Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Errő valaki?
nyomtassotthon
Feletébb érdekes hogy a honlapon a gariról egy betű sincs. -
Bullllit
tag
Igen tudom, hogy nem volt helytálló a "pár hete", de szerintem értettétek mire gondoltam
Ezeket a jeleket én is észrevettem, mostanában elég jól szanálódnak a pc-s boltok....Veled szemben a "szerencsém", hogy én nem vettem tőlük semmit, csak érdeklődtem. Én a lambdacomputerrel jártam úgy mint te.
-
FFnF
csendes tag
válasz
Bullllit #591 üzenetére
Jó pár hete az már. Először hónapokra leállt az árukészlet frissítése az oldalukon, ami szvsz már árulkodó jel volt + megszűnt a személyes átvétel lehetősége is, aztán szó nélkül volt oldal, nincs oldal. Én már kivettem őket a könyvjelzőim közül és konstatáltam, hogy egy újabb olyan bolt szűnt meg, ahol vásároltam, de ha gariztatni kellene valamit, akkor hmm... így jártam.
-
törölt tag
válasz
Celithrandi #581 üzenetére
D-Sub és BNC analog VGA kimeneten (gyakorlatilag RGB komponens jel) nemhogy fHD, de még nagyobb felbontás is bőséggel elfér. A szabvány felső határa 2048x1536@85Hz. Emellett létezik egy jó adag d-sub only monitor, ami mellékesen fHD.
Analog broadcast-ra is létezik fHD szabvány 1440*1152i-t definiálva. Hivatalosan nem hívják full HD-nak, de a lényegét tekintve ugyanaz. Ha meglett volna a szükséges sávszélesség az analog átvitelben, akkor 2048x1152 lehetett volna a maximális felbontás. Nézz utána a HD-MAC-nak.
-
Bullllit
tag
Üdv
pcgear.hu-ról tud valaki valamit??
Egy pár hete eltűntek a színről...
-
válasz
létezik analóg komponens FullHD, csak halkan jegyzem meg, sőt még broadcast szabvány is. Nem elterjedt, de létezik.
-
Celithrandi
addikt
válasz
TeebyKay #584 üzenetére
sok mindent vettem már a4-től. gyorsak és korrektek voltak mindig (egyszer kifelejtettek a rendelésből egy cpu hűtőt, ami nekem gyorsba kellet, hogy össze tudjam rakni a gépet és másnap tudjak vele dolgozni, így az egyik sráccal meg tudtam beszélni, hogy meló után elhozza nekem egy sörözőbe, ahol egy sör mellett még jól el is beszélgettünk
) gariztatni eddig nem kellett nekem náluk semmit.
-
Celithrandi
addikt
Velem biztos nem legeltettél libát, max egyedül legeltetsz.
A subbal pedig az a gond, hogy a szabvány megköveteli a digitális bemenetet mégpedig dvi vagy hdmi személyében. Pont ezért nem azt kaptam amit rendeltem, mivel én egy FHD monitort rendeltem és kaptam egy analóg monitort. Nagyon egyszerű a dolog, ha vannak olyan gyártók amiknek a kóreai szarjuk nem felel meg az EU-ban élő szabályoknak, akkor nem forgalmazzuk őket. Az eladó ugyan olyan felelős azért amit árul mint a gyártó azért amit gyárt.
-
TeebyKay
őstag
A4team-ről tudtok esetleg valamit?
Illetve aki rendelt mostanában pcxtől, még mindig iszonyatosan trehányak? -
Speed®
titán
válasz
Vegyél vissza a kioktató/jelzőkkel tarkított hangnemből, nem legeltettünk együtt libát. A vonatkozó részt töröltem, tudod mire gondolok!
Analóg bemenettel ellátott megjelenítőről írtam, ha nem lenne egyértelmű. Pl. BenQ E2200HDA, így hirtelen fejből..és tévedésben vagy, nem az a fő baj a DSubbal, hogy nem tud 1920x1080at (CRTk is voltak nagyobb felbontással, pl. 2048x1536), hanem pl. a HDCP hiánya. Másik probléma a DA-AD átalakítás és ezen okból kifolyólag a kevésbé éles kép..ill. van még pár, de a téma szempontjából felesleges taglalni.
