- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
Üdv újra!

Boldog újévet mindenkinek!!!!

Ismét feltennék egy kérdést!
PLANE-eket használva eléggé szaggat a gépem egy autó elkészítésénél (elég sokat használtam) viszont, ha BOX-ból indulok ki /más modellek pl.: FEGYVER/ sokkal több 'dolog' fér el a képernyőn akadás nélkül ergo részletesebb lehet a modellem pl.: csavarok vagy netán az egész motort és tengelyt is tudnék bele tenni. Neten viszont PLANE-ekből állítják össze a kocsikat! Kérdés a következő, hogy lenne érdemesebb nekiállni!? PLANE-eket használjak továbbra is vagy BOX-okból induljak ki?(Tény, hogy a legelső modellezésem kezdésként egy autó volt és elég sok vertexpontból állt össze, szóval lehet most, hogy gyakorolgattam rájöttem 1-2 fortélyra lehet megtudnám oldani PLANE-ek segítségével, de ez még mindig nem zárja ki a zavaró akadást, szaggatást.)
/Előttem szólóhoz hozzászólnék!
Szerintem egy autó modellezése előtt ugye kell az SZEMBŐL, HÁTULRÓL, BAL- JOBBOLDALRÓL illetve ALUL- FELÜLNÉZETI képe. Én személy szerint, ha nem egyeztek a méretek tehát 1 autómodellről a fotós nem csinálta meg a szükséges mennyiségű képet, akkor ugye össze ollóztam a képeket.
Mondjuk egy 600x800 (bal) oldal nézet egy kék ford focusról, egy 1250x723 (jobb) oldal nézet egy lila ford focusról stb. stb.
Photoshopban megnyitva a 6 képet az adott autómodellről és ott SEGÉDVONALAK segítségével átméretezni a képeket úgy, hogy egyezzenek. PL.: Szemből a kocsi magassága ugyanakkora az oldalnézetin is, tehát lehet méretezni, vagy felülnézetben a motorháztető ugyanolyan széles, mint szemből nézetben.
Érdemes minél nagyobb méretű képeket szerezni, mert legalábbis nekem 3Ds Maxban eléggé lebutul a képminősége.Remélem érthető volt és tudtam elméleti síkon segíteni és még fizetni sem kellett érte!
Nem néztem meg kinek kellett sorry. :"D 
Természetesen kövezzetek meg, ha rossz az elgondolásom valamint, ha köze nem volt ennek a szövegnek semmilyen kérdéshez!
/
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Heroes of Might and Magic: Olden Era - Középpontban a Necropolis frakció
- Milyen routert?
- Diablo IV
- Windows 10
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dobozos ÚJ! Lenovo IdeaPad Slim 3 15IRH8 INTEL I7-13620H, 16GB RAM, 1TB SSD, garancia 2028.06
- BESZÁMÍTÁS! Palint Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GTX 1050 OC 2GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Apple MacBook Air 15" 2025 100%(1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4527, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Nem néztem meg kinek kellett sorry. :"D 
/