Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Vertigo18

addikt

válasz lúzer #2624 üzenetére

Lúzer, már többször megvédtelek itt, mert "néha" odapirítasz nekünk, most is inkább visszanyelem azokat a csúnyaságokat, amit gondolok az írásodról. Egy mellett nem tudok elmenni szó nélkül, mégpedig az a kisebb "esszé", melyben azt firtatod, hogy majd jól munkanélküli lesz a sofőr inkább, és akkor majd emiatt én sem kapok fizetést. Hát tudod, ha te még mindig abban vagy, hogy ti, állampolgárok fizettek minket, rendőröket, akkor kérdem én... én még sosem büntettelek meg, kaphatok tőled fizetés emelést???

A többihez meg annyit, hogy a behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása év elejétől objektív felelősség elvein alapuló közigazgatási eljárást von maga után (úgy mint pl. a megállni tilos, meg a "gyorshajtás"), így a rendőr a helyszínen nem bírságolhat, hanem majd kapod az 50.000-et!!! Fixen (bár lehet, hogy 30, van egy táblázat a kocsiban érdekességképpen, csak hát tápon vagyok...), nincsen semmi "-tól,-ig".

Így a rendőr jó fej volt, hogy "csak" megbírságolt, nem pedig azt tette, amit tennie kellett volna, és feljelentett volna.

A másik meg az, hogy nem vettem észre a táblát, mert az még tegnap nem volt ott, és megszokásból mentem... Tudod mit? A gyerekem sem játszott ott tegnap, de ha ma ott játszik, te meg arra mész "megszokásból", és elcsapod, akkor én is elcsaplak utána... Ebbe gondolj bele, és tartsd be a szabályokat, hameg nem tetted, akkor ne reklámozd, hanem nyeld le, hogy 5k-val megúsztad!!! Mázlista!

A kpm-es bírságok meg valóban írtó nagyok! A gáz az, hogy ha ott van mellettem a Kpm-es, miközben ellenőrzök és megállítok egy tgk-st, gyorsan lezsírozom vele a bírságot, mielőtt odajönne a Kpm-es, erre a marha elkezd okoskodni, hogy most menetlevél, meg fuvarlevél kitöltéséért miért akarom 3k-ra megvágni!? Hát, akkor jöhet a Kpm-es "kollega", aztán majd vakarhatja a tgk. sofőr a fejét, visszasírja még az én intézkedésemet!

• szasanyi

félisten

válasz lúzer #2624 üzenetére

Te nem kicsit vagy eltájolva, és úgy látom nem vagy előítélet mentes sem. Normális ember (akár rendőr, akár nem) bele tud gondolni, hogy egy ilyen bírság mekkora problémát jelent! Sőt, van aki szó szerint belerokkan anyagilag, ha egy ilyet a nyakába akasztanak. Nem kell mindenkit hülyének (vagy le) nézni, akkor sem ha történetesen rendőr. Ha hiszed, ha nem, mi is tudjuk mi az az empátia. Az más kérdés, hogy kevésszer lehet azt a mérleg másik oldalára állítani... ugyanis elsődleges, és legfontosabb dolog a rendőr(ség) munkájában törvényesség, AZAZ a törvények betartása és betartatása.
    És igen lényeges, úgy tűnik általad figyelmen kívül hagyott néhány apróság: NEM a rendőr követte el azt amiért kiszabták, NEM a rendőr mondta, hogy kövesse el, de NEM a rendőr mondta azt sem, hogy semmit se tegyen ellene (még ha nem is ő a közvetlen felelős vagy előidézője), és NEM a rendőr rosszindulata miatt került kiszabásra a bírság. És ez általában is igaz, nem csak a konkrét példa esetében.
    Úgy látom, többeknek mind1 az ha füstszűrős, meg az is ha nem... :U Vannak esetek, és személyek, akiknek minden baj, akármit is csinál a "közeg"... ha dolgozik az is baj, ha nem akkor meg az.
    Ti is legyetek kicsit megértőbbek a rendőrrel szemben, aki a munkáját végzi, és főleg törekedjetek arra, hogy NE legyek alapja büntetés kiszabásának. Ez valahogy nem annyira van preferálva, mint tényező. Holott a legfontosabb! :U
    A felvetett problémától függetlenül azon azért újra elcsodálkozom: ha napirendre kerül a téma, MIÉRT MINDIG A RENDŐR az, akitől mindenki és mindig elvárja, hogy tévedhetetlen, kikezdhetetlen, korrekt és egyúttal szimpatikus - no meg kellően empatikus is - legyen? Gyerekek ilyen szakma, hivatás és egyáltalán: ilyen ember nincs, aki megfelelne ezen követelmények összességének!

Új hozzászólás Aktív témák