- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-10 08:23 Téma összefoglaló
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Köszi, úgy lett.
Nos összeraktam, fasza, kalibrálásnál már nem szorul.
DE! Beállítom 1080°-ra és nem fordul 3-at, csak 2.75-t. Control panelben is tilt a motor 2%-nál másik irányban pedig 98%-nál. Tehát olyan 45° nincs használatban. Nem megy ütközésig, hanem hamarabb tilt a motor. 900°-on tökéletes. De ETS2 közben nem tudom, hogy 1080°-ot fog 100%-nak venni, vagy ezt a 96%-ot, amit enged.
Mi lehet a gond? Firmware legfrissebb.
-
RaGi91
senior tag
Sziasztok!
Hosszú kihagyás után újra szimeznék és a t300-am balra teljesen eltekerve szorult. Szétszedtem, emlékeztem régebbről, hogy kozmy linkelt egy képet, amin megmutatta, hogy melyik alkatrész szorul. Egy ilyen műanyag orsós vacak volt a ludas. Le is reszeltem belőle, fasza lett.
Kérdésem lenne, hogy mivel sok kenőanyagot kitöröltem belőle, hogy egyáltalán lássak valamit, azt mivel tudnám újrakenni. Milyen alapút használhatok? MOL liton lithium alapú van itthon.
Köszi.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Egyikkel sem fogsz mellé az 100%. Mindkét pedálszett remek és szerintem ha nem hardcore simezés megy, akkor teljes mértékben ki fog elégíteni (mármint csak annyira, amennyire egy pedálszett tud
). Ha van máshova tenni azt az extra 240 Eurót (72k HUF), amivel többe lenne a v3 verzió, akkor legyen CSL elite. Mert így a bundle akcióval együtt, sokkal jobb ár-érték arányban (szerintem). -
RaGi91
senior tag
Akkor rosszul nézed akárhogy is. Xbox 1 Competition pack, mellé bepipálod a plusz Loadcell fékpedált 140Juró és szevasz.

Persze ha van pénz, akkor veheted a v3 pedált, mert nagyon jók, de sok ember jobban szereti az Elite-et, mert nagyobb a pedálút.
Javaslom, ha ennyi pénzt kiadsz, akkor nézz utána. Vannak youtube-on jól kivesézett összehasonlítások előnyökkel, hátrányokkal.

-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
A force feedback beállítás egyénenként eltérő / egyéni preferencia, de neten találni jó kiinduló pontokat, amit idővel lehet szépen állítgatni, míg ki nem alakulnak a saját igényeid.
Azért is érdemes keresni valamit, mert kezdőként fogalma sincs az embernek, hogy mi jó és mi nem. Aztán majd amikor használtad már pár hetet / hónapot, akkor lehet alakítgatni, kipróbálni más beállításokat.
Legalábbis én így csináltam.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Nos az én tudomásom szerint:
-A kormányt ronthatja el, ha az adapter feszültsége magasabb, mint amit az eszköz kér.
-A tápot ronthatja el, ha a táp kevesebb áramot vesz fel, mint amit az eszköz kér.
-Talán egyik se nyekken meg, de működni valószínűleg nem fog: Alacsonyabb feszültség, magasabb áram.Tanulság: Nem dugunk bele mindenbe mindent, csak azért mert belemegy. Ez főleg felnőttkorban hasznos tanács, ha értitek mire célzok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Akkor az USB portos kalibráció a hibás. Mindig mikor új USB portba dugsz egy eszközt a windows újra elvégzi a felismerést/beállítást. Az bugolhatott be. Abba a portba ne dugd

Nekem a PS4 controllerem nem működik az egyik előlapi USB portban (össze vannak keveredve a gombok), mindegyik másban jó és egyébként az a port is működik rendesen.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem pont kormányos kérdés, de legalább szimulátorhoz kapcsolódik. Kertesből költözünk Pestre panelba.
Kérdésem lenne, hogy van itt olyan, aki panelból szimulátorozik? Kell valami óvintézkedés, hogy az alattam lévő miatt anya ne csukoljon folyamatosan? Valami gumiszőnyeget, vagy valamit teszek a gépasztal és a szék alá egyébként is, hogy védje a lamináltat.
Teszem hozzá fingom sincs, mennyire hallatszódnak át dolgok.
Köszi!
-
RaGi91
senior tag
Há szoríjjad azt a kormányt

Én erős markú legény vagyok, az a csoda, hogy az enyém még egyben van néha úgy megszorítom egy-egy szorult helyzetbe.
-
RaGi91
senior tag
Amúgy meg én a DFGT-mre a kicsi fülekre ragasztottam 2 oldalú öntapadós ragasztóval deszt vizes palacknak a fülét. Párszáz forintos megoldás és egész jó volt.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
A bázisba nem is szabad. Illetve majd arra is figyelj, hogy az illetékes csavart meddig csavarod bele a bázisba, mert az is meg van adva, hogy meddig szabad.
Igazából minden (valamire való) FFB-s kormány bázis alján vannak rögzítésre kialakított csavarok cockpitre, az asztallapos felfogatási lehetőség mellett.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
A konzisztens fékezés pedig versenytávon jobb időket eredményez, mert jobban tudsz vigyázni a gumikra -> bátrabban mehetsz végig. Én csak egy T3PA-t használok gumikúppal, de ABS nélküli gépeknél szoros helyzetekbe simán elfékezem magam.
-
RaGi91
senior tag
Feltéve, ha nem crashel Michigan-en

Egyébként igazat adok. A nagyobb sim címek (AC,iRacing,Dirt Rally) időigényesek nagyon, hogy élvezni tudd, míg az ilyen PC, Dirt4, Forza játékokba csak belépsz és nem kell beállítani semmit csak nyomod neki. Nem repkedsz bele a falakba, fákba olyan könnyen.
-
RaGi91
senior tag
A Dirt4 is jó lehet majd az első nagyobb patch után. Ha javítják a bugokat, meg a hihetetlen hátsó tapadást, akkor nem lesz az rossz. Mondjuk a tartalom nagyon kevés benne.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Kivétel erősíti a szabályt. Az enyém 1.5éves, van benne már kb. 1000 óra és még megy

Mentségére szóljon, hogy a hibák 90% az első hónapban előjön. -
RaGi91
senior tag
Ugyanilyen az enyém is. Majdnem másfél éves. Én ezért nem küldeném vissza, ha minden más működik faszául. Engem nem zavar, mert nem is hallom sose.
Ha kifogtál egy egyébként hibátlan darabot, akkor én nem kockáztatnám meg ezzel azt, hogy legközelebb lehet egy gyári hibásat kapsz.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Ha télit veszel belepusztulsz
Még a sima véknyabb kesztyűben is melege lesz a kezednek. De persze ez csak ad a szimuláció faktorhoz
Én nem vagyok tenyérizzadós, szóval ujjnélküli bicajos kesztyűben használom, de a hüvelykujj helyén meg van kopva rendesen. Nem adom el, szóval nem izgat. -
RaGi91
senior tag
Csak a pedál taposó része. És az alatt is van egy műanyag kis tartó, amit ha máshogy csavarsz fel, akkor azzal állítod a pedál dőlését. De egyáltalán nem vészes. Sokan félnek a műanyagtól, de ha van hova odacsavarozni, vagy a falhoz tudod tenni, akkor nem lesz baja. "Ha nem ugrálsz rajta persze
" -
RaGi91
senior tag
Állandó hűtés kapcsolása: Mode gomb lenyomva tart + MAIN feliratú kétállású kapcsolód elfordítani jobbra. Ugyanígy kell kikapcsolni is. Én is ezt használom. Mikor elkezdek játszani bekapcsolom, mikor abbahagyom, 5 percet várok és utána kapcsolom ki.
Valamelyik nap szétszedtem a T300 bázist, lejárt a garancia, gondoltam szétnézek benne, ill. megcsinálom, hogy ne szoruljon, ha teljesen eltekerem balra. De ahhoz annyira szét kéne szedni, hogy jobban nem mertem. Inkább adtam neki ott egy kis kenőanyagot.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Mondjuk szerintem picsa olcsón adta, ahhoz képest, hogy mennyi szopacs volt vele, de ha meg drágábban adja, akkor nincs akkora kerselet sem. Nem jó ez sehogy se
Sajnálom, mert jó cuccoknak tűntek, egy kézifékre én is beneveztem volna. -
RaGi91
senior tag
Ha jól tudom már nem foglalkozik vele, mert nem nagyon jött be a dolog, ill. rengeteg munka, anyagbeszerzési nehézség volt. Vagy rosszul tudom? A FB oldal is eltűnt.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Hát a megfogalmazásod kicsit furcsa, de lássuk jól értem-e.
Bekapcsolod a kormányt, bekalibrál és a fékhez amint hozzáérsz egyből 100%-ra ugrik, a gáznak pedig van holtjátéka és csak pár cm után ugrik egyből 100%-ra?
Minden bekapcsoláskor a kormány automatikusan bekalibrálódik, de a pedálokat neked külön mindig be kell kalibrálni, azaz tövig benyomni (vagy csak annyira, amit te akarsz 100%-ra).
Ha második benyomáskor is pici benyomásra 100%-ot jelez, akkor ott gond van. Ha garis akkor vidd vissza.
Ha van PC, akkor megnézhetnéd ott, hogy felteszed rá a driver-t, bedugod és megnézed a driverben mit mutat. -
RaGi91
senior tag
De hát azt írta, hogy kalibrálásnál, mikor bedugja teker jobbra.
Ennek semmi köze a játékhoz, ez egyértelműen garis probléma, mert ha nem tud rendesen bekalibrálni, akkor elszállt valami. Neked Logitech DFGT van, ez pedig egy TM T300. Megbízhatóságban 2 külön dolog.Mondjuk egy dolog legalább a TM javára. Az esetek 90%-ban, ha baja lesz, az 1 hónapon belül előjön
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Gyorsulni nem feltétlenül gyorsulsz. Inkább konzisztensebb, stabilabb lesz a köridőd. Nehezebb hibázni, mert nem a pedál benyomásának távolságát jegyzed meg, hanem a nyomás erejét, ami azért sokkal könnyebb és természetesebb.
Mondjuk egy pánikhelyzetbe, ahol épp hirtelen kell kanyar közben fékezni, könnyebb megfogni az autót, mert jobban érzed, hogy mennyit fékezel. Nehezebb eldobni. Persze előtte jópár óra kell, míg megszokja az ember.
-
RaGi91
senior tag
Természetesen. Ha kikapcsolod az auto kuplungot és olyan autóval mész, amibe kell, akkor kuplung nélkül nem fog bemenni a sebességbe. Igazából ezt be tudod állítani váltó nélkül is, csak a kuplungolás mellett a pillangóval váltasz.
@Met Nekem sima T3PA van mondjuk, de 100%, hogy nem fizetnék egy fillért sem a T3PA-pro-ért. Szerintem a T150 pedáljáról sem éri meg váltani. A legolcsóbb, amit vennék, az egy PTR modos G25 vagy G27 pedálszett. Efölött Fanatec, Protosimtech, Heusinkveld.
-
RaGi91
senior tag
Nekem ez van hozzá. A váltó ellenállása nem vehető túl magasra, szóval egy valós autóhoz viszonyítva sokkal könnyebb váltani vele. Egy 2004-es Honda Accord 2.0 benzinesem van, ahhoz képest nem olyan jó, de legalább kapható itthon. Közel duplájáért van még a Fanatec váltója, arra mindenki azt mondja, hogy nagyon zsír. Nekem tökéletesen megfelel a Th8A. Elromlani nemigen fog.
Előnyök a Fanatec-ével szemben:
-Olcsóbb jóval
-Itthon kapható
-konzolon is lehet használni a TH kormányokkalHátrányok:
-Nem olyan valósághű (de nem is rossz)
-Nem lehet állítani a szekvenciális rész ellenállását
-Legalább 2 perc átrakni szekvenciálisból H-pattern-reVannak még ilyen házi barkácsolt váltók is, aprón ritkán szoktam látni. Volt egy valaki, aki megpróbált itthon ebből üzletet csinálni, de nem volt elég vásárló és az anyagköltség, ill. a munka is sok volt vele, szóval abbahagyta.
Hátha valaki tud még itt valami alternatívát, de ebben az ársávban szerintem az emberek 99%-nak ez a 2 közül van valamelyik.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Nem egy szál pélóban vagyok itthon, felkelek felöltözök. 22°C-ban már melegem van, nyáron egyenesen haldokok
Nekem ez az ideális. Lehet túl délen születtem ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most Debrecenben épp szakad a hó, már 2x voltam elsöpörni, meg kutyázni, megyek megint
.Másik dolog. Volt itt valaki, akinek a T300 szorult, ha betekertük teljesen balra. Mondtátok, hogy menjen vissza szervízbe, nehogy eltörjön. Márciusba jár le a garancia. Még mindig szorul, de még nem tört el. Küldjem vissza, fogják javítani/cserélni, vagy nem? Mert ha nem csinálnak vele semmit, akkor megvárom, míg lejár a garancia és utána szétszedem és lereszelem azt a kis részt, ami szorul.
-
RaGi91
senior tag
Egyéni dolog, hogy kinek mi a jó. Én se azért játszok kesztyűbe, mert másnak vigyázok rá. Eszem ágában sincs eladni, amíg megy. Csak kevésbé csúszik ki a kezemből és alapból kicsit vékonynak érződik a kormány. Nekem így kényelmesebb. Télen 18 °C van a szobámban, nekem ez az ideális, még jól is jön

-
RaGi91
senior tag
Állítólag van hivatalos support NFS-ben a kormányhoz, szóval nem kéne vacakolnia. Ha csak abban a játékban csinálja, akkor biztosan a játékkal van valami. Ha csak szimplán a játékot raktad újra és a mentett profilt nem törölted, vagy csináltál újat, akkor lehet az kavar be.
Javaslom, hogy próbáld meg törölni a mentésedet, profilt, kontrollerbeállításokat a játékhoz (nevezd át a mappát, amiben van, hogy meglegyen azért) és hagyd, hogy a játék csináljon egy újat.
Ha ez sem segít, akkor passz. Ezt a játékot játszd kontrollerrel, szerintem ez az arcade szint jobb is azzal.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Az új Thrustmaster TS PC rimjét lehet majd kapni külön? Nem érné meg nekem lecserélni a T300-at, de lehet a kormányra befizetnék, mert lényegesen jobbnak tűnik, mint a vacak F1 rim. Ránézésre hasonló minőség, mint az alcantara rim, ami most van és az bejövős.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Igen, mindenhol írják, hogy a T300 gyengébb, ami igaz is, de elég erős ahhoz, hogy simány kicibálja a kezedből a kormányt. Velem Dirt Rally-ban meg is történt; épp váltani készültem, mikor egy kődarab megdobta az autót, kerékkel neki egy fának, puff.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Na, profiler-ben 900°-on legyen. Egyébként, ha pár hozzászólást visszaolvasol, pont ott volt erről szó (#23015 környékén).
A Soft Lock nevezetű beállítás arra való, hogy a játék magától beállítja az adott autóhoz való korrekt elfordulást. Ez legyen ON. Ha nem működik, akkor a "Steering Saturation"-t vedd lejjebb.
60%=540° , 40%=360° , stb. -
RaGi91
senior tag
Az input lag NEM EGYENLŐ a válaszidővel. A legalacsonyabb input lag, amit eddig láttam az 9ms.
Vannak TV-k 20ms alatti input laggal és vannak monitorok 20ms felettivel. Típusa (panelje) válogatja. Vásárlás előtt tessék utánajárni. -
RaGi91
senior tag
Hát ha sikerül nagy nehezen kifogni egy nem selejtes példányt a T300-ból, akkor a célnak kitűzött minőség nem rossz. Az már megint más dolog, hogy nem sikerült ezt állandóan megvalósítani és 40% selejtes.

-
RaGi91
senior tag
Nekem is úgy van. Eleinte még a biztonság kedvéért be volt csavarva a nagy is, de aztán kivettem, mert mindig bevágtam a térdem
Így is gond nélkül áll.A T3PA-pro csak thrustmaster kormányokkal kompatibilis, tehát a kormánybázisba megy. Potméteres, tehát lineárisan keményedik. A Fanatec pedálok load cellásak, azaz nyomásra keményednek. Ég és föld.
Létezik egyébként load cell mod a T3pa-hoz is, de erről pontosabbat nem tudok. -
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Driverben hagyd csak 900°-on. Dirt rally-ban a "Steering Saturation"-t állítsd lejjebb, az lesz az elforgás. Én 60%-on használom, az 540°. 40% pedig 360°. Minden játékhoz vannak neten beállítási segédletek, szinte minden kormányhoz. Dirt Rally-ba pedig Steamen a workshopba le lehet tölteni komplett setupot és betölteni.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
"Ha viszont kellenek ezek az effektek erőteljesen, akkor szíjas kormányt kell venned. Ilyen pl Logitech G27..."
Ezt szerintem elírtad. Senkit ne csapjon be, de a G27 nem szíjas

A T300 felfogatása valóban förtelmes, ha fúrható asztalra megy, vagy cockpitbe, akkor viszont a T300 Alcantara Edition jelenleg ár/érték alapján best buy. Viszont vannak a szériával gondok, amelyekről pár oldalt visszaolvasva lehet olvasni. Én szerencsére kifogtam és az enyém fél éve hibátlan.
-
RaGi91
senior tag
Fanatec-et kifogni nem könnyű. Egy 911-et láttam hónapokkal ezelőtt komplett cockpittel, azóta semmi.
A G27 kevesebb, mint egy éve futott ki. Lehet még garanciás példányokat is találni. Hobbi szimulátorozásra bőven jó.Mióta kifutott a G27/DFGT feljebb ment a használtak ára, mert nincs konkurencia abban az ársávban, és átlag Magyar embernek pont ez az összeg, ami még úgy-úgy megfizethető egy hobbira.
Szerk.: Mondjuk van egy aprón, de fene se tudja milyen állapotban.
-
RaGi91
senior tag
A Fanatec termékek bőven az általad megjelölt kereten felül mozognak, még használtan is. A Fanatec külön árul kormánybázist, hozzá kormányt, hozzá külön kell venni pedált és szintén külön váltót. Ha újonnan szeretnél mindent beszeretni tőlük, akkor még a legolcsóbb is 200 körül jön ki szállítással váltó nélkül.
De tessék itt utána nézhetsz. Persze használtan olcsóbb, de még mindig a kereted fölött lenne, ill. kifogni se könnyű, mert nem sokan árulják.
Egyébként szoktak velük lenni bajok. Tudnak róla, ezért a garanciáztatással nem szokott gond lenni, csak eltart egy ideig, mert messze vannak. Ettől magasabb kategóri, már a Direct Drive wheel-ek.
Sajnálom, de 70k-ba egyedül a logitech cuccai férnek bele. A G29/920 pedig egy újracsomagolt g27.
Lehet más eltérő véleményen van, hátha valaki mást is tud ajánlani. -
RaGi91
senior tag
A t300 alcantara T3PA pedállal jön. A T500-hoz T3PA Pro van, ami csak egy picikét jobb. Az általad említett ársávban nincs semmi új. Olcsóbb van a TM T150, haszált DFGT. Aztán jönnek a Logi G29, TMT300, T300 Alcantara, T500, utána fanatec, de ezekkel még mindig vannak bajok. Ill. a T300-ból is elég sok a hibás

Fanatec után pedig határ a csillagos ég. Más nem nagyon van.
Lehet még kormánybázist venni, rá külön kormányt, mellé külön pedált, váltót, de az megint sok pénz.
Hobbiszintre csak így néha kocsikázni újonnan Logi G29 fölött szerintem felesleges költeni.
Használtból meg ki lehet még fogni jó állapotú G25,27-et. Vagy néha mennek T300 Alcantarák is itt aprón 90 környékén. Nincs kereslet, nincs konkurencia, kicsi a célközönség.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Pontosan 30k-val drágább, mint a TN paneles Benq, de köszönöm a választ, sokat segített. A VR-t próbáltam és egyértelműen felejtős még egy darabig. Marad az 1 monitor, az pedig, hogy milyen lesz azt egy komolyabb utánaolvasás előzi meg
Élvezek napokig olvasgatni mielőtt megveszek valamit, főleg ennyiért, sokat tanul az ember. Jó, hogy itt is megkérdeztem
. Köszi!

-
RaGi91
senior tag
Akkor nincs mese, megy vissza... Hátha nem kapok selejtet.
Miért mondja mindenki, hogy a TN alkalmatlan 3 monitorra.... Az IPS-ért meg vagyonokat kérnek, ha meg olcsót veszel akkor olyan input lag-ja van mint 1 TV-nek. A VR nem izgat még pár évig, amíg nem lesz normális felbontás, engem zavar.
Ha szemből nézem nincs színelmosódás. Egyébként pedig egy olcsó 21.5"-os TN paneles BenqG2220HD-t használok 6. éve. Nem vészes. A kérdésem arra irányult, hogy 1 darab 144Hz, vagy 3db 60hz a 24"-t pedig azért tettem oda, mert lehet az is elég lenne 27 helyett.
-
RaGi91
senior tag
Az oké, de a garanciát emiatt nem szeretném elveszteni. Dirt Rallyban 540°-ot használok, Iracingben meg úgyse tekerem be tövig. Szerinted küldjem vissza most, vagy kötelesek javítani akkor is ha esetleg elpattan az az orsós bigyó? A rengeteg hibás/visszaküldött darab miatt és a legendás kattogásos hiba miatt nem kockáztatnék.
Egy kis off: Kijelzőt váltanék és nem tudok dönteni, ebben kéne egy kis seggbebillentés, hogy valamerre elinduljak.
1x27" 144Hz monitor // 3x27" 60Hz monitor // 3x24" 60Hz monitor.
Mind TN paneles lenne, alacsony válaszidővel. Játékok, Dirt Rally, Iracing, Assetto. Az eszmei keret 150-180k.Az is segítene, ha akár itt, akár PM-be csak leírnátok, hogy nektek mi van és elégedettek vagytok-e vele, esetleg jótanács, meglátások, tapasztalatok. Igazából bármi segítene, mert nem tudok dönteni

Köszi! -
RaGi91
senior tag
Ha ez gyártási hiba, akkor hogy-hogy eddig nekem nem jött elő? Kb. 2 hete vettem észre.
Most akkor küldhetem vissza rbx-nek, várhatok több, mint 1 hónapot és ezzel kockáztathatom, hogy lehet egy cserélt/visszavitt/hibás darabot kapok és úgy járok mint szegény Zero fórumtárs, vagy javítják?Egyébként hibátlanul működik. A garanciának akkor is érvényesnek kéne lennie, ha ez eltörik nekem. Mi van, ha nem küldöm vissza, amíg semmi baja, csak a garancia lejárata előtt 1-2 hónappal? Úgyis költözök BP környékére és az megegyszerűsítené. Nem kéne 240 km-re elpostázni.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Mellesleg az Assetto a héten steamen -50% akciós.
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Finomabb és természetesen újabb technológia, de drágább is. Új vásárlásakor nincs konkurencia, ha használt is szóba jöhet, akkor DFGT.
-
RaGi91
senior tag
A T150 nem szíjas... "Vegyes öv-tárcsa és fogaskerék rendszer" van benne. Kicsit halkabb és tán kisebb a "FFB lyuk", de nem pontosabb a DFGT-nél. A szíjas megoldás a T300-nál kezdődik.
-
RaGi91
senior tag
T150 ellen mondanám, igazából az összes Thrustmaster kormányra igaz, hogy ha nem rögzíted csavarokkal a cockpitbe, vagy asztalra, hanem csak a hozzá adott rögzítővel tervezed lefogatni, akkor egyrészt elmozoghat, ill. volt valaki itt fórumon, akinek tőből kitört a csavar ahol le lehet fogatni és így a garancia is kétséges.
Szóval ha TH mellett döntesz, akkor javasolt csavarral asztalhoz rögzíteni.
Egyébként nekem volt DFGT-m (vagyis még megvan), ill. most van egy T300 alcantarám. Egyértelműen a T300 a nyerő, de a DFGT is jó cucc, azért vettem T300-at, mert egyrészt megtehettem
, ill. megragadott a szimulátorozás világa.Költözés után, ha marad zsé, akkor kövi beruházás a 3 monitor

-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
-
RaGi91
senior tag
Hát én sokat fps-ezek (CS:GO), úgyhogy nem áll tőlem messze. De ha a kormányt megfogom, akkor csakis szimulátor.
Kíváncsi vagyok milyen lesz az F1 2016, sokan írják, hogy ez lesz az eddigi legjobb F1 játék, de én egy kicsit aggódok. Hamarosan kész lesz a házilag barkácsolt cockpit-em és gondolkozok rajta, hogy a t300 base-emre kéne egy F1 perec is. Van a TM verzióján kívül valami más alternatíva?
-
RaGi91
senior tag
Hát nem hiszem, hogy jobb lenne. Én a need for speedeket is billentyűzettel játszottam még régen, amikor jók voltak (Underground 1,2, MW) és szerény véleményem szerint ez se nyújt többet. Engem speciál ha nincs ffb, az zavar. Nameg, ha kiszállsz az autóból, akkor kapsz a kontrollerhez, vagy pedál+kormánnyal irányítod az embert?

Mondjuk régen kormánnyal játszottuk végig haverral a Lord of the Rings: Return of the King-et coop-ba, mert nem volt kontroller

-
RaGi91
senior tag
Naaaaaaah. Az a játék kontrollerre van írva. Van, amit nem illik kormánnyal. Szerintem semmit nem ad át belőle. Az irányítás nem úgy van tervezve. Nem véletlenül nincs beépített kormány support, csak kontroller emulátorral lehet megoldani.
-
RaGi91
senior tag
Esetleg megpróbálhatod, hogy megjegyzed, vagy felírod a beállításaidat és utána a játékban Reset to Defaults, vagyis alapokra állítasz mindent és úgy kipróbálod. Ha jó, akkor visszaállítod manuálisan a beállításaidat.
-
RaGi91
senior tag
Ez nem a Merlin, hanem a hardverker.
-
RaGi91
senior tag
Igen. Ez a belépő szint. Ez alatt csak a DFP-t és még talán a MOMO-t szokták itt javasolni, de mostanában már nagyon ritkaszámba mennek, mert nem mai darab már egyik sem. A DFGT jó választás, sokáig bírja, garancia idő után, ha valami baja lenne, akkor is van itt fórumon olyan aki ezek javításával foglalkozik jó áron, de nem szokott bajuk lenni. Sokáig jól szolgálhat.
-
RaGi91
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Mesterséges intelligencia topik
- Xbox Series X|S
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Robotporszívók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sajnálom, mert jó cuccoknak tűntek, egy kézifékre én is beneveztem volna.

Így is gond nélkül áll.

tome0001