Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz zacci #45875 üzenetére

Ventura-val vettem az M2 Mini-t, azzal lettem Mac-es. Valahol 13.3-13.4 körül lett teljesen használható, az alaprendszer addig kicsit nyöszörgős volt. Nekem nem volt nagy újdonság, mivel azzal léptem be a macOS világába, de aki régebb óta Mac-ezett az anyázott rendesen.
    A 14 debütálásánál szintén kellett 1-2 alverzió mire minden a helyére került. Ha jól emlékszem ennél jött egy bug amitől az USB-s dokkolók/hub-ok elfoshatták magukat. Szerencsére a Dell dokkolómat meg az Orico HUB-ot nem érintette így a gép némi kompromisszummal de munkaképes maradt, de az Agptek-et majd fél évig nem tudtam használni. Ha csatlakoztattam, a Mini végtelen ciklusba került elszállt és bootloop-ba ragadt. Én megúsztam ennyivel volt kinél a logic board-nak is meszeltek.
    Tavaly jött a 15 és az első pár alverzióig ment a nyöszörgés... Kb. a 15.3-tól állt helyre a világbéke. :DDD
    A macOS 26-tal eddig nálam semmi lényeges probléma sincs. (mint írtam azt leszámítva, ha hideg-indítom, a login screen-ről kell neki ~10s mire lefut a csík)

Viszont az iOS26-tal nálam valami nem kerek. A telefon az én használati szokásaimmal 18-on simán elketyegett 2,5 napig egy töltéssel (20-80 között tartom) most örülök ha 1-1,5 napig bírja. 63 ciklus ment bele 2024 decembere óta, tehát azt sem lehet mondani, hogy legatyásodott. Telefonálok pár percet merül pár %-ot. Ránézek a Mail-re, Photos-ra iMessages-re, stb... nem pörgetem, csak gyorsan átfutom, merül több %-ot... Valóban olyan mint ha valami beragadna és pörgetné. Elborul az agyam, csinálok egy mentést, lesatírozom a gyászba és újrahúzom.

• Czo

addikt

válasz zacci #45875 üzenetére

Nalam szerencsere, a beta idoszak alatt kb minden bug ki lett kupalva, ami a hasznalatot nehezitette. Kb 80-90 nyitott hibajegyem volt. Mostanra, csak aprobb grafikai glitchek maradtak. Pl. itt macOS-en neha fekete a menubar egy reszenek a hattere, vagy pl. a Messages.app -ban, ha az ablak inaktib, akkor nem latszik, hogy melyik cimzett van kijelolve, ha az aktualisan kijelolt cimzett ki van pinelve.

Új hozzászólás Aktív témák