Elállási jogod van, ez nem vita tárgya, de a 30 napon belüli visszafizetés is bevett szokás (nem mondom, hogy helyes, de adott esetben meg lehet érteni, ha kicsit mögénéz az ember)..persze lehet hisztizni, de szvsz konkrétan te nézted be az adott típust, nem ők vertek át vele, azt kaptad, amit rendeltél, nem?
-
TeebyKay
őstag
válasz
Hát akkor szerintem vagy az aqua vagy az ipon lesz attól függően melyik az olcsóbb (és hogy iponnál pótolják-e az asus gtx770-es vga-t)
-
Celithrandi
addikt
tévedésben élsz. az FHD szabvány definiálja a digitális jelfogadást. sőt a hd ready szabvány is definálja ezt. vagyis mindkét szabvány esetén 1080p fogadásra és megjelenítésére képesnek kell lenniük a megjelenítőknek és ez nem oldható meg dsub bemeneten keresztül. Ezen kívül a jelenleg hatályos szabályozás szerint a neten rendelt készülékek esetében elállhatsz a vásárlástól és eddigi életemben csak olyan bolttal találkoztam ahol a vásárolt terméket kp ban fizetik ki annak aki kp ban vásárolta. Tehát köszönettel tartozom nekik, hogy olyan készülékeket árulnak amik nem felelnek meg a rájuk kiírt és a webshopban feltüntetett adatoknak, majd azt is megköszönhetem, hogy több ezer forintot eltelefonálhattam velük és össze vissza kamuztak a telefonban a szabványokról, de bizonyítani nem tudták az igazukat. És azt is megköszönhetem, hogy a saját pénzemen szállíthattam fel az eszközt nekik és ki se fizették az okozott káromat. Szóval ahelyett, hogy engem próbálsz kioktatni előbb nézz utána a pontos szabványnak és a vásárlási feltételeknek kis hazánkban. Engem nem túlzottan érdekel, hogy mit ír egy cég az ászfében, mivel ha az ászfben szerepeltetett adatok ellentmondanak a hatályos törvényeknek, akkor azon részek semmisnek tekintendők.
Visszatérve: Analóg FHD kijelző nem létezik, így nem is lehet rengeted a piacon.
Mit jelent a HD-Ready kifejezés?
(forrás:[link])A képmegjelenítő HD-ready megjelölése azt jelenti, hogy a készülék alkalmas a nagyfelbontású televíziózás vagy más nagyfelbontású videojelforrás képének megjelenítésére. A képmegjelenítőnek ehhez az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:
- A képernyő (pl. LCD, PDP) vagy képmegjelenítő eszköz (pl. DLP) minimális sajátfelbontása 720 fizikai sor, széles (16:9-es) képarány mellett.
- A képmegjelenítő eszköz nagyfelbontású (HD) bemeneti videojelet fogad az alábbi csatlakozókon keresztül: Analóg YPbPr, és DVI vagy HDMI.
- A HD-re alkalmas bemenetek a következő HD videojel formátumokat fogadják:
-1280x720 @ 50 és 60Hz progresszív (720p), és
- 1920x1080 @ 50 és 60Hz váltott-soros (1080i).
- A DVI vagy HDMI bemenet támogatja a (HDCP) tartalomvédelmet.gondolom az fhd szabványt felesleges kikeresnem ezek után, hidd el, nincs benne, hogy ott nem kel digit bemenet
[ Módosította: Speed® ]
-
Speed®
titán
válasz
Celithrandi #579 üzenetére
Ha az adott típus nem rendelkezik digitális csatolóval és te azt rendelted, nem igazán értem a problémádat..tudomásom szerint nem definiálja a csatolót a szabvány, rengeteg analóg FHD kijelző van a piacon
Úgy tűnik nem szokásod a legszükségesebb szinten sem/túl tájékozódni..gondolok itt a szerződés/ászf/stb. tanulmányozására. Mutass kérlek egy boltot, ahol azonnali készpénzfizetés szintjén vállalnak garanciát ilyen esetben, főleg távolálló fél esetén..maradjunk annyiban, max. köszönömmel tartozol nekik, nem negatív reklámmal. Amire egyébként megvan a megfelelő topik, ez itt az ajánlások helye.
-
Celithrandi
addikt
válasz
TeebyKay #578 üzenetére
pcx ről még az életben nem is hallottam, pedig it-s vagyok. http://compker.hu/ céget teszteltem a héten, a rendelés + vásárlás az gyorsan és biztosan ment + a legolcsóbb bolt jelenleg ahogy néztem. garanciális tapasztalatom nincs velük. akvával én azon vesztem össze garanciafutár intézéskor, hogy nem akarták ingyen visszavinni a monitort amit rendeltem, mert nem volt hibás. ami igaz is volt, csak éppen nem találtam megfelelőnek azt, hogy egy FULLHD monitor, amire rá is van írva nagy betűkkel nem kapott digitális csatlakozót. tehát dsub volt a hátán. Szerintük az én hibám volt, hogy nem néztem meg, hogy milyen bemenetei vannak, szerintem meg nem az én hibám ha egy termék nem felel meg a ráírt szabvány követelményeknek (a bemeneteket meg nem néztem meg, mert mind1, hogy dvi vagy hdmi nekem)
+ utána elég nagy anyázás volt abból, hogy kijött a futár, de elküldtem, mert pénzt nem hozott. szerintük az normális, hogy én kp ban kifizettem a futárnak ők meg majd visszautalják a cég számlájára pár héten belül. szerintem meg ha kp ban fizetek azonnal, akkor visszirányba is így működik.
no 1 hét jókurvaanyázás után beutaztattam inkább saját pénzen a monitort, elvettem a kp-t és az életben többet nem vásárolok se én se a cégem náluk. az elmúlt 10 évben igaz nem húdesokat, de 1 misit biztos kifizettem a cégüknél, ezért nem igen tetszett a szarakodásuk.
-
TeebyKay
őstag
válasz
Celithrandi #577 üzenetére
Átverésről az iponnál sincs szó csak a garanciafutárról hallottam rosszakat. Az aquavával annyi a gondom, hogy a találtak közül talán az a legdrágább. Pcxet meg tényleg elég sokan szidják mostanában.
-
TeebyKay
őstag
válasz
Bjørgersson #575 üzenetére
Lényegében éppen ezért írtam ide mert mindegyik boltról láttam jót is rosszat is és fontos lenne, hogy minél megbízhatóbban kapjam meg az alkatrészeimet.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
TeebyKay #574 üzenetére
Szerintem az legyen mérvadó, melyik üzletnek a legmegbízhatóbb a garanciális ügyintézése, ha esetleg valami meghibásodik vagy netán eleve hibásat kapsz valamiből. Erről kellene minél több infót gyűjteni és aztán dönteni honnan is rendeld a gépet. Ha jól tudom mindhárom üzletnek van ingyenes garanciaszolgáltatása, bár ebben nem vagyok biztos.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Egy teljes gép konfigurációt szeretnék alkatrészek szintjén vásárolni (itthon rakom össze), és egy egész napot eltöltöttem a neten olvasgatással, hogy honnan érné meg alkatrészeket venni, és mivel nem jutottam semmi érdemire, ezért gondoltam írok ide, hátha tudtok segíteni.
Amiket eddig találtam:
PCX - legolcsóbb
iPon - legnagyobb
Aqua - legjobban dicsért
A segítségeteket szeretném kérni, ti hol vásárolnátok meg az alkatrészeket.
Fontos tudnivaló: Vidéken lakom ezért futáros kiszállításra lenne szükség, és sok helyen olvastam, hogy ilyen több alkatrészes rendeléseknél előfordulnak hibák és hónapokba kerül a csere.
Várom az ötleteket, ti honnan vásárolnátok meg egy negyedmilliós konfigurációt. -
Trevi
tag
válasz
Celithrandi #571 üzenetére
Ja régen cseréltem velük még Brekk-el valami videokártyát akkor is korrektül zajlott!
-
Tenken
őstag
Compker-es vásárlási tapasztalatok:
Megtagadták az elállási jogot, pedig erre semmi alapjuk nem volt. A termék 8 napon belül volt, csupán kibontva, kipróbálásra és sértetlen állapotba került vissza. Problémának a céges vásárlást tartották. Ez némi utánajárás után kiderül, hogy konkrétan jogtalan - ahogy már akkor is sejtettem -.
Valószínűleg ez az "ára" az alacsony áraknak.Garanciám még nem volt, de sok jóra nem számítok, ha esetleg ilyen fordulna elő.
Összességében tehát az árgépen látható pár ezer forintos spórolási lehetőség szimpatikusnak tüntetheti őket, azonban, ha nagyobb értékű eszköz vásárlását fontolgatjuk és szeretnénk nyugodtak lenni, hogy adott esetben korrekt kiszolgálásban részesülünk, tegyünk magunknak egy szívességet kerüljük el.
Én egészen biztosan nem fogok semmit vásárolni többet tőlük.
-
Bullllit
tag
Az adószám ha új cég van akkor természetesen megváltozik, új lesz. Én nem is erre gondoltam hanem amit utána írtál hogy ugyan az a "csapat" csinálja. Valószínűleg én is nevet változtattam volna ha ugyan azok, de hát kitudja....
Mindenesetre nagy és tanulságos befürdés volt részemről ez a cég...
-
FFnF
csendes tag
válasz
Bullllit #564 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő. A mostaninak 24725831-1-43 az adószáma, a régié 14446182-2-43 volt. A mostani székhelye a 11. kerületben van, a réginek a 18. kerületben volt. A réginek ráadásul csak a fantázianeve volt Lambda Computer, mert a céget Arator Kft-nek hívták, míg a mostaninak a cégneve is Lambda Computer Kft. Max az lehet, hogy ugyanazok, vagy a régiek közül valaki alapította, de én ezt is kétlem. Én tuti nem használnám azt a nevet még egyszer, ami egybeforrt a "megbízhatatlan" és "csaló" jelzőkkel.
-
Valaki tud mondani tapasztalatot arra az esetre, hogy már a futárnak átadott terméket visszaellenőrizve jöttem rá, / avagy került máshogy tévesen oda / 1600-as memóriamodulok helyett 1333-as...
A bolt: PCX
Hülye a szitu, és kb 50-60FT az eltérés a két modulpár között... nem is nagyon értem, mert 3x szoktam visszaellenőrizni, de most csak sikerült mellélőni...
Esetleg a futártól ezt már ne vegyem át, és rendeljek újra memóriát? / úgyis kapok szállítási kupont
Pestre nincs igazán lehetőségem felrohanni...
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Honnan érdemes hardvereket vásárolni, ahol az árazás is jó és a garanciáztatás is rendben van? Mert én már tényleg nem tudom eldönteni, gyakorlatilag az összes boltról írtak rengeteg rosszat... -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Melyik számtech/elektronikai boltban van még a 2 "nagyhoz" hasonló garanciafutár szolgáltatás?
Jöhet PM-ben is!
-
Sztojcsi
tag
Nem tudom, hogy ebben a topicban van-e valami összesítés vagy szavazás, én nem nagyon találtam, így most itt kérdezném.
Tudnátok ajánlani jó, megbízható és azért nagyjából korrekt árú mobiltelefon boltot?
-
mexel
veterán
Szisztok! A Hardverkerről mik a vélemények, tapasztalatok? Ha egy termék ott bolti garanciás az jó vagy rossz? (videókártyára 3 év bolti garit mondanak)
-
Amu
tag
-
jeni
félisten
ez baromság,hogy az Asus alaplapokra nem vállalnak garit,sőt talán érdemes valami nagykert felkeresni hátha tőlük vette át a Lambdacomputer
Amúgy komolytalan cég volt,hogy kezdetekkor egy autógarázsból árulták és 2 éven beül 2012-ben becsődöltek.
Szerintem a számlával érdemes bedobozolva ajánlottan az Asus cégnek elküldeni,ha másképp nem tudod gariztatni.
Vagy cserélik vagy vissza küldik,bár ez disznóság lenne vagy kidobják,de ezt tartom legkevésbé. Érdemes azért elsőre nekik írni a supportban. -
asvald
senior tag
Heló
Esetleg valakinek van véleménye erről a boltról? [link]
Akkumulátort szeretnék vásárolni , de sajna nem vagyok Bp-i és így csak a posta jöhet szóba / fosok h nem azt kapom amit rendeltem , hanem egy téglát -
törölt tag
A miskolci 576 üzletben nagyon segítőkészek
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós piros pontot NE ide írjátok!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Gitáros topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- Kínai robottaxi indul Európában
- További aktív témák...
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest