Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garry84: Sumák aprós?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
szőr Artúr #24920 üzenetére
valahol van egy log, mindegy, micsoda.
ezt én periodikusan (1-3 percenként, mikor hogy, de ez is mindegy), átmásolom a /var/log/ev/ho/nap alá sima cp-vel. hogy közben változik-e a forrás, nem érdekes. utána a célállományt betömörítem bzip-pel.itt kezdődik a kérdés: a szervereken kialakul egy könyvtárfa, tele fájllal. ami nyilván nem változik már, mert egyrészt lemásoltam olyan könyvtárba, amiről a syslog se tud, meg semmi más se tud, másrészt be van tömörítve.
fentiek több szerveren lezajlanak. ezeket a másolt, tömörített logokat szeretném az archiváló szerveren viszontlátni, hibátlanul. és nem szeretném keresztülpaszírozni a syslogon, mert jelenleg nem látom értelmét. de meggyőzhető vagyok, ha nincs jobb. és amikor ezeket viszontláttam az archiváló szerveren, akkor törlődjenek a forrás helyen.
segédinfó: minden gép debian, mindenhol van root jelszó és van jelszó nélküli kulcsos ssh bejelentkezés. a forrásnál pár napnyi cuccnak van hely.
érdekelne, hogy kinek milyen ötlete van, ami esetleg bennem nem merült fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- OLED monitor topic
- Mos, főz, takarít ez a furcsa figura
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 2in1 i5-8G I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest