Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Mivel tegnap meg megint kicsi volt a novekmeny, igy en az adminisztrativ kesedelmet se zarnam ki feltetlenul. Persze az meg akkor is annyit jelent, hogy 2 nap alatt nott 600-zal, nem 1 nap alatt. Ami tovabbra is rohadt sok.
Kellett ma mennem kormanyablakba, mert lejar a jogsim. Allomasepuletben van. Az ajto elott az emberek olyan 30%-a nem vette fel a maszkot, pedig tomeg szempontbol nem sokkal jobb, mint a kormanyablakban benn. Benn az ugyfelek mind felvettek a maszkot, de a ket ugyintezo akit lattam: egyik tokafogo, masik szabadorr. Nagyon remelem, hogy ilyen helyekre se kell mennem tobbet. Boltban jobb szokott lenni a maszkviselesi moral... Viszont legalabb elegge gyorsan lement a dolog. Idopontra mentem, kb. 5 percet kellett benn lennem.
-
-
Rive
veterán
europa legtobbet tesztelo orszagainal becsulik 3-5X korulire ezt az aranyt. Magyarorszag ettol nagyon sokkal le van maradva.
Nem tudok mást tenni, mint az eseményekhez igazítani az efféle becsléseket. Ha annyira rosszabbul állnánk, akkor sokkal (!) cudarab lenne a helyzet és már hetek óta dobnák a menthetetlennek ítélteket.
Egyelőre itt nem tartunk, tehát valszeg nem a becslés felső határát karcoltuk.Ugyanez a helyzet a terjedési sebesség dolgában is. Az iskolák kinyitása rendesen elsz@rta a dolgokat, de a 2 fölötti effektív R érték egyszeri időszak maradt: vagy van valami turul vér (nincs), vagy a maszkok minden kibicelés ellenére jóval hatékonyabbak, mint gondoltuk: a jelen effektív R még mindig csak olyan 1.6-1.8 körül lehet (szigorúan csak a kórházi adatokból becsülve, jelentős hasraütésfaktorral).
Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy iskolák nélkül igazából nem kellene sok a járvány fékezőpályára állításához. (Más kérdés, hogy nagyon jó lenne ezt most valami meredek pályán befékezni, sz'al lockdown, min. két hét. De igazából ez már néhány hete kellett volna
)
-
azbest
félisten
Igazából, 444 komment szekcióban olvasva, nemhogy 556 új betegről* van szó, hanem hogy 556-tal nőtt a kórházban ápoltak száma. Ha az elhunytak kórházból kerültek ki, plusz egyébként is kiengednek 1-2száz gyógyultnak mondhatót*, akkor mindjárt magasabb az új betegek* száma. Szóval a változás 556.
#52395 Parci
Úgy értem, hogy valóban +556 kapacitás kell a kórházban. Viszont új kórházi betegből lehet 7-800 is, mert közben a régi betegekből kerültek is ki.*kórházi
-
Rive
veterán
válasz
Csatravi #52387 üzenetére
Átlag népességre nézve a tavaszi adatok szerint a fertőzöttek ~ tizedét, a betegek ötödét.
De ez igazából masszívan függ a korosztály szerinti eloszlástól.
Illetve a kórházban ápoltak össz száma az erősen kumulatív jellegű, plusz van egy időbeli elcsúszás a többi számhoz képest, szóval elég nehéz ügy csak ebből rendes becslést adni. Én legalábbis nem tudok. -
válasz
aprokaroka87 #52378 üzenetére
na de a fertőzöttekből kerülnek ki a súlyos esetek, máshonnan nem tudnak. egyéni szinten nézve orosz rulett, de sokasági szinten nézve nagyon is az új fertőzöttek határozzák meg, hogy mennyien landolnak kórházban.
megjegyzem, +556 új beteg került kórházba egy nap alatt. nem akarok pánikot kelteni, mert szerintem ebben semmi meglepő sincs, ergo nem kell pánikolni, tudni lehetett, hogy ez lesz.
amikor megnyitnak egy-egy új covid részleget, amihez már most alig van ember, lesz kb. 40-60-80, esetleg 1-200 új ágy (ha nagyon nagy hely). csak annyit szeretnék mondani, hogy +556 az elviselhetetlen. és még ebből is növekszünk, gyorsulunk lezárásig.
tehát szigorítom a saját korábbi tétjeimet: napjaink vannak hátra valamiféle lockdownig.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Jablocskov #52388 üzenetére
Ennyi napi beteggel nem kipróbálva lesz, hanem összedől.
-
Stanlee
őstag
Biontech/Pfitzer november kozepen adja be FDA-hoz a kerelmet. Gondolom ezzel egyidoben EU-ban is beadjak a kerelmuket. EU szinten veluk targyalnak, es majd osztjak a tagallamok kozott az oltoanyagot.
Iden csak par millio adagot tudnak legyartani es elkezdeni az oltast. Gondolom ebben a korben Nemetorszag kap majd tobbet, mivel beszalltak a cegbe. 2021 elso felevere kb. 200 millio adag oltassal szamolnak, ez nagyjabol 100 millio embert jelent. Valamennyi jut majd Mo-ra is, mert ezt a mennyiseget az EU rendelte meg.
Az angolok astra zeneca / oxfordi oltoanyaga is mar decemberben bevetheto lesz.
A nemeteknel mar azon dolgoznak, hogy hol alakitjak ki azt a 60 oltoallomast, ahol a tomegeket majd tudjak fogadni.
Mondjuk Orbanctol ez igan nagyvonalu kijelentes, hogy aprilisra megszabadulunk a virustol...
-
dr.bubo
őstag
válasz
Kékes525 #52370 üzenetére
A tavaszi intézkedések (10 fertőzöttnél már zárás volt, nem kell maszk) miatt nem veszik komolyan már az emberek 99%-a. Maszkot hordanak ott, ahol kötelező.
A családom/unk sem úgy csinálja, mint tavasszal. Mi összejárunk a nagyszülőkkel, szinte napi szinten, unokák iskola után többször odamennek. Lányom tánc órákra jár. Osztálytársak, barátok is jönnek mennek nálunk. Éljük rendesen a napi életünket. -
Jablocskov
tag
válasz
Kékes525 #52327 üzenetére
Veszélyhelyzetben fontos, hogy a pánikot elkerülje egy ország. Ugyanakkor kell, hogy legyen az emberekben egy egészséges mértékű félelem a veszélytől, mert ez tartja őket éberen és ösztönzi őket a védekezésre. Ezért fontos a megfelelő kommunikáció a kormányzat részéről. Nálunk, többek között ez is el lett szúrva. A kormány kezdettől fogva szinte minden megnyilvánulásában bagatellizálta a járványt. Most meg próbálják visszalapátolni a lóba a trágyát és csodálkoznak, hogy nehezen megy.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Kékes525 #52373 üzenetére
A mai napon Magyarorszagon 51761 felderitett aktiv fertozott van.
Akkor ez a valosagban kozelitene az 1M-hoz.
Ennyire szerintem meg nem sulyos a jarvany helyzet, de a fel millio mar boven megvan.Rive: europa legtobbet tesztelo orszagainal becsulik 3-5X korulire ezt az aranyt. Magyarorszag ettol nagyon sokkal le van maradva.
-
Asbee
veterán
válasz
Kékes525 #52327 üzenetére
Azt hiszem kettőnk közül, te vagy aki kiemelésekkel riogat. A védekezésre határozott szabályok és határozott betartatásuk kell. Így akár lehetne 1 millió is Gődény tábora, ha úgysem tud mit tenni. Ami még nem durván elrugaszkodott, de kellő fegyelmet tart. Nem az a megoldás, hogy napi szinten kihangsúlyozzuk mennyi a világon a napi új fertőzött. Ezt lehet sokféle szemszögből elemezni és pánikot kelt. A fertőzést nem állítja és nem kerüli el a nyugtatás, de a valóságnak van egy ilyen oldala is, és akár lehetne azt is úgy kommunikálni, hogy még ösztönözze is az embereket az alapvető dolgokra. Nem homokba dugom a fejem, beszélni kell arról is, hogy terjed a vírus egyre jobban. De a mit okozról se feletkezzünk meg.
-
Kékes525
félisten
válasz
philoxenia #52359 üzenetére
"Ezekkel az esetleges pánik kerülhető el. "
Ha ez lenne most a legnagyobb gond, de épp az ellenkezője az, mert nagyon sokan nem veszik komolyan. Most ez a legnagyobb probléma, nem az esetleges pánik.
-
Jablocskov
tag
válasz
philoxenia #52348 üzenetére
Élted ha kockára nem teszed,
Magadnak az életet el nem nyered,Schiller - Wallenstein
-
Csatravi
senior tag
Végig hazudik.
"Kétszer annyi influenza elleni védőoltásunk van, mint békeidőben szokott lenni, 1,4 millió adag és rendeltünk még 360 ezret."
Cáfolat : Hazánkban – az elmúlt évekhez hasonlóan – 1,3 millió térítésmentes vakcina áll rendelkezésre a rizikócsoportokba tartozók influenza elleni védőoltásához.
Van egy magyar vakcinagyárunk Pilisborosjenőn,
Az van de úgy látszik nem tudja, hogy készül a vakcina. Kórházi ágyunk is van bőven. És?"..az állampolgári fegyelmezettség szempontjából most sem rossz a helyzet"
Nézze már vissza a Fradi meccset meg menjen már el az üzletekbe egyszer inkognitóban...elegendő tesztet is beszereztek, a felkészültséget rendben lévőnek látja, az orvosok bírni fogják.
Beszéljen már olyanokkal is akik nem a megfelelés kényszere miatt mondják azt amit....a hálapénzt már sikerült kivezetni,
Hát persze, de egy VIP honnan is tudná ezt. -
-
lacos001
senior tag
Látom szépek a számok,...a "számok"
Mindenki orákulum, itt nálunk is Merkel jóasszonyunk megmondta múlt héten, hogy e hét péntekig 19K pozitiv is lehet a tesztelések után. Látom bejött a jóslata, 18,7K..
Ma esti Jackpot kitöltésre meginvitálom, hátha az is bejön neki.... -
-
Asbee
veterán
válasz
aprokaroka87 #52357 üzenetére
Akkor nem is állunk rosszul
-
lacafaca
addikt
válasz
philoxenia #52348 üzenetére
azért ennyire nem gyászos, nem jár ez semmiféle gyötrelemmel, csak egyszerűen át kell az embernek programozni magát...és simán az étkezésre gondoltam, nem is az a célom, hogy 100 évig éljek(isten mentse meg az utódokat ettől), csak amennyit kaptam, azt ne gyütrő betegségekkel kelljen leélni és ehhez képest ez nem is áldozat egyeltalán...szóval én csak a kellemetlen dolgokat engedtem el és ez szerintem inkább előny, mint hátrány
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alex91 #52338 üzenetére
Mivel ez elegge realis forgatokonyv, ezert igen. En szemely szerint azt gondolom helyesnek, ha felvazoljuk az optimista, a pesszimista, meg a realista forgatokonyveket is, kiemelve, hogy mik azok, amin jelen tudasunk szerint mulik, hogy melyik forgatokonyv valik be.
Ha csak uber-optimista forgatokonyvet hozol le, akkor boven lesz mit szamonkerni.
Na, de hogy legyen optimista dolog reszemrol is: A moderna oltasban sikerult 30000 kituzott onkentest toborozni. Mar majdnem mindenki megkapta az oltast, aki nem kontroll csoportban van, eredmenyhirdetes akkor lesz, amikor legalabb 53-an elkapjak a koronavirust a resztvevok kozul(, remelhetoleg mind a kontroll csoportbol). [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lacafaca #52308 üzenetére
Mindig érdemes azért kompromisszumot kötni. Ha csak annak élsz, hogy sokáig élj, és pl. balesetben meghalsz, akkor nem is éltél?
Ha az egészséges életmódot úgy éled meg, hogy ez egy nagyon rögös és kemény lemondásokkal járó út, akkor megette a fene az egészet... Szerintem. -
A maszkviselés is egy érdekes téma. Úgy vettem észre a nagyobb üzletek (aldi, lidl, spar stb) eladói hordják rendesen (van akinek nincs az orrán mondjuk), viszont a kicsikben borzalmas az arány. Találkoztam olyan esettel, hogy három eladó volt és senki sem viselte.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
ÁPRILISBAN MINDANNYIAN MEG FOGUNK SZABADULNI A JÁRVÁNYTÓL!
– emelte ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy december vége, január eleje lesz, amikor az első adag koronavírus-vakcina megérkezik Magyarországra. Ebből először a veszélyeztetett csoportok kapnak, nagy tömegű európai vakcina áprilisban érkezik.Van kész vakcina már, vagy miket beszél a miniszterelnök megint?
-
daneel_hu
addikt
válasz
zolokas #52262 üzenetére
"Ez nagyon érdekes, kezdem előröl. Anyám el kapta október 10 után valami influenzát magas láz köhögés gyengeség, tesztelték pozitív lett ez volt 16 aztán karantén mostanáig,de folytatódik a story, le teszteltek engem tünetmentes vagyok azóta is pozitív, apám is negatív volt először, ma már ő is pozitív lett tünetmentes ö is, anyámnak meg megjött ma és negatív lett, hogy van ez?? Vicc a egész! Lassan már 1 hónapja vesztegelünk, meddig tart az hónapokig?"
Mi épp ezért nem kardoskodtunk semmiféle teszt végett. Bár nem volt opció, mert nem küldenek.
Bár asszonynak muszáj lesz, mert nekik kötelező a munkahelyre elvileg.
De olyan verzió is van, hogy amint elmúlt a lázam (elmúlt), két hét és mehet. -
Rive
veterán
válasz
Kékes525 #52329 üzenetére
A dolog célja egyértelműen nem kutatás, hanem a vizsgálati szakasz (valszeg politika által) erőszakolt lerövidítése/kikerülése. A kutatás ebben csak alibi.
Ha valami egyértelmű csodaszerről lenne szó, akkor persze érthető lenne az ilyen tempó. De a remdesivir megítélése finoman szólva sem egyértelmű, szóval ez így inkább csak egy bedobott gumicsont, vagy afféle utolsó szalmaszál.
-
Kékes525
félisten
válasz
syberia #52320 üzenetére
"Ebből a cikkből semmi nem derül ki a gyógyszer hatásosságával kapcsolatban."
Ebből viszont igen
: [Járványügyi szakértő: A remdesivir hazai gyógyszervizsgálata alkalmatlan a gyógyszer vizsgálatára]
1. Nulladik probléma: a 100%-ban közpénzből finanszírozott vizsgálat protokollja nem nyilvános
2. Első probléma: a vizsgálatban nincs kontrollcsoport
3. Második probléma: a kutatás azt vizsgálja elsősorban, amit eleve is tudunk, és azt csak másodsorban, ami a legérdekesebb lenne
4. Harmadik probléma: 10 hónap elteltével értékelnek ki dolgokat, amik már pár hét után ismertek
Sehol máshol a világon ilyen "kutatást", "vizsgálatot", ahol nincs kontroll csoport, nem fogadnak el. Gyógyszerhatástanból az elégtelen szintet sem éri el egy egyetemi szigorlaton. Az idézőjel azért van, mert ez nem kutatás, nem vizsgálat, legfeljebb pancsolás, bohóckodás.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
"Igen valahol riogatásnak tartom folyton kiemelni ilyen olyan rekord született" "Nehogy a rosszban is valami kis jobbat lássunk, már ha lehet így fogalmazni."
Azt hiszem kettőnk közül te vagy az aki nem érti. Ha az emberek döntő többsége értené a védekezés fontosságát akkor igazad lenne, de nem értik. Nézz szét, hányan nem tartják be a szociális távolságtartást és a maszkhordást még a kötelező helyeken is. Nem beszélve a szabálytalan viseletéről. Gödény követők 124 ezren vannak a Facebook-on és ők csak a jéghegy csúcsa. Ha az emberek értenék, akkor a kormány is másképp állna a védekezéshez. Ők minden esetben pontosan felmérik a közvélemény hangulatát és az intézkedéseiket ahhoz igazítják. Az emberek pedig nem értik, nem akarják a védekezést. Ilyen körülmények között nyugtatással, csitítással a fertőzést nem lehet elkerülni.
-
-
Z.É.T.
őstag
-
syberia
veterán
válasz
Soulfly842 #52294 üzenetére
Ebből a cikkből semmi nem derül ki a gyógyszer hatásosságával kapcsolatban.
(#52303) lacafaca: A megelőzésre sok miniden jó lehet, de ha valaki hosszú évekig nem vigyázott az egészségére, ott nem lehet pár nap alatt csodát tenni.
-
lacafaca
addikt
-
Z.É.T.
őstag
válasz
lacafaca #52311 üzenetére
Ezen a honlapon el lehet időzni, ha valakit érdekli a különböző térségek domináns virnyákváltozatai.
-
válasz
radi8tor #52313 üzenetére
megunhatatlan. a többi cuccuk full felejtős, de ezt a kenyeret tényleg sokáig optimalizálták és részemről hibátlan lett, minden részletében!
szabi fehér/francia kenyere is jó, de besokallok tőle egy idő után, és azért bajaim is vannak (hol picit túl-, hol alulsütött héj stb.). árban is rosszabb.
-
válasz
lacafaca #52311 üzenetére
nem, ma kemény voltam a kölyökkel és mondtam, hogy egy hete azzal szivat, hogy "csak egy percre feküdj mellém", majd késő este ébredek, hogy hol vagyok...
...úgyhogy ma inkább megsütöttem a ma szedett lila pénzecskegomba-adagot, hogy aztán ne merjem megenni
(véletlenül belecsúszik egy-két retekszagú kígyógomba, oszt egész éjjel démonokkal harcolnak a lángpallosommal, meg repülni is tudnék, a család meg lehet, hogy pötit megijedne
. velem az élen
)
megyek, eszek c+d+cink kombót, az való nekem...
-
lacafaca
addikt
válasz
Z.É.T. #52305 üzenetére
minden fölösleges elkapkodás sajnos már, ha valaki bízik bármiben is, hogy az csodaszer...olyan sajnos nincs, viszont ha éveken/évtizedeken át az ember a megelőzésre és nem a tűzoltásra koncentrál, akkor bizony nagyon is sok dolog van, ami megvédi az egészségét szinte minden devlától...persze ez egy nagyon rögös és kemény lemondásokkal járó út, nagyon kevesen tudják és merik így élni az életüket a mai élelmiszeripar csábításainak köszönhetően. persze valamit valamiért, ez az egészségre is igaz.
-
Sztem ez is arra utal, hogy sokkal jobb a tesztelés, mint tavasszal.
Igazából 4 ok miatt lehet az, amit írtál (alacsony a látszólagos mortalitási és súlyos eset arány):
1. sokkal több a teszt mint tavasszal és nem csak a súlyos eseteket fogják meg: ez stimmel, legalábbis világátlagban <- ez pozitív, és nagyban segíthet visszaszorítani a mostani hullámot
2. az érzékenyebb populációt sokkal jobban védik, és a terjedés zöme nem idősotthonokban, hanem a fiatalok körében zajlik, akiknél már február-márciusban is tudtuk, hogy fél-negyed% alatt van a mortalitás.
3. jobban fel van készülve az egészségügy - mostanság a mindent megíró angol sajtóban se nagyon vannak olyan hírek, hogy lerázták és otthonhagyták megfulladni a 36évest.
4. nyár végén az É-i féltekén az emberek átlagos eü-állapota jobb, mint márciusban. Több napfény, friss kaja, szabadtéri mozgás stb.Ami nem áll meg: ez nem egy új vírus, a közben szerzett mutációi tudtommal alapból nem szelidítették meg, ugyanúgy működik, mint a Vuhan-i verzió.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Ringman #52298 üzenetére
Az UEFA hatalmas reklámpénzeket tesz zsebre egy-egy meccs után. Sz@rik az a mi egészségünkre. Mivel az MLSZ és a résztvevő klub is szép summát tehet zsebre így a pénz előrébb való. Nem mellesleg a Kubatov a kopaszait is kiszolgálja, hogy ha a Fidesz sz@rban lesz akkor ott legyen a verő hadsereg mellettük.
-
Asbee
veterán
Elhiszem, hogy próbáltál nagyon okos lenni, csak az összefüggést nem igazán értem az írásomra amit tett a fórumtárs. Igen valahol riogatásnak tartom folyton kiemelni ilyen olyan rekord született. Még mindig folyamatosan csökken a 2 leglényegesebb szám, hiába emelkednek a napi újak. Ez sosincs megemlítve. Milyen érdekes.... Nehogy a rosszban is valami kis jobbat lássunk, már ha lehet így fogalmazni.
Ismerős anyósa 80 évesen tumorral , műtét után, szinte tünetmentesen viselte a covidot még tavasszal, azóta is él.... Tessék egy kiragadott példa tőlem is.... -
lacafaca
addikt
kezd nagyon pozitív irányba fejlődni az index...egyre több cikkük szól arról, amiről már hetek óta beszélek nektek...megy ez, csak akarni kell...a kiemelt utolsó mondatban a lényeg
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ringman #52298 üzenetére
Én azt hiszem, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt hónapokban is folyamatosan felhívta a figyelmet az egészségügyi előírásokra, illetve a járványügyi szabályok betartására.
Csak ezen felül nem tettek semmit. Ez olyan, hogy én is mondom sokszor a bölcsisemnek, hogy "konnektorba nem nyúlunk" - de azért basszus odaugrok és elkapom a kezét, ha mégis csinálja. -
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live