Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz Bici #3194 üzenetére

A maya több objekt kijelölése esetén az utoljára kijelöltet jelzi zölddel, a többit fehérrel. Amúgy az egész kard egymásba tolt, illetve pár helyen extrudált primitívekből áll, összecombine-olva (egy objektté téve)
    A Maya soften-hardenjét (amivel meg lehet adni, hogy egy él két oldalán lévő felületek összemosódjanak-e) nagyon korrekttül lehet használni, mayában úgy műxik, hogy meg kell adni, hány fokos szögtől blendelje össze... én általában csak 0 és 180-at használok, 0-t oda, ahol nem szeretném, hogy egybeolvadjon (illetve ha mindenhova 180-at adok, a túl radikális helyeken elsötétedik az anyag, ezeket a megfelelő helyen való 0-s értékkel lehet szabályozni... A MAX-beli smoothing groups-szal nem sikerült megbarátkoznom, így nem tudok tanácsot adni, mit hogy érdemes... A MAX-ban face-el csináltam, és nem tudom, hogy csak azzal műxik-e, de a Maya él alapon csinálja, ha face-t adunk meg, akkor minden élével megcsinálja...

Ezt a fényforrást a Maya 8.5 a MAX-ból lopta (végre lett Maya-ban is skylight :D) De csak mental ray alatt műxik...ugyanúgy műxik, mint a skylight, csak a directional light irányával lehet megadni, hogy mennyire legyen nappali, mennyire napnyugta/napkelte...

Új hozzászólás Aktív témák