- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
samujózsi #29633 üzenetére
Nem szűkösek, mert tiling WM köré is tudzs Gnome ökoszisztémát építeni. A Gnome-ban eleve lecserélhető a Mutter nevű WM-jük. De akármilyen tiling WM köré is tudod ugyanazt a Gnome panelt, Gnome alkalmazásokat és appleteket tenni, futtatni, ugyanazokat a billkombókat beállítani.
Amiről itt a végén írsz, azt minden grafikus felület, DE, WM tudja. Az ablak bal felső sarkában lévő ablakgomb egy menüt hoz elő általában, és ott be lehet állítani az Always On Top funkciót, akkor nem tudja kitakarni semmi. De ez csak félmegoldás, mert az ilyen alkalmazást ugyan nem takarja semmi, de ő maga viszont takarhat olyat, amit nem kéne neki. A tilingozás az egyetlen normális megoldás erre, pont erre is van kitalálva.
A Chrome/Chromium meg egy nagy rakás kula. Nem csak amiatt, hogy elveszi a rendes ablakkezelő funkciókat, ez is felesleges hibája persze. Ennek ellenére van rá workaroud, a WM-ben beállítasz az Always On Top funkcióra gyorsbillentyűt, és azt nyomkodod.
-
samujózsi
senior tag
válasz
samujózsi #29633 üzenetére
Ma is tanultam valamit...
Ha nem is pont az, amit akartam, de így is elmegy:
(csak példa - a "Super"-ként hivatkozott bill. nálam a Windows gomb)
Böngésző -> Super+Jobbra, terminál -> Super+Balra. Így felosztják egymás közt a desktopot, vertikálisan maximalizálva, horizontálisan 50%-ra "maximalizálva" az ablakot.
És itt jön a poén: ha az egyik ablakot horizontálisan átméretezem, akkor a másik is megy vele.Na jó, ez inkább a kezdőbe való, csak azért ide írtam, mert itt kezdtem kérdezni.
Sajnos az xrandr nem működik laptop kijelzővel.(#29634) sh4d0w
Nálam nincs ilyen és úgy emlékszem, már a unity is mellőzte ezt az opciót.Szerk: helyesbítek, alapállapotban nem volt ilyen. Kiválasztva a "Use system title bar and borders"-t már van, csak nem tudok visszaváltani az eredetire...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest