Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aslan

aktív tag

válasz MacCaine #16783 üzenetére

Az ég világon semmi sem bootol be. Tény, hogy nem vagyok Linux-pro, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. :( :(

Nem az enyém az eszköz, tehát erre nem tudok válaszolni, de a tulajnál rákérdezhetek majd a dologra.

-----------------

Lenry

Partition Magic programmal egy 8 gigás pendrive-ot ext2-re particionáltam... felmásoltam rá azt a 3 file-t, amit a leírás is említ (boot.cfg, initrd.gz, vmlinux-3.2.0-4-loongson-2f) bedugom USB portba és az egész megáll bekapcsolás után, nem reagál semmire sem a TAB-ra sem a DEL-re. Pendrive kihúzása után ismét bekapcsoloma gépet, akkor már reagál az említett két billentyűre.

TAB - recover funkciók

DEL - pmon2000 bootloader (main parancs begépelésével egy BIOS szerű menő jön be, de alig lehet benne állítani valamit)

Külső ODD rákötésével semmit sem érek.

Már olyan eszement ötletem is támadt, hogy a saját laptopomba átrakom a vinyót és liveCD-ről (gNewSense disztró) rátelepítem a vinyóra, majd visszarakom a kis gépbe és megnézzük mi lesz (tudom, eleve hülye ötlet, de kínomban már nem tudtam mihez kezdeni). Bekapcsolás után ezt írta ki:

booting:
    The boot.cfg not existed!System will try default entry from al.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés