- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
Bőrszéket ki mivel ápol?
-
wwhy
veterán
válasz
membrandj #6219 üzenetére
Mi az, hogy értelmes? :) Munkára munkaeszköz kell, ez a székre is érvényes. Lehet venni olcsóbbat, pl. Markus, de ne várd, hogy 4-8 óra után is kényelmes legyen, vagy támassza derekadat stb. Ugyanaz a sztori, mint autónál, fúrógépnél, bárminél: vannak kategóriák, és ha tudod, hogy mit kapsz X összegért, akkor OK a dolog, és nincs utólagos rinya, hogy szar. // újnak szántam, ne vedd magadra //
-
wwhy
veterán
válasz
scott_free #6161 üzenetére
A garin kívül semmi 'jobbság", akár azt is mondhatnám, hogy sőt ... Nem lehet összehasonlítani, amikor beleülsz egy bőrszékbe, és érzed a bőr illatát, vagy amikor a műanyag "illatát" szívod
A Mirra2 e tekintetben eléggé 'új autó szagú' volt, persze van akinek tetszik, van akinek nem. A nagyobb bajom az volt vele, hogy jobbra-balra mozduláskor volt egy kis kotty, ami nagyon tudott idegesíteni.
A HM gariról szerintem nem sokaknak van tapasztalata, nekem a HM fíling összességében inkább negatív, mint pozitív: a bukaresti márkaképviselettől vettem a Mirra2-őt, a visszaküldés végül sikerült, habár nagyon meg akartak győzni, hogy így van ez jól, gyári műszaki konstrukció a kotyogás. Felajánlottam, hogy veszek egy Embodyt, nem kérem vissza a pénzt, erre az volt a válasz, hogy OK, de több terméket nem küldhetek vissza. WTFA képviselet vezetője is megerősítette, hogy igen, nem veszik vissza, ha mégse tetszene. ez a policy, ha nem tetszik, mehetek a fogyasztóvédelemhez. Kösz, erre nincs időm/energiám. Írtam az US képviseletnek, és a kelet-európai képviseletnek (Sebastian Brandt), hogy ez meg mi a sz@r? Még csak válaszra sem méltattak, egyik helyről se. Ha ilyen a garijuk is, akkor inkább no more HM.
Biga123: a félmilliós telók, tabletek, tévék, kütyük ésatöbbi világában, amiket akár évente cserélnek, szerintem nem eget rengető, ha hosszú távon az egészségünkbe fektetünk ...
-
wwhy
veterán
Ha f@sza bőr és valóban ergo székeket kerestek, akkor nézzétek meg a Wagner Titan vagy AluMedic Limited / Limited S / Limited S Control kínálatát.
Nekem egy AluMedic Limited van, a HM Mirra2 labdába se rúghat mellette, Markusról nem is beszélveEU-ba innen lehet rendelni.
-
wwhy
veterán
No, ma kaptam egy ajánlatot: 1350.- EUR, úgy az Aeron, mind az Embody esetében:
1.) New Herman Miller Aeron Remastered chair in Graphite in size B (fully loaded) with PostureFit SL, black leather arm pads and hard floor casters including shipping (fully assembled), german tax and full 12 years warranty for 1350 Euro. Delivery time: 4-5 working days after payment.
(igen, bőr karfával kértem)
2.) New Herman Miller Embody chair in Black (fully loaded) with hard floor casters including shipping (fully assembled), german tax and full 12 years warranty for 1350 Euro. Delivery time: 4-5 working days after payment. -
wwhy
veterán
Köszi. kértem árajánlatot mindkettőre, aztán majd meglátjuk, mit mond Pascal
Közben találtam még jópár minőségi márkát, csak azokról nem sok infó van, és a termékeket beszerezni még nehezebb, mint a HM-t. Pl. az említett Kinnarps, de Roto, Sedis, Wagner, Vitra, Züco és még 101 -
wwhy
veterán
Van valakinek konkrét tapasztalata Aeron vs. Embody téren? Elolvastam 101 tesztet, véleményt, de nem sokkal vagyok előrébb. Napi 8-10 óra munkához kellene.
Esetleg volt/van valakinek Kinnarps 9000-es széke?
-
wwhy
veterán
válasz
evrynet0 #6032 üzenetére
Miller, Mirra 2
Naszóval: mivel, mint tudjuk, Mo jobban teljesít, ezért én éppen Bukarestben dolgozom, így a romániai HM képviselettől vettem. Nem kellett várni semennyit, volt készleten, fullos, grafit. Nagyon kedves/rendes eladók, de kipróbálni nem tudtam, nem volt lehetőségem/kedvem elmenni a bemutatóterembe. Rendelés esetén kb. 6-8 hetet mondtak, hogy várni kell. Ára szinte fillére ugyanaz, mint az OAD-ben, azaz a szinte fullos (nincs gyűrűs lábtámasz) grafit ~325e Ft volt.
Gyakorlatilag összerakva érkezik: gázrugó, talp, felső rész van külön, rugót talpba, széket a rugóra, és kész is.
Érdekesek az anyagok: az ülőfelület háló, de valami spéci anyag, nagyon kényelmes.
Ülőfelület: a kialakítása jó, a szélei kissé befelé ívelnek, nagyon jól tartják a combot, de ugyanakkor egy széles ülepű ember - szerintem - nem tudna kényelmesen elhelyezkedni.
Újfajta a mélységállítás: az ülőfelületet nem lehet mozgatni előre-hátra, hanem az első részét lehet lejjebb/feljebb hajtani. Jól használható, azt lehet igazából beállítani vele, hogy hol támassza az ülőlap a combot; ha felemeljük, akkor nyilván előrébb, elemelkednek a lábak a padlótól.Hátrész: Kényelmes, szintén valamilyen háló, de más, mint az ülőfelületé, egy műanyag keretre feszítve. Lehet állítani a dőlés erősségét, azaz, hogy mennyi erővel kell hátranyomni, hogy hintázzon.
Kéztámasz: minden irányba állítható, de nekem nagyon nagy csalódás: a tetején egy nagy, bumfordi műanyag, lehet, h nem értek a dizájnhoz, de nekem nagyon gagyi hatású.
Deréktámasz: jópofa, rugalmas műanyag, két rugó feszít egy műanyag hálót befelé, a derék irányába, én még nem találtam meg az ideális pozícióját.
Pro:
- nagyon sokfajta állítási lehetőség, mind az ülőlap, mint a hátrész esetében
- kényelmes ülőfelületKontra:
- a beállító füleket nem lehet kényelmesen elérni a székből (!!), mert a kéztámasz annyira ívelt, és ott a tetején a bumfordi kifli, hogy ki kell hajolni teljesen, ilyenkor a kéztámasz teteje, mint egy mankó a hónalj alá kerül, nyom rendesen- a háttámla nem állítható meg adott szögben. Nem tudom, hogy más székeknél hogy van, de nekem fontos lett volna ez/egy ilyen tulajdonság. Tehát vagy hinta, vagy függőegesben lehet rögzíteni, de olyan nincs, h hátranyomom hintába, és ott megállítom.
Összegezve: full ergonómia, nagyon jó irodai szék, 8-10 órát kényelmesen lehet benne ülni - ha sikerül beállítani. Nekem elmarad a nagyon nagy úristen, de király fíling, inkább a valahogy többet vártam van bennem 3 nap után.
-
wwhy
veterán
Ha valakit érdekel, akkor szívesen beszámolok a HM Mirra2 székről.
-
wwhy
veterán
Erről nem nyitok vitát. Volt részem HQ műbőr autóban (is) ülni, sokféle műbőr fotelben több órás meetingeken részt venni ésatöbbi ésatöbbi. Röviden, részemről: a műbőr nem arra való, hogy 6-8 órát üljön/dolgozzon benne a "paraszt". A szövet higiénikusan tisztítható, még ha csak Vanisht veszel is, a profi tisztítószerekről meg ne is beszéljünk.
Cipőtéren: az utóbbi idők legnagyobb parasztvakítása, amikor átkeresztelték a műanyagot műbőrnek vagy legeslegújabban ekologikus bőrnek.
-
wwhy
veterán
Ahrend székekkel van valakinek tapasztalata?
-
wwhy
veterán
válasz
beach head #5919 üzenetére
Minden kérdésedre a válasz: relatív
Kényelmes? Ülni benne igen, 8-10 órát dolgozni már nagyon nem (nekem).
Hátat tartja? nekem nem tartja szinte semennyire, mert a magam 169 cm-ével ha hátraülök, hogy tartsa a hátam, akkor a lábam nem ér le --> kartámasza nem állítható, ez nekem nagy hátrány.
Párnázott? Nekem határeset, azaz vékony, ~70kg-val ráülve kilapul , pár óra után már mintha a deszkán ülnék.
Nekem a háttámla kb. 3-4 ujjal a fejem fölé ér ...JoinR: köszi szépen.
Nem tudom, h V1 v. V2, ez a kép , és ez
Ugyanilyen lenne, csak vadiúj.
40e?? 400e az új forintára, én ~150e-ért kapnám meg (1290USD helyett 475-ért). -
wwhy
veterán
válasz
beach head #5909 üzenetére
-
wwhy
veterán
Steelcase Think-be ülnék át Markusból - ez utóbbi nagyon nagy csalódás számomra, a derekamat egyáltalán nem tartja, így 5 nap használat után küldöm is vissza az Ikeának. Van-e valakinek/irodában Think tapasztalata? kipróbálni sajnos nem tudom, de kapnék hozzá egy közel 50%-os árcsökkentést .... De csak emiatt nem ugornék bele a vásárba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest