- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Sziku69 invitált a topicba, a hozzászólás írása előtt végig is olvastam az összes hozzászólást. 1975-ös születésű lévén a tinédzser koromat valóban a 80-as években kezdtem, így valamennyire ide (is) tartozom.
A katonaságot megúsztam, így igazából azzal kapcsolatban csak a sorozásról van élménybeszámolóm. Kicsit magas vérnyomást mértek, ezért elküldtek belgyógyászatra, ahol 24 órás vérnyomásmérőt kaptam. Kiértékeléskor a doki megállapította, hogy teljesen normális értékeket mért az eszköz, majd az asszisztens (aki édesanyám jó ismerőse volt) szólt a dokinak, hogy "De doktor Úr! A fiú nem akar katona lenni!". Erre a doki: "Miért nem mondták korábban, akkor nem is adtam volna oda a 24 órás mérőt!". És megírta a magas vérnyomásról a papírt. Majd ismételt sorozás (Miskolcon), ahol a megyei kórház kardiológia szakrendelésére küldtek, hogy erősítsék, vagy cáfolják meg az orvosi véleményt. Az ottani dokinő is kedves volt, annyit mondott, hogy "Nem normálisak ezek ott!". Majd minden vizsgálat nélkül ő is kiállította a magas vérnyomásról a papírt. Ekkor már túl voltam az egyetemi tanulmányaimon, munkahelyem is volt, úgyhogy valóban nem akartam még a katonasággal is húzni az időt.
Kicsit vicces volt ez a sorozás, ugyanis rajtam kívül csak olyan srácok voltak, akik rendőrtiszti/katonatiszti suliba akartak menni. Aki alkalmatlan lett, világvége hangulatban jött ki a bizottság elől, én pedig örömömben ugrottam ki a bőrömből.
Sokakhoz hasonlóan én még emlékszem a szombati tanításra (bár lehet, hogy nekem már csak 2 hetente volt), a kötelező programokra, a kisdobos és úttörő életre.
Valamikor a 80-as évek végén váltottunk színes TV-re, konkrétan egy ilyen Orionra:Arra már nem emlékszem, hogy mikor vettük meg az előtte szolgálatot teljesítő fekete-fehér TV-t, de az biztos, hogy néhány éves voltam már. Még emlékszem a hétfői adásszünetre, a szombati Kengyelfutó Gyalogkakukk és Süsü a sárkány izgalmakra.
Számítástechnikával az általános iskola 7-8. osztályában találkoztam. Vidéki iskola lévén nem voltunk eleresztve, a teljes flottát néhány Primo gép jelentette.
Ebben az időszakban kaptam meg bátyámmal szüleimtől (a Mariahilfer Strasse-ról beszerzett) Commodore Plus/4 gépet, amin Commodore Basicban programozgattam is. Majd 8. osztályban részt vettem egy körzeti "programozás" versenyen (szintén Commodore Basic-ban C16-osokon és VC20-asokon), amit sikeresen megnyertem.Gimiben aztán már volt HT-1080Z, illetve továbbra is C16, C64, majd megjelent a "kitüntetett helyen" 1 db XT is.
Valamikor a gimi alatt kaptunk egy Siemens Club 818 kétkazettás magnót:
Majd később vettem hozzá Orion HS-282 típusú hangfalakat, amiket közvetlenül a magnó kimenetéről hajtottam.
Egyetem alatt tettem szert saját x86-os PC-re, rögtön egy Pentium 1 személyében.
Úgyhogy lehet mondani, hogy már általános iskolában eldőlt a szakmám.
(Ma is fejlesztőként dolgozom...)
Elsőre ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest