Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz Bushmann #1026 üzenetére
Nem ismerem ezt a márkájú keretet.
Meghúzás: nem szabad túlhúzni. Látni kellene azonban, hogy rugós szárú e a keret, vagy sima.
Az hogy nyitott, vagy zárt állapotában húznám meg, az attól is függhet, hogy melyik szárnál.
Ugyanis mindkét szárban normál jobb-menetes csavar lesz. Ez meg azt fogja jelenteni, hogy az egyik nyitásnál szorosabbá válik, míg a másik szár pont a behajtásnál....hogy valaki más is odafigyel e ezekre...azt meg nem mondom neked (szerintem 100 helyből 95nem fog ezzel törődni).Engem érdekel, nem csak látszerként, hanem szemüvegviselőként is.
*viszont lehet nem a lazábbat húznám meg, hanem a szorosabban lazítanék.... de ehhez látni kellene. (nincs e túlhúzva a szorosabb)
Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Nem rossz a cikk, de azért nem tudok vele 100%-ban egyetérteni.
Sok helyen egyértelmű önsztárolás.
Az hogy csak a Zeiss iScription lencséje szemüveglencse, a többi sz@r... ez olyan mintha azt mondanám, hogy csak a Heineken a sör, vagy csak a Flex gyárt sarokköszörűt. Ami mégis hasonlítana ezekhez, az szerinte közel sem lehet olyan...A trágár stílusával akarja meggyőzni az igazáról a cikk olvasóit, illetve a riportert.
Attól hogy valaki túlkiabál másokat, még nem lesz igaza.
Alapvetően megfogalmazza/kimondja a szakmát érintő veszélyeket, problémákat. Sajnos eléggé elk**vul(t) a szemüveggel kereskedők köre, csak nyereségvágy hajt sokakat. Kevés szakmáját szerető és értő személy van, aki ezt a hivatást műveli.
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
Magasabb törésmutatójú szemüveglencsével, ami még aszférikus felületkialakítású is, orvosolható bizonyos mértékben a problémád.
Továbbá válassz olyan szemüvegkeretet, ami úgy fekszik fel, hogy minél közelebb legyen az arcodhoz ( értem ez alatt azt, hogy a szemüvegkeretben lévő lencse minél közelebb legyen a szemeidhez).Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Én a jól bevált ismerős optikus variációt javasolnám.
Nem mindegy ugyanis az sem, hogy mennyiből engedik el azt az 50%-ot.
Tudtommal hajlamosak saját lencsét (nem egy Hoya/Zeiss/Essilor) használni, amin még több hasznuk lehet (származási ország: PRC) Vagy adott esetben a fentebbi gyártók valamelyikének adott lencséjét használni, de vastagabb filccel megállapítva az alapárat, amiből már lesznek kegyesek "akár" 50%-ott is engedni.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
válasz haromegesz14 #1037 üzenetére
"Számtornát". 1,2,3...
Szemtornát - ha fejben képes vagy eldönteni, hogy mennyivel legyen nagyobb a lábad, akkor talán ez is mehetne.
Cinizmust félretéve a szemben lévő izmok nem olyan típusúak, hogy erősíthetőek legyenek, tehát felesleges nekikezdened. Esetleg magad megnyugtatására, ha mindenképp ez a hepped.
Az hogy 2-3 másodpercre ki is tisztul a kép, annak megvan a fizikai magyarázata. A szem egy összetett optikai rendszer. És a szerint is működik.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz haromegesz14 #1042 üzenetére
Elírtad fentebb. Szemtorna helyett számtorna lett.
Szívesen egyébként. Sajnos elég sok tévhit terjed.
-
ferkoboy
senior tag
válasz Kezdő vagyok #1048 üzenetére
Szia!
Ugyanaz a kettő. Ne aggódj!
-
ferkoboy
senior tag
válasz Kezdő vagyok #1050 üzenetére
Portól karcolódik, nem a mikroszálas kendőtől. Kendőtől akkor, ha a szövetei közé "beragad" egy por(homok) szemcse.
Mosogatószert, vagy folyékony mosószert ajánlanék a törlőkendő mosásához.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz Kezdő vagyok #1053 üzenetére
Igen, csinál ilyet az Ofotért, de sokszor maga az eladó sem tudja, hogy milyen lencsét jelent valójában az általa más kódnéven látott eladott termék.
Ezer másik bolt/üzlet van még, ahol rendelhetsz adott márkájú szemüveglencsét.Pd: Pupilláris distancia , azaz a két szemed pupillájának távolsága.
Ha ennyire izgat az agyonhasznált törlőkendő kérdése, akkor vásárolj egy újat. Pár-száz forintba kerül csak.
Saját tapasztalatom az, hogy mosás után már kevésbé hatékonyan teszi a dolgát.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz koshmar #1058 üzenetére
A nagy szürke Hoya kendő szerintem az egyik legjobb. Nem a márka miatt! A szarvasbőr keményebb, hamarabb karcol. A mosás nem tudom mennyire árt a szarvasbőrnek. Szerintem tényleg megkeményszik tőle, és csak akkor puhul meg amikor nedvesség éri...
-
ferkoboy
senior tag
válasz Kezdő vagyok #1056 üzenetére
Van közeli pd, és van távoli pd is. De mivel a te szemüveged nem egy olvasó-szemüveg, így távoli pd-re kell elkészíteni.
Milyen lencsét javasolnék?
Tükröződés-csökkentő réteg létezik, teljesen megszüntető nincs.
Ami szerintem jó: (abc sorrendben)Essilor - Crizal
Hoya - HiVisionLongLife (HVLL) vagy SuperHiVision (SHV)
Zeiss - LotutecSzerintem egyikben sem fogsz csalódni, ha ésszerű (reális) elvárásaid vannak egy szemüveglencsével szemben.
Más gyártónak is lehet hasonlóan jó terméke, én inkább ezeket ismerem/ ajánlom.Vakít a nap?
- polarizált előtéttel ellátható szemüveg
- külön egy polarizált dioptriás nap-szemüveg
- fényresötétedő ( de ezt nem igazán javasolnám vezetéshez - nem azért mert nem jó hozzá, hanem azért, mert ott nem igazán fog neked besötétedni)Árban kb. 15000/ darab, azaz kb. +30.000 Ft a fényresötétedő felára. (egy jó minőségű Transitions fényresötétedő lencse esetén)
-
ferkoboy
senior tag
válasz Kezdő vagyok #1061 üzenetére
Lehet a lencse minősége *ar. Ofotért sajnálatos, hogy az emberek fejében még mindig egyet jelent AZ Optikával. Mintha más nem létezne. És a 18 éves kislány 60 év szakmai tapasztalattal rendelkezne.
Márészről attól, hogy valaki 60 éve a szakmájában tevékenykedik, még csinálhatja a dolgát 60 éve xarul.
Egyébként mikroszálas kendő és mikroszálas-kendő között is óriási különbségek vannak.
Nem mellesleg az általam ajánlott rétegek maradék reflexiója ( ami színt látsz rajta) egyiknek sem kék, inkább zöld...Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
válasz Kezdő vagyok #1063 üzenetére
Ennyi kérdésre adott válaszra már tanácsadói díjat fogok felszámolni!
Starlite - Noptiker által forgalmazott kínai gyártmány.
Korábban ajánlottakhoz viszonyítva sok lépés hátra.Privátban megírom lassan a számlaszámom, melyre önkéntes adomány ajánlható fel.
-
ferkoboy
senior tag
válasz Kezdő vagyok #1065 üzenetére
Szívesen!
-
ferkoboy
senior tag
válasz Audison #1099 üzenetére
Vákuumgőzöléssel viszik fel a lencsére a rétegeket. (És tényleg van/lehet a lencse szélén egy kis megfolyás.)
A mennyibe kerül plusszba azért rossz kérdés, mert mihez képest, melyik alapanyagnál.
Megkülönböztetünk raktári és gyártott lencséket.
Pl. raktári, n=1,50 törésmutatónál kb. +2500 Ft az SHV réteggel ellátott lencséhez képest, de kb. +3500 Ft-al drágább mint a HVA réteggel ellátott verziója. n=1,6 törésmutatónál kb. szintén SHV +2500 huf , de HVA+7500 a HVLL ára. ...
Remélem tudtam segíteni!Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
SZTK szemészet - Tisztelet a kivételnek, de általában még a myopizálás fogalmát, használatát és a keresztcylindert sem ismerik a szemészek. Hangsúlyoznám, hogy tisztelet a kivételnek.
Gyakorlatilag soha nem tanultak szemüveg-felírást, csak szakmába kikerülve, a "főnöküktől". Aki vagy tudott jól szemüveget felírni, vagy nem. Általában nem. Ugyanis nem jellemző az orvosok többségére, hogy műszaki-fizikai beállítottsággal rendelkeznének. Kvázi az optikát is kevesen ismerik és tudják. Ellenben a szem betegségeit jól ismerik. Lévén orvosok, így sokkalta inkább a szem betegségeinek diagnosztizálása és kezelése az amit jól megtanultak.
Egy optometrista gyakorlatilag ma 2,5 évet azt tanulja, hogy miként lehet felírni a lehető legjobb szemüveget.Vannak köztük (köztünk) is kontárok. De sajnos ez szerintem minden szakmánál elmondható.O**tért - nem reklámoznám agyon azt a céget, ahol annyira korrektek, hogy "ahány éves annyi százalék", ... stb.
Akinek kis esze is van, és belegondol, hogy a 90 éves néninél neki még minden meg fogja érni üzletileg... lévén nem a jótündérről beszélünk.
A lencséik egy részét saját importált kínai lencsék teszék ki, másik részét nagyobb lencsegyártók termékei - átkeresztelve más -saját- névre. Amiben eligazodni sokszor még a saját dolgozóik sem tudnak. S számodra mint vásárlónak nem fog kiderülni, hogy te ne adj isten egy Essi*or vagy egy H*ya, lencsét kaptál, vagy egy saját kínai terméket túlárazva.Műbizonylatot felejtsd el. Ha szerencséd van:
1. adnak garanciakártyát a lencséhez, ami tanúsítja, hogy az adott gyártó, adott típusú / felületkezeléssel ellátott lencséje van a szemüvegedben.
2. odaadják az elkészült szemüveghez a lencsék tasakját, amiben az üzlet megkapta azt a gyártótól....
Vizsgálat : az hogy 2 géppel is megnéztek, az elég kevés információ. Amikor azt sem tudod, hogy az valójában mi, akkor sokszor ez csupán léleknyugtatás. (parasztvakítás) Semmi nem helyettesíti a szubjektív látásvizsgálatot (semmilyen "computer"...)!
Pl. nálad csináltak olyat, hogy vörös-zöld hátténél kellett összevetni betűk/számok kontrasztosságát?Más:
2 évente szemészeti kontroll javasolt, de én nem biztos, hogy szemüveget is ott az Sztk-ban íratnék fel magamnak. Persze mindenkinek saját joga eldönteni, hogy neki mi a szimpatikus.(optikai üzletben is előfordulhat, hogy valaki optometristának adja ki magát. Jó azért szétnézni, hogy valahol ki van e téve a falon az ő diplomája vagy annak másolata...)
-
ferkoboy
senior tag
válasz Devilhun_HUN #1119 üzenetére
Szia! Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy azt "csak" ők tudják, ha...
Az utolsó AS jelzés az aszférikus felületkialakítást jelöli. Ez biztos.
-
ferkoboy
senior tag
válasz luigi106 #1126 üzenetére
Sok minden keveredik itt.
De:
1. SZTK - sem az eszközök, sem a vizsgálatot végző személy nem a legmegfelelőbb a jó szemüveg felírásához.
a., Aszisztens végzi a korrigálást. Soha nem tanult optikát, nagy valószínűség szerint. Elég baj, hogy vagy magától tanulja meg, hogy kb. hogy is kellene ezt végezni, vagy valaki aki sejti hogy ezt hogy is kellene, az megmutatja neki.
b., Szemész orvos végzi a korrekciót. Szem betegségei, annak felismerése, kezelése amiben ők igazán jók. A szemüveg-felírást vagy egy idősebb szemésztől tanulták meg fiatal korukban, vagy nem. Sajnos 80%-uk nem tud jól korrigálni. Egyszerűen nem oktatják nekik intézményesített keretek közt (orvosin).
A szemész alapvetően orvos. Ennél fogva a betegség szemszögéből tekint dolgokra. Nem egy összetett optikai rendszerként kezeli a szemet. Fizikai optikát se nagyon tanultak (max. 1/2 év)...
Ha szorgalmas, érdekli a dolog, akkor utánaolvas, kérdezősködik, keres ezen szakterületen jártas kollégát.2. Optika
- a., optikus (aki valójában látszerész) végez vizsgálatot - ilyen nem történhetne meg. Nincs erre jogosítványa, és megfelelő felkészültsége/tudása sem.- b., optometrista végez vizsgálatot. Akinek legfőbb feladata a szem fénytörési hibájának pontos meghatározása, és a látás korrekciója (szemüveggel vagy kontaktlencsével). Ezt tanulta több félével keresztül (6-8), ez a szakterülete. Optometrista lehet egy személyben látszerész is (szerencsés eset).
Ugyanúgy ahogy van jó kőműves, meg rossz is, így optometristák közt is találhatunk kevésbé felkészült személyt. Valószínűleg viszont jobb korrekciót fog tudni adni egy optometrista, mint egy Sztk-ban az aszisztens, vagy akár egy szemész.
Kivétel persze van, ismerek jól korrigáló szemész-orvost is.
Ha kérdésed van megpróbálok válaszolni írásban, de személyesen ugyebár minden egyszerűbb. Túl összetett egy-egy eset ahhoz, hogy távolról meg lehessen mondani a "tutit".
-
ferkoboy
senior tag
válasz Audison #1130 üzenetére
Mosogatószer: látszerész kollégáim közül egyesek ezért biztos megköveznek, de én bátran ajánlom. Töredéke egy szemüvegspray árának, ugyanakkor segítségével kiválóan megtisztítható bármelyik szemüveglencse.
-
ferkoboy
senior tag
válasz csfeher #1143 üzenetére
Essilor:
Orma 1,50 Crizal Alizé+ 7.810huf
Ormix 1,60 Crizal Alizé+ 14.790huf
Airwear 1.59 Crizal Alizé+ 9.990hufHoya, Zeiss is gyakorlatilag ugyanez.
Zeiss Lotutec - kb. Hoya SHV (talán még SHV karcokkal szemben jobb)
Essilorban ugyanez kb. Crizal Forte.
HOYA SHV szerintem jobb mint a CA+.Igen, a magasabb törésmutató tényleg jóval drágább.
-5,25 D esetén 1,50 törésmutató ellenjavallott. Min. 1,60. Még akkor is ha nem számít a vastagság.
(privátban megkereshetsz ha gondolod, hátha tudok segíteni)
-
ferkoboy
senior tag
válasz baumgartner! #1147 üzenetére
Hoya HVLL rétege jobb, tartósabb.
-
ferkoboy
senior tag
válasz markymango #1162 üzenetére
"Hozzájárulok, hogy megadott elérhetőségeimen az F-O Optika-Fotó Kft. üzleti ajánlataival felkeressen, valamint hogy adataimat közvélemény és piackutatás céljából saját szolgáltatásának fejlesztése érdekében felhasználja.".
Ügyes.
Kapsz cserébe 3 hónapra hagyományos (régi) hydogél lencsét, saját márkásat, amit sztem máshol nem szerezhetsz be. Megadod minden személyes adatodat...
Gyakorlatilag 3 havi "ingyenért" cserébe már le is köteleztek, hogy a vásárlójuk légy. Nyugodj meg, be fogják hozni rajtad azt a 3 hónapot.
(Én mindig félek attól, ha valaki nekem valamit ingyen ad. Az a végén fog sokba kerülni. De mindenki döntse el maga, hogy ő mit szeretne.)
-
ferkoboy
senior tag
válasz markymango #1164 üzenetére
Felhívom rá a figyelmedet, hogy nem csak email címet adsz meg, hanem lakcímet és telefonszámot (mobil) is.
Tehát nem csak leíratkozom a hirlevélről a tétje a dolognak.
És hidd el, alá fogják veled íratni, hogy ne tudj "csak úgy" leiratkozni, s elbújni a személyes ajánlásuk, és megkeresésük elől.
Angliában már házhoz küldik havonta a nagy ápolószereket is (és persze vonják is le a kártyádról az ellenértéket). Lustaság = kötöttség. Másik oldalnak meg stabil bevételforrás...Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz markymango #1166 üzenetére
El lehet túlozni a dolgot.
Amire fel kívántam hívni a figyelmet, az az, hogy senki ne gondolja, hogy ezen a világon bármilyen termék is ingyen van. Aki ezt képzeli, az naív.
Az Ofotért és VisionExpress sem karitatív szervezet.Nekem sem jön senki fia ingyen dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz hoffman_ #1170 üzenetére
Ezeket a kategóriájú szemüvegeket én személy szerint nem szeretem még kézbe sem fogni. Ugyanis rögtön viszket tőle a bőröm. A fém minősége, és a festék minősége sem egy bőrbarát. A nehézfémekkel az a baj, hogy az nem ürül ki az ember szervezetéből, hanem időről-időre csak rakódik...majd egyszer csak kijön egy fémallergia formájában.
- Ez az én véleményem.
-
ferkoboy
senior tag
Célszerszám kell hozzá mindenképp - ha nem akarsz gányolni, és tényleg tartós megoldást akarsz.
Szétszedéshez: létezik Silhouette homlokcsípőfogó, amivel a végét le kell "harapni". (Kimondottan ehhez gyártott, precíziós fogóról beszélünk, hogy a lencsét se karcold össze.)
Utána egy másik célszerszámmal ki lehet nyomni a szárat a lencséből (ezt sem fogsz sehol sem kapni).Összeszereléshez: új stift. Ez le kell pontosan méretre vágni. Ehhez ismét szükség van a Silhouette homlokcsípő fogóra (vagy jó egy nagyon éles orvosi szike is, azonban ez utóbbinál kicsit is avatatlan kézzel könnyen össze lehet a lencsét is karcolni).
Majd kell egy speciális össze-szorító fogó (Silhouette), ami mind a két oldalán műanyag pofás, amibe egyik oldalról a stift illeszkedik be (és meg is támasztja azt, adott szögben),a másik oldalról pedig a keret illeszkedik bele.Magyarán nem egyszerű. Szerszámok nélkül csak össze lehet drehálni. Én ezt nem javaslom.
Illetve kell egy új stift is (megfelelő méretben, és keménységben). [ennek sem mindegy a minősége]Ha elküldöd nekem, postafordultával visszaküldöm, ha sehogy sem találsz hozzá értőt - aki rendelkezik szükséges célszerszámokkal.
Idehaza is találkoztam már egy-két kolléga részéről nem szakszerű összeszereléssel -sajnos. Inkább ne is vállalná el szerintem az ilyen "optikus".Üdv: Ferkó
-
-
ferkoboy
senior tag
válasz literati #1180 üzenetére
Tényleg elég ködös, amint írod is.
Amelyik céggel én idehaza kapcsolatban vagyok, ott max. 1-1,5 hét az elbírálás. (Gyakorlatilag postafordultával.) - A hazai a forgalmazónak képesnek kell lennie eldönteni, hogy hibás az a termék, vagy sem.Tes** anyacége angol, ez okés. Viszont szerintem a lencse ettől még nem lesz angol, vagy francia, sokkal inkább made in PRC. (Ami önmagában nem lenne baj, ha tényleg minőségi lenne. - de nem ez a jellemző)
2 hét - talán beleférhet.
Egy láncolatnál lehet be kell tartani bürokratikus szinteket. Elképzelhető, hogy felküldik központba, onnan az anyacéghez, s csak onnan küldik vissza a gyártóhoz/forgalmazóhoz.
Tanács: Jóhiszeműen várakozzál, s bízzál a problémád rendezésében. Ha 3 v. 4 hét elteltével nincs még számodra elfogadható megoldás, utána vedd csak elő a kevésbé megértő személyiségedet.Én sem szeretem, ha valaki valamit követel. Igyekszem korrekten és jóhiszeműen eljárni mindenki ügyében még akkor is, amikor tudom, hogy márpedig az nem redeltetésszerű használat során következett be azzal a termékkel.
Remélem megoldódik a gondod! Ha véletlenül mégsem, úgy keress meg nyugodtan privátban.
-
ferkoboy
senior tag
válasz balazsbence #1184 üzenetére
Eltévedtél. Semmi köze nem volt a történetnek a felcseréléshez!
-
ferkoboy
senior tag
válasz skunkkiller #1190 üzenetére
Szia!
Rónaoptika - mehetsz hozzájuk nyugodtan. Ismerem a tulajt (Márk), nagyon jó szakmailag.
Vagy ha Pest, és Polateszt, akkor Pálfia Mártit tudom ajánlani - Várfok optika.
Ez utóbbit akkor javasolnám, ha fejfájásos panaszaid is vannak gyakorta.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz skunkkiller #1193 üzenetére
A készítés egy dolog. A prizmás szemüvegnél azért azt jól fel is kell írni. Mind a két helyre mehetsz e tekintetben.
Várfok Optika - gyakorlatilag ők a legjobbak prizmás szü. felírásában. Itt viszont inkább csak a vizsgálatot javaslom. Értesüléseim szerint készítés elég horror áron.
Róna - szakmailag felkészültek. Mind a vizsgálat, mind az elkészítés terén bátran megbízhatsz bennük.Várfok - kb. 10e Ft egy vizsgálat (lehet csak 8e, ebben nem vagyok biztos)
Róna - passz, telefonon kérdezd meg, de biztosan kedvezőbb árat fognak ennél mondani.
Reider - Veszprémben vannak.
Ennyi erővel ajánlom magamat, nálam is van Pola vizsgálat. Csak helyileg nem a szomszédban vagyok.Prizmás szemüveg - azért nem biztos, hogy tuti az kell. Erről inkább a vizsgálat során érdemes "érdeklődni". (el fogják mondani, ha azt javasolják - de ne te akard megmondani, hogy neked márpedig prizmás szemüvegre van szükséged) Bátran javaslom a fentebb említett helyek bármelyikét.
[A Várfokban nem csak gyermekeket vizsgálnak - szükség esetén tudok adni telefonszámot, amin be tudsz jelentkezni.]
RónaO. weboldalán találsz tel.számot. Hivatkozhatsz akár rám is. Ha így akarsz cselekedni, privátban megírom a részleteket.Üdv: Ferkó
mod: időben? Vizsgálat kb. 1 óra (esetleg 1,5). Többi kb. 30 perc. Elkészülés 1,5 - 2 hét. (Gyártott lencse esetén - pl. prizmás lencse.)
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz baluka26 #1198 üzenetére
Akkor próbáld fel online.
Értem én, hogy olcsóbb webáruházban, de ott az üzemeltetőnek elég akár egy 10.em-i 20nm-es lakás, mint "bolt".
Nem kell plusz eladókat fizetni, magasabb bérleti díjat, rezsit, stb.... Otthonról csinálhatja, akár mellékállásban (főállás mellett).
Azt nehezményezem, hogy nem etikus bemenni valahova felpróbálni, majd megrendelni a kiszemelt terméket máshol.
Akkor:
1. ahonnan rendeled, ott biztosítsanak felpróbálási lehetőséget
2. te vállald be, hogy látatlanban rendelsz
3. kérd meg egy haverodat/ismerősödet, hogy próbálhasd fel az övét (innentől ez csak baráti szívesség, és nem más kihasználása)...ez az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz baluka26 #1203 üzenetére
Tudom, nem nekem szólt a hozzászólásod, de azért engedelmeddel reagálnék.
Én a másodikat tartom etikusnak. Tehát rendeld csak meg a webshopból, és küldd vissza akár 8 napon belül - ha már erre lehetőséged van.
- De tudom, hogy mégsem így fogsz cselekedni, így inkább csak sajnálom, hogy ilyen szűk látókörűen szemléled ezt. Kicsit bonyolultabb ez annál, mint ahogy te elképzeled.
(A másodálláshoz főállás kell, ahhoz meg az szükségeltetik, hogy valaki foglalkoztasson. Tehát "kihasználjon", mert ugyebár ő sem karitasz, hogy "csak" munkát adjon.)
[Ha ezt a gondolatmenetet továbbviszed, akkor pedig nem kell csodálkozni, hogy miért is van kakiban a kapitalizmus.]Máshonnan szemlélve: ha a webshopok miatt tönkremegy a hagyományos "bolt", akkor nem tudsz majd sehova sem elmenni felpróbálni...
Abban egyet értek veled, hogy ne sokszoros haszonnal akarjon a kereskedő értékesíteni, és pár hónap/év alatt jól megszedni magát.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz baluka26 #1205 üzenetére
Eléggé off a témánk.
( Van egy -fura- elképzelésed a világról, az már látszik. )
- Mennyivel látod jobbnak felpróbálgatni azt a szemüveget, amit más az üzletből vesz meg utánad, mint újat?- Továbbra is tartom azt, hogy ha etikus akarsz lenni, akkor rendeld meg látatlanba, és ha nem tetszik, akkor küldd vissza. Hisz annak a kereskedőnek lesz rajtad haszna. Akkor miért mástól várod el, hogy lehetőséget teremtsen számodra a vásárlási döntésed meghozatalában?
[De már rég leszűrtem magamban, hogy te erre igen nagy ívben teszel.]- Erre az értékteremtésre mondhatnál egy példát azért. Ugyanis a "kihasználás" nem attól függ, hogy te lopod csak a napot, vagy pedig tényleg "termelsz".
Értékteremtés pl. egy bútor elkészítése. Ettől még kihasználja azt az asztalost a főnöke (a cég tulajdonosa), mert nem jófejségből foglalkoztatja, hanem azért, mert neki abból haszna lesz!Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
válasz baluka26 #1207 üzenetére
"Nagyon sok kiállított darabot biztosítani szoktak a gyártók." - Tejből? Kenyérből? TV készülékből? Gyógyszerből? Tényleg érdekel, hogy miből!
Ugyanis optikai szaküzletben található termékeknél ezt meg kell cáfolnom!
Továbbra is tartom, hogy elég elszigetelt gondolkodásod van a világról. Ha jól sejtem, még az életben nem szerepelhettél a munkaerőpiac egyik oldalán sem.
-
ferkoboy
senior tag
válasz baluka26 #1209 üzenetére
Eltévedtél baluka!
[link]Ha elsiklottál volna e felett (is) : Abban egyet értek veled, hogy ne sokszoros haszonnal akarjon a kereskedő értékesíteni, és pár hónap/év alatt jól megszedni magát.
Érvelni és példát hozni úgy látom nem tudsz, csak vagdalózni.
Kíváncsi lettem volna, hogy miért is gondolkodhat így valaki, de látom beszélgetésünk teljesen felesleges, sehová sem vezet.A boltom köszöni szépen, jól van. Nem fogom miattad bezárni. Szerencsére nem tőled függök!
Remélem azért értesz is valamihez annyira, mint amekkora arcod van!
További szép napot!
-
ferkoboy
senior tag
válasz baluka26 #1211 üzenetére
Szerinted.
Mod. : az érvelés továbbra is hiányzik.
Én leírtam folyamatában, hogy mi-miért. Te ezt nem akarod megérteni. De hidd el, hogy más ezt képes megérteni, végiggondolni, adott esetben belátni. Nem kell senkit sem sajnálni -éppen ezért nincs szükség a dramatizálásra sem részedről.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest