- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
Alcsi69 #11994 üzenetére
Mindenképpen menj el, mert élőben látni fogod, mennyire elhasznált, sőt ha vannak olyan alkatrészek, akkor szívesen összelegóznak neked egyet a legjobb alkatrészekből. Nekem ott helyben elkezdtek külön kipucolni egy háttámlát (sajnos nem sikerült - túl későn mentem és elfogytak az adott színből a jobb darabok).
-
SaGa59
őstag
válasz
Alcsi69 #11986 üzenetére
Előtte ülj rá az IKEA-ban. A 172 centidhez lehet, hogy kicsit magas lesz a legalsó üléspozíció. Én 176 vagyok és még pont elég. Főleg, hogy erősen ajánlott hozzá egy anatomiai ülőpárna, mert az ülőke párnázata hamar fel tud keményedni. Ezen túl viszont teljesen jó, tíz év garanciával. Ha le tudsz mondani az állítható karfáról, mert ezen nem olyan van.
-
peestheee
tag
sziasztok,
meglazult háttámla mesh-sel lehet valamit kezdeni zody széken? van aki vállal felújítást?
-
LLKobe
veterán
válasz
Alcsi69 #11992 üzenetére
Ha Pesti vagy, vagy megoldható a trip pestre, akkor azt ajánlanám menj be hozzájuk, és próbáld ki a linkelt darabot. Elvileg sok darabjuk van, tudsz válogatni, és ez ennyiért egy jó deal, ez egy nagyon robosztus minőségi szék, és minden is állítható rajta.
Bele kéne ülni, és ha kényelmes, válassz egyet és vedd meg.
Ez ugyebár használt szék, így mindig elmondjuk hogy személyesen ki kell próbálni, megnyomkodni, mindent megtekergetni rajta. -
Kbali
nagyúr
-
LLKobe
veterán
válasz
Alcsi69 #11989 üzenetére
Ez mennyire szoros? Mert ez pont az a határ amit ha "kicsit" még megdobsz, sokkal jobb lehetőségeid vannak.
Nem más faxával akarom verni a csalánt, de ez egy felső kategóriás cucc, ami kb. mindent tud, és nagyon tartós, egy jó évtizedre elintéznéd a kérdést, megérné a plusz nagyon is.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Az Ikea Markus normális széknek mondható, vagy amiket szoktatok ajánlani használt SteelCase-ek általában jobbak?
172 cm magas vagyok és a testsúlyom általában ilyen 71-72 kg körül mozog, bár van amikor jobban megindul edzés + bulking miatt.
Nekünk az irodában van a nem tudom melyik típusú SteelCase szék, a karfa fix rajta és nem dől hátra ha én is dőlök, de ettől függetlenül számomra kényelmes cucc.
Az otthoni székemet akarnám lecserélni mert egyik nap sikerült "túl" hátradőlnöm benne és azóta nem feltétlenül úgy műxik ahogy kellene.
-
LLKobe
veterán
válasz
undercover #11984 üzenetére
Ingyen szállításnak ne nézd a fogát
-
undercover
őstag
Hali!
Haworth székrendelés a hivatalos gyártótól 2025...
Aki akar rendelni most még megteheti mert január 31-ig van 15,20% kedvezmény.
Én rendeltem egy Aloha széket, január 20-án. Egyelőre még nem érkezett meg. De olyan február 24 --- március 2-ő között várható, tehát olyan 30 napot kell rá számolni.
Jelenleg igy áll a dolog
-
Kbali
nagyúr
válasz
bobalazs #11979 üzenetére
Valószínűleg az, hogy ilyen állapotban maradt meg, de használták (ezért is szoktuk ajánlani ezeket a gyártókat, mert tényleg bírják az igénybevételt). Előfordulhat persze, hogy az idők során ezt-azt javítottak, cseréltek rajta és nem a gyárból kijött állapottal találkozol.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
bobalazs #11972 üzenetére
Ez még ide csatlakozzon:
A négy állású háttámla funkció is opcionális.
Ezért nálam csak a nyit-zár funkció van. (Hátradönthető e a támla vagy sem)
Illetve tekerhető szabályzó, ami a hátradöntés keménységét (nehézségét?) módosítja.Amúgy gondolom nem kell leírnom, hogy jó, kényelmes a szék.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
idegen lény #11980 üzenetére
Ilyen fajta ülésszög mint az animáción nincs mint mondtam. Köszi a linket.
-
idegen lény
addikt
-
bobalazs
nagyúr
válasz
LLKobe #11978 üzenetére
Nem volt rossz vásárlás valóban, ez kimaradt.
Egy óra használat után, sok más mindent nem tudtam volna mondani róla.
A korán meglepődtem.
Mit gondoljak erről? 2008 óta inkább használaton kívül lehetett? Vagy aktívan volt használva és ilyen állapotban maradt? Vagy cserélt alkatrészek vannak rajta?
Jellemzően melyik valószínű? -
LLKobe
veterán
válasz
bobalazs #11972 üzenetére
Nekem nem igazán jött le hogy tulajdonképpen mi is a konklúziód a vásárlással kapcsolatban.
Az alja koszos, aláírom hogy azt leporszívózhatták volna, de mondjuk ez 5 perc alatt megoldható.
Én minden leírttal együtt is úgy gondolom hogy jó vásárt csináltál, ennyire alacsony összegért ( a postaköltséget hagyjuk, az nem tartozik bele) egy ennyire jól konfigurálható széket vettél, ami ha csak 5 évet kiszolgál már minden mást túlszárnyaltál vele ebben az árkategóriában.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
ViZion #11941 üzenetére
Steelcase Let's Be-ről mit lehetne írni?
Másoljak be képeket? Hasonlítsam youtubeos videókhoz? Mondjam el hogy mit nem értek?
Első óra utáni benyomások. (Vagy még annyi se.)
Kezdem hát:
Emailben előre informáltak hogy kárpit tisztitottan jön a szék. Ez oké.
Látok bőven dzsuvát. (Utolsó kép)Végignéztem már párszor a Let's Be Chair Adjustability Guide Steelcase
videót youtubeon.Próbálom úgy beállítani hogy nekem jó legyen, de nem vagyok
biztos a dolgomban. Eleve nem állítható magasságú az asztalom.
Majd ha lesz fölös 100 ruppóm akkor az lesz. Így hát billentyűzettartóhoz igazítom az ülést és a karfát. Az fel-le kb. 3? fokozatban állítható. Ez teljesen jó, talán ez az egy amit eltaláltam.Ülés előre-hátra hajtás: opcionális. Nekem ilyen nincs.
Háttámla állítás: Egyszerűnek tűnik, háttámlán lévő két gomb benyomásával állítható föl-le, kb mittudomén 10 centi intervallumban. Legmagasabb pozicióban kényelmes, talán, nem tudom, ha hátrahajlik a háttámla, ez a magasság már nem jelent semmit. Legalsó fokozaton, hozzáér a nagy valagamhoz; talán nem a legkényelmesebb. Feljebb húzva oké.
Háttámla előre-hátra állítás, szorítás vagy engedés.: Egyelőre lazára állítottam amennyire lehet én hátra fogok benne dőlni, így kényelmes.
01:37
A video szerint 4 pozició elérhető, így kedvemre választhatok köztük. Hát nálam nincs ilyen. Vagy megszorítom lefele hajtással és kisebb háttámla hátrahajtási szöget enged, illetve zárom hogy ne lehessen hátrahajulni. Másik opcioként lazitom teljesen hátrahajolhatok. Nincs egyébként annyira nagy szöge hogy mondjuk elaludhassak benne, ez nem egy fotel.Egyvalamit nem értettem még. Mi ez hogy szinkronizált mechanikás. Hátradőlök akkor minimálisat mozog csak az ülés, de csak pont annyit mint amikor ránehezedsz valamire és az kicsit meghajol. Én azt gondoltam hogy ez ilyen egy az egybe a háttámlával együtt, és ugyanakkora terjedelemben mozgó valami lesz.
-
LLKobe
veterán
válasz
hibavissza #11970 üzenetére
Ez itt ki is esett.Mindenféle rossz indulkat nélkül, ha 180 centi vagy és 130 kiló, akkor gondolom az átlagnál nagyobb üleppel rendelkezel, így mindenképpen próbáld ki a kiszemeltet vásárlás előtt.
Nem kell félni a használt széktől, csak nézd meg és próbáld ki amit veszel. Amennyire tudom a Let's Be 150Kg-ig bír, így a kettő közül mindenképp azt választanám.
-
hibavissza
veterán
[link] Ikea GRÖNFJÄLL vagy [link] használt Steelcase Let's B?
180 cm, 130 kg. Otthoni munka. Vásárlás előtt ki tudom próbálni mindkettőt, de feltételezem a kényelemmel nem lesz gond. Inkább a tartósság kérdéses.
Meg valahogy nincs gusztusom egy használt székhez, ha van épkézláb alternatíva. Ezért inkább az Ikeát választanám, ha nem ócska a termék.Vagy valami más 100 ezerig?
-
idegen lény
addikt
válasz
lockdown90 #11966 üzenetére
Azokat ki lehet szűrni, ha nem az öt csillagos értékeléseket olvassuk. Ha ezekből kevés van, az is jelzésértékű, meg persze az is, ha sok. Szerintem inkább az a félrevezető az értékelésekben, hogy a többségük "első napos" vélemény, és a székét lakva ismeri meg az ember.
-
SaGa59
őstag
válasz
idegen lény #11965 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
idegen lény
addikt
válasz
lockdown90 #11966 üzenetére
BTOD is tesztelte két éve, csak még az eredeti szériát (NT001 vagy NT002), amin még külön mozgott a deréktámasz.
-
lockdown90
senior tag
válasz
idegen lény #11965 üzenetére
ezekre nem adnék, nagyon sok eladó vásárolja az értékeléseket.....
-
idegen lény
addikt
válasz
SaGa59 #11964 üzenetére
Találtam róla egy elég normális tesztet. Meglepett, hogy az egybeépített típus az újabb, pedig mintha az lenne az olcsóbb. Amazonon 558 értékelés. Itt azt írják, hogy "A 3 éves garancia után további 7 év korlátozott garancia jár, amely alatt ingyenes cserealkatrészeket szállít, ha fizet a szállításért." Ez már valamivel jobban hangzik. Illetve a gyártó oldalán 727 visszajelzés. A fő gond az, hogy 2021-ben mutatták be először ezeket az automatikus követő mechanizmussal rendelkező székeket, már csak ezért sem lehetnek róla hosszú távú tapasztalatok.
-
SaGa59
őstag
válasz
idegen lény #11962 üzenetére
Köszönöm. Igen, a kínai mivolta az, ami elbizonytalanít velük kapcsolatban, illetve egy „külső” lábtartó/lábtámasz is megfelel, ha nem borul fel vagy gurul el túl könnyen, mert a nejem általában felhúzott lábbal ül, vagyis a talpával tolja el magától amire támaszkodik. Mondjuk ilyenkor a laptop tartó se szükséges, mert a felhúzott térdén támasztja meg a tabletet, az csak a normál, nyújtott lábú ülésnél kellene, de mint írtam, azt meg tudom oldani.
-
mikej95
aktív tag
válasz
undercover #11897 üzenetére
2015-ös szintén.
-
idegen lény
addikt
válasz
SaGa59 #11958 üzenetére
Kupon rá az Alin van: [link]
Az fontos lehet, hogy a gyártó csak 3 év garanciát biztosít a székre, és azalatt ingyenes alkatrészcserét kínál, ha bármilyen probléma adódna: [link]
Aliról egy vélemény: "Az üléspárna nagyon kemény és kényelmetlen, néhány óra múlva fáj a fenekem..."
A három év garancia nagyon kevés, hosszú távú tapasztalat meg nincs róla, bár nem is kerestem. Úgyhogy ez egy zsákbamacska vétel lenne. A lábtámasszal és a laptoptartóval eléggé leszűkítetted az ajánlható székek számát, ha vannak egyáltalán ilyenek. Beépített lábtámaszuk jellemzően gamer székeknek szokott lenni, de azok eléggé gerincgyilkos székek. Ha a lábtámaszt ki tudnád váltani valami ilyesmivel, akkor a többiek máris tudnának tartós székeket is ajánlani, amik évtizedekig használhatóak lennének. -
bobalazs
nagyúr
Aki Dunaharaszti vagy környékbeli, Let's Be-t 20 e.ért árulja a blue store.
-
SaGa59
őstag
válasz
idegen lény #11954 üzenetére
Igen, köszönöm, ezt a székcsaládot tegnap megtaláltam én is és erősen elgondolkodtatott. A döntés persze nem csak az enyém. Elvben valami rendeljkínait kuponnal még olcsóbban is megvehető, bár azt meg nem mondom, a kupon érvényes-e még vagy sem. Láttam, hogy van a deréktámasz külön és a háttámlába integrált, illetve laptoptartó nélküli verzió is. Ha erre esik a választás, mindenképp írok róla egy ismertetőt.
-
roseA580
tag
válasz
idegen lény #11955 üzenetére
Ez még olcsóbb:
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #11954 üzenetére
Ez az olcsóbb változata: [link]
-
idegen lény
addikt
válasz
SaGa59 #11953 üzenetére
Létezik ilyen szék, méghozzá igen érdekes technikai megoldású deréktámasszal, de sosem volt szerencsém kipróbálni, és szerintem másoknak sem a fórumból, ezért nem ajánlható személyes tapasztalatok alapján, ám a feltételeidnek szerintem megfelel, a minőség meg nem szerepelt a feltételeid között, meg hogy meddig bírja a strapát: [link] [link] [link]
-
SaGa59
őstag
Javaslatokat kérnék az alábbi szituációra, lehetőleg személyes tapasztalatok alapján:
Nejem hetven felett jár és sokízületi gyulladással küzd, 50 kiló, 156 centi magas. Pihenésképp tableten játszik, netezik néhány órát, ehhez keresek elfogadható minőségű ergonómikus széket. Feltételek:
– lehetőleg hálós kiképzésű, hogy ne fülledjen be. Az ülés lehet szivacs, de semmiképp se bőr/műbőr borítású. Ergonomikus ülőpárnát mindenképp használni fog rajta, hacsak eleve nem olyan a kiképzése.
– több fokozatban, vagy fokozatmenesen, különböző szögekben dönthető, döntötten rögzíthető háttámla
– állítható magasságú deréktámasz
– állítható ülésmélység és magasság (a legalacsonyabb pozíció valahol 40 centi környékén vagy alatta)
– állítható fejtámla
– állítható karfák
– lábtartó. Ez azért kell, mert a hosszas normál, lógatott vagy padlón támaszkodó lábú üléspozíciótól viszér és ízület problémái vannak. Emiatt általában az ágyon ücsörög felhúzott lábbal, de ott meg olyan görnyedt pozícióban, ami már erősen meglátszik a gerincén. Emiatt keresek olyan széket amin egyenes, megtámasztott háttal ülve tud tablettel játszani, felhúzott vagy vízszintesen megtámaszott lábbal.
Ha van gyári, a karfára rögzíthető tablet vagy notebook tartó az előny, ha nics azt meg tudom oldani.
Ár tulajdonképpen mindegy, de azért ha lehet, ne legyen sokszázezres tétel. Én egy ikeás Markus széket használok, nekem pont megfelel, csak én húsz centivel magasbb vagyok. Ha lenne lábtartója és állítható deréktámasza, egyedül az ülés legalacsonyabb pozíciója okozna problémát, mert az neki már túl magas.
Előre is köszönöm -
bobalazs
nagyúr
válasz
idegen lény #11947 üzenetére
Felhívott, használt termékre nincs postázás náluk.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
idegen lény #11949 üzenetére
Addig nem szállítják ki, ja.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
idegen lény #11947 üzenetére
És ha mondjuk itt kedvezőbb lenne az ár, viszont a bútorboltostól már leadtam rendelést, az nem lenne gáz ha ott meg nem rendezem? Utolag egy mailt dobok hogy nem kell és oké?
Kedves Vevőnk!
Mellékelten küldjük aktuális számláját. letöltés
(még nem fizettem ki) -
bobalazs
nagyúr
válasz
idegen lény #11944 üzenetére
Emailben nem válaszolt.
-
válasz
bobalazs #11935 üzenetére
22 évesen csóró egyetemistaként én egy műanyag törött kartámasz nélküli kerti széket használtam napi 8-10 órát. Abban az esetben, ha ebbe a csoportba tartozol én ajánlom figyelmedbe. Kijössz 1-2000 Ft-ból és párnákkal még nem is olyan kényelmetlen.
Nem gonoszkodni akarok, de valószínűleg ezzel az opcióval jobban jársz mert olcsóbb, tartósabb és ergonómiailag ugyan olyan szörnyű.Komolyabbra fordítva a szót esetedben az egyetlen ajánlható opció az egy használt steelcase, amit korábban linkeltek.
-
LLKobe
veterán
válasz
Mi a legjobb tudásunk szerint próbálunk segíteni. Én úgy gondolom elmondtam már amit el tudok, sokkal többet nem tudok hozzátenni, csak ismételni magam.
Ahogy írtam előzőleg: ilyen kevés pénzből újonnan nagyjából csak szemetet fogsz kapni, és ez sem kivétel. Karfa fix, nekem már itt nogo lenne, az ülőlapon látszik hogy jó vékony, deréktámasz nincs, ahogy szinkron mechanika se, full műbőr az egész amitől mindenkit óva intünk.... Legyél tisztába hogy ennyit ér ma 20k.
Nem mondjuk hogy fillér*szó vagy, csak szerintem azt gondold át hogy egy normális, tartós széket akarsz venni a lehető legkevesebbért, vagy a létező legolcsóbb széket akarod megvenni. A kettő nagyon nem ugyanaz. Ha az első, akkor már több alternatívát is ajánlottunk. Ha a második, ahhoz mi nem kellünk csak egy google.
-
Shadowduet
tag
válasz
Hasonlót, szinte teljesen ugyanilyet használtam én is csak kring márkanéven futott, az első az volt hogy leszereltem a karfákat mert kényelmetlenek voltak, deréktájon ha szereted hogy nem támaszt a háló akkor jó lehet, illetve az egész szék egyik oldalra lötyögött már az elejétől. Ha ezek számodra rendben vannak, akkor vedd meg, én tutira kihagynám.
-
bobalazs
nagyúr
Lehet nyugodtan fillérb.nak tartani, de erről mi lenne a vélemény?
https://irodai-forgoszek.arukereso.hu/leziter/fit-ty8045-1-p636660066/ -
idegen lény
addikt
válasz
undercover #11922 üzenetére
Akkor semmit, ahhoz felesleges ergonomikus szék. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy valaki akár csak egy órán keresztül is cövekegyenes háttal üljön. A helyes dőlésszög pedig még a leggyakrabban használt, asztalhoz előre hajolva ülő testhelyzetben sem lehet kisebb 90°-nál. Az optimális támasztás, helyes dőlésszög és testtartás esetén a szív, az emésztő- és légzőszervek terhelése jelentősen lecsökken, ami növeli az életminőséget és meghosszabbítja az életet. A forgószékek esetében általános nehézség, hogy az ergonómiai tervezés az átlagos testi arányokkal rendelkező, ideális emberképből indul ki, akinek térdei és csípője ülés közben 90 fokos szöget zár be, hátgerince a nagykönyvben megírt módon formázza a dupla S-t, könyökei pedig pontosan derékszögben vannak behajlítva. Továbbá a billentyűzet és a monitor is tökéletesen vannak elhelyezve az ideális íróasztalon. Ez az elmélet, a valóság egészen más.
A szinkron mechanikás szék lehetővé teszi a törzs előre-hátra történő mozgását. miközben folyamatosan megtámasztást nyújt a hátnak. Az ülőlap és a háttámla szinkronizált, azaz összehangolt mozgásának hatására a derékra nehezedő terhelés csökken, és a szék dinamikusan követi a használó mozgását. Csökkentheti az ülőmunka miatt fellépő izom- és ízületi megterheléseket. Mérésekkel kimutatták, hogy a csigolyaporcok összehúzódása kisebb a szinkronos székekben, mint a hagyományos, rögzített székeknél, mivel az az ülő személyt természetellenes mozdulatokra kényszeríti. A dinamikus ülés lehetővé teszi az ülési szög változtatását, serkenti a láb mozgását, ami aktiválja a vénapumpákat, és megakadályozza a lokális ödéma vagy elzáródás kialakulását a láb szöveteiben. Telefonálni vagy elmélkedni kényelmesebb hátra dőlve. Ilyenkor az agyba több vér áramlik, ami fokozza a szellemi teljesítőképességet.
"A gerincet legjobban terhelő testhelyzet az állást, a fekvést, de még a törökülést és a guggolást is messze megelőzve maga az ülés.
Ha az állást tekintjük 100% terhelésnek, akkor a fekvés 25% terhelést jelent, a kihúzott háttal történő ülés azonban már 140%-ot, a görnyedt, helytelen ülés pedig 275%-ot! Ehhez jön még a tény, hogy a porckorongok hagyományos ülés közben asszimetrikusan terhelődnek, ami azt jelenti, hogy a 200%-ot meghaladó terhelés a gerinc egyik vagy másik oldalán akár 300% fölé is kúszhat.
Érthető, hogy ezt a testünk nem viseli el huzamosan, és csak idő kérdése, hogy mikor jelentkeznek az első olyan tünetek, amik ezzel kapcsolatosak. És nem is gondolnánk, milyen sok dolog van összefüggésben a helytelen üléssel."
Az ábrán sajnos hátra dőlve ülő helyzet nincs, de mivel az enyhén fekvő testtartásnak felel meg, ezért az egyenes ülés és a fekvés között van valahol terhelésben, vagyis kisebb a gerincre nehezedő nyomás, mint egyenes ülésnél.
Bővebben: Miért dönthetőek az irodai székek? -
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény #11932 üzenetére
Köszi, ezt nem ismertem. Egy kérdést megér itt is a dolog.
-
LLKobe
veterán
válasz
bobalazs #11928 üzenetére
Ez egy használt szék, rendbe rakva. Hiába keresel olyan boltoknál ahol csak új székeket árulnak, nem fogsz találni.
A használt cuccokból alapból kínálati piac van, azt tudsz venni ami éppen van. Ebben a nagyon alacsony árkategóriában meg végképp, és mákod van hogy egyáltalán van, és még akciós is.
Ebből a keretből újonnan csak drágábban fogsz kb. széket kapni, ami minőségben a közelében se lesz az ajánlott darabnak.
Látom nagyon megmattolt a szállítási díj, de a szomorú valóság az hogy ilyen hulladékokat tudsz venni újonnan, el sem kezdem sorolni miért fos, csak nézz rá. És 80k.Én azt javasolnám kicsit rendezd át a dolgot a fejedben, és fogd fel úgy hogy 60k a szék, és ingyen van a szállítás.
-
LLKobe
veterán
válasz
bobalazs #11924 üzenetére
Hát maximum ha markerplace-en vagy jófogáson találsz egy hozzád közel lévőt, amit el tudsz hozni. Az általad említett árkategóriában amúgy sem túl nagy a kínálat, ráadásul ha megnézed most még 25% akció is van a széken. Nem tudom mit szeretnél még
Kerüljön fillérekbe, hozzák ki ingyen és legyen jó szék? Olyan sajnos nincs.
Tudom hogy fáj a szállítás ára, de benne van a keretedben és mákod van hogy most akciós is. -
(ex)Cat
senior tag
450 Eurót érhet egy vélhetően hibás gázrugós Aeron C? (A leírás szerint, ha ül rajta, lassan lemegy, ha feláll, lassan visszaáll az eredeti állapotára)
-
undercover
őstag
válasz
idegen lény #11920 üzenetére
De tényleg mit számít szinkromechnikás vagy sem ha nem dőlök hátra a székkel csak egyenesen ülök?
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény #11920 üzenetére
A legjobb ergonomikus passzív székek, mint például az Embody, éppen abba az irányba fejlődnek, hogy minél több mozgási lehetőséget biztosítsanak a székükben ülőknek, aminek fontos egészségügyi okai vannak
Ez így van, csak van aki nem a székben mozog, hanem a székből felállva teszi, mint pl. én.
A képet meg nem igazán tudom mit akar jelenteni. -
idegen lény
addikt
-
wyvonne4
csendes tag
Re szinkronmechanika... Jogos, jelenleg szinkronmechanikás székem van és ezt a feature-t valóban megszoktam már.
(Egyébként egész jó székem van jelenleg, csak kb. 16 éves már és itt-ott látszik rajta a kor. Illetve költözés előtt állok és az új helyre nem viszem magammal, odaajándékozom egy családtagnak valószínűleg.)
Hát akkor lehet valóban kénytelen leszek megkockáztatni a Fernt...
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény #11917 üzenetére
Én biztosan nem vennék magamnak ennyiért, akármilyen kényelmes, mert nem szinkron mechanikás
Ezt az alohára mondod?
Amúgy van akinek teljesen mindegy hogy szinkron mechanikás vagy nem. Én pl soha nem dőlök hátra a székkel. Vagy ülök, vagy állok, vagy ha kell akkor ledőlök a kanapéra.
-
idegen lény
addikt
válasz
wyvonne4 #11914 üzenetére
Szerintem az Aloháról csak azért lehet kevesebb negatívat olvasni, (azért van, aki nem szereti, és túlárazottnak tartja), mert eleve alig lehet róla bármilyen véleményt találni, különösen a Fernhez viszonyítva. Ha több a visszajelzés, abban természetes, hogy több lesz a negatív is. Azt szokták írni, hogy kényelmes, meg hogy alacsonyaknak kevésbé jó, mert nem ér le a lábuk. Én biztosan nem vennék magamnak ennyiért, akármilyen kényelmes, mert nem szinkron mechanikás (csak a háttámla dől, az ülőlap nem), ami szerintem a gerinc védelméhez a legfontosabb tulajdonság lenne egy passzív székben.
-
wyvonne4
csendes tag
> És majd megírod te nekünk, hogy milyen.
Az ilyen jellegű gúnyos, passzív-agresszív és egyáltalán nem segítőkész megjegyzéseket lehetne esetleg mellőzni? Köszönöm előre is.
> Igen, elég fura a legolcsóbb és a legdrágább szék közt vacillálni...
Miért fura? A Fernnel kapcsolatban csak ebben a topikban is többen jelezték az évek alatt, hogy jelentős QC issue-k állnak fenn. De ugyanezek a tapasztalatok megtalálhatók redditen, youtube-on, stb. Viszont a szék formája, funkciói, tudása alapvetően szimpatikusak, és a szövet háttámla is sokkal jobban bejönne személy szerint.
Szóval a QC problémákat ismerve, inkább kockáztatnék meg egy high-end (vagy mondjuk úgy, számomra szimpatikusabb) modellt, ha már úgyis benne van a pakliban, hogy vissza kell küldeni... High risk, high reward alapon. Vagy, igen, ott a másik véglet: az Aloha-val kapcsolatban nem igazán lehet QC problémákról olvasni, az ára is kifejezetten emberi, itt is többen mondták már, hogy összeszerelni is nagyon egyszerű. Biztos nem tud annyit, mint a Fern, de nem is fizetsz érte annyit.
Szóval szerintem 2 teljesen valid choice-ról van szó:
- Digital Knit Fern: drága, rizikós, de potenciálisan top szék = high risk, high reward
- Aloha: kevésbé rizikós, (relatíve) olcsó, nem top, de alapvetően solid szék = safe(ish) betNyilván youtube-on meg egyéb helyeken már utánanézegettem, de alapvetően segítőkésznek találom a prohardver topikokat, ahol személyes tapasztalatokat osztanak meg a tagok, lehet tőlük kérdezni, stb. Több hitele van számomra, mint 1-1 review channelnek, ahol ki tudja mennyi pressure jön a forgalmazó felől, hogy favourable legyen az értékelés... Pontosan ezért is érdeklődtem, hogy esetleg valaki próbálta-e már a szóban forgó széket.
-
LLKobe
veterán
válasz
idegen lény #11912 üzenetére
Igen, elég fura a legolcsóbb és a legdrágább szék közt vacillálni...
-
wyvonne4
csendes tag
A digital knit Fernről van valakinek tapasztalata esetleg? Nemrég elérhetővé vált a Haworth EU shopjában is. Az ára az olyan, amilyen, de azért kíváncsi lennék, hogy valaki ült-e már benne és mit gondolt róla.
Én jelenleg eközött és az Aloha között vacillálok.
-
LLKobe
veterán
válasz
bobalazs #11908 üzenetére
Te kerestél 60 alatt normális széket. Ez ezért az árért egy jó darab, és még szállítással együtt is belefér a 60ba. A másik opció hogy bemész valahova, és veszel újonnan egy valamit, ami ennyi pénzért garantáltan egy ipari hulladék lesz
Szerintem örülj hogy ennyiért kapsz egy jó minőségű tartós szinkronmechanikás széket, és fizesd ki a szállítást. Ennyi pénzért (de inkább drágábban) olyan műbőrrel bevont fix kartámaszos, fix háttámlás fosokat árulnak hogy öröm nézni.
-
bobalazs
nagyúr
60 alatt kapható e használható szék, napi több órás használatra pc elé, 105 kgos teherbírású, olyan amit kisvárosba szállítanak is?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Marci112233 #11902 üzenetére
Ezért javasoltam, hogy telefonon egyeztesd le velük, hogy mi legyen a teendő.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Marci112233 #11895 üzenetére
Én igen, de visszavittem, mert meg tudtam oldani, kaptam helyette komplett újat. Én azt javaslom, hogy hívd fel őket (ne email) és egyeztesd le a menetét (én az Attilával beszéltem és személyesen is ő foglalkozott velem, nagyon kedves fickó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO