Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
leone1234
csendes tag
válasz vargalex #7760 üzenetére
Szia!Kiprobáltam és nem megy a blokkolás.
echo Blocking kapu.hu from 192.168.1.230 at time interval 11:00 - 12:00
iptables -I FORWARD -s 192.168.1.230 -m string --string kapu.hu --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 11:00 --timestop 12:00 -j DROP
Mit rontottam el????Elküld gomb katt utánna próba és mégis megnyilik a kapu.hu a 11:00 és 12:00 közöttköszi
-
leone1234
csendes tag
-
Dolcevita27
csendes tag
Sziasztok
Hogyan kéne beállítani a Qos-t hogy transmission alacsony kiosztást kapjon?
Próbáltam szolgáltatás: bittorent , PORT: 21234 alapján is de nem sikerül. ..
Köszönöm
-
vargalex
Topikgazda
válasz leone1234 #7762 üzenetére
Szia!
A fenti példa szűri akkor is, ha get paraméterben (bár még lehet, hogy post-ban is), azaz az URL-ben szerepel a kérdéses szó. (Anno, mikor teszteltem, akkor a prohardver-re azért nem tudtam hozzászólást küldeni ezzel kapcsolatban, mert aktív volt a példában is megtalálható facebook szabály és a hozzászólásban benne volt a facebook szó.)
MAC-re történő szabály elvileg így nézne ki:iptables -I FORWARD -m mac --mac-source AA:BB:CC:DD:EE:FF -m string --string kapu.hu --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 11:00 --timestop 12:00 -j DROP
Persze lehet, hogy kell még a mac modulhoz valamilyen csomag.
Alex
-
krealon
Topikgazda
"A leírásod alapján eljutottam a wget parancsos részig, de az alábbi hibaüzenet érkezett rá:
wget: can't connect to remote host (192.168.56.1): Network is unreachable"
HFS --> Menu --> IP Address --> kivalasztani azt, ami a router fele esik
Nem tunt fel, hogy 192.168.56.1 a Vitualbox virtualis adapterenek az alapertlemezett cime?
-
syler123
veterán
Ma próbára betettem egy másik hdd-t ext4-re formázva a külső hdd tok-jába és megint azt írja ki hogy read only file system. Szóval valószínűleg a külső hdd vezérlője nem tetszhet neki vagy nem tudom, mert már a 2. hdd-vel csinálja ugyanazzal az usb házzal, ami van másik hdd-m, az pedig a saját házában tökéletesen működik.
-
syler123
veterán
Hát kínából van, ráadásul még hamis is, mert asmedia vezérlőről volt szó, mégis jmicron van benne, szóval így jártam, nézek másikat.
Egyébként mennyire okoz gondot a routernek ha tápot is ad egy 2,5"-os hdd-nek? Vagy érdemesebb valami külső tápos megoldást választani?
Igazándiból azért nem vettem külső hdd-t mert nálam halomban állnak ezek a 2,5"-os hdd-k, csak használni nem tudom őket így normálisan.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz syler123 #7769 üzenetére
Elég nagy gondot okoz a routernek, a táp adása. megoldás lehet egy y kábel+telefontöltő, vagy aktív hub. De a jog problémára biztos nem megoldás...
suste: Hát amúgy tényleg kinek, mi, de 2,5" hdd-t biztos nem használnék. Főleg nem gyárilag külsőt...
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ez tényleg ilyen kinek mi tetszik dolog. Én nem szeretem az ilyen egybe cuccokat. Inkább egy jó külső ház + külön HDD. Ha tönkremegy a HDD, akkor legalább a jól bevált házat használhatod tovább, csak egy HDD-t kell venni.
Headless-el ellentétben pedig soha nem tennék 3,5"-os HDD-t routerre. Sokkal hangosabb, melegebb, a fogyasztás pedig majdnem a routerével vetekszik. (Pedig ugye az egyik fő cél, hogy minimalizáljuk a fogyasztást.) Ráadásul nem is igazán gyorsabbak már a 2,5"-os társaiknál, arról nem is beszélve, hogy a router úgysem tudja kihajtani a 2,5" sebességének a töredékét sem.
Nekem a kis home serveremben is 2,5"-os HDD-k vannak, mert nekem ott is a fogyasztás és a méret volt a fő szempont.Szóval, valóban ennyire különbözünk.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
suste
veterán
válasz vargalex #7772 üzenetére
nem tudom hogy van-e valami teszt arról, hogy az egyben hdd vagy a haz+hdd fogyaszt-e kevesebbet?
én amikor bizonytalan kapcsolattal találkoztam ismerősnél, akkor mindig az jött ki a végén, hogy a hdd/keret vagy keret/usb csatlakozás volt nagyon labilis, ez miatt elveszett az áram, és leszakadt, akár kis mozdításra is
ilyen az egyben hdd-nél nincsen, ez miatt kisebb fogyasztást is gondolnékde ezek tényleg egyéni ízlések, meg tapasztalati kérdések
-
syler123
veterán
Mount parancsra ezt dobja:
/dev/sdb1 on /mnt/sda1 type ext4 (ro,relatime,data=ordered)
Tehát itt is read only. Nem értem ezt, azt nem lehet valahogyan direkt-ben átírni?
Mount options-be hiába írom hogy rw, nem változik.
-
Hello,
Ha valaki esetleg végigjárta már ezt
TP-Link 841-ből akarok építeni mini www + FTP szervert. Az USB port megvan rajta, kipróáltam egy imagevel, ami az OpenWRT wikin volt (vagy hol, fene emlékszik), működik.
Image Builderrel összeraktam egy saját imaget, ami szépen felmegy rá, működik, csak nincs USB. Betölti a drivereket, de nem talál meg semmit az USB buszon.
Valaki tud ebben segíteni? Valahol ehhez a típushoz volt szó patchelt kernelről, azt meg tudom oldani Image Builderrel?
Némi kimenet :
root@OpenWrt:~# lsmod|grep usb
ledtrig_usbdev 1856 0
nls_base 4656 1 usbcore
ums_usbat 7248 0
usb_common 1008 1 usbcore
usb_storage 36240 10 ums_usbat
usbcore 111392 18 usbserial
usbserial 16720 0root@OpenWrt:/www# dmesg|grep usb
[ 5.330000] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 5.330000] usbcore: registered new interface driver hub
[ 5.340000] usbcore: registered new device driver usb
[ 5.450000] usbcore: registered new interface driver usb-storage
...itt regisztrál még egy rakás drivert...És ezeket a csomagokat tettem bele pluszban :
kmod-usb-core
kmod-usb2
kmod-fs-ext4
kmod-usb-storage
kmod-scsi-core
kmod-usb-storage-extras
kmod-usb-serial
kmod-usb-ohci
kmod-usb-uhci
kmod-ledtrig-usbdevMutogatni való hater díszpinty
-
suste
veterán
nemrég beszélgettünk itt is 3-4000ft-os minirouterről, ami a 841-hez képest jóval kisebb, eleve usb-s, jobb procival, több rammal és nagyobb flash-sel rendelkezik
nem lenne egyszerübb azzal megoldani? [link]
azt nem írtad hogy ez a 841 a főroutered is, vagy csak az említett 2 funkcióra kell, de a NEXX-et akár a 841 után is kötheted
egy kisméretű pendrive-val tényleg mini rendszer lehetne
persze lehet, hogy mindenképpen barkácsolni akarsz...értem annak is a szépségét....[ Szerkesztve ]
-
-
Headless
őstag
Azért mert a sebessége a béka segge alatt 10 centivel lesz...
Viccet félretéve használhatatlan sebessége lesz és nem éri meg a befektetett munkát. 841 wds kliensnek, wifi továbbításra alkalmas szerver feladatokhoz az erősebb routerek is csak nagy kompromisszumokkal használhatóak.
-
válasz Headless #7778 üzenetére
Érteni.
Na most ezt a feladatot jelenleg egy félhalott tablet alaplap csinálja, azon a php is úgy megy, hogy inkább sehogy. Leginkább személyes, távolról elérhető tárhelynek van használva, a WOL-on ébreszthető gép mellett. Szóval meglátnám, milyen a sebessége, és megnézem, mennyire jó nekem.
Csak nem lehetetlen azt az USB-t feléleszteni saját image-el sem...Nem éri meg a befektetett energiát -> ha mindenki csak azt csinálná, ami megéri, nem lenne Openwrt sem
Mutogatni való hater díszpinty
-
Headless
őstag
Azért nagy különbségek vannak 841, meg egy 1043 v2/archer C5/7 között... Amire megérheti az openwrt fejlesztése, persze régen is volt értelme jobb testreszabhatóság miatt. De ehhez én nem tudok hozzászólni.
Sebesség így elsőre max 300-400 kbyte/s lesz. Ha nem kevesebb...Kérdés be van-e töltve minden kmod, mert a listából csak egy rövidet írtál...
ledtrig nyilván nem lényeges.
Lényeges az ohci|uhci|ehci valamelyike (vagy mindhárom) és az usb-core. És persze a megfelelő fájlrendszer kmod.
lsmod |egrep "usb|ehci|ohci|uhci"
ehci_hcd 30780 1 ehci_platform
ehci_platform 1872 0
ledtrig_usbdev 1952 0
ohci_hcd 16608 0
uhci_hcd 18240 0
ums_usbat 7328 0
usb_common 1160 1 usbcore
usb_storage 36248 15 ums_usbat
usbcore 109425 17 usblp
usblp 8448 0[ Szerkesztve ]
-
válasz Headless #7780 üzenetére
Sebesség nem annyira érdekes, kintről elérve sem feltétlen gyorsabb a net... Meg a szerencsétlen egymagos tablet proci szerinted gyorsabb? A lényeg, hogy 0Ft-ból valami annál kulturáltabb megoldást kéne alkotni. A 1043-at én is néztem, az jó cucc, de ha már veszek valamit, akkor Raspberryt
A kmod lista annyi volt, amit kiírt nekem, amennyit kimazsoláztam belőle, az az volt, hogy más nem is kell; a serialt kiveszem majd (főleg ha a router soros portja elérhető amúgy), a ledtrig meg csak kényelem (a felhasznált pendrive-on nincs led)
Mondjuk legközelebb vasárnap tudok új imaget feltenni rá, akkor leszek többet itthon.
A másik, ami még érdekes; ha tényleg patch kell a dologhoz, akkor a működő USB-s imaget tudom-e valahogyan módosítani?
[ Szerkesztve ]
-
Hm, közben visszadobtam rá a működő USB-s fw-t, az kicsit másképpen indul :
root@OpenWrt:~# dmesg|grep usb
[ 6.360000] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 6.370000] usbcore: registered new interface driver hub
[ 6.370000] usbcore: registered new device driver usb
[ 6.520000] usbcore: registered new interface driver usb-storage
[ 7.180000] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci-platform
[ 7.330000] usb-storage 1-1:1.0: USB Mass Storage device detected
[ 7.340000] scsi0 : usb-storage 1-1:1.0
[ 15.580000] usbcore: registered new interface driver ums-alauda
...itt még berak pár drivert.Mutogatni való hater díszpinty
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ez image builderrel nem fog menni. Még kernel fordítás előtt kell patch-elni.
Egyébként alap feladatokra bőven jó lehet. A leggyengébb TL-WR841ND is 400 MHz-es SoC-al rendelkezik, ahogy a sokak által hasonló feladatokra használt TL-WR1043ND v1 is. Mivel konkrét hardware verziót nem írtál, így legfeljebb az USB 1.1 foghatja vissza, ha csak azt lehet rá moddolni.Alex
-
Dolcevita27
csendes tag
Sziasztok
Talán kicsit élénkül a topik nézettsége így megkockáztatom ismét a kérdést:
Hogyan kéne beállítani a Qos-t hogy transmission alacsony kiosztást kapjon?
Próbáltam szolgáltatás: bittorent , PORT: 21234 beállítással is de nem sikerül. ..
Köszönöm
-
MODERÁTOR
válasz Dolcevita27 #7785 üzenetére
Szia!
A leghatásosabb az, ha korlátozod a transmission-t.
-
Dolcevita27
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7786 üzenetére
Köszi a választ de ha már van ilyen funkció jó lenne használni és nem egy olcsó kompromisszummal helyettesíteni.
Gondolom létezik működő QOS beállítás csak én eddig nem találtam.
-
suste
veterán
Pont ar/ertek arany es a meret miatt irtam a nexx-et.
Az rpi es a tobbi hasonlo cucc joval dragabbak, es macerasabbak is.
Nexx-re csak radobod az openwrt-t, belovod a netet, feltelepited a szukseges csomagokat es kesz a cucc. Mindezt webes feluleten is megoldhatod, meg ssh-zni sem kell. Teljesitmenyben is oriasi elorelepes, nem csak a proci, hanem a ram is....akar torrentezni is tudsz vele... -
suste
veterán
válasz Dolcevita27 #7787 üzenetére
Regebben volt rola szo, hogy a qos alapbeallitas is jo...
De en nem teszteltem, mert en is a tm korlatozas hive vagyok, hogy minden masra is maradjon eroforras. -
válasz vargalex #7784 üzenetére
Köszi
Reméltem, hogy esetleg azóta már a CC-ben levő kernellel megy.Ezek közül az egyik 7.2-es, a másikat nem tudom, de az is 7 körüli, vagy 8. Szóval még elég is lehet, a flash szűkös egyedül.
Megkeresem majd a patchet, abban valaki majd tud segíteni, hogy hogyan teszem rá, meg ha a kernel fordításban elakadok?
Illetve a lefordított csomagokat gondolom ahhoz a kernelhez kell majd beszerezni.@Suste : Jó, de mint írtam, az pénzbe kerül, ami már itt van 841 az meg nem (Téglaként kerültek ide, aztán nem volt nehéz feléleszteni.)
Meg abból keveset tanulok, hogy opkg install samba36-server...Raspi meg drágább, de annyival nem macerásabb, és azért jóval combosabb...
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Pont a lenyeget nem ertetted:
opkg install samba36
Meg ilyen sem kell! Mindenre van webes felulet....de annyival nem macerásabb, és azért jóval combosabb...
Joval dragabb, igy lehet joval combosabb.
Viszont joval macerasabb az elozo miatt....
Ha a legolcsobb verziokat nezzuk akkor se wifi, se haz.....Ar/ertek/macera viszonylatban verhetetlen a maga kategoriajaban a nexx.
4000Ft meg a mai vilagban nem egy nagy penz.
Pl uj 841 is dragabb.
Ok, neked van 841, ertem..... -
Házat elég sok mindenből lehet csinálni
Meg a másik, hogy lenne olyan ötlet is, ami jobb, ha 2 eszközből van. Persze lehet, hogy az egyik 841 cserélődik majd (vagy mind a kettő).Amúgy igen, jóval combosabb a raspi, de a fogyasztása nem sokkal több -> nekem sokkal sokrétűbben használható. Hogy nincs wifi? Kábelen gyorsabb... Meg van itthon USB N-es wifaj adapter.
A webes felületből se sokat tanul az ember, ilyenkor nekem azért ez is számít. Ezer éve fordítottam utoljára kernelt. Ha meg olyan eszközökből meg lehet oldani, amivel hivatalosan nem lehetne, az még jobb
(Nekem igazából az a fura, hogy ezt egy hekkeltförmver-topikban bizonygatni kell.)[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Irtam, hogy ertem a moddolas oromet, igenyet...
Mit/hol: en vegig openwrt-rol irok. Ennek is vannak fokozatai. Szinte minden megoldhato webes feluleten is, nem szukseges melyre asni.
Ha valaki megoldast akar, akkor nem feltetlen szukseges szivatnia magat parancssorral, furas-faragassal, foleg ha van olcso kesz alternativa.
Irtam, hogy ertem, Te nem ezt keresed, ok...En arban hasonlo eszkozrol beszelek, mint amivel foglalkozol. Nekem is van pi-m, nem egy kategoria semilyen szempontbol, nem erdemes ide keverni....
-
Nem egy kategória árban a Pi, de nekem használati értékben ugyanaz lehet, csak az ára több. terveben volt, csak nem volt rá keret. A router hardvere nekem olyan szinten érdekes most, hogy az van, azal lenne jó megoldani. Ha nem megy, akkor még mindig eladhatom ezt a két dögöt.
Szívásból lehet tanulni. Neked persze, webes, de te kívülről ismered az OpenWrt-t.Más. MR3420 fw mennyire megy fel a 841-re? Hasnló a hardver, és a 841 wikin ott is van, hogy a 7.2-n működik.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Amúgy ha jól vettem, ki amit írtál, van olyan FW amivel megy az usb. miért nem használod azt? Nincs elég hely telepíteni? Akkor extroot és annyi helyed lesz amennyi kell.. Persze választhatod a nehezebb utat, is hogy nagyobb flash-t forrasztasz be, de azért lényegesen egyszerűbb és még forgatni sem kell, nah meg magamat ismerve szerintem legalább 64/128 mb hely kellene. Extrootal ez sec-pec kivitelezhető.[link]
-
válasz Headless #7795 üzenetére
Nem akartam extrootot, de lehet az lesz a jó. Illetve, a gyári flashben elfér annyi amennyi nagyon kell, azzal már kéne működnie. Jó lenne különösebb mókolás nélkül megoldani (de az extroottal + swappel meg mondjuk fullextra lenne, mehet minden...)
Mennyire lassú egy SD kártyával az extroot? Gondolom borzalmasViszont saját fw forgatása sokkal nagyobb cucc Mindenképpen megpróbálom.
A működő USB-s fw-el nem megy a csomagtelepítés. Nem tudom már hogy miért, de valószínű a hely kevés. (Ha menne, lehet nem is kell itt kérdeznem, mert kiszórok mindent, beteszem ami kell, és halleluja.)
@suste : Na igen, erre jutottam én is 1-2 unbricken amúgy is túl vagyunk már ecchphoto-val.
(A vasalóm is wireless, igazad van .)
[ Szerkesztve ]
-
Jó lenne. Ha nem megy, akkor... akkor másképp kell.
Igazából nem jutott addig eszembe az extroot, csak a swap, attól idegenkedtem, egyszerűbb, ha a saját hardverén fut minden, saját háttértárról az OS. Hasznosab lenne az extroot, még úgy is, ha háttértár eltávolítás után nem működik tovább, mert sokkal több funkcionalitást bele lehet tolni.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Egyik alap build-el sem mehet, hiszen a TL-WR841ND-n nincs alapból USB port. Így felesleges lenne beletenni.
v7 esetén pedig már USB2 elérhető, így a sebességgel sem lesz gond.
Szerk.: nem vészesen lassú az USB-s extroot, a flash chip egyáltalán nem sebességbajnok. Szerintem gyorsabb az USB-s eszköz olvasása, de most nem tudom ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika