- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez a topik beleolvad a Tudományos Pandémia Klubba!
Köszönünk minden hozzászólást és érdeklődést !
Aktív témák
-
Azon gondolkozom, hogy hosszútávon:
Ha az egészséges gyerekek többször is átesnek felnőttkorukig akár minden tünet nélkül a C-19-en, felnőttkorukban is "sérthetetlenek" lesznek? "Éhenhal" a vírus 10-20 év múlva? Vagy ahogy a krónikus betegségek megjelennek az öregedésükkel, illetve krónikussá lesznek a betegségeik majd a jövő felnőttjeiben, veszélyeztetté válnak? Vagy reménykedhetünk, hogy a jövő krónikus betegeit (mivel már akárhányszor is átestek a fertőzésen gyerekkorukban) már nem tudja kicsinálni?
(Nyilván nagyon teoretikus és leegyszerűsített a kérdés, de kíváncsi vagyok a véleményetekre)
-
-FreaK-
veterán
A tünetek jelentkezésekor és utána öt napig a legfertőzőbb a koronavírusos beteg
-
kw3v865
senior tag
Rendesen felgyorsultak a történések vakcina-ügyben, a kínaiak is jól haladnak a tesztekkel:
- Az Anhui Zhifei Longcom oltása is a 3. fázisba lépett, 29 ezer embert oltanak be hamarosan (nem Kínában): http://en.nhc.gov.cn/2020-11/20/c_82209.htm
- A szintén kínai West China Hospital of Sichuan University vakcinája pedig a 2. fázisba lépett: http://www.chictr.org.cn/showprojen.aspx?proj=64449 -
törölt tag
Covid beszámolók redditen angolul
Régóta olvasgatom, érdekes mennyire változó kinél milyen tünetek. -
gelbelex
őstag
válasz
Kékes525 #2586 üzenetére
Arra gondoltam csak, hogy a garatnak az orron át elérhető része magasabban van, mint a szájon át elérhető része, és nem tudom, ez számít-e a minta minőségében.
(Egyébként, nekem ez az orron-át-a-garatig pálcika kevésbé volt kellemetlen, mint a torok kapirgálása a kemény pálcikával... És valóban gyorsabb is.) -
Kékes525
félisten
"Today's contract with the BioNTech-Pfizer alliance builds upon the broad portfolio of vaccines to be produced in Europe, including the already signed a contracts with AstraZeneca, Sanofi-GSK and Janssen Pharmaceutica NV, and the concluded successful exploratory talks with CureVac and Moderna. This diversified vaccines portfolio will ensure Europe is well prepared for vaccination, once the vaccines have been proven to be safe and effective."
-
syberia
veterán
Early Outpatient Treatment: An Essential Part of a COVID-19 Solution
Ezekben a percekben kezdődött a szenátusi meghallgatás, amit nagyon lényegesnek tartok: az ivermektin is napirendi pontra kerül.
Ron Johnson szenátor bevezető beszédében kiemelte a korai gyógykezelés fontosságát. Az ivermektin ilyen magas szintű döntéshozó szájából ma hangzott el először, ha nem tévedek.
-
kw3v865
senior tag
Covid-19 - Vakcinák, tesztek és protesztek - MTA kerekasztal-beszélgetés:
https://youtu.be/BUttBKx045c -
Kékes525
félisten
-
fatal`
titán
válasz
#30786816 #2587 üzenetére
Gyorsteszt nem, antigén igen.
A gyakorlatban, ismerős példáján keresztül ez úgy működik, hogy a pozitív antigén az pozitív (nagyon ritka a fals-pozitív), ha negatív, akkor megerősítik PCR-rel.
Az antigén teszt ugyanúgy orrból (vagy/és garatból) történik, mint a PCR, nem összekeverendő az antitest gyorsteszttel.
-
Kékes525
félisten
válasz
gelbelex #2585 üzenetére
Nem értem, ez miért ne lenne elegendő. Nem értem, hogy mire bizonyíték az, hogy volt olyan, akinél ez hamis eredményt adott. Emberek végzik, nagyon leterhelt emberek, így azok tévedhetnek is. A PCR mintavétele elméletileg jó, elegendő és pontos is. A gyakorlatban azért lehet néha hiba, mert azt emberek végzik és most egyre kisebb szakértelemmel rendelkezők is és egyre fáradtabbak.
-
gelbelex
őstag
válasz
Kékes525 #2584 üzenetére
Egyre többet látom a híradásokban is a vékony-hajlékony fajtát (pl. ez), amit az orron keresztül eltolnak a garatig. Kérdés, ez elegendő-e ?
-
Kékes525
félisten
Az elfogadott protokoll szerint mindkét helyről kell mintát venni, mert az a biztosabb. [Orr-garat mintavétel kivitelezésekoronavírus PCR vizsgálathoz]
"A steril mintavevő pálca segítségével nyálkahártya törletet kell venni a felső garat ívekről, a mintavétel közben a garatívre enyhe nyomást gyakorolva, hogy megfelelő mennyiségű sejtes elem kerüljön a pálcára. Ezután a garatpálcát bele kell mosni a vírus transzport médiumba(VTM)körülbelül 10 másodpercig tartó sodró-forgó mozdulattal. A másik mintavevő pálcával az orrnyálkahártya felszínéről kell törletet venni az orrsövénnyel ellentétes oldalon, rotálómozgást végezve. Ezután a mintavevő pálcát ugyanolyan módon kell belemosni a már előzőleg is használt csőbe."
Azt viszont el tudom képzelni, hogy a mintavétel felpörgetése érdekében csak az egyik helyről vesznek mintát a tünetek függvényében. Például Köhögéskor garatív, szagelvesztés orrnyálkahártya.
-
nobela
senior tag
A másik topicban is feltettem a kérdést, de ott nem kaptam rá komolyan vehető választ:
Milyen teszt az ahol nem orron át vesznek mintát, hanem csak garatból? Ismerősömet így tesztelték, egy nap alatt meg is kapta az eredményt.
Negatív, így ki is jelentette hogy ezek szerint teljesen biztosan nem koronás.
-
Ringman
félisten
Jelentősen megnövelte a halálozási statisztikát a járvány október közepén
Az idősek körében jelentősen, de több korosztályban is megnőtt az elmúlt évekhez képest a halálozások száma Magyarországon október közepén. A Központi Statisztikai hivatal a 43. hétnél (október 19-25.) jár az összes magyarországi haláleset adatainak feldolgozásában.
Az elmúlt öt év halálozási átlaga a 43. héten 2413 volt. Idén ennél 403-mal többen, 2816 hunytak el. Ez 17 százalékos emelkedés.
Ráadásul ez a szám még magasabb lehet, a mostani ugyanis csak gyorsjelentés, utólag tisztítatni szokták a számokat. (A múlt heti, még a 42. hétről szóló jelentésben szereplő 2623-as halálozási adat például utólag 38-cal nőtt.) -
syberia
veterán
The below meta-analysis includes the mortality data from the OCTs and RCTs separately (Figure 1). The consistent and reproducible signals leading to an overall statistically significant mortality benefit from within both study designs is remarkable, especially given that in severalof the studies treatment was initiated late in the disease course.
-
kw3v865
senior tag
Úgy tűnik a Pfizer vakcinája az idősebbek szervezetében is hatásos lehet: https://www.nytimes.com/2020/11/18/health/pfizer-covid-vaccine.html
-
Ringman
félisten
coviddal kapcsolatos szomorú tény:
MOK: A COVID egyészségügyi áldozatai
Honlapunk történetének talán a legszomorúbb rovata ez, melyben mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat. -
kw3v865
senior tag
A CureVac bejelentette, hogy 2021-ben akár 300 millió mRNS alapú oltást is le tudnak majd gyártani. https://www.curevac.com/en/2020/11/17/curevac-establishes-european-based-network-to-ramp-up-manufacturing-of-its-covid-19-vaccine-candidate-cvncov/
Ebből a vakcinából 225 millióra szerződött le az EU. További előnye a fejlesztésüknek, hogy ezt elegendő simán hűtőben tárolni. Azonban, azt tudni kell, hogy jelenleg még a fázis 2-ben tart a tesztelés, tehát a siker nem garantált. -
syberia
veterán
válasz
syberia #2561 üzenetére
Results
Relative to those not receiving diabetes medications, residents taking metformin were at significantly reduced hazard of death (adjusted HR 0.48, 95%CI 0.28, 0.84) over the subsequent 30 days from COVID-19 diagnosis. There was no association with insulin (adjusted HR 0.99, 95% 0.60, 1.64) or other diabetes medications (adjusted HR 0.71, 95% CI 0.38, 1.32).Conclusions and Implications
Our data suggests a reduction in 30-day mortality following SARS-CoV-2 infection in residents who were on metformin-containing diabetes regimens. These findings suggest a relative survival benefit in nursing home residents on metformin, potentially through its mTOR inhibition effects. A prospective study should investigate the therapeutic benefits of metformin among persons with COVID-19. -
syberia
veterán
Metformin. Esélyes hogy hallunk még róla, egy friss tanulmány szerint szignifikánsan csökkenti a halálozást, idős-otthon koronavírus-fertőzött lakóit vizsgálták,
Az autofágia stressz esetén – például fertőzés, betegség, éhezés és böjt – kiemelten fontos, mivel a makromolekulák újrafeldolgozásával szerepet játszik a sejtek tápanyagokkal és energiával való ellátásában. A folyamat központi molekulája az mTOR. (A metformin mTOR gátló hatással is rendelkezik)
Tápanyagban gazdag körülmények között az mTOR az autofágiát gátolja
Éhezés és böjt időszakában az mTOR az autofágiát aktiváljaHA TÁPANYAGBAN GAZDAG KÖRÜLMÉNYEK MIATT AZ AUTOFÁGIA GÁTLÓDIK, A VÍRUSFERTŐZÉS SÚLYOSSÁGA, A KÓROKOZÓK SZAPORODÁSA ÉS FERTŐZŐKÉPESSÉGE NŐ! HA AZ AUTOFÁGIA AKTÍV, A VÍRUSFERTŐZÉS MÉRTÉKE CSÖKKEN.
Számos vírus az autofágiát gátolja, és így segíti önmaga sokszorozódását.
Egy nemrégiben végzett tanulmány igazolta, hogy az új koronavírus-fertőzés az autofágia folyamatát szinte elnyomta,és kimutatta, hogy az autofágia indukcióját célzó gyógyszeres beavatkozás hatásos lehet a fertőzés ellen.
[link] -
Rive
veterán
Szlovák történet:
október 24-től kijárási tilalom
Effélének ugye ~ két hét után kellene, hogy eredménye látszódjonOktóber 29, országos teszt
Ennek eredményeNovember 7, még egy 'majdnem' országos teszt
November 15, lazítás
-
syberia
veterán
The use of human Ivermectin is giving favorable results
Interesting update from the Argentinian doctor behind a large successful prophylaxis ivermectin study. His protocol has ben adopted by more hospitals with identical success (no infection), even without the carrageenan nasal spray. Dosing 2x6 mg per week.
The use of human Ivermectin is giving favorable results
"What we say is that in patients with mild symptoms, with treatment we managed to make the symptoms subside in 48 to 72 hours, so that none went moderate or severe, because even the most severe case was mild at first."
-
Kékes525
félisten
Ha nem egymásután, hanem minimum 2-3 hetes késéssel, akkor semmi. Csupán felesleges. Ez a rövid válasz, a hosszabb bonyolultabb, mert az attól függ, hogy milyen az ember egészségi állapota, mivel nem mindenki vakcinázható mindenkor mindenféle vakcinával. Az utolsó mondatom az embereknek csak kis hányadára igaz.
-
Đusty
addikt
És ha valaki többféle vakcinából adatna be magának mi történne?
-
Szlávik János: Korai még örülni a vakcinának (ezeket már mondta korábban is szerintem)
-
Ringman
félisten
-
kw3v865
senior tag
Újabb jó hír vakcina-témában: Az Inovio elkezdi a 2. fázist a DNS-alapú "vakcinája" tesztelése során. Érdekesség, hogy ez nem egy hagyományos vakcina, hanem a bőrön keresztül juttatják be a testbe, elektromos impulzusokkal, egy kis kézi eszközzel: https://www.inovio.com/dna-medicines-technology/
-
-
fatal`
titán
"Mintavételek száma
2020. november 16. - 10:25A ma reggel közölt mintavételek száma adatszolgáltatási késedelem miatt nem végleges, a közöltnél jóval több mintavétel történt, az adatot még a mai napon frissítjük."
A tesztek elkészülésének időpontja valóban nem végleges, de fertőzöttnek nyilvánítani valakit csak elkészült teszteredmény alapján lehet.
-
-
> máskülönben semmi értelme számolgatni a pozitív tesztek arányát.
Naprol-napra valoban semmi ertelme. A trendeket erdemes nezni.
> Az elvégzett tesztek számának arra a napra kellene vonatkozniuk, amihez az új fertőzöttek számát lejelentik
Az a gond, hogy nem fix a tesztek elkeszulesenek ideje. Van, ami egy nap alatt van meg, van, ami harom. Nem lenne orult nagy informatikai problema megoldani, hogy osszekapcsoljuk a tesztet az eredmenyevel, de ennel alapvetobb problemai is vannak a kormanyzatnak. -
ariel96
aktív tag
IVERMECTIN MD TEAM [link]
BUDAPEST+ COVID PROTOKOLL
-
Igen, én is erre gondoltam, tegnap 28000 felett volt a tesztszám (pezsgőt bontottam, végre) ma 6000 körül... - gondolom 6000 a vasárnapi mintavétel, de akkor szombaton 28000?
Namindegy. Amúgy elszámoltak mást is korábban, egyik nap volt egy 10000-es kiugrás a karanténban levők számában 1 napig, nyilván elírás, de azért nahát. -
Mai pozitiv tesztek aránya: 106,51%
Bocs az angolért:
Comments:
1. There must be a calculation error: number of total identified was 140961 yesterday and 147961 today, but newly identified is only 6495… instead of 7000.
Today the number of active patients officialy 110256, according to my calculation (excel) it is 110761 (the same difference (505) as for total, so 147961 is not correct, it should be 147456 – or if 147961 is true, 505 patients were not included in the newly identified number.)
2. The difference betwen the number of diagnostic samples (today – yesterday) 1360840-1354742=6098 – this is the total number of tests done, and the number of new positive cases is 6495 ???????? - 106,51% WTF. -
Kedves Mindenki,
Bár én is elszánt ivermectin hivő vagyok, kérlek ne javasoljuk semmilyen formában, itthon nincs forgalomban humán alkalmazásra. -
Kékes525
félisten
válasz
ariel96 #2526 üzenetére
Mi volt az Ivermctin gyógyszered pontos neve? Mennyivel a betegséged előtt csinálta a 2 hetes kúrát? Amúgy lehet, hogy hatott, mert a szervezetben levő zsír elraktározza az ivermectint hosszabb ideig (zsírban oldódik). Mennyi D vitamint szedet? Ezeken + Doxcycyclin kívül szedet még valamit és ha igen milyen adagban?
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a beszámolót olvasva gondolkozom rajta, hogy veszek Ivermectint az állatorvostól:
"Az én kovidom
Prevenció: korbábban 2 hétig heti 1x12mg Ivermectint plusz D vitamint szedtem.
Betegség:
1. nap: Produktívan, mélyről köhögni kezdtem, nagyon fájni kezdett a torkom, orrom eldugult, vizes orrfolyásom lett. A szokásos influenzás tünetek, plusz a köhögés, ami nem volt szokásban nálam. Enyhe rekesz környéki fájdalom és fejfájás is volt. Láz, szaglás-ízérzési panasz nem volt.
2. nap: Elég erősek lettek a tünetek, a köhögéstől alig aludtam. Elkezdtem a Budapest protokollt.
3. nap: Reggel a kórházban leteszteltek, PCR eredmény poz. Karanténba tettek. Egy kicsit jobban lettem.
5. nap: szinte panaszmentesen ébredtem, tehát 3 nap Ivermectin-Doxcycyclin th után, az amúgy is kevés tünettel jelentkező kovid gyakorlatilag gyógyult.
9. nap: Panaszmentes vagyok kontroll PCR poz.
16. nap: Kontroll PCR negatív.
A gyors gyógyulásban biztosan szerepe van az elmúlt 38 évnek, ami alatt első vonalbeli vírusgyűjtőként (fül-orr-gégész) edzettem az immunrendszeremet. DE mi van ha az Ivermectin miatt indult enyhébben és zajlott le gyorsan a betegség? Szerintem addig is amíg nem egyértelmű a hatás, vétek kihagyni ezt az amúgy olcsó, mellékhatás mentes gyógyszert a terápiából."
Ő ezt egy csoportban írta le... -
Kékes525
félisten
Ivermectin koronavírussal kapcsolatos (kvázi teljes) története: [link] Word dokumentum, kattintható linkek a dokumentumban.
-
syberia
veterán
Meglátjuk.
Efficacy and Safety of Ivermectin for Treatment and prophylaxis of COVID-19 Pandemic
Results: Patients received ivermectin reported substantial recovery of laboratory investigations; and significant reduction in RT-PCR conversion days. A substantial improvement and reduction in mortality rate in Ivermectin treated groups; group I (mild/moderate cases), (99%, and 0.0%, respectively) and group III (severe cases), (94%, and 2.0%, respectively) versus hydroxychloroquine plus standard care treated groups; group II (mild/moderate cases), (74% and 4%, respectively) and group IV (severe cases) (50% and 20%, respectively). Ivermectin had significantly reduced the incidence of infection in health care and household contacts up to 2% compared to 10% in non ivermectin group
Conclusion: Addition of Ivermectin to standard care is very effective drug for treatment of COVID-19 patients with significant reduction in mortality compared to Hydroxychloroquine plus standard treatment only. Early use of Ivermectin is very useful for controlling COVID 19 infections, prophylaxis and improving cytokines storm
-
syberia
veterán
válasz
Kékes525 #2507 üzenetére
ÚJABB RENDKÍVÜLI DÖNTÉST HOZOTT A KORMÁNY, MÁR MEG IS JELENT A RENDELET
A jogszabály lehetővé teszi az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet számára, hogy ideiglenesen engedélyezze harmadik országban forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező gyógyszer hazai használatát a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, amennyiben a készítmény minőségileg megfelelő és az elvégzett vizsgálatok alapján hatékonynak bizonyul.
Nagyon remélem hogy ez már az ivermektin hivatalos alkalmazásának előszele..
-
Bemutatjuk a remdesivirt, amellyel meg akarnak menteni minket (általános leírás)
-
Kékes525
félisten
Az antivirális szerek felhasználásával a legnagyobb probléma az, hogy adásuk legtöbbször középsúlyos és súlyos betegeknél történik, azokról van a legtöbb vizsgálati eredmény. Viszont egy antivirális szer hatékonysága nagyon erősen függ attól, hogy a betegség melyik stádiumában alkalmazzák. Minél korábban alkalmazzák annál hatékonyabbak. Mivel a remdesivir nagyon drága és a beadási módja intravénás, ezért legtöbbször csak közép súlyos és súlyos betegeknek adják, ahol törvényszerű, hogy alig, vagy egyáltalán nem hat, pedig enyhe tüneteket mutató betegnek adottak hatása már kifejezetten jó. Az ivermectin ebből a szempontból egy kicsit jobb mint a többiek, mert nemcsak antivirális hatása van, ezért a betegség többi szakaszaiban is hatékony lehet. De mint ahogy syberia is írja főleg az első szakaszban bevetve adja a legjobb eredményt. Sőt sokszor megelőző szerként is alkalmazzák alacsonyabb dózisban.
Valószínűleg azért nem alkalmazzák az antivirális szereket legtöbb országban enyhe betegeknél, mert nem tudják biztosítani számukra a megfelelő orvosi kontrollt a hatalmas számuk miatt. Pedig segítségével csökkenteni tudnák az egészségügyre nehezedő hatalmas nyomást.
-
UberMutant
őstag
Nagy Eszter előadása a vakcinákról 22:20 tól
[link]
a többi is érdekes lehet. -
kw3v865
senior tag
Az orvosok valószínűleg "egy kicsit" jobban tudják, minek van értelme.
Fertőzésterjedések adatalapú modellezése, avagy hálózatok a koronavírus-járvány modellezésben: https://www.youtube.com/watch?v=lmbEpWvY424
-
syberia
veterán
A remdesivir erősen kérdőjeles hatásossága, szerintem kevés lesz hogy érdemben befolyásolja a járványgörbe alakulását itthon. Részben mert a már súlyosabb állapotban lévőket kezelik vele, holott addigra már nem a vírus replikációja okozza a legnagyobb bajt.
(#2499) koncsik: A mortalitásban nincs szignifikáns eltérés a remdesivir és a kontroll csoport között, tehát akkor mire fel a csodavárás.
Az ivermektin ezzel szemben hatásos a betegség minden szakaszában. De tény hogy főleg az első szakaszban bevetve adja a legjobb eredményt.
A betegség lefolyását egy égő házhoz tudnám hasonlítani : minél később érkezik meg a tűzoltóság, annál nagyobb az esély a tragédiára.
-
kw3v865
senior tag
Újabb jó hírek vakcina-fronton:
- Az indiai Biological E nevű cég elkezdte fázis 1/2 tesztjeit novemberben. Forrás: http://ctri.nic.in/Clinicaltrials/pmaindet2.php?trialid=48329&EncHid=&userName=covid-19%20vaccine
- Medicago és GSK közös vakcinájának fázis 2/3 tesztjeit is megkezdték novemberben. Forrás: https://www.gsk.com/en-gb/media/press-releases/medicago-and-gsk-announce-start-of-phase-23-clinical-trials-of-adjuvanted-covid-19-vaccine-candidate/#
Mindkettő fehérje-alapú oltás.- A CureVac fejlesztője bejelentette, hogy az ő mRNS alapú oltásukat (ami jelenleg fázis 2 stádiumban van) elegendő lesz -41 fokon tárolni, ellentétben a Pfizer és a Moderna termékével, amelyeket -70-80 fokon kell tartani.
Forrás: https://www.curevac.com/en/2020/11/12/curevacs-covid-19-vaccine-candidate-cvncov-suitable-for-standard-fridge-temperature-logistics/ -
Köszi, most csak beletekertem, majd megnézem, érdemes (a korábbi videoi is jók voltak).
A WHO Solidarity vizsgálata eléggé vitatott (Dr. Andre Kalil, a principal investigator for the NIH trial at the University of Nebraska Medical Center in Omaha, said the Solidarity trial lacked some of the basics critical to scientific research: "No data monitoring, no placebo, no double-blinding, no diagnostic confirmation of infection." "Poor-quality study design cannot be fixed by a large sample size, no matter how large it is," Kalil told NBC News.)
Valóban jobb minnél korábban kezdeni a remdesivir-t a virális fázisban, de még a gyulladásos fázis elején is van értelme remélhetőleg. Reméljük a favi időben a betegekhez kerül, mármint a virális szakaszban.
Az ivermectin-t én is hiányolom, 41 study-ból csak kijön már valami, gyakorlatban nagyon sok pozitiv visszajelzés van.
Aktív témák
Hirdetés
Külön értesítés nélkül törlésre kerülnek a legalább rövid magyar nyelvű magyarázatot sem tartalmazó hozzászólások.
A topik olvasása / az itt esetlegesen megtalálható jószándékú tanácsok nem helyettesíti(k) az orvosi szakvéleményt!
Laza koronavírus topik (kötetlen beszélgetés)
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● nem hivatalos koronavírus térkép
Összefoglaló tájékoztató:
● koronavírus kisokos (MTA ajánlásával)
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● jogi túlélőkészlet karantén esetére
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Direct One (műholdas és online TV)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest