- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Az egy dolog, hogy te nem teszel bele, de lehet benne es ez pont olyasmi, amire shellscript iraskor tenyleg figyelni kell.
"a peldad meg santit, mert a df nyilvan alapvetoen arra van, hogy EN megnezzem mennyi a szabad hely"
Nem hiszem, hogy "alapvetoen" erre lenne, hiszen ha shellscriptbol meg akarod nezni, hogy mi a helyzet a szabad hellyel, akkor mast nem nagyon tudsz hasznalni. En egyebkent a magam reszerol orulnek, ha az ilyen fancy tooloknak lenne valami rendes, gepi feldolgozasra alkalmasabb kimenete is (ahol pl. nem vagja le a hosszabb nevu device-ok nevenek a veget, hogy mast ne mondjak, vagy nem localefuggo az, hogy mit ir ki).
-
ddekany
veterán
"biztos en vagyok a hulye, de en nem szoktam space-t rakni a filenevbe"
Legalábbis szerveren én sem... viszont nem is én állítom jellemzően elő a fájlokat, vagy nem olyan program amit én írtam, szóval a fölött nincs kontrollom (mint gondolom másnak sincs).
"a peldad meg santit, mert a df nyilvan alapvetoen arra van, hogy EN megnezzem mennyi a szabad hely"
Az van, hogy ott egy rakás tool a toolboxban, és nyilván azt lenne jó akkor használni scriptekben, szóval ezzel megint nincs mit kezdeni nagyon.
Ha meg a példák után is szerinted a JSON-s (vagy akármilyen gépi fogyasztásra strukturált) kimenettel a bonyolultabb minden, vagy nem érné meg globálisan egy ilyen irány, azzal már nem tudok mit kezdeni...
"ranezek a df outputjara, majd egyedul a "grep" parancsot hasznalva mar kesz is a megoldas"
És ha ránézel a shell scripte, amit nem tegnap írtál, vagy nem te írtad, akkor meg nem látod mit csinál... A forráskódokat általában többször olvassák mint írják.
"Alapvetoen nem rossz az otlet, hogy valamilyen szabvanyos feluleten kommunikaljanak egymassal a programok, de ezt rakenyszeriteni a felhasznaloi interakciora kitalalt programokra nagy butasag"
De hát 2x megírni a programokat, egyszer így, egyszer úgy, meg még nagyobb képtelenség. Hiszen a kétféle kimenet generálásnál a forráskód java része közös lenne.
De szóval mindegy... átadtam amire gondoltam ama másik topicban, aztán kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Escape from Tarkov
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Filmvilág
- Tudományos Pandémia Klub
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest