- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
magmakocka #28416 üzenetére
Ezt most nem értem, mit futtatva van ott, milyen modeset?
Egyébként ha megy az Xfce, akkor nem kell Xorg configure. A Kodi-nak valószínű jogosultságbaja van, alapból a kodi nevű felhasználót használja, ami a kodi csoportban van, ennek kéne megfelelő jogokat adni, Alpine-on nem tudom hogyan megy.
-
Jester01
veterán
válasz
magmakocka #28414 üzenetére
Egyszeri próbálkozáshoz bootoláskor a grub menüben kell szerkesztés funkciót választani (azt hiszem e betűvel) és ott ki lehet törölni.
-
Jester01
veterán
válasz
magmakocka #28412 üzenetére
Nem ismerem az xorg automatikus konfigurálóját, de első körben én kivenném azt a nomodeset-et. Aztán elvileg xorg config nélkül is el tud indulni, szóval kitakarítanám az összeset és kipróbálnám úgy is. Ha az se jó, akkor pedig kézzel csinálnék egy alap config fájlt.
-
Jester01
veterán
válasz
magmakocka #28410 üzenetére
nomodeset direkt van kernel paraméterek között?
fbcon egyébként tipikusan fixen be van forgatva, nem modul, ezért nem lehet (nem is kell) betölteni. Nézd meg létezik-e a /sys/devices/virtual/graphics/fbcon directory.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest