Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz brickm #28063 üzenetére

Mondom, nem működik, mert a killall binárisnevet kér. Jó, talán úgy működne, ha már a bináris nevében is szóköz van. De a legtöbb progi (top, htop, vtop, gotop, lxtask, gnome-system-monitor, stb..) a folyamatoknál nem a folyamat tényleges nevét mutatja, hanem az egész parancssorát, amivel indítva volt, pl. perl /usr/bin/asciiquarium. A killall ezt nem eszi meg, mindegy hogy escape szekvenciázod a szóköz. Ez volt az első, hogy "perl\ /usr/bin/asciiquarium" és "perl\ \/usr\/bin\/asciiquariumként" megpróbáltam, de akkor még nem tudtam miért nem működik. Közben meg az adott folyamat neve simán "perl", ez a bináris fut, ez az asciiquarium nem bináris, hanem egy script, amit futtat a perl. Az megint más, hogy paraméterben a /usr/bin/asciiquarium lett megadva. A killall nevében pont azt jelenti az „all”, hogy ilyenkor mindent kilő, killall perl parancsra az összes futó Perl-folyamatot lelövi nem szelektíven.

A lényeg, hogy nem a jó eszközt próbáltam használni, a killall nem arra való, amit szerettem volna. Helyette a pkill kell, az lényegében egy kill $(pgrep "keresendő"). Megzavart, hogy a legtöbb hasonló scriptben a killallt használják, ez pedig rossz irányba vitt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés