- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
ddekany #1493 üzenetére
akkor leirom meg egyszer: irj egy olyan parancsot/scriptet az altalad kitalalt szintakszis szerint, ami kilistazza a lefgeljebb 10% szabad helyet tartalmazo particiokat
Maga a parsolas hiaba rendszerfunkcio, attol meg bele kell rakni a programba. Nem mondhatod azt a librarynek hogy "itt a json input amit kaptam, csinalj belole helyettem olyat amilyet akarok" (ld: "visszavezetem bele amit én kikapartam szűrt meg így-úgy rendezett akármicsinált JSON eredményt, hogy na akkor ezt formázd, mintha csak te termelted volna belül magadnak")
alacsonabb rétegben befektetsz X emberévet, azzal megtakarítasz összességében sokszor X emberévet
meg mindig nem lattunk semmit ami igazolna hogy ez a vilagmegvalto ujitas valoban megsporolna szamottevo idot -
-
doc
nagyúr
válasz
ddekany #1481 üzenetére
biztos en vagyok a hulye, de en nem szoktam space-t rakni a filenevbe (sem ekezetes karaktereket, sem hasonlo aljassagokat - szivtam ezzel eleget a windowsos rendszergazdasagom alatt...)
ha ez megis elofordult, akkor a problema valamivel bonyolultabb lesz, de kozel sem megoldhatatlana peldad meg santit, mert a df nyilvan alapvetoen arra van, hogy EN megnezzem mennyi a szabad hely
tehat ha jsonozni akarsz, akkor meg kell mondani neki hogy "fogalmazzon bonyolultan", majd meg kell keresnem hogy hogyan is hivja o a sajat kimeneteben a usage percentage-t. Mig most egyetlen ranezessel latszik, hogy eleg megkeresnem a "99%" format, addig a te megoldasodnal a json kimenetben turkalva kene megkeresnem a megfelelo nevet.szerintem a df --jsonoutput $dev | jget usagePercentage nem segit annyit a df $dev | grep -o '[0-9]\+%' | grep -o '[0-9]*' valtozathoz kepest, hogy az alapveto, brutalis munkat megkovetelo architekturalis valtozasokat indokolna (ranezek a df outputjara, majd egyedul a "grep" parancsot hasznalva mar kesz is a megoldas)
Alapvetoen nem rossz az otlet, hogy valamilyen szabvanyos feluleten kommunikaljanak egymassal a programok, de ezt rakenyszeriteni a felhasznaloi interakciora kitalalt programokra nagy butasag, es felesleges is (baromi sok pluszmelot igenyelne, es ha valaki eppen nem, vagy nem jol koveti az elvarast, akkor MINDEN borul)
Egyebkent nem talaltal ki semmi ujat, nezd meg pl. a DBUS-t - csak azt nem akarjak olyan helyeken is eroltetni, ahova nem valo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged