Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Óraátállítás
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- hcl: Könnyű légierő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
Üdv újra!

Boldog újévet mindenkinek!!!!

Ismét feltennék egy kérdést!
PLANE-eket használva eléggé szaggat a gépem egy autó elkészítésénél (elég sokat használtam) viszont, ha BOX-ból indulok ki /más modellek pl.: FEGYVER/ sokkal több 'dolog' fér el a képernyőn akadás nélkül ergo részletesebb lehet a modellem pl.: csavarok vagy netán az egész motort és tengelyt is tudnék bele tenni. Neten viszont PLANE-ekből állítják össze a kocsikat! Kérdés a következő, hogy lenne érdemesebb nekiállni!? PLANE-eket használjak továbbra is vagy BOX-okból induljak ki?(Tény, hogy a legelső modellezésem kezdésként egy autó volt és elég sok vertexpontból állt össze, szóval lehet most, hogy gyakorolgattam rájöttem 1-2 fortélyra lehet megtudnám oldani PLANE-ek segítségével, de ez még mindig nem zárja ki a zavaró akadást, szaggatást.)
/Előttem szólóhoz hozzászólnék!
Szerintem egy autó modellezése előtt ugye kell az SZEMBŐL, HÁTULRÓL, BAL- JOBBOLDALRÓL illetve ALUL- FELÜLNÉZETI képe. Én személy szerint, ha nem egyeztek a méretek tehát 1 autómodellről a fotós nem csinálta meg a szükséges mennyiségű képet, akkor ugye össze ollóztam a képeket.
Mondjuk egy 600x800 (bal) oldal nézet egy kék ford focusról, egy 1250x723 (jobb) oldal nézet egy lila ford focusról stb. stb.
Photoshopban megnyitva a 6 képet az adott autómodellről és ott SEGÉDVONALAK segítségével átméretezni a képeket úgy, hogy egyezzenek. PL.: Szemből a kocsi magassága ugyanakkora az oldalnézetin is, tehát lehet méretezni, vagy felülnézetben a motorháztető ugyanolyan széles, mint szemből nézetben.
Érdemes minél nagyobb méretű képeket szerezni, mert legalábbis nekem 3Ds Maxban eléggé lebutul a képminősége.Remélem érthető volt és tudtam elméleti síkon segíteni és még fizetni sem kellett érte!
Nem néztem meg kinek kellett sorry. :"D 
Természetesen kövezzetek meg, ha rossz az elgondolásom valamint, ha köze nem volt ennek a szövegnek semmilyen kérdéshez!
/
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256GB használt karcmentes 100% akku (13 ciklus) garancia 2027.02.18.
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem néztem meg kinek kellett sorry. :"D 
/