Hirdetés
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
literati #2082 üzenetére
Nem , az üveg-üveg fényre sötétedő lencse pont hogy nem UV-ra sötétedik, hanem fénymennyiségre (ezüst-halogenid szemcséket tartalmaz, ami magában az üveg alapanyagban van benne) Kvázi nem réteg, mint az AntiReflex rétegek. Ugyanis ez utóbbit vákuumgőzöléssel viszik fel a lencse felszínére. Azaz a felszínén lesz, tehát le tud kopni, tud sérülni.
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #2076 üzenetére
Tudom, még a domináns szem megadása is szükséges a rendelésénél...
Ettől függetlenül nem várnék épp ettől egetverő előrelépést a MyStyle-hoz képest. Sokkal valószínűbb a rosszul centrált lencse, vagy egy rejtve maradt heterophoria megléte. -
ferkoboy
senior tag
válasz
baani59 #2069 üzenetére
Szerintem nem a MyStyle-al lesz ott a gond. (mint típus)
1. Nem pontosan illesztették a lencséket a keretbe (nem pont oda kerültek a kívánt pontok, ahol te épp kinézel a szemüveglencséiden.
2. Nem ártana inkább egy POLATESZT vizsgálat. Lehet a háttérben valami heterophoria áll.
3. Szerintem nem lesz (annyival) jobb látásélményed a Varilux-S design lencsében sem. Én inkább az első két pontban leírtakra koncentrálnék első körben.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
eladohardver #2061 üzenetére
Nem fog ártani, csak éppen szerintem lehetne azon a jobbon még javítani plusszban ( a felírthoz képest, kis akarással, és nem 5 perc alatt történő vizsgálattal)!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
eladohardver #2058 üzenetére
Szia!
Igen, jól mondta balazsbence .
A felírt - rendelt lencse ugyanaz lesz, mint a készülő.
pl. jobb oldal esetén
(0,00) sph -1,00 cyl 180' ez teljesen ugyanaz, mint a -1,00 sph +1,00 cyl 90' (csak máshonnan közelítve meg a dolgokat)Ellenben a mért (refrakció) érték, és a rendelt szü. között azért elég jelentős az a különbség. Főleg a jobb szemednél. Sajnos bevett gyakorlat, hogy kevesebbet írnak fel, mint amennyi tényleg kellene. Ez van amikor indokolt is, de az esetedben én így látatlanban meg merem kockáztatni, hogy nem okvetlen szerencsés dolog.
(Én annak a híve vagyok, hogy ha egyszer már van eltérés, akkor azt pont annyira kell korrigálni, mint amekkora annak a "hibának" a mértéke. Tehát egy hétköznapi példával élve:nem adok egy 42-es lábra se 43-as cipőt, se 41-eset, hanem ami arra valóban jó. De ez nem volt kérdésed, úgyhogy nem is ragozom ezt tovább.)Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Maradjunk akkor annyiban, hogy számomra az elmondottak mást mondanak.
Kár ebbe belekeverni mást. Persze egyetértek, hogy kint jobban lehet keresni, de ennek ahhoz semmi köze nincs, hogy a minőség az igenis pénzbe kerül. És igaz ez mind itthon, mind külföldön egyaránt.
Ott sem lehet 18e-ért 1 pár Sensity-t venni, és itt sem. A Maxxee-ből ellenben lehet. Pont.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
HOYA Sensity-t soha sem fogsz kapni 18e/pár áron. / darab áron esetleg (és nem lesz "vékonyított")
Amit neked kínálhattak, az HOYA által forgalmazott Maxxee 1,56 HMC lesz.Amit "francia"-ként kínálhattak: Essilor Acclimates 1,50 (ami szintén nem vékonyított) .[kb. 15,6e /pár]
Vagy amit ők forgalmaznak: Smile 1,60 Tansitions 1,60 HMC+ - akár 21e/ pár-ért.De ezek egyik sem a HOYA/Essilor saját fejlesztésű rétegeivel, ill. garanciájával.
S hogy miben különböznek ezek?
1. Tartósságban.
2. Lassabban sötétedik be, és világosodik ki.
3. Nem is világosodik ki annyira, mint a drágább társaik (nagyobb alapszín).
4. Nem is sötétedik be annyira, mint a drágább társaik.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Egy egyszerűbb fényre sötétedővel meglehet már 16-20e/ párból is. (normáltól egyel vékonyabb)
Egy jobb minőségű (Pl. Transitions - újabb generációjú), vékonyított fényre sötétedő lencsével, egy jobb (legjobb) réteggel (3év gar.) 47750/pár...* A lencse márkája, típusa abszolúte nem elhanyagolható tényező.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Markusz King #2039 üzenetére
1. 1,61 HMC - ez egy gyengébb minőségű, olcsó , kínai lencse lesz.
2. HOYA 1,60 HVLL - ez meg egy HOYA (japán technológiájú) lencse, 3 év garanciávalHogy ér -e annyival többet? Attól függ! (kinek-mihez). Mindenesetre sokkal tartósabb, és jobb minőség. (rétegben több extrával - és az alapanyaga is jobb optikai tulajdonású)
4e vs 39e? Ez /pár, vagy darabja volt annyi?
Távcső és távcső között is rengeteg a különbség. Árban is, és minőségben is. De nem mindig mindenhez kell okvetlen a legdrágábbat megvásárolni.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
AGLaci 66 #2032 üzenetére
Ehhez nem ártana tudni, hogy melyik gyártónál melyik termék van kiszemelve pontosan.
Mert azért lesz: alap ; közép; felsőkat. és még azokon belül is lehetnek termékek, egy-egy gyártón belül.
Jó az almát az almával összehasonlítani.
És akkor még a rétegről sem ejtettünk szót.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
+PRDZsolesz
Az a titánflex és az a Silhouette csak másolat. Sokszor nem is Titán-ötvözet az alapanyaga, hanem ún. Memory-metal (kvázi: acél). Ami könnyebben deformálódik, és nem is anitallergén, stb...
A nedves pamut rongyon törölgetés ellen is felemelném a szavam.
Nem kell mindenféle spray-re költeni, de azért egy jobb minőségű mikroszálas törlőkendő úgy gondolom, hogy alap a tisztításhoz. És az egyszeri 3-500 forintot is ki lehet bírni, ha nem kapnál véletlen hozzá ajándékba.
Amőgy meg nedvesen tisztítás, csapvízzel,...a többi már ezerszer leírtam.Réteg: azért a portaszító réteg nem okvetlen alap. A tükröződést csökkentő réteg már azért annak tekinthető. A karcállóság terén is igenis vannak különbségek gyártól-és-típusaik között.
Amit elsőre javasolnék: Hoya SuperHiVision, Essilor CrizalAlizé, Zeiss Lotutec. Kisebb dioptriánál teljesen jó lehet az 1,50-ös (nem vékonyított) lencse. Ez olcsóbb is lesz! Ehhez azonban keretet inkább valami vékonyabb (körbe keretes) fém keretet javasolnék.
A fúrt keretek esetén (nincs a lencse körül keret, a szárak furatokon keresztül kapcsolódnak a lencsékhez, és itt a lencse alapanyaga kénytelen viselni a terhelést) erősebb alapanyagú lencse kell, ami drágább lesz.
Damilos keret esetén hasonló a helyzet.Jobb elmenni egy helyre, ahol is felpróbálod azt, amit viselni szeretnél. Te magad fogod érezni, hogy melyik áll legközelebb hozzád, melyik kényelmesebb.
Ha normális helyre mész, akkor a végén be is fogják állítani a keretet a te fejedre egyedileg - hogy kényelmes is legyen hosszabbtávon is.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Heavyrain #2013 üzenetére
Ahol ingyenes a vizsgálat, ott az benne lesz a termék árában. Pl. lencsék árában, vagy a keretben, vagy is-is.
Jó szívvel nehéz ajánlani bármit is, ami a feltételeidnek megfelelhet.
Ha meglátogatsz vidéken - akkor igyekszem segíteni. (de a vizsgálat nálam külön tétel, cserébe a termékek ára kedvezőbb lesz). Garantálom, hogy összességében így jársz jobban.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
arnoldzaabs #2014 üzenetére
Milyen gyártó? Milyen rétegével? Ez itt a kérdés.
Alapanyag normál 1,50, vagy valami "vékonyított"?
És ez a huszonvalemennyi ez /db vagy / pár, vagy kompletten?Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Logó - ki mit ért ez alatt?
Mert ami a belinkelt képen is látható, az egy ún. lézergravír jel.
Vannak bizonyos lencsék, amelyeket a gyártója jelöl így.
Egy normál egyfókuszú szemüveglencsében ez nem mindig van jelen. Van amikor benne van a lencsében, és van, amikor nincs. A lencse keretbe foglalása után ez a gravírjel kicsiszolódhat, és akkor nem látszik, de lehet rá odafigyelni külön, és kb. azonos helyre (tükörszimmetrikusan) elhelyezni a lencse keretbe foglalásakor.A személyre szabott lencsékben ez gyárilag megtalálható, s ott nem is igazán csiszolódhat ki (szélsőséges eseteket kivéve).
-
ferkoboy
senior tag
válasz
atthany #1995 üzenetére
Amint már leírtam párszor.
A SOLA-t nem a Zeiss gyártja. Idehaza ők forgalmazzák. Ennyi.A SOLA lencsékhez valóban nem jár gar.kártya.
Eltérő színűt SOLA-ból én még nem láttam (másból már igen). Nagy az esélye, hogy valóban még csak nem is SOLA lencse van benne.
Amit én szoktam tenni az én vásárlóimnál minden esetben: a lencse gyári tasakját mellékelem - a szemüveg kiadásakor. Úgy vélem ez valóban bizonyítja, hogy azt a lencsét tettem én a keretbe, amit 1. megbeszéltünk, 2. amit a gyártótól én kaptam.Az eredeti Zeiss, Hoya, Essilor lencsékhez jár garancia-kártya.
-
ferkoboy
senior tag
Más az iScription és más az EyeCode. Már mindkettő egyedi szemüveglencsét "eredményez" de teljesen más technológia a kettő.
Az iScrition magasabb rendű aberrációk megszűntetését (is) jelenti.
Több minden miatt torzíthat egy lencse.
Amit először meg kell(ene) nézni:
1. - fel lett e jelölve a szemeid állása a kiválasztott szemüvegkeretedben (a lencse megrdenelésekor)
2. - annak megfelelően lett e becsiszolva a rendelt szemüveglencse
...
- és mégcsak az sem mindegy, hogy milyen lencsét, mennyire ívelt keretbe sikerült belegyógyítani...Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Ez az azt se látom, hogy mit állítok, hova, az nem sok jót predesztinál.
1. Felveszi a páciens a szemüveget.
2. Megnézem, hogy hol-hogy fekszik fel.
3. A látottak alapján beállítom pontosan a keretet.
4. Visszanézzük felpróbálva, hogy kényelmes e (ne csússzon le, de ne is legyen szoros).
5. Ha minden jó, akkor "viszlát". - Ha nem, akkor vissza a 2-es pontra.
És úgy köszönök el, hogy ha bármi gond lenne vele, akkor jöjjön nyugodtan, és beállítjuk/v. finomítunk a beállításon. Ugyanis van amikor elsőre kényelmesnek tűnik, de 2-3 nap viselést követően derül ki, hogy kicsit szorosabb lett. Ekkor ennek megfelelően korrigálom a keret beállításait.Annyi látszik a történetedből, hogy én ide be nem tenném a lábam. Nem attól látszerész a látszerész, hogy el tud adni egy Armanit. Sokkal inkább attól, hogy jól be is tudja állítani, bármilyen keret is került kiválasztásra. És ami nem utolsó szempont, már az elején a keretek próbájakor nézi az optikai szempontokat is (nem csak azt, hogy jól áll), hogy majd a kész szemüveget is jól be lehessen állítani a te fejed anatómiai sajátosságainak megfelelően.
- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
És hozzátenném, hogy nagyon sok esetben irtó *ar a minősége.
Sokkal inkább csak elkeni a zsírt.Lehet venni drágán is rosszat, de ezektől én nem sok jót remélnék.
Írtam már nekem mi vált be.
Ezek az olcsó kendők olyanok, mintha nem mikroszálas, hanem nylon-szálas kendő lenne (műszálas), és hiába törlöd vele, nem magába szívja a zsírt, hanem elteríti a lencsék felszínén. -
ferkoboy
senior tag
Idén már csak külön kérésre van Trans. pl. HOYA-nál, de tudtommál Zeissnél is.
Tehát alapból csak a Sensity rendelhető, telefonos egyezetéssel a gyártóval lehet külön kérésre Transitions-t beszerezni.
A HOYA amúgy a Sensity (saját fejlesztésű) fényre sötétedő lencséjére vállal 2 hónap teljes körű megelégedettségi garanciát.- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Egy gyártón belül lehet több különböző fényre sötétedő változat.
A 3 legnagyobb gyártó az Essilor - Hoya - Zeiss.
A Tansitions a fényre sötétedő lencsék közt olyan, mint a Stihl a láncsfűrészeknél, vagy a Flex a sarokköszörűknél.
Ők voltak az elsők.- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Hoya fényresötétedő rétege Sensity néven fut, míg a Zeiss-é Photo Fusion. Hogy melyik a jobb? Jó kérdés.
Mindegyik műa. normál fényre sötétedő lencse - nevezzék bárhogyan - UV fényre fog reagálni.Ha egy eredeti Transitions lencsét szeretnél, akkor lehet érdemes szétnézned más fronton is (pl. Essilor). Ugyanis idén náluk van szinte kizárólag origi Transitions lencse. Egy-két kisebb gyártón keresztül is beszerezhető persze.
Ha tetszik a teli (körbe keretes) szemüvegkeret, akkor maradj annál. Jobban fogsz anyagilag kijönni.Van egyszerűbb fényre sötétedő Hoyánál is, Zeissnél is. Előbbinél Maxxee, utóbbinál Sola márkanév alatt.
- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Kisműtét lehet így zajlik... nem volt benne részem.
Ellenben a vizsgálat alapos. Aki ott dolgozik, az biztosan érti a szakmáját.
Ott kivétel nélkül bármelyik ott dolgozó orvos jó szakmailag. Ha bármelyikük is valamiben kevésbé biztos, akkor biztosan tovább "passzol" egy olyan kollégájának házon belül, akinek épp az a szakterülete.
Ha konkrétan mennél valamikor, akkor elengedhetek egy telefont, hogy ne kelljen sokat várnod - ill. megbeszélhetek neked valami kb. időpontot előre.- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Helyileg merrefelé vagy?
Ha Pest, akkor amit szívesen javaslok:
Bp. Szemklinika - Mária utca (VIII. kerület)A többiről csak annyit, hogy táplálkozás a retinaleválás kockázatán nem változtat.
Az 5kg szerintem erős túlzás lehet [persze látni kell itt ehhez is], de inkább 20-30 kg max, mintsem pl.50 vagy felette. Persze a sport szerencsésebb ha inkább más jellegű (pl labdajátékok, futás, ... )és nem súlyemelés, testépítés.A "sok apró sérülést" hol látta az illető, aki vizsgált? Ezt is jó lenne tudni. De sokkal inkább személyesen jelenj meg valahol!
Ha vidéken jársz, felém (Sárospatak) - szívesen megnézlek.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Jó lenne látni a szemüveglencséidet.
Ha szép állapotban vannak, akkor nem kell csere. Ellenben ennyi idő alatt a lencse rétege összerepedezhet, ami szabad szemmel nehezen látszódhat. Ha már nem tökéletes a lencse optikai tisztasága, akkor van értelme kicseréltetni a lencséket, amennyiben nincsen semmi bajuk, akkor meg természetesen maradhatnak.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Az üvegtesti homályok létező dolog. Ha tetszik, ha nem, normálisnak tekinthető. Ha kétséged van, s rosszabbnak érzed, akkor meg érdemes lenne inkább felkeresned egy szemészt. Fórumon keresztül, látatlanban nem lehet megítélni, hogy esetleg bevérzésekről van szó, vagy "normál" úszkáló kis homályokról az üvegtestben.
Egy réslámpás vizsgálat, és egy szemfenékvizsgálat mindenképp szükséges lenne, a helyzet tisztázásának érdekében.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Zeiss forgalmazza, Sola (olasz) gyártja, vagy gyártatja. (utóbbi esetben Koreában vagy Kínában).
Van akinél kibírnak több évet, míg másnál kevesebbet.
Ha visszaolvasol pár oldalt, volt aki épp szidta a SOLA-t...Én nem szidom, de nem is magasztalom.
Milyen réteggel ellátott, melyik lencsét rendelted pontosan. Mert abból, hogy Sola Mono, csak annyi derül ki, hogy egyfókuszú lencséről beszélünk.- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Az üveg mindenképp nehezebb lesz. Vékonyítás ide vagy oda.
Ott nagyon kell tudni a szakmát, hogy tömegben meg lehessen találni az optomálisat (üvegen belül).
Ugyanis alapesetben minél inkább "vékonyított" egy üveglencse, azaz minél nagyobb a törésmutatója, annál nagyobb a fajsúlya.
Itt azt nehéz kilogikázni, hogy a adott dioptria/keret párosítás esetén (adott PD-re), lesz e annyival vékonyabb a nagyobb törésmutatójú, hogy eközben a tömege ne legyen nehezebb a lencséknek.
És igen, kibírhat 3 évet.
Ha nincs rajta tükröződést csökkentő réteg, akkor szinte bármennyit.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Ezek a foltok lehetnek üvegtesti homályok (normális dolog), de lehet az üvegtestben bevérzés is. Utóbbi valóban lehet erőltetéstől.
Lehet én nem értelmezem jól az olvasottakat, de kérdésed is van, vagy ezt csak leírtad, megosztottad velünk?Mert ha van kérdés, akkor válaszolni is megkísérelnék.
-
-
ferkoboy
senior tag
válasz
atthany #1897 üzenetére
Én már láttam 4 éves példányt belőle, ami jól néz ki mind a mai napig. (...)
Lehet széria és széria között is akad különbség, de az sem mindegy ki-mivel-hogyan tisztítja a szemüvegét.Nem vagyok az olcsó termékek pártján, de jobb olcsón venni valami elfogadhatót, mint ugyanazt, vagy rosszabbat drágábban. (Nem fűződik érdekem egyik gyártó egyik terméke mellett sem kampányolni.Amit mondok, az saját tapasztalaton alapul.)
Ha minőség, akkor legyen az valóban az. (Nevesebb gyártó, jobb réteggel ellátott lencséje, lehetőleg minél több garanciával, és hozzá adott garancia-kártyával.)
Na meg ha valakinek csak az olcsóbbra van rávalója...azt is tudomásul kell venni.
Lehet ha vigyáz rá, és elhasználódás után kicserélteti egy újra, akkor sem lesz okvetlen anyagilag hátrányban. Szerintem.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
1. Mennyi idős vagy?
2. Plusszos/minuszos korrekciót viselsz?
3. Cylinder van e rajta? Ha igen, az mekkora? (2,00 alatt vagy felett)
4. Csak egy szemüveget viselsz, és azt is inkább távolra? Más dioptriát viselsz e olvasáshoz?
5. Mik az igényeid?Mert így ez alapján annyit tudok mondani, hogy Transitions lencsék most akcióban kb. 16e Ft és 100e ft között / darab.
Valóban jól látod. Pontosat a vizsgálat, és az igényeid pontos feltérképezése után lehet mondani.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1886 üzenetére
Az én időm is véges, amit inkább a családommal töltök, mint magyarázkodással.
Egy dolog kérdezni, és más kérdezgetni.
Úgy gondolom, hogy nem az a feladatom, hogy mindenkinek mindent a szájába rágjak.
Az alapján amit írtam, utána nézhetsz dologknak bármelyik keresővel. (pl. G**gl*)
(Pl. mi az aszférikus, mi a szférikus felületkialakítás, vagy hogy mit is jelent az Abbe-szám.)
És ott van továbbá az üzlet, amit majd választassz. Szerintem az a korrekt, ha útbaigazítalak, hogy mi is létezik, mi után kérdezz, de ne azt várd el, hogy mindent készen a szádba rágjak.Dolgozzanak meg ők is pénzükért, akik mellett leteszed a voksod.
És itt hadd ne az legyen az érvelésed, hogy ott nincs idő. Ha valaki hozzám bejön, akkor kap felvilágosítást.
És nem az volt a bajom, hogy nem értessz hozzá, hanem az, hogy adott támpontok alapján látszólag nem veszed a fáradtságot, hogy magad nézz utána dolgoknak. (támpontokat - elég konkrétan - adtam)
És igen, nyilvános fórum, ahová pont azért írogatok, hogy a közhiedelmeket - butaságokat - ne reklámozza senki laikusként, hanem szakszerű választ kapj a kérdéseidre.
Csak tudod ez az én szabadidőm terhére megy.Van aki megtalál messzebbről is, és olyan is, akinek pont UPS hozta-vitte a szemüvegét.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1884 üzenetére
Nem, nem igaz!
Semmi köze a szférikus/aszférikus felületkialakításnak az alapanyag színbontó képességéhez!Ne haragudj meg, de te boltba/boltokba jársz, és nem tőlük kérsz segítséget, hanem tőlem vársz???
(Szomorú, ha ott nem értenek hozzá, és még drágán is adják a portékájukat.)Ha nem haragszol meg, nem szeretnék én "dolgozni" veled, miközben a végén a más zsebében landol a haszon.
Szerencsére van elég munkám ahhoz, hogy tudjam jobb dolgokkal is tölteni az időmet.
Felvilágosítást szívesen adok mindenkinek (csupán jószándékból), de azért senki se nézzen "h*lyének".Remélem megérted!
Üdv
erkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1882 üzenetére
Minél kisebb az ABBE szám, annál jobban bontja alapszíneire a fényt a lencse. (mint egy optikai prizma)
Van akit ez zavar, van aki nem érzi meg. 1,60-os törésmutatóig nem szokott gond lenni (n=1,50 ill. 1,53 a legjobb ilyen szempontból, de 1,59 vagy 1,60-os alapanyaggal nem szokott gond lenni). 1,67-es törésmutatónál már gyakoribb, hogy valakit zavarjon ez. Ha nem mondom, lehet fel sem tűnik...Az, hogy melyik (Essilor / HOYA) épp milyen réteggel van az ajánlatban, az nem elhanyagolható.
Mind a kettőhöz egyébként kellene , hogy járjon garancia-kártya. Ha az valóban egy eredeti Essilor / HOYA lencse. (Maxxee-hoz a Hoya nem küld, de a márkázott saját lencséihez minden esetben igen!) (Essilornál ugyanez a helyzet)Ha szeretnél amúgy konkrétan valamit, akkor pl. privátban is megtalálsz.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1880 üzenetére
HOYA és Essilor esetén jó lenne látni konkrét rétegeket is.
Felületkialakításra sem mindegy, hogy Aszférikus(AS) vagy Szférikus.Amúgy ha egyszerűbb:
Zeiss/Sola
1,60 HMC+: 3800/db
AS 1,60 HMC+: 6800/db
AS 1,67 HMC+ : 9150/dbHOYA/Maxxee:
1,60 HMC: 4270/db
1,60 HMC+ : 5300/db
1,60 AS HMC: 5930/db
1,60 AS HMC+: 7300/db
1,67 AS HMC: 8500/dbÉs ez csak a Zeiss ill. HOYA által forgalmazott lencsék...
1,67: vékonyabb,de jobban hajlamos alapszíneire bontani a fehér fényt (nem kívánt tulajdonság, van aki érzékenyebb erre).(ezt a tulajdonságát a lencséknek jellemzik ún. Abbe-számmal)
-
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1868 üzenetére
A multik reklámokra, alkalmazottakra, vezetőségre, stb.. elég sokat költenek. "Valamiből nekik is meg kell élni." - így ne várd, hogy ott kapod meg a legjobb minőséget a legjobb áron.
Pl. szerszámot sem a Tesco-ban kell venni, de mondhatnám azt is, hogy a csavar sem az OBI-ban van a legjobb áron...
S hogy neked mezei halandónak honnan kellene tudnia? Nehéz kérdés.
Sokszor csak az idő, ami megmutatja, hogy mi-milyen minőségű. Persze nem szabad(na) naivan állni a dolgokhoz ebben a kapitalista világban.
Példának okáért nem a legújabb S8-as A*di lesz a legmegbízhatóbb autó, és a legtartósabb se.
2 szó: tervezett elavulás.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #1869 üzenetére
Sola 1,60 HMC+ , és igen, van -8,00 Dptr-ig, és 2 cyl-ig.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1866 üzenetére
Üdvözlet!
Ez sajnos a gyártón / használt technológián múlik.
Az olcsóbb szegmensben sajnos gyakran előfordul az említett probléma. (És sajnos itt nem az számít, hogy mennyiért adták el az adott lencsét, hanem az, hogy annak mennyi a valódi értéke!)
A rétegzés tekintetében elég nagy eltérések lehetnek. Jómagam ezért inkább a nagy tapasztalattal rendelkező gyártók termékeit preferálom, lévén ott ált. 2-3 évet is vállalnak adott rétegükre. Minél több garanciát vállalnak rá (pl.3év) annál nagyobb az esélye, hogy az tényleg ki is fogja bírni azt az időt.A mai rétegeket, lencséket sajnos nem az örökkévalóságnak gyártják. (Sajnos mást sem...Létezik a tervezett elavulás.)
Régebbi antireflex rétegek kicsit kevésbé voltak hatékonyak, ellenben az élettartamuk nem ritkán 5-10 év is lehetett.
Az újabbakat inkább 2-3 évre tervezik. Persze odafigyeléssel, kíméletesen bánva / védve a szemüvegünket ez meghosszabítható.
A minőségibb rétegek nagyobb eséllyel fognak kibírni 3-5 évet is.A VE. kódolásából sajnos én nem értek. Ellenben 1,60-os lencse HMC+ réteggel létezik akár 3800/db-tól is... Sima HardMultiCoat réteggel még olcsóbban is...
A nagy gyártók prémium rétegekkel ellátott lencséi ettől természetesen drágábbak, pl. átlag 15-20e közöttre tenném.
Mind a kettő szemüveglencse, és rétegezett is, de látszik a különbség. Illetve sokszor a viselő számára nem látszik vásárláskor - csak idővel lesz érzékelhető.
Én személy szerint ha nem is jár hozzá garanciakártya, akkor is oda szoktam adni a vásárlónak a lencse eredeti tasakjait (amiben a gyártótól kapom) - bizonyítván ezzel is, hogy valóban az került bele, amiért ő fizetett, s amit megbeszéltünk.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Több minden okozhatja a panaszodat. Ehhez látatlanban nem lehet megmondani a "tutit". Egy vizsgálat kellene hozzá mindenképp.
Ha elégedetlen vagy, akkor vidd vissza, s kérd meg őket, hogy adjanak rá magyarázatot, hogy mi okozhatja a problémádat. S ha ezt követően 3 héten belül nem múlik el a gondod, akkor reklamálj újra.
Ha náluk fizettél egy szolgáltatásért, akkor legyenek kedvesek ők felhomályosítani. Éppen ezért nem írnék most ide oldalakat a lehetséges okokról.
-
ferkoboy
senior tag
- BLC réteggel ellátott lencse mindenkép műanyag lesz.
- Igen, cylinderes korrekciónál valóban kellhet 2-3 hét a teljes megszokáshoz.
- A plusszos szemüveg nem okvetlen csak közelre kell! Miből láthatta, hogy távolra kell, s jó lesz közelre is? Pl. nem múltál el még 40 éves...
Ettől még jómagam minden esetben nézek közeli látást is olvasópróbával. (minden korosztálynál - jó kontrolljha lehet annak is, hogy valóban jó lesz e a távolra felírt korrekció)- Amikor erősebb fényt láttál, akkor az vagy szemtükör volt, vagy réslámpa.
- A ballonos műszer mérte a fénytörési hibádat.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
ghostie #1850 üzenetére
Szia!
Érdemes először várnod vele 2-3 hetet, s e közben lehetőleg minél többet viselni (reggeltől-estig).
S ha 3 hét elteltével sem lenne jobb, úgy akkor nyugodtan menj vissza, s jelezd a problémádat.
Első napokban létezhet ilyen panasz, ami normálisnak tekinthető.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Olvass majd vissza. Szerkesztettem az előző hozzászólásomat.
Bele lehet tenni persze, csak nem lesz tartós. A gyártó saját ajánlása szerint sem alkalmas ez az alapanyag damilos és fúrt keretekhez.
Persze van mindig pár látszerész, aki jobban tud mindent mint a gyártó (más szakmákban is), így ha bajod lesz vele, nyugodtan vidd oda vissza, és élj a panasszoddal.Üdv: Ferkó
Szerk: látom közben elolvastad.
-
ferkoboy
senior tag
Damilos keretbe, ez a lencse?
Felejtős. Gratulálok a tisztelt kollégának.Neked meg javaslom, hogy nagy odafigyeléssel bánj a szemüvegeddel! Elég egy kicsit is jobban megfeszülnie a keretnek, s máris kráteresen csorbulhat ki a lencséből egy-egy darabka a széli részeken...
- Ferkó
Szerk:
Garanciakártya? Ha már ott van mellé, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy az is van benne, ami.Lézergravírt ha kell megmutatom, hogy hol van benne, de hadd ne magyarázzam így online.
Köszi! -
ferkoboy
senior tag
Szia!
APM: ez egy Addpower lencse lesz HOYA-nál. BLC = Blue Control réteggel.
Igen, van rá mód meggyőződni róla, hogy az a lencse van e benne. Egy ún. lézergravír jelölés van a lencsében, amiből egyértelműen kiderül, hogy HOYA lencse van e benne, illetve a típusa is látszik ebből (szakavatott szemnek).
S hogy ez mennyi lenne nálam? Inkább privát üzenetben.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
krisi047 #1823 üzenetére
Annyival egészíteném ki Bencét, hogy attól, hogy a színérzékelésedet a sárga irányába tolja el picit, attól még nem lesz egészségtelen ez a szemednek. Épp ellenkezőleg - az a jó benne, hogy a fény ibolyakék spektrumának káros részét kiszűri.
(Kicsit hasonló a jelenség fényre sötétedő lencse esetén a barna színnel. Én kellemesebbnek érzem a barnát a szürkével szemben, de míg a barna elviszi kicsit a szín-érzékelés melegebb tónusok irányába, addig a szürke sokkal kevésbé változtat a színeken (ridegebbnek érzem én).)
-
ferkoboy
senior tag
Fogalmazz konkrétabban.
Mert ha csak ezt kell megválaszolnom, akkor azt mondom, hogy jók.Ellenben ha megosztod, hogy mihez is kell a szemüveg...akkor pontosabb választ tudok adni.
Szerk:
kontaktlencseAttól is függ, hogy egy héten hány nap / mihez használnád.Nem mindegy, hogy vizisportot űzöl hivatásszerűen, vagy irodában dolgozol, ...stb.
Ha semmi extrém, akkor valószínűleg egy havi lencsével járnál a legjobban.
Kell hozzá egy vizsgálat, egy betanítással, illesztővel!. Ez ha normális (lelkiismeretes) helyre mész, akkor átlag 1,5-2 órát igénybe fog venni (lehet többet is - függ attól is, hogy mennyire vagy ügyes).
A többit meg jobb megbeszéli személyesen ott, aki mellett döntessz a vizsgálat kapcsán. -
ferkoboy
senior tag
válasz
macilaci78 #1821 üzenetére
Üdv!
Nem teljesen értelek. Azt írod:
"Eddig nem használtam üveg lencsét."
Ellenben a szövegkörnyezetből meg arra engedsz következtetni, hogy üvegből volt a szemüveglencséd.Igények vannak, azt látom a felsorolásból.
Amiben gondolkodhatsz: (ABC sorrendben)
Essilor - Crizal Forte réteg (esetleg Crizal Prevencia vagy az Optifog)
HOYA - HiVisionLongLife réteg (esetleg SuperHiVision, vagy BlueControl)
Zeiss - DuraVisionPlatinum (esetleg Lotutec vagy DuraVision BlueProtect)Fényre sötétedő:
Essilornál - Transitions
Hoya - Trans. vagy Suntech
Zeiss - PhotoFusionTörésmutató ["vékonyítás"]: ehhez én így látatlanban azt mondanám, hogy n=1,60 legyen. (függhet azért a kerettől!!!)
Ezek voltak a műanyagok.
Hol tart ma? Előrébb bizonyos tekintetben, mint az üveg. A felület keménységét alapul véve viszont az üveg a keményebb/ellenállóbb. Ellenben amikor már rétegezett lencséről beszélünk, akkor nem a hordozó anyag keménysége lesz a döntő, hanem a réteg keménysége. Ott meg nem rosszabb a műanyag, a fentebb felsorolt - minőségibb rétegekkel.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Na pont ez az, látod!!! Ha egy helységen belül kell élesen látni (pl 4 méteren belül), és főleg a monitort kell nézni, akkor oda nem a progresszív lencse lesz a legjobb választás! Sokkal inkább egy jobb Munka-Progresszív lencsét javasolnék én. Ugyanis nem túl kényelmes a monitort (főleg asztalit) úgy nézni, hogy folyamatosan emelni kell a fejed... kényelmesebb testtartást eredményez ha egyenesen előre tekintésnél látjuk élesen a sz.gép képernyőjét - ez esetben ...
De mindenkinek szíve joga azt a helyet választani, amiben ő bízik. S ha neki ők ezt javasolták...Üdv: Ferkó
szerk: helyesírás
-
ferkoboy
senior tag
Nem csak a Trans. létezik. Pl. Hoya Suntech Intense vagy Zeiss Photo Fusion... de sok "noname" is létezik.
Hoya maxxee 1.56 photo hmc pl.8650/db-tól...A clip-on nem értem miért nyulna be a látómezőbe...tipusa válogatja. Egyedileg is lehet mágneseset készìteni.Bár nem fogják akárhol elvállalni...
Szerk. Drivewear kb 45e/db... Xtractive - kb. 25-40e/db-tól...PhotoFusion 12e/db-tól...
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1805 üzenetére
Kicsit sarkosan látod a dolgokat.
Részben igazad van, de másrészt mindenki maga dönti el, hogy hol készíttet szemüveget, vagy vásárol bármit.
Utólag meg csak magát okolhatja, ha nem jól választott.
Az hogy hol adnak prémium árban "gagyit", az meg egy másik kérdés. Persze van ilyen, de ez ugyanúgy igaz lehet mindenre.
Megbízható helyről, megbízható minőséget venni nem lehetetlen vállalkozás! -
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1803 üzenetére
Szomorú, ha nem hozzáértők dolgoznak egy üzletben. (És ez vonatkozik az ofóra is. Lecsapódnak nálam is az ottani hozzánemértés képviselői is.)
Ellenben ez is olyan, mint bármely más szakma. Művelik pocsékul, elfogadhatóan, jól, és kiválóan is egyesek. ... -
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1801 üzenetére
Nem is az olvasóról van szó! ... az egy "mezei" tükörpróbával ellenőrizhető (mármint a konvergenciád - azaz a két szem összetartásának mértéke). Lencsetervezésnél meg megvan a bevett képletük a gyártóknak - ami több mindent tekintetbe vesz.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1799 üzenetére
A pupillád helyzetét a szemüvegkeretben, váltott takarással. (Remélhetőleg nem mozdultál el miközben oldalt váltottak a fotózásnál.)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sniper Elite: Resistance - Így kezdődik a játék
- Yettel topik
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest