itt nem az az irritáló, hogy bérgyártanak(hisz' ki nem), sokkal inkább a 60-70e ft-os bekerülési költségre rádobott pofátlan -minimális hozzáadott érték melletti- marzs, ami némileg zavaró.Nah mindegy: adott a szabadpiac/infoáramlás/hozzáférhetőség/termékválasztás lehetősége ...hát nagyon remélem, hogy nem sz*pom be
Majd még írok róla, ha behatóan leteszteltem (= nagy elszántsággal sokat ülök rajta
).
-
wwhy
veterán
válasz
scott_free #6161 üzenetére
A garin kívül semmi 'jobbság", akár azt is mondhatnám, hogy sőt ... Nem lehet összehasonlítani, amikor beleülsz egy bőrszékbe, és érzed a bőr illatát, vagy amikor a műanyag "illatát" szívod
A Mirra2 e tekintetben eléggé 'új autó szagú' volt, persze van akinek tetszik, van akinek nem. A nagyobb bajom az volt vele, hogy jobbra-balra mozduláskor volt egy kis kotty, ami nagyon tudott idegesíteni.
A HM gariról szerintem nem sokaknak van tapasztalata, nekem a HM fíling összességében inkább negatív, mint pozitív: a bukaresti márkaképviselettől vettem a Mirra2-őt, a visszaküldés végül sikerült, habár nagyon meg akartak győzni, hogy így van ez jól, gyári műszaki konstrukció a kotyogás. Felajánlottam, hogy veszek egy Embodyt, nem kérem vissza a pénzt, erre az volt a válasz, hogy OK, de több terméket nem küldhetek vissza. WTFA képviselet vezetője is megerősítette, hogy igen, nem veszik vissza, ha mégse tetszene. ez a policy, ha nem tetszik, mehetek a fogyasztóvédelemhez. Kösz, erre nincs időm/energiám. Írtam az US képviseletnek, és a kelet-európai képviseletnek (Sebastian Brandt), hogy ez meg mi a sz@r? Még csak válaszra sem méltattak, egyik helyről se. Ha ilyen a garijuk is, akkor inkább no more HM.
Biga123: a félmilliós telók, tabletek, tévék, kütyük ésatöbbi világában, amiket akár évente cserélnek, szerintem nem eget rengető, ha hosszú távon az egészségünkbe fektetünk ...
-
bepken
veterán
sziasztok!
tudtok olyan széket ajánlatni 80k környékén, ami nem kezd el 1 hónap után (ideális esetben 1-2 év után sem) nyekeregni 110 kilós habtestem alatt?
(volt egy kósza köröm ezzel az "olcsó" székkel, szerencsére sikerült kiszállnom belőle és elfelejtenem azt a pár hetet, amíg használtam)
most ismét nekifutok tehát a nézelődésnek, ami leginkább továbbra is csak nyárcsorgatás sajnos...hogyha 100k-ig elmennék nagy visítozva....szerintetek kapnék már értelmesebb széket, ami felé tehát az első és legfontosabb elvárásom, hogy évekig kibírja? (és igen, tudom, hogy 120k körül van már pl Areanaracer szék....de "csak egy 20-ast" mindig lehetne hozzátenni úgy érzem, és a határ a csillagos ég)
-
Biga123
addikt
-
scott_free
senior tag
Itthon is kapható, meg ki is próbálható: irodaszek.net
Viszont egyelőre nem győzött meg, hogy jobb lenne, mint egy HM. (pl. 5 év gari vs. 12 év) -
wwhy
veterán
Ha f@sza bőr és valóban ergo székeket kerestek, akkor nézzétek meg a Wagner Titan vagy AluMedic Limited / Limited S / Limited S Control kínálatát.
Nekem egy AluMedic Limited van, a HM Mirra2 labdába se rúghat mellette, Markusról nem is beszélveEU-ba innen lehet rendelni.
-
nyunyu
félisten
Samurai márkájú túlárazott fém+pozdorjahalmazt felejtsd el, ha jót akarsz.
1.75 éves KL-2, ~11 hónapja cserélt ülőlappal:
- Fix ülőlapja a háttámla kanyarjának leghátsó pontjától 51centi, derekadtól reálisan csak 47.
- Ülőlap fél-egy évet sem bír, addigra szétesik a minimális párnázata, műbőr kikopik, pozdorjába tekert csavarok kiszakadnak (Lásd első ülőlapom)
- Háttámlának kifeszített műbőr is nyúlik, hullámos lesz
- Párnázott karfa nagyon sérülékeny, nem szereti az asztal élét
- Deréktámasza max optikai tuningnak jó, használni azt már nem fogod, mivel a pántok végén egy 0.3mm vastag alulemezbe fúrt lyukba tekeredik bele egy menetnyit az acél feszítőcsavar, ami első komolyabb meghúzáskor kiszakad a lyukból
- Másfél évesen már a fejtámlámon is repedezik a műbőr, meg a fejtámla állító csavarok is szeretnek maguktól kipotyogni a helyükről, aztán össze-vissza mocorog a támla, nem marad ott, ahova állítottam.
- Baromi kényelmetlen, ha napi 8 órát fekszel benne asztalra tett lábbal, fejtámla fém alját mindig lefejelem.Ikea Markus feleennyiért sokkal jobb vétel, csak nálam anno azért esett ki, mert nem elég nagy a lábcsillagja, és hanyattesésre hajlamos, ha a hintát teljesen hátrahajtod.
Szóval én is keresnék valami értelmes széket, ami napi 10+ órában számítógép előtt fetrengve is kényelmes, és nem dezintegrálódik 2-3 év alatt a 90 kilómtól.
Tavalyelőtt 100k-t szántam rá, nagy duzzogva fizettem ki a 130-at a Samuraiért...Most már nem érdekel, ha 200k, de kényelmes és valódi tehénből legyen, ne ilyen-olyan marketing agymosott műbőr.
[szerk:]Most nézem, hogy 2 év gari volt rá?
Akkor még egyszer leverem a bolton, de most nem ússzák meg egy pót ülőlappal. -
abéla
senior tag
Samuarai KL/SL-3 is elég meggyőzőnek néz ki; ülőlap vajh' hány cm-re húzható ki?
(mert utálom, ha nem támaszt alá; ~51cm valós ülőmélység jó lenne)
Deréktámasza viszont kicsit elmarad a többi részlettől tartósság/hetékonyság tekintetében (ránézésre). -
abéla
senior tag
válasz
Ezvalid #6154 üzenetére
Na igen, nem véletlen, hogy a mostani 110-emhez 130-150-es terhelésűt nézegetek, azokból is a min 3 év garival bírókat (gondolván, ha ennyit megad rá a gyártó, csak van valami valóságtartalma a beígért adatoknak
) .
... éés hogy egyből szembe is menjek ezen elvekkel
:
erről valami vélemény ? : Mayah Supreme
ált. kérdés:
ez a "bonded" bőr mi fán terem?
(szerk: látom, hogy ragasztott, jó minőségű műbőrtípus;
csak a gyakorlati tapasztalatokra lennék kivi: hogy bírja a gyűrődést, kopásállóság, tapintás, ilyesmik) -
hhgygy
senior tag
válasz
AssAssynn #6147 üzenetére
Sajnos már olyan régen vettem, hogy nem emlékszem, hol, de kb. ilyen az enyém is:
https://gyogyseged.hu/gyopar-s3-ulogyuru-51-cm-p8932.html?gclid=Cj0KCQjw9_mDBhCGARIsAN3PaFMTqQGFs4rfu7CzzhoaWDFY_dmCrZzueKLxoOHuPALNoyfA05uPi2kaAqHjEALw_wcB -
abéla
senior tag
válasz
Ezvalid #6150 üzenetére
Nekem is volt egy ilyenem, igaz kissé túlterheltem (110 helyett 120kg), de akkor sem normális, hogy először ~1 év alatt a hintamechanika nyekkent meg(ez nem érdekelt nagyon, így sajna nem gariztattam),
majd nemrég egyszerűen letört a háttámla egyik ága(gari lejárt ugye pár hónapja)
sztem konstrukciós hiba, hogy igaz egy halom csavar tartja a háttámlát (2 ág mindegyikén 4-4), így úgy néz ki hogy hú-megháde stabíl, csak épp mindez egy "sima" vékonka acéllemezre van csavarozva(ami ráadásul a hintamechanika tengelyei miatt ügyesen ki is van furkálva a csavarozás környékén) na ez megadta magát szépen: egyszerűen anyagfáradással eltört
egyébként kényelmes volt, amíg szét nem tört
Igaz BF áron vettem (45k), de egy eredetileg 90-100 ezres széktől azért szerintem mindez meredek.Az utódját keresve:
-most ezt nézegettem, szerinetetek milyen lehet? - MULTISED FRIEMD BZJ 393
-esetleg valakinek van némi infója az Emagra Butterfly-ról?
-és ha már szárnyak: erről valami tapasztalat/vélemény? 3DE DUOrest Butterfly
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest