Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wolfskin

őstag

válasz LLKobe #12321 üzenetére

Nem ismertem az oldat, de nekem is így tűnt, hogy lakberendezők. Igen, a Thinket minden más tesztben dícsérik, de mindig van benne egy "de",. Az elérhető árúak közül nekem úgy jött le, hogy a Zody és az Amia amik igazán ergonomikusak, és nincs, vagy alig van "de". A BTOD az micsoda? Az gyártó, vagy portál? És a Lamia a sajátjuk?

A Zodyn néztem, szinte minden cserélhető. Mivel sok volt ott a boltban, de fedett háttámlájú jó színben csak egy, így nem válogattam. De amúgy se tudtam volna mit nézni. A textil mindegyiken tiszta, kemény, nem kiült, a gázrugó és a többi funkció működik, kinézet 1A, újszerű.

Ennek ellenére, akárcsak használt autónál, bele nem látsz, nem tudod minek mennyi van hátra. A gázrugó csere 40 ezer Ft körül van, megkérdeztem, de az ebayen van olcsóbban is, megnéztem. A szivacs kemény, feszes, de gondolom az sem örök, azt mennyibe kerül cserélni? Kapható egyáltalán? Az mondta az eladó, hog a Haworthban minen alkatrész egyedi, saját, nincsenek kompatibilis, univerzális alkatrészek. A kerekek se azok? Azok mennyit bírnak, érdemes néha olajozni? Esetleg máshol, forgáspontokon, bowdenek? Van esetleg karbantartási útmutatója (service manual)? Gondolom erre szerkezetileg nem jellemző, hogy idő után lötyögni, nyikorogni kezdenek az alkatrészek, imbolyog alattam a szék.
    A textilbevonantot hol lehet beazonosítani? Néztem a konfigurátort, de nem igazán egyértelmű melyik van az enyémen. Ahogy néztem, elég nagy árkülönbségek vannak az egyes textilek közt. Ez pusztán kíváncsiságból érdekel, elégedett vagyok vele. (Bár a boltban a hálós hátúnak jobban tetszett az ülőfelülete, a textil, de nálam a teli hát praktikusabb, mert nyáron mögöttem van a klíma.)
    A széken találtam egy cetlit, valami leltár féle, GE, rajta a dátum 2001. Ez lehetséges??? A szék 2001-es és még így néz ki??? Akkor ebben még 20 év simán benne van. Bár lehet, hogy egy 40 kilós titkárnő ült rajta, heti kétszer, félnapos munkaidőben...).
    És ez már ilyen régi modell? Akkor nincs benne a "tudomány legújabb állása"? :Y :DD
    (Ami nálam inkább előny, az évek előrehaladtával szinte exponenciálisan nő a műanyag alkatrészek, és a lebomló. pontosabban "tervezetten elavuló" anyagok aránya mindenben.)

Egyelőre próbálgatom, hogy kéne ülni. A 4D karfa zseniális, a hátradőlés határolása is, ennek a feszítése viszont lehetne egy kicsivel még erősebb. Habár...
    Összességében nagyon tetszik! :C
    És piros pont a Multibútornak is, választék, minőség, kiszolgálás minden rendben. Sajnos a húsvéti akcióról lemaradta, áprilisban 95 volt a Zody, most 109. Előbb is széteshetett volna a székem...

Új hozzászólás Aktív témák