Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gábor-ka

tag

Sziasztok! A M$ kiadta az első "tesztváltozatát" a Raspberry Pi 2-re tervezett Windowsnak.
    Feltettem.
    Egész életemben nem fejlesztettem WP-s, vagy metrós appokat, így gőzöm se volt hogy mi merre hány méter. Le tudtam szedni a Microsoft-féle metrós RDP klienst egy .appx fájlban. A raspberry-n futó windows webfelületéről fel lehet rá tenni appokat. Megpróbáltam, hiányolta a dependency fájlt, amiről azt se tudom hogy micsoda :DDD
    Próbáltam ARM-ra portolt exe fájlokat elindítani rajta, mint pl a PuTTY, de parancssorból (távoli Powershell) nem indult, automatikus indításban se indult, így nem sok sikerrel jártam.
    Viszont igen, hálózaton el lehet érni Powershell-el, és a gép IP-jét a böngészőbe beírva kapunk egy szép kis kezelőfelületet, ahol lehet rá feltenni dolgokat, meg lehet nézni grafikonnal a proci-, és IO használatot, a futó folyamatokat, szolgáltatásokat, amolyan feladatkezelő-szerűség. Van egy végtelenségig leegyszerűsített eszközkezelő is a webfelületen.
    Mindenesetre nekem tetszett, igaz, nem sokmindent tudtam vele jelenleg kezdeni, mivel egyáltalán nem értek a metrós programokhoz, de azért megért egy próbát.

Új hozzászólás Aktív témák