Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz bambano #34720 üzenetére

Miben más?
    Az általad leírt igények:
    - X-hez kell a /home
    - /home-hoz kell a drbd
    - drbd-hez kell a networking

Nem konfiguráltam fel neked drbd-t, így tényleg más "problémára" megoldás, de a valóságban egyszerűsítettem a drbd által adott inputot és outputot, miszerint: kell neki networking (curl exit code 0/nem0), ha van networking, akkor lesz egy blockdevice (drbd a /dev/akármit csinálja, az én implementációm meg egy konténerfájlt valós helyi deviceról másolva.)
    Nincs arról szó, hogy a systemD-hez internet kellene, ez egy adottság volt az én környezetemben, de nem a service leíróban megfogalmazott követelmény, hanem a "kódban" (curl).

Tényleg felfogni sem tudom, hogy mi az, ami neked ebből nem világos, amiből azt gondolod, hogy ha így megcsinálod a saját valid drbd megoldásod, akkor ahhoz kötelezően internet kell.

Egyszerűen át sem gondoltad, csak a sok szívásodat arra töltöd ki, hogy lehetetlen, bármit írok. Nem az, és minden igényt teljesített, nem volt/kell extra megszorítás.

@emvy: nyilván, de így is teljesen felesleges volt 10 percet is eltöltenem az egésszel (ebből kb 90s a gép létrehozása "üres" környezetben), ha az egész napom arra megy el, hogy magyarázzam a falnak, hogy működik, amit szeretne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